Što se događa s našim društvom? zaključana tema

poruka: 62.879
|
čitano: 7.340.199
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Što se događa s našim društvom?

Bit će da su Volodimiru i prijatelji iz Europe rekli isto što i Dodo, samo na uljuđeniji način, onako po europski, na fino ...

https://www.youtube.com/watch?v=C0aWrDcM988&amp
6 godina
Što se događa s našim društvom?

ovo je čini se kraj Zelenskog i EU kakvog poznajemo

Sad vjerojatno ide druga faza.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2025 20:59 (gpd).
14 godina

Oslanjanje na Ameriku je najveća glupost, skupo cemo to platit kad tad.

11 godina

Ukrajini svaki dan imamo bratoubilačko ubijanje za ništa. Rat treba što prije završiti.

Idealno bi bilo da se uhite banderovci i da im se sudi.

Podjela Ukrajine na način da sve zapadno od rijeke Dnjpar bude slobodna teritorija pod međunarodnim protktoratom kao distrikt Brčko.

Istočno od rijeke Dnjepar, neka bude ruska sfera utjecaja.

Zajamčiti slobodu za Ruse na teritoriju Ukrajine, slobodu za Rusku Pravoslavnu Crkvu, maknuti nacifašiste u obliku banderovaca iz javnog života, suditi krvolocima iz grupe Azov.

Hrvatska, neka bude na strani mir. Svijet je poludio. 

Ukrajini su se dogodili jako, jako teški zločini. Pričali mi jedna Ukrajinka. 

dzg
17 godina
PzKpfw kaže...

Ukrajini svaki dan imamo bratoubilačko ubijanje za ništa. Rat treba što prije završiti.

Idealno bi bilo da se uhite banderovci i da im se sudi.

Podjela Ukrajine na način da sve zapadno od rijeke Dnjpar bude slobodna teritorija pod međunarodnim protktoratom kao distrikt Brčko.

Istočno od rijeke Dnjepar, neka bude ruska sfera utjecaja.

Zajamčiti slobodu za Ruse na teritoriju Ukrajine, slobodu za Rusku Pravoslavnu Crkvu, maknuti nacifašiste u obliku banderovaca iz javnog života, suditi krvolocima iz grupe Azov. 

Putine, to si ti?

14 godina

Kriminalizacija

Uskočizacija

Pičkazacija

6 godina

Političari u Hrvatskoj su karijeristi koji  zanemaruju interese građana kako bi ostvarili osobne ciljeve i napredovali u političkoj hijerarhiji.

AMEN

6 mjeseci
Lajkači još 2007 je Putin rekao u Minhenu dosta širenja na istok za NATO i da se vrate na dogovorene granice.
Ma proučite stvarnost a manje gutanja propagande:

https://www.advance.hr/tekst/rat-u-ukrajini-americka-hegemonija-i-izgubljeni-glas-europe-transkript-vaznog-govora-profesora-jeffreya-sachsa-pogled-na-svijet-iz-perspektive-covjeka-koji-ga-je-aktivno-oblikovao-desetljecima/

Evo ako više volite video tog govora:

13 godina

Malo ti prestani gutat Rusku propagandu i pogledaj Ukraijnske rude oko kojih se sad tuku.

Ovo je rat zapada i istoka samo za resurse ....te NATO, sloboda, lijevo desno pizdarije samo maloumni puše

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
6 mjeseci
Prouči čemu je NATO služio do 1991 a čemu sad služi.
Da si pročitao ono što sam zalijepio ne bi pisao nego bi mi dao lajk ;)

Naravno da su ukrajinske rude važne ali su velikom većinom u ruskim rukama od 2014. Opet da si pročitao ono a ne propagandu znao bi to ;)
13 godina

Da, uvjek imam slobodnomisleće da mi objasne zašto je lik kojem generali i suradnici padaju kroz prozor svakih par mjeseci napao drugu zemlju.

Takve retorike se ni četnici 90. ne bi posaramili.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2025 22:34 (DarthMarkus).
3 godine

Trebalo bi otvoriti temu; "Što se događa u svijetu"

Većina postova nema veze s temom.

合気道家 - Yondan
9 godina

zalosno je, sjetim se zloglasnih, ali prorocanskih rijeci..... niko nesme da vas bije.....i ucini mi se, pa cijelo sranje i je nastalo kada su shvaceni interesi mocnih i bogatih, a ukrajina nasjela kao srednjoskolka na "sjedinjena evropa s nato amerika saveznikom, niko nesme da vas bije"....

danas se ni scenarij distrikta, kantona, "republika ruska", entiteti i ini ne cini nemoguc, s visokim predstavnikom pod protektoratom baje patka, aka donalda trunpa.....

jebes ga, sve za rudu, jarane.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
13 godina

Upravo to govorim. Na kraju se sve svodi na onu staru - pare. Ukrainci su samo kolateralna žrtva dva bloka.

6 mjeseci
@DatthMarkus što ti ovo uopće znači : "Da, uvjek imam slobodnomisleće da mi objasne zašto je lik kojem generali i suradnici padaju kroz prozor svakih par mjeseci napao drugu zemlju.

Takve retorike se ni četnici 90. ne bi posaramili."

Uvijek imaš slobodnomisleće???
Kome generali padaju kroz prozor ?
Želiš reći da imam retoriku kao četnici???
Na moj smisleni komentar ovako nešto besmisleno pišeš. Ja četnik retorika 🙄

Molim prouči materiju o kojoj razglabaš. Padali bi suradnici kroz prozor i na zapadu (Kennedy) da je izbila "demokracija" recimo u Meksiku, i isto bi se napadale takve zemlje da se dogodi narančasta revolucija u zapadnom dvorištu . Sjetimo se samo Kube i da je skoro izbio treći svjetski rat. Kad god ugroziš drugu stranu sa raketama koje umjesto "normalnih" dvanaest minuta dolaze do cilja za 5 minuta (staviš ih blizu granice "neprijatelju") dobiješ reakciju . Zato što odstupaš od nekog dogovora. E sad je Ukrajina nešto poput Kube, a sjetite se da je invazija na Kubu bila izvedena (zaljev Svinja).

Možemo se složiti da u pravilu svijet vode glupi ljudi sa nerealnim ambicijama i zato opasni.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2025 5:07 (Sirotanovic).
9 godina
Sirotanovic kaže...
Prouči čemu je NATO služio do 1991 a čemu sad služi.
Da si pročitao ono što sam zalijepio ne bi pisao nego bi mi dao lajk ;)

Naravno da su ukrajinske rude važne ali su velikom većinom u ruskim rukama od 2014. Opet da si pročitao ono a ne propagandu znao bi to ;)

Ma da "širenje" Nato-a je problem pa ajmo napast jednu drzavu da Nato dobije jos clanova i to prvi susjedi rusije.

Genijalno.

Istocna europa se sjeca kaj je bilo nakon WW2  i kakve probleme su imali sa rusima. Pogotovo manjim zemljama Nato im je jedini spas i nacin da zadrze svoju drzavu.

Putin ratuje sa susjedima od kad je dosao na vlast.

Nato se ne širi nego drugi bježe u Nato da se osiguraju.

Rusi ne poštuju nikakvo slovo na papiru nit im nije za vjerovat u vezi bilo cega.

https://united24media.com/anti-fake/a-long-history-of-how-russia-systematically-violates-peace-agreements-1471

https://carnegieendowment.org/research/2025/02/ukraine-russia-ceasefire-security-agreement?lang=en

Putin ima srece kaj je ovaj mamlaz došao na vlast pa ce mu sigurno dat vremena da mu se ekonomija malo oporavi.
Tko ne zna ruska banka je digla kljucnu kamatnu stopu na 21% da kontrolira inflaciju, ali to ne pomaže.
Nitko osim Turske ne trguje sa njim sa njihovom valutom. Niti Indija niti Kina. Sami kupuju svoju valutu da se prividno oporavi.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2025 8:07 (Santana).
11 godina

Ruska Federacija je upozorava godinama Zapad kaj će se dogoditi ako im se približe njeznim granicama. Sa rušenjem legalno izabranog predsjednika Janukovića, te odbijanje Minska 2, Rusi su shvatili da moraju reagirati.

Nema to veze sa Putinom. To je pitanje opstanka Rusije kao takve.

ako ne znaš kaj je bilo....

...ruska Braća su u WWII uvelike pomogli da se porazi jedno veliko Zlo. Istočna Evropa je nezhvalana prema Rusiji. A, Crvenoarmejci goni bandu sve do Hitlerovog bunkera.

Osobno, mislim da Evropa nije u opasnosti, nego sve to čini zapadna propaganda. Nema razloga da budem za Ruse, jer su oni htjeli srušiti mojeg i našeg druga Tita svojedobno, al' moramo gledati faktično stanje stvari.

Dosta je rata, vrijeme je za mir.

dzg
9 godina

Zašto se SSSR nije povukao doma nakon WW2 kao sto su se ameri povukli ?

Tek da dođe mir onda krece hladan tuš za ruse. Kada drzava prestane trosit brdo novaca iz rezervi za ratne potrebe i BDP pocne drasticno padat.

Trenutno su im radnici zadovoljni jer su place drasticno skocile zbog manjka radne snage pa se poduzeca bore za njih.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2025 9:50 (Santana).
9 godina
PzKpfw kaže...

Ruska Federacija je upozorava godinama Zapad kaj će se dogoditi ako im se približe njeznim granicama. 

U osnovi da, tocno to.

Politiku na stranu, koliko se ista moze ostaviti, no, ukrajina je pustena kao nezavisna drzava pod uvjetima...ok, pustena, uvjetno receno, sssr se raspao, nije bas bilo opcija, ali, rusija, kao idejni nasljednik sssr je jasno postavio uvjete - ne diramo, briga nas, hocete demokraciju, hocete nezavisnost, evo vam ga, ali, nema naoruzavanja, nema gomilanja vojske i tehnike, NEMA stranih vojnih baza na nasim granicama. Nema nuklearnog oruzja, nema udruzivanja u nikakve vojne organizacije. Jednostavno - nema. O tome se ne raspravlja.

Mi, vi, oni, ono, zapad, istok, sjever, jug, slobodno o istome mozemo imati svoje misljenje, ne slagati se, smatrati to suludom idejom, sto god, no, cinjenica je da je tako postavljeno od strane mocnije sile.

I bijase mir, relativno, mira nema nigdje, ni tamo gdje ga ima, no, nije bilo otvorenog rata.

I onda tu stupa vrli Zapad, skuzivsi svoje financije interese, pocima opasnu igru navlacenja Ukrajine kao naivne srednjoskolke na lizalicu, obecava brda i doline, europa, barem one dvije najjace clanice se prikljucuju igri, i sve uz parolu "junajted jurop" i "nitko nesme da vas bije" uvlaci Ukrajinu u dugorocno jako opasnu igru. Ne treba biti naivan pa misliti da jednostavno nisu znali, ili da su mislili da ce im to proci - znali su itekako kakav ce, eventualno, tijekom vremena, biti odgovor Rusije.

I kad se desio, svi se cudom cude, sto je sad ovo? Pa kako, pa zasto? U jebote!

Mos misliti. I onda ide ciklus "vojno materijalne pomoci" koji u osnovi sluzi trosenju nagomilanih zaliha koje se vuku po skladistima desetljecima, vojnu industriju treba restartati, a dok su skladista puna, proizvodnja trpi. I idemo, sve za Ukrajinu.

S druge strane, naivna srednoskolka stalno vice "dajte nam f-16", "dajte nam abramse", "dajte nam b-2", dajte, dajte, dajte.... podgrijavanja zajednickim zakljuccima i izjavama o cjelovitoj ukrajini, pobjednickoj ukrajini, s druge strane pazljivo balansirajuci da Putinu ne dignu tlak previse, jer nije ni on blesav, i on igra slicnu igru...

I yebesga....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
11 godina

@Santana

Hm, pa radi Hladnog rata. Neg', koliko ono RF ima vojnih baza po svijetu, a koliko ovi drugi. Vrli, demokratski svijet. Tko je ono napao Srbiju, Irak, Afaganistan, Libiju,.....?

Imali su Saveznici i nakon WWII itekako svoje armije po Njemačkoj.

dzg
16 godina

Tek sada slijedi nemirno razdoblje. S obzirom na najave naoružavanja Europe, tj. tzv. Zapada. Nama nije prijetnja Rusija, barem ne izravno. Veća nam je prijetnja Srbija i Mađarska. To su zemlje s kojima smo kroz povijest imali problema. Talijani su još uvijek mirni, ali tko zna...

Kada je jedna (super)sila na zalasku ili mijenja zone od interesa, tada nastupaju oni koji prije nisu mogli doći do izražaja. Ionako se status sila, velesila mijenja... To je normalno i očekivano. 

16 godina

Prijetnja je politika. Narod je OK inače, ali politika i vodstvo je ono koje zablesi svaki narod. S tim da nam Srbi nisu nikakva braća, braća se ne kolju međusobno. Ne teba gajiti velike simpatije prema bilo kojem narodu. Trebali bi imati dobre odnose sa svima, na vlastiti prosperitet. Da to bude razlog dobrih odnosa. Trgovina i gospodarstvo.

11 godina

@Izzy

Razumijem strah i nepovjerenje prema braći,al' 45 godina smo živjeli u BiJ.

Milijardu stvari nas spaja, a samo nekoliko razdvaja.

dzg
3 godine

Treba se ponašati kao Slovenija u jugoslaviji.

Gledati sebe, biti arogantan prema ostalim narodima, ne mrziti nikoga, no politički komunicirati s drugim narodima s odstojanja, samo trgovati s njima i to u našu korist, ako je ikako moguće.  Nema tu nikakve ljubavne priče između Srbijanaca i nas, nas i Talijana, Mađara, Austrijanca.

Svi oni bi nas sutra prisvojili kada bi to bilo opće prihvaćeno.

Uzdaj se use i u svoje kljuse, stara narodna genijalna poslovica.

合気道家 - Yondan
16 godina

Ali kako su navukli europu na ovakve gubitke bacanje sredstava u šta, da izgine 1 mil. ljudstva te emigrira mnogo više. Možda jest to cilj pa onda čestitke i bravo uspjeli su. Nije europa još shvatila naučila iz ovoga ništa nego se srlja u još veče sranje dizanja tenzija dok nas ameri sapunaju kupuj kupuj naoružavaj se.Idioti kreteni naivčine bez granica.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2025 12:11 (dery).
15 godina

za sve koji žele znati više i pametnije, evo govora prof. Jeffreya Sachsa u EU parlamentu pred 2 tjedna, gromoglasno prešućenoga od strane korifeja slobode tj. medija Evrope...

Ju je je? Je ju je!
16 godina

Vjerujem ako USA politika ne bi djelovala upletala se svuda u svijetu kao što to sad rade ne bi bilo rata nigdje u ovakvim razmjerima i utjecaja na cijelokupnu ekonomiju.

Vidi se koliko je ovaj Sachs razuman učen čovjek.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2025 13:00 (dery).
5 mjeseci
dery kaže...

Vjerujem ako USA politika ne bi djelovala upletala se svuda u svijetu kao što to sad rade ne bi bilo rata nigdje u ovakvim razmjerima i utjecaja na cijelokupnu ekonomiju.

Vidi se koliko je ovaj Sachs razuman učen čovjek.

Ne bi bilo tako kako ti misliš. Stvorio bi se vakuum moći koji bi onda zauzeo netko drugi, vjerojatno Kina. Tako funkcionira svjetska politika, mafija, kriminal. Utopije o djeci cvijeća su samo to, utopija.

12 godina
PzKpfw kaže...

Ruska Federacija...

ruska federacija jest federacija zato što se stoljećima šire ko đubre po njivi, jedina imperijalistička sila koja je zadržala gotovo sve što je osvajala stoljećima

od muslimanskih naroda koje je pokorila u perzijsko-ruskim ratovima, sibira kojeg je otela kini, izlaza na sredozemlje koje su oteli turcima, baltika kojeg su oteli šveđanima, rusija je tumor koji se stoljećima širi i putin je samo jedan u nizu ruskih diktatora kojima je imperijalizam glavna politika

15 godina
picajzla0707 kaže...
PzKpfw kaže...

Ruska Federacija...

ruska federacija jest federacija zato što se stoljećima šire ko đubre po njivi, jedina imperijalistička sila koja je zadržala gotovo sve što je osvajala stoljećima

od muslimanskih naroda koje je pokorila u perzijsko-ruskim ratovima, sibira kojeg je otela kini, izlaza na sredozemlje koje su oteli turcima, baltika kojeg su oteli šveđanima, rusija je tumor koji se stoljećima širi i putin je samo jedan u nizu ruskih diktatora kojima je imperijalizam glavna politika

molim ?!?

znao sam da je dobar dio Hrvata zapravo pokatoličeni Turci, ali ovo s jadnim muslimanima kojima su oteli izlaz na Sredozemlje je neprocjenjivo... Kao i jadnim Švedima Baltik (jer oni su naravno oduvijek ljudsko pravni i demokratski...

A i Kini baš cijeli Sibir uzeli...

Ju je je? Je ju je!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice