A sa aktivnim svim jezgrama nema šanse ili ??
5 GHz OC Club
- poruka: 1.161
- |
- čitano: 358.989
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sa vise jezgri na istoj voltazi ide 50mhz manje. Mozda bi isao toliko sa vise voltaze, ali necu mu davati vise, kada je takav primjerak da na HWbot-u samo dva 990x-a i jedan 980x idu vise na zraku.
Ma ne ide ... Ne zelim iskljucivati jezgre a ovako ne ide ,hebote zivce izgubi ...Gasi se ,plavi ekrani ,zablokira, nikako iznad 5.0 ...
Ovdje ja necu stignut za 10 godina :)
Edit: Svaka cast luxu
Bem ti, odličan primjerak, kako je moguće da ide na toliko sa tako niskim naponom?!
Kolike su ti temperature vava?
Bem ti, odličan primjerak, kako je moguće da ide na toliko sa tako niskim naponom?!
Vjerovatno zbog upogonjenih 2 jezgri umjesto 4.
bemti visok napon za i7 950. cime je hladjen?
Bez brige budi nije tako dobar primjerak, to su samo kriva očitanja CPU-Z-a
Ili mu je tako zato što su uključene samo 2 jezgre... Kako god, fino ga je potegao.
Izgr stra lupas po TD-u a nemaš pojima, ajde ljepo čovjeka pitajte pa će vam odgovoriti...
I to nema veze baš što su dvije jezgre uključene...
Hladjen je suhim ledom (dice) to je samo max takt koji sam izvukao,
mozda se je dalo jos malo vise, za prvi put je bilo super
bilo je vise upoznavanje sa dice-om.
Imao sam dvije konfe pod diceom, i7 950 i e5200,evo neke fotke sa sesije
znam ja sta je dice jel to bench stabilna bila 950-ica na 5GHz ili samo validacija? ak je solidan prijerak mora on ici na 5 GHz na hladnom zraku uz dobar cooler (no ipak nije to lako ko na SB-u)
Ajde vava molim te reci im da nije to točan napon za 2500K...
nije to tocan, to je ocitavao voltazu vtt-a mislim. stvarna je bila 1.5v
xyan imao sam na kratko tog 950
3dmark06 mi je prolazio sa 4950mhz sa 4 jezgre bez htt-a
prvi put sam koristio dice tak da je bilo upoznavanje
ceka se da malo zahladi da se opet krene, a i novi pot je u izradi.
Vidim da si se počeo baviti malo ekstremnijim hlađenjem, razmišljaš možda isprobati i GTX 570 sa Dice-om
Nemam vise tu grafu,trenutna je gtx260, slabo se je klokala ta gtx570,pa sam ju rijesio.
u planu imam,ali najprije sa nekom jeftinijom grafom
mozda neki i voltmod.
fali mi malo vremena ne mogu sve stici.
nije to tocan, to je ocitavao voltazu vtt-a mislim. stvarna je bila 1.5v
xyan imao sam na kratko tog 950
3dmark06 mi je prolazio sa 4950mhz sa 4 jezgre bez htt-a
prvi put sam koristio dice tak da je bilo upoznavanje
ceka se da malo zahladi da se opet krene, a i novi pot je u izradi.
Vidim da si se počeo baviti malo ekstremnijim hlađenjem, razmišljaš možda isprobati i GTX 570 sa Dice-om
ma ja bum ostal u klasi Entuzijast - zracno i vodeno
Evo da se ubacim i ja...nabrzaka ga složio i dignuo na 50. saom sam morao dignut i bclk na 101 jer kad ga stavim na 100 dobijem 99,6-8 pa to ipak nije 5 GHz klub.
Evo ovako je.
E sad, kakav je primjerak, kolike će biti potrebne voltaže itd itd nemam pojma. Ovo je prvo što sam drugi pokušaj boota na 5.0 (prvi je bio sa bclk 100...)
EDIT: evo nakon par minuta prime 95 mislim da nije baš najbolji primjerak.
Primjetio sam u CPU-Z da mi, kad ga u primeu, max heat, opteretim da mi sam počinje smanjivati multi, na 49, pa 48, pa vrati na 50 itd, a i voltaža pleše, od 1,475 pada i ispod 1,3 pa onda opet gore na 1,45 itd...
Ako netko ima koji savjet slobodno se izjasnite može i na pm a može i tu.
A sada gibam, neki roštilj je u pripremi a predvečer na Belu nedeju, bit će to vrlo aktivan dan i večer i noć.
Tako da se neću stić prije sutra popodne igrat sa novom igračkom u traženju stabilnog napona na nekih 4,5GHz, jer sam si tu brojku nekako zacrtao da ću imat na 24/7.
A naravno bit će i koji pokušaj validacije na nadam se i preko 5,3 ako proc bude dopustio.
Evo da se ubacim i ja...nabrzaka ga složio i dignuo na 50. saom sam morao dignut i bclk na 101 jer kad ga stavim na 100 dobijem 99,6-8 pa to ipak nije 5 GHz klub.
Evo ovako je.
E sad, kakav je primjerak, kolike će biti potrebne voltaže itd itd nemam pojma. Ovo je prvo što sam drugi pokušaj boota na 5.0 (prvi je bio sa bclk 100...)
EDIT: evo nakon par minuta prime 95 mislim da nije baš najbolji primjerak.
Primjetio sam u CPU-Z da mi, kad ga u primeu, max heat, opteretim da mi sam počinje smanjivati multi, na 49, pa 48, pa vrati na 50 itd, a i voltaža pleše, od 1,475 pada i ispod 1,3 pa onda opet gore na 1,45 itd...
A sada gibam, neki roštilj je u pripremi a predvečer na Belu nedeju, bit će to vrlo aktivan dan i večer i noć.
Tako da se neću stić prije sutra popodne igrat sa novom igračkom u traženju stabilnog napona na nekih 4,5GHz, jer sam si tu brojku nekako zacrtao da ću imat na 24/7.
A naravno bit će i koji pokušaj validacije na nadam se i preko 5,3 ako proc bude dopustio.
mislim da ce ti ovo puno pomoci. jako je dobro napisano. gotovo da su svi problemi opisani, ako ne u tutorialu, onda u samome threadu
Intel Adaptive Thermal Monitor = Disable
ova opcija kad je upaljena automatski snizava mnozitelj i napon kad temperatura jezgri predje odredjenu temperaturu...
evo me preko 5!!!!kako stavite validacije s neta,mislim sve ono od cpuz a ne ko ja samo sliku
Kliknes na onaj gumb Validate, napises umjesto "Ovaj-PC" "Blade Runner31" i kliknes Submit.
evo me preko 5!!!!kako stavite validacije s neta,mislim sve ono od cpuz a ne ko ja samo sliku
Kliknes na onaj gumb Validate, napises umjesto "Ovaj-PC" "Blade Runner31" i kliknes Submit.
ok to mi je sad jasno,kad to napravim dodje mi u drugom prozorcicu,e sad kako to sad stavit u recimo ovu poruku?
ok to mi je sad jasno,kad to napravim dodje mi u drugom prozorcicu,e sad kako to sad stavit u recimo ovu poruku?
Pa kad kliknes submit ti dođe nova kartica na browseru koji koristis (firefox i sl.) i samo kopiras link u poruku i to je to.
Btw, max takt mog proca, los primjerak je ovo.
Pa kad kliknes submit ti dođe nova kartica na browseru koji koristis (firefox i sl.) i samo kopiras link u poruku i to je to.
Btw, max takt mog proca, los primjerak je ovo.
da je dobar primjerak išao bih i više sa tim coolerom, šteta.
na mom procesoru čim stavim iznad 4ghz neće da se boota, pa moram restartati bios.
a i ja sam s kruske pao,hvala Cofi
Ja cu probat pastu promjenit
KLIK Evo me opet sad sam poslusao Jurky i stavio level 1 i nema dropa i ide ko od sale,na 5.8 mi dodje do win logoa ali bojim se dalje dizat voltazu,bojim pa bok