Paraliza sna

poruka: 75
|
čitano: 29.184
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Paraliza sna

Pa valjda ima, prvo prestani uzimati tablete za smirenje/spavanje/protiv bolova (sto god od toga uzimas, ako nesto i uzimas). A onda na pregled kod doktora, mozda ce te uputiti kod psihologa ili kod onih doktora koji se bave analizom sna (nemam pojma koji je sluzbeni naziv) a onda ce oni poceti s nekim terapijama...

Opcenito, kod nekih ljudi neke supstance mogu izazvati takva stanja.

Ovo ti je inace pogresan forum za takva pitanja, ne znam koliko ima lijecnika medu forumasima, ali rekao bih da ih nema mnogo. Radje se posavjetuj sa strucnim osobama.

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2011 19:51 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
Paraliza sna

bilo je u provjerenom... kao radili su neku reportazu o ljudima koji imaju problema sa snom...

uglavnom.. odes kod doktora, oni te pregledaju ... ostave te na promatranju cijelu noc (spavas) ... i utvrde sto ti je ...

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | bfbc2: rebels1e
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2011 19:49 (rebelsy).
11 godina
neaktivan
Paraliza sna

prije nekoliko mjeseci mi se dogodila identicna stvar kao sinoc.. I sada sam vec pomalo zabrinuta.. Nisam mogla dugo zaspati, gledala sam neki film smirujuceg sadrzaja i zaspala sam oko pola 2h.. Odjednom sam osjetila nekakvu cudnu elektrovibraciju u cijelom tijelu, ne mogu to ni opisati.. Pokusala sam otvoriti oci ali sve sto sam "vidjela" zatvorenih očiju bilo je blještavilo... toliko sam bila "umrtvljena" da mi se ni jedan dio tijela nije mogao pomaknuti pa cak ni oci nisam mogla otvoriti iako sam jako to zeljela jer su me ta svjetlost i strah jako uplasili i zbunili, a da ne govorim o tim vibracijama u tijelu koje je nepomicno. Osjecala sam se kao da se borim s nekim (ili sama sa sobom).jer tijelo i svijest su mi se nekako odvojili. Bila sam svjesna svega ali kao da mi nesto nije dalo da otvorim oci i vidim.. skupila sam svu svoju unutarnju snagu, otvorila oci i nicega nije bilo u sobi. TV je ostao upaljen i skroz utisan(nisam ga ni gasila).. cula sam neke cudne zvukove vani(za to nisam sigurna jesu li utjecaj straha), imala sam osjecaj da ce mi srce puknut. Pogledala sam na sat. Bilo je pola 3.. nisam spavala do zore.Jako sam zabrinuta... radi li se o kakvom poremecaju sna?... Ili ?

17 godina
Paraliza sna

A dobro ne moze tu biti puno uzroka tom dogadaju. Ili imas neki poremecaj sna zbog psihickih problema ili te posjecuju vanzemaljci ili ti je stan/kuca opsjednuta demonima/duhovima. Poremecaj lako rijese doktori sa tabletama, duhove/demone rijesi lokalni svecenik, a ni Vatikan nije daleko za hitne intervencije po tom pitanju, a sto se tice vanzemaljaca, e vidis oni bi mogli biti poprilican problem. Mozda netko ima rijesenje za njih meni nista ne pada na pamet.

17 godina
odjavljen
Paraliza sna

Ja imam taj poremećaj već godinama (preko 10 godina, mislim). Zastrašujuće je ali ne ostavlja nikakve posljedice. Ove godine mi se to dogodilo 6-7 puta.

Freak Show Inc.
15 godina
Paraliza sna

Taj horor koji se prozivljava je samo obrana mozga da vam probudi tijelo,da vas trzne,paraliza sna nije nikakav problem ,nekom se dogodi nekom ne.

JA sam u zivotu 3 puta to dozivio.KOd mene 80% toga sto sam sanjo se sijecam i recimo da se sad idem prisjecat sto sam sanjo od dijetinjstva do sad sve bi se sijetio.Dosta sam mijesecario (u zadnje vrijeme minimalno). al uz paralizu sna dosta cesto se znam probudit (otvorit oci i kretat se) a i dalje sanjam.

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
14 godina
neaktivan
Paraliza sna

imao sam i ja paralizu ali bez demona il neceg slicnog...uglavnom probudio sam se i nisam se mogao mrdnut.trajalo je 30-ak sekundi koliko se sjecam.bilo je praceno panicnim disanjem i pokusajem deranja :D svejedno strasno 

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
15 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...

imao sam i ja paralizu ali bez demona il neceg slicnog...uglavnom probudio sam se i nisam se mogao mrdnut.trajalo je 30-ak sekundi koliko se sjecam.bilo je praceno panicnim disanjem i pokusajem deranja :D svejedno strasno 

Meni se identično tako dogodilo prije par godina. Moje "deranje" je bilo jako prigušeno cviljenje, a kako je buraz bio u sobi kad sam došao k sebi je pitao da kojeg vraga cvilim...

15 godina
Paraliza sna

Jednom tako ja otvorim oci i uz odvratan zvuk pogledam ja desno kad ono dve spodobe stoje pokraj kreveta (jedan manji, drugi veci ) i onak gledaju me ..............................neznam ni u jednoj igri ni filmu nisam vidio takve spodobe,isto priguseno vristanje (u sebi iz petnih zila ) a herc samo sto nije eksplodiro ....

Edit:dok sam bio klinjo 8-9 godina kad sam otvorio oci stojao je pokraj kreveta onaj veliki Monstrum cupavac iako tada to nisam povezivo sa paralizom sna

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.3.2014 20:06 (lmutak).
10 godina
neaktivan
Paraliza sna

Ljudi.. Dozivio sam paralizu sna i mogu vam rec da je to nesto najgore sto mi se u zivotu dogodil. Spavao sam i odjednom me probudio ogromni pritisak na mojoj glavi,kao da je netko sa obje ruke pritiskao moju glavu svom tezinom,glava mi je utonula u jastuk osjetio sam bol i ogroman strah nesto neopisivo,nikada u zivotu me nije bilo tako strah,probao sam da se obranim nekako al nisam mogao pomaknut niti jedan dio tjela i nisam mogao ni da vristim to je bilo toliko jezivo i toliko traumaticno da se to opisat nemoze,uzasss!!! odjednom je prestalo, skocio sam i vidio da to nije san niti je ikoga bilo u sobi,tih par sekundi uzasa ne zelim nikome pozelit!! 

14 godina
neaktivan
Paraliza sna

Majke mi...cijelu ovu temu treba prebaciti u - HUMOR! Eh, jeste mi uljepšali večer. Svaka čast! Hahahahahahaha!   

14 godina
R2R kaže...

Majke mi...cijelu ovu temu treba prebaciti u - HUMOR! Eh, jeste mi uljepšali večer. Svaka čast! Hahahahahahaha!   

Majke mi zelio bih da TI dozivis ovo pa ti nece biti bas smijesno.

Ako sam ti pomogao opali TD!
12 godina
protjeran
Paraliza sna

ja isto imam problem,kad spavam ništa ne znam,čim se probudim sve znam. Jel i vama tako il je to nešto nenormalno i moram počet liječit ?

15 godina
neaktivan
Paraliza sna

Sleep paralysis - evo pročitajte i educirajte se gospodo. Žalosno ako vam je to smiješno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 1:54 (Alkaline).
14 godina
neaktivan
FuzzyBrain kaže...
R2R kaže...

Majke mi zelio bih da TI dozivis ovo pa ti nece biti bas smijesno.

Eh sad....dobro. Iz prve sam pomislio da je ovo troll tema jer je tako i započela. U redu - priznajem da sam bio neuviđavan i neosjetljiv i ispričavam se svima koji su se našli uvrijeđeni. 

Međutim, ono što sam zaista htio napisati je nešto sasvim drugo. Naime, jednom davno, ali davno, imao sam nekih problema sa spavanjem. Ni blizu ovh vaših strahova i mora, ali...recimo...tegobica.

I onda sam, od jedne terapeutkinje, čuo jednu divnu rečenicu: "Ne nosite brige sa sobom u krevet." 

Dakle, kad idete na spavanje - idete na spavanje. Nema tu mjesta tegobama, problemima, nevoljama i sličnom. Nema ni potrebe. Osim ako baš tog trenutka ne možete ustati i promijeniti nešto - ne nosite to u krevet. Krevet je vaša palača. Ukoliko to nije krevet, onda je vaše mjesto za spavanje...ispod mosta, u krčmi, u staji...nebitno. Vaš san je vaše utočište. 

Ovo ne podrazumjeva da ne morate mrvicu promisliti o tome kako ste proveli dan, prije nego što utonete u san. Ili da ne razmislite kako ćete sutra nešto napraviti bolje. Međutim, ne postoji razlog radi kojeg bi trebali unositi negativne stvari u vaš san.

I još nešto....pročitajte nešto prije spavanja. Odlomak iz neke vedre knjige, strip o Paji Patku, nešto što vas razvedrava....i garantiram da ćete barem smanjiti ova negativna iskustva o kojiam svi govorite. A vjerojatno i otkloniti.

Za one u vezi...pa ne morate baš uvijek čitati...možete recimo...ponekad...ni to nije loše za spavanje. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice