Učenički servis - poslovi?

poruka: 89
|
čitano: 91.726
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Učenički servis - poslovi?
mar123 kaže...

prijavit? ti ne kuzis, ti npr. mozes preko interneta trazit neke firme i mailom ih ispitivat trebaju li ljetnu ispomoc zbog godisnjih, npr. oni koji imaju skladista ce te primit. to moze ali i nemora ic preko nekog servisa. nije to nista drukcije od onog kad odrasli traze posao.

pa da kuzim nebi pitao :) , fala na inf.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan

a kolika je plaća u tim poslovima?

Avenged Sevenfold foREVer!
16 godina

ovisi gdje i sta radis, u skladistima od 2500 na vise, za ove ostale neznam. moj bratic je prije 2-3 godine radio u skladistu za neki veliki ducan, dobio je 10k kn za 2 mjeseca ali to se radi od 5 ujutro do 5 navecer.

15 godina
mar123 kaže...

ovisi gdje i sta radis, u skladistima od 2500 na vise, za ove ostale neznam. moj bratic je prije 2-3 godine radio u skladistu za neki veliki ducan, dobio je 10k kn za 2 mjeseca ali to se radi od 5 ujutro do 5 navecer.

to su famozne pare al neznam isplati li se toliko maltretirat.Ipak je ljeto :/

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina

Bas sam ovih dana razmisljao otvoriti slicnu temu, al evo super, tamam da vas pitam par stvari. Znaci imam 16 godina i iz Splita sam. Kako sam vidio u proslim postovima ja s 16 godina mogu raditi? Posto mi otac ima neke veze na benziskim i u McDonaldsu pokusao bi tu radit pa me zanima je li ja tu ikako mogu raditi s obzirom na dob, posto su to ipak velike firme? Zanima me jos jel iko imao iskustva s pranjem pozora na benzinskim? Cuo sam da je tu dobra para? E i ova ekipa iz Splita znali neko jos radno mjesto gdje bi s obzirom na dob mogao lako upasti? 

16 godina

u mc donaldsu ne jer mislim da oni prvenstveno studente zaposljavaju. na benzinskoj mozes prat prozore ali treba imat vezu jer su sve vec zauzete. moras i znat da tamo zarađujes od onog sto ti ljudi daju, ne dobijes nista placeno. a uvijek govorim, onima na moru je najbolje, sezona je, turista ko u prici pa boze mi smo turisticka drzava a turistima svasta mos prodavat. ono sto bi ja radio je prodaja kukuruza na plazi, jako dobro ide, netrebas se previse mucit osim skuhat kukuruz, kupit onaj prijenosni hladnjak i vikat "KUKURUUUZ". u splitu ga naplatis 15 kn a ti si ga platio 1 kn i eto hrpa love. mozes jos ubacit i krafne.

13 godina
Hmm, hvala na odgovoru. Otac mi ima vezu na benzinskoj tako da cu to najvjerojatnije odradit, no koliko znam da se to radi samo tjedan ili dva, zato bi mi trebao jos neki posao, a ovo s kukuruzom mi se cini odlicnom idejom. Malo sam sada racunao ako prodam samo 20 kukurza po danu po cijeni od 15kn radeci 20 dana u mjesecu zarada je 6000kn i minus ulozeno, al opet to je vrhunska zarada..Hvala na ovome
Ima jos netko kakvih ideja?
14 godina
sLim95 kaže...
Hmm, hvala na odgovoru. Otac mi ima vezu na benzinskoj tako da cu to najvjerojatnije odradit, no koliko znam da se to radi samo tjedan ili dva, zato bi mi trebao jos neki posao, a ovo s kukuruzom mi se cini odlicnom idejom. Malo sam sada racunao ako prodam samo 20 kukurza po danu po cijeni od 15kn radeci 20 dana u mjesecu zarada je 6000kn i minus ulozeno, al opet to je vrhunska zarada..Hvala na ovome

Uzmi u obzir da nisi jedini s kuruzom u gradu.

LoL NordicEU : Heineken01
16 godina
neaktivan
sLim95 kaže...

U vezi kukuruza - di ti je dozvola, di su ti pekači? Treba ti prvo par tisuća kn kapitala.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan

To s kukuruzima:) ako misliš nosat po plaži, moraš se dobro naje*at s kontrolom i platit masne pare da ti to dopuste(da nebi nekog otrovo ili nešto).

Ako misliš plaćat na štandu, moraš znat da ti štandovi na moru za uzimanje u najam koštaju oko 5-6 tisuća eura na mjesec, sad dal se to isplati ili ne ti reci.

If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
16 godina

naravno da nije jedeini ali 20 kukuruza proda u sat vremena, mozda dva. ako ce radit svaki dan u mjesecu po dva sata, znaci 30 dana. zaradit ce ogromne pare a malo muke. kazem vam tu se pare beru. samo bilo bi dobro da kupis kukuruz od nekud gdje je jako jeftin, oni ti ga dopreme hrpu, za npr. 200 kn ga kupis, i to sve rasprodas. ovdje se ne radi o maloj zaradi nego ogrmnoj i ako ces radit 2 mjeseca, 7 i 8. zaradit mozes preko 10 tisuca kuna. uzmi si nekog da ti pomaze, radite na smjene, ti dva sata onda on i tako.

vi sto pricate s tim dozvolama, mozda ti treba na nekoj ogromnoj gradskoj plazi ali inace to su gluposti. pa ja kad sam prosle godine iso na more u apartman gazde su prodavale kukuruz na plazi, to su bili cura i decko, dok je on nosio ona je to kuhala i super, nikakve dozvole oni imali nisu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 23:54 (mar123).
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

U vezi kukuruza - di ti je dozvola, di su ti pekači? Treba ti prvo par tisuća kn kapitala.

Nikad nisi čuo o radu na crno?

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
13 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
Mitsuoka kaže...

Nikad nisi čuo o radu na crno?

Je, uopće nisi uočljiv na plaži dok se dereš KURUZA KURUZA!!! BITE KURUZAA JAAA!!

If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
16 godina

volvox nemoj pricat gluposti, znaci kontrola sece po svakoj plazi u rh i onda hvata ljude koji vicu kukuruz, i traze ih dozvolu, a kad zavrse s njima hvataju one koji vicu krafne. sto posto pa drzava nema pametnijeg posla nego se *ebavat s tim.

16 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Je, uopće nisi uočljiv na plaži dok se dereš KURUZA KURUZA!!! BITE KURUZAA JAAA!!

Tko ne riskira, ne profitira. Šta misliš da su Todorić i ekipa radili sve po zakonu da bi bili na mjestima gdje su danas?

16 godina

ma pusti ih takvi nece nista u zivotu napravit jer samo traze razloge da ne rade.

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

volvox nemoj pricat gluposti, znaci kontrola sece po svakoj plazi u rh i onda hvata ljude koji vicu kukuruz, i traze ih dozvolu, a kad zavrse s njima hvataju one koji vicu krafne. sto posto pa drzava nema pametnijeg posla nego se *ebavat s tim.

Dovoljno da te konkurencija koja je pročitala pravila o tom poslu prijavi da se ti ne držiš jednog od tih pravila, gotov si, nema tu velike filozofije, pa ti bježi po plaži.

16 godina

opet cu ponovit mozda je tako na velikim gradskim plazama, ali ima plaza na kojima ima manje ljudi a opet ce kupovat, koga uopce boli briga jel ti imas dozvolu ili ne.

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ma pusti ih takvi nece nista u zivotu napravit jer samo traze razloge da ne rade.

Ja tražim razlog da ne radim? LOL ako ćemo tako, rad na crno i to, najlakše je otić opljačkat banku i bogat si. Možda postat plaćen ubojica i to. Najlakše je zaradit pare na crno, imas masu poslova koje mozes na crno radit i zarađivat ko idiot, al nemos to tako.

16 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Ja tražim razlog da ne radim? LOL ako ćemo tako, rad na crno i to, najlakše je otić opljačkat banku i bogat si. Možda postat plaćen ubojica i to. Najlakše je zaradit pare na crno, imas masu poslova koje mozes na crno radit i zarađivat ko idiot, al nemos to tako.

Gle tebe nitko ne tjera da radiš na crno. Ako želiš sve radit po zakonu, odi i radi. Niko ti ne brani.

13 godina
Hmm,a jesam se ponadao s ovim kukuruzima, moram vidit s ocem sts on misli o tome. A ako dozvola nije skupa, onda se opet isplati jer se lijepa svota novaca moze zaradit.
Jos da vas pitam jel itko upoznat s ciscenjem brodova u marinama? Iskustva neka?
13 godina
neaktivan

Ja samo oću pomoć, da nebi čovjek sad hodo po plaži i mislio nitko mi ništa nemože, nisi svjestan koliko oni provjeravaju.

16 godina
neaktivan
sLim95 kaže...
Hmm,a jesam se ponadao s ovim kukuruzima, moram vidit s ocem sts on misli o tome. A ako dozvola nije skupa, onda se opet isplati jer se lijepa svota novaca moze zaradit.
Jos da vas pitam jel itko upoznat s ciscenjem brodova u marinama? Iskustva neka?

Ta dozvola ti sigurno nije jeftina i pitanje je hoćeš li je uopće dobit do kraja ljeta.

13 godina
neaktivan
sLim95 kaže...

Normalno da se može velika svota zaradit:) Ja sam dobar s jednim tipom koji te kukuruze prodaje, ali on ima štand. Čovjek je iz okolice bjelovara. On svoje kukuruze sadi i prodaje ih tamo pečene, zarada je odlična, ništa nema na crno. Sad već prodaje i kokice i vunu i ostale piz*arije:)

16 godina

volvox onda ti bolje nemoj nista radit, ja ti samo kazem da ti nikakva dozvola za ovo netreba, a i ako bas hoce platit tu dozvolu opet ce zaradit jer ne tome se puno zarađuje. jedna poznanica je zaradila dovoljno da plati godinu faksa.

edit: pricamo li o standu onda treba imat dozvolu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 0:12 (mar123).
16 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Kontrola šeta svako toliko, i nikad ne znaš kad će bit di, ni kako izgledaju. Pogotovo u Splitu, gdje je veliki problem sa ovima koji rade na crno, pogotovo cigani (ova vrsta ne zaslužuje da je se zove Romi). Uglavnom, dnevno bi palo i po 20ak prodavaca na crno. 

I da mar, dozvola ti treba.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 0:14 (Mitsuoka).
13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

volvox onda ti bolje nemoj nista radit, ja ti samo kazem da ti nikakva dozvola za ovo netreba, a i ako bas hoce platit tu dozvolu opet ce zaradit jer ne tome se puno zarađuje. jedna poznanica je zaradila dovoljno da plati godinu faksa.

edit: pricamo li o standu onda treba imat dozvolu.

Cek ti kazes da on moze slobodno bez ikakve dozvole hodat po plaži sa frižider torbom punom kukuruza i to prodavat. A di je pdv na to? Inspekcija na hranu. Zamisli da se ti kukuruzi na onom suncu nasaftaju i pokvaren ili neznam šta, netko dobije neku bolest, tuži nekog, naj*ebo bi ko žuti.

13 godina
neaktivan

Da vidiš mar kako samo hapse ove cigiće šta peru stakla sa prljavom vodom po parkingu.

U turističkim mjestima(gdje jedino i može zaradit) hvataju ko ludi, nemoj dečku uljevat lažne nade kako može milione zaradit na crno prodavajuć kuruzu, da je tako, svi bi se svega pustili i ajmo svi prodavat kuruzu po plaži.

16 godina

ne uljevam ja njemu laznu nadu, kazem ti da na manjim plazama ne pregledavaju, za velike neznam jer na takve nikad nejdem, mrzim guzve.

16 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ne uljevam ja njemu laznu nadu, kazem ti da na manjim plazama ne pregledavaju, za velike neznam jer na takve nikad nejdem, mrzim guzve.

U Splitu nema malih plaža, a i da ima di mu je tu zarada? Uglavnom, bez dozvole ti je to utopija, sad ti se pari dobro, al kad skupiš koju godinu i budeš živia od svojih para, malo ćeš drugačije gledat na to. Ovako da te i ulove, starci idu za tebe u zatvor.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 0:27 (Mitsuoka).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice