Normalno sam clockao iz BIOSA i postavil clock rate na nemam pojma koji broj, znam da je bio max. Tu se nema kaj puno strahovat, kroz vikend cu clockat AMD 5000+ pa kud puklo da puklo, znam da sam reko da cu cekat novi komp, ali vrag mi mira neda
5 GHz OC Club
- poruka: 1.161
- |
- čitano: 333.868
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Cek malo, ti si s takvim propelerom samo puhao preko obicnog hladanjaka il sta?
Stvar je u tome da mozes puhati cim hoces preko hladnjaka, ali je takvo hladjenje dobro koliko i hladnjak jer ako on nema kapacitet da odvede toplotu s komponente, dzaba ti sto su pera ledena, cpu ce se opet pregrijavati pod velikim clockom/opterecenjem.
Stvar je u tome da mozes puhati cim hoces preko hladnjaka, ali je takvo hladjenje dobro koliko i hladnjak jer ako on nema kapacitet da odvede toplotu s komponente, dzaba ti sto su pera ledena, cpu ce se opet pregrijavati pod velikim clockom/opterecenjem.
Back to topic
Nadam se da cu uskoro uci u 4GHz klub(zasada je 3.5),a Luxx mi ode za 1.5GHz.
Bravo majstore
Luxx, svaka cast :) ja ak svog dignem na 3.5 ghz biti ce dobro, jos jednom cestitam!
imam neki osjećaj da ćeš biti usamljen u tom clubu.. hehe
DrNasty kaže...
Ma bjezi LUXX :)))
Ja se mucio da upadnem u 4 GHz klub falilo mi 40 MHz (5 MHz FSB) ali nisam uspio, a ti me dotuces s ovim sad xD
Ajde posudi mi par MHz :)))
Svaka cast, ko zna, zna :)
hehe.
Ko zna zna a ko nezna 2 (ehmmmm............niti 4 hahahahaha)
Ma bit ce kad tad i kod tebe.
Nece bit dugo i 5ghz nebude ništ novo
Svaka čast LUXX. Nema šta. Vrhunac vrhunaca! Ako ti ikada zatreba igračaka za paljenje - javi se, imam ja par stvarčica koje ja sam i ne znam iskoristiti.
Luxx svaka ti čast, to se rijetko viđa. Ja mislim da ti se niko neče pridružit.
Luxx daj neki screen da se uvjerimo. Onda ču ti čestitati.
Ja sam pokušao sa svojim preko 4.5Ghz, ali koliko god mu struje dao nejede preko (išao sam do 1.65V)....izgleda da mu je fsb wall na 360Mhz....
To može samo LUXX.
Ja sam pokušao sa svojim preko 4.5Ghz, ali koliko god mu struje dao nejede preko (išao sam do 1.65V)....izgleda da mu je fsb wall na 360Mhz....
LUXX nemogu botat sa fsb 700, to mi je maximum koji maticna dozvoljava da postavim.
maticna je gigabayte ep31,
kako mislis da bi mozda sa manje mogao ici vise?
LUXX nemogu botat sa fsb 700, to mi je maximum koji maticna dozvoljava da postavim.
maticna je gigabayte ep31,
kako mislis da bi mozda sa manje mogao ici vise?
Pridružujem se čestitkama, mocan je zaista taj E8500 (imam ga ja) jedina stvar koju moram na baviti je bolji cooler.
Ja sam svog mališana uspio natjerat (bez dizanja voltaže) na cini mi se 3.7-3.8 no idle mi je bio do 40 a i strah me s ovim coolerom dizat voltažu (a i nisam bas nesto iskusan u tome).
Jos jednom cestitam, famozan rezultat.
svaka cast...btw kaj si tek na 5ghz?lol
zapravo mislim da ce procesori ici sve nize sa frekvecijom..
LUXX, čestitke na rezultatu, samo naprijed, rekao sam ti da će ići lijepo ;)
Evo mojih 5GHz+ pothvata:
E8600 @ 5893MHz
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=556555
E8200 @ 5301MHz
E8600 @ 5893MHz
E8200 @ 5301MHz
E8600 @ 5893MHz
E8200 @ 5301MHz
svaka cas razer....daj jos doguraj taj E8600 nekako....do 6GHz.....;)