Molim vas za jedan savjet.
Imam jedan hard disk i na njemu je instalirana win7.Jučer sam u kučište stavio novi hard gdje planiram staviti win xp.
Ono što je meni plan je napraviti proizvoljne particije gdje ću na jednu particiju smjestiti sistem a na ostale što već treba.
Odmah da pitam,koliko particija trebam napraviti,znam da jedna ide za sistem,e sad normalno je da napravim još jednu gdje ću stavljati igre,filmove,glazbu itd.,a da li moram napraviti još jednu veličine oko 100 mb jer sam to negdje čuo a i tako mi je kad pogledam disk management od prvog diska gdje mi je win 7.
Slijedeće:
Pogledao sam u disk managementu dijelove prvog harda na kojem mi je win7 i na njemu je:
sistem c(tamno plave je boje pa je zbog toga primarna particija),
korisnik d(gdje su mi ostale stvari,također je tamno plave boje kao i prethodna pa tako da je i ova primarna),
system reserved(isto tamno plave boje,dakle opet primarna,a kapacitet joj je 100 mb,ovo ima veze sa onim prvim pitanjem za particiju veličine 100 mb iz prvog odlomka ovog teksta).
Kod ovog novog diska,stanje je slijedeće:
particija (g) -tamno plave boje tj.primarna particija
particija (h) -svjetlo plave boje i piše dole logički pogon
slobodan prostor veličine 1.96 gb
nedodijeljeno - veličina nedodjeljenog 11 mb
Molim vas,dajte mi savjet kako da najbolje podesim ove particije s novog diska radi stavljanja novog sustava win xp sp 2.