Odosmo... :) (LHC rasprava)

poruka: 248
|
čitano: 43.061
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Odosmo... :)
1domagoj1 kaže...
unknown kaže...
Veliki prasak se može simulirati ali to je golema energija koja se zbog veličine nemože nigdje baš nigdje spremit.
Isto su fizičari došli na ideju,ako nekom čudom dodju do apsolutne nule.Mogu zaustaviti vrijeme,a ako mogu još više od nule hladit.Mogu vračati vrijeme unatrag.
TIME MACHINE!
 Citiram naxeema, kakve sve gluposti čovjek ne nađe na forumu..

TIME MACHINE??? Hlađenjem?!! WTF?!

Simulacija?? Jel ti znaš šta je simulacija? Wikipedia

Ovo sa apsolutnom 0 me zbilja nasmijalo. Apsolutnu ništicu je NEMOGUĆE postići!! Opet Wikipedia

"Absolute zero is the lowest possible temperature where nothing could be colder"

"It is a theoretical limit and cannot be achieved"

Ak se ne varam, reko si da nisi fizičar..dobro si reko..prije nego bubneš kakve gluposti, informiraj se.

Ljudi su presadili organe,odletjeli do mjeseca,izmislili tonu lijekova.Tako su i u 15 st.vjerovali da žive u zlatnom dobu. Ali zlatno doba je fikcija isto kao i apsolutna nula."Ona ne postoji ali ju je moguće preći."
Ako ni sami nismo došli do apsolutne nule kako onda znamo da nemože hladnije?
sam si si odgovorio na onošto sam podebljo.
Potraga za istinom dragocijenija je od njenog posjedovanja.
17 godina
unknown kaže...
Ljudi su presadili organe,odletjeli do mjeseca,izmislili tonu lijekova.Tako su i u 15 st.vjerovali da žive u zlatnom dobu. Ali zlatno doba je fikcija isto kao i apsolutna nula."Ona ne postoji ali ju je moguće preći."
 Pa, ne moze biti nista hladnije iz istog razloga zasto nista ne moze biti brze od brzine svjetlosti - radi zakona fizike. Finta s apsolutnom nulom (-273,15 C) je - za dodatno hladjenje bi bila potrebna beskonacna kolicina energije. Stvar nije toliko vezana za cisto "hladjenje", nego za stupanj entropije (kaosa). Fizika, nista drugo, tocnije zakoni termodinamike.
Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2008 22:30 (Goran Racic).
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Assassin kaže...
reservoir dog kaže...
Psiho246 kaže...
Pa nije li sam internet proizasao iz vojske i znanstvenika koji su radili za vojsku.
Ne...

World Wide Web je izumio upravo taj CERN po kojemu se toliko sere ovdje.

Prvi pojam interneta je bio mreža za znanstvenike iz cijelog svijeta koji žele razmjenjivati ideje i projekte preko kompjutera.

Wikipedija:

"On August 6, 1991, CERN, which straddles the border between France and Switzerland, publicized the new World Wide Web project. The Web was invented by English scientist Tim Berners-Lee in 1989. "
 LOL! Upravo sam sad dosao na forum sa namjerom da to napisem, kad ono moj post vec napisan, ali napisao ga je neki Reservoir dog! hehehee

OFF TOPIC:
Inace svima preporucam knjigu Anđeli i demoni, kao i sve ostale knjige Dana Browna! Procitao sam sve njegove knjige osim "Deception point" i sve su odlicne (te tri knjige bi svrstao medju 10 najboljih koje sam procitao, a procitao sam ih jaaaaako puno!)! Jel zna netko mozda kako se ta knjiga (Deception point) zove na hrvatskom pa da ju procitam!
Jasno pise da je Internet izmisljen od strane amerikanaca, ali zatim u WWW projektu predstavljen i razvijen za opcu potrebu.
 Joj zasto ljudi misli da je nesto zocno samo zato sto pise na wikipediji!!! U CERN-u je izmisljen WWW u znanstvene (a ne u vojne) svrhe! Moze wikipedia rec i da je 2+2=5 pa to nece bit tocno! Jos mi je bolje kad mi netko kao "dokaz" nekog svog uvjerenja da neki film na youtube-u! Nemojte bas sve vjerovat wikipediji!
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Goran Racic kaže...
unknown kaže...
 Pa, ne moze biti nista hladnije iz istog razloga zasto nista ne moze biti brze od brzine svjetlosti - radi zakona fizike. Finta s apsolutnom nulom (-273,15 C) je - za dodatno hladjenje bi bila potrebna beskonacna kolicina energije. Stvar nije toliko vezana za cisto "hladjenje", nego za stupanj entropije (kaosa). Fizika, nista drugo, tocnije zakoni termodinamike.
 Ali u 15. st nisu imali dokaze da se ne moze otici na mjesec, ili izmisliti svakakve lijekove! A za ovaj time machine postoje dokazi koji potvrdjuju da je tako nesto nemoguce!

EDIT: sori, zaboravio sam na ovu mogucnost visestrukog citiranja pa sam 2 posta napisao!
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2008 22:52 (Assassin).
17 godina
Assassin kaže...
Goran Racic kaže...
unknown kaže...
 Ali u 15. st nisu imali dokaze da se ne moze otici na mjesec, ili izmisliti svakakve lijekove! A za ovaj time machine postoje dokazi koji potvrdjuju da je tako nesto nemoguce!

EDIT: sori, zaboravio sam na ovu mogucnost visestrukog citiranja pa sam 2 posta napisao!
 Nekako mislim da smo danas ipak toliko napredovali da mozemo shvatiti neka fizikalna ogranicenja. Ipak, ljepota znanosti je u tome sto se stalno razvija i sto stare pretpostavke padaju. Zato i ne mozemo znati sto nam se u buducnosti sprema, uvijek ima mjesta za nesto novo i drugacije. Kda jednog dana stigne GUT (ako je uopce moguc), to ce biti jako zanimljivo.
17 godina
Assassin kaže...
 Joj zasto ljudi misli da je nesto zocno samo zato sto pise na wikipediji!!! U CERN-u je izmisljen WWW u znanstvene (a ne u vojne) svrhe! Moze wikipedia rec i da je 2+2=5 pa to nece bit tocno! Jos mi je bolje kad mi netko kao "dokaz" nekog svog uvjerenja da neki film na youtube-u! Nemojte bas sve vjerovat wikipediji!
 Nego, da sumiramo - WWW je CERN-ov (Tim Berners-Lee, danas Sir Tim....), no protokol koji zovemo IP i na kojem se danas ljuljuskamo kad govorimo o Internetu napravljen je za vojne svrhe - ARPANET je trebao protokol koji je dosta fleksibilan kad dodje do nuklearnog rata i eto nam ga sad. Srecom, kad su radili na IP-u bili su dosta pametni da ostave prostora za sirenje i stvarno ga je trebalo :)
17 godina
neaktivan
Goran Racic kaže...
Assassin kaže...
 Nego, da sumiramo - WWW je CERN-ov (Tim Berners-Lee, danas Sir Tim....), no protokol koji zovemo IP i na kojem se danas ljuljuskamo kad govorimo o Internetu napravljen je za vojne svrhe - ARPANET je trebao protokol koji je dosta fleksibilan kad dodje do nuklearnog rata i eto nam ga sad. Srecom, kad su radili na IP-u bili su dosta pametni da ostave prostora za sirenje i stvarno ga je trebalo :)
Da se nadovezem:

The ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network) developed by ARPA of the United States Department of Defense, was the world's first operational packet switching network, and the predecessor of the global Internet.

...and later through the evolution of the ARPANET (the first wide-area packet switching network), Packet Radio Network, Packet Satellite Network and ultimately, the Internet...

Kakav CERN, pffff
Gentoo user. :')
17 godina
Assassin kaže...
 Ljudi mešaju Internet i WWW (što i jeste čest slučaj).

Back on topic, koga interesuje, može ovde pratiti kako protiče eksperiment.
17 godina
protjeran
Goran Racic kaže...
unknown kaže...
  Zato sam ja za kvantnu fiziku i metafiziku.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Govno se stisnulo u meni na sekund. :)
Gentoo user. :')
17 godina
the_tux kaže...
Goran Racic kaže...
unknown kaže...
  Zato sam ja za kvantnu fiziku i metafiziku.
 Ja pak nisam previse lud za metafizikom, a kvantnu fiziku, tj. veliki dio nje moj mozak jednostavno ne moze shvatiti - neke stvari cesto mi se cine kao iz bajke. Mozda da sam se vise interesirao, vrag bi ga znao.
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHA!!!! Stvarno sam se zabrinuo kad su se ona crvena svijetla upalila, al kad sam vidio onu "crnu rupu" mi je postalo sve jasno, jer crna rupa ne bi bas tako izgledala! Al sve u svemu, jako dobro napravljeno!
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
1domagoj1 kaže...
unknown kaže...
Veliki prasak se može simulirati ali to je golema energija koja se zbog veličine nemože nigdje baš nigdje spremit.
Isto su fizičari došli na ideju,ako nekom čudom dodju do apsolutne nule.Mogu zaustaviti vrijeme,a ako mogu još više od nule hladit.Mogu vračati vrijeme unatrag.
TIME MACHINE!
 Citiram naxeema, kakve sve gluposti čovjek ne nađe na forumu..

TIME MACHINE??? Hlađenjem?!! WTF?!

Simulacija?? Jel ti znaš šta je simulacija? Wikipedia

Ovo sa apsolutnom 0 me zbilja nasmijalo. Apsolutnu ništicu je NEMOGUĆE postići!! Opet Wikipedia

"Absolute zero is the lowest possible temperature where nothing could be colder"

"It is a theoretical limit and cannot be achieved"

Ak se ne varam, reko si da nisi fizičar..dobro si reko..prije nego bubneš kakve gluposti, informiraj se.

Eh, vidim ja da nema smisla raspravljati s nekim ko nema pojma o čemu priča. Vjerojatno još uvijek vjeruješ u Djeda Mraza..

Naravno da je to u teoriji, zato što u praksi nikad neće biti izvedivo.. Došli su do približne vrijednosti apsolutne ništice, ali dalje ne ide, kao što je Goran rekao

trebala bi beskonačna energija za takvo što. Negdje možda možeš nabaviti toliko energije? Daj mi reci, pa da se i ja prikopčam na taj izvor.

Ista stvar je i s brzinom svjetlosti. To je granična brzina i ništa u svemiru ne može putovati niti brzinom svjetlosti, a kamoli brže od nje.

Čak i kad bi putovao na valu svjetlosti istom brzinom kao i ona, opet bi svjetlost bila brža od tebe. A i kad bi imao dovoljno energije da ulažeš u brzinu,

veću brzinu ne bi postigao. Onda, kamo je otišla ta energija?! U masu. E=mc^2. Nešto što je Einstein shvatio. No, dobro, ovo je već debelo OFFtopic.

Svatko ima pravo na svoje mišljenje, a meni se više neda natezati. Sretno u postizanju 0 K !

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid
17 godina
Ja pričam gluposti?
A postoji znanstvena disciplina zvana metafizika!
proWIKIPEDAJ malo :)
Potraga za istinom dragocijenija je od njenog posjedovanja.
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
Ja pričam gluposti?
A postoji znanstvena disciplina zvana metafizika!
proWIKIPEDAJ malo :)
Lol.

Metafizika je filozofska disciplina. I nema veze sa ikakvim empirijskim dokazima kao što to ima znanost.

To su dva različita svijeta, znanost i filozofija.
"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid
17 godina
neaktivan
Odosmo... :)

oni koji su zabrijali na 10.09.2008 ili 21.12.2012 :)

prvi navedeni moze bit samo mali pad napona u krugu od 5 metara paljenja stroja :)

drugi navedeni se ne kriza nikakva Zemlja sa meteorima, suncem, mjesecom, Bushom, amerikom ni vanzemaljcima vec se vjeruje da pocinje nova era ljudskog zivota. mi bi se trebali pretvorit u megacudovista

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17 godina
protjeran
Hacker-ri kaže...

oni koji su zabrijali na 10.09.2008 ili 21.12.2012 :)

prvi navedeni moze bit samo mali pad napona u krugu od 5 metara paljenja stroja :)

drugi navedeni se ne kriza nikakva Zemlja sa meteorima, suncem, mjesecom, Bushom, amerikom ni vanzemaljcima vec se vjeruje da pocinje nova era ljudskog zivota. mi bi se trebali pretvorit u megacudovista

Age of Aquarius, aquariuoos. Još nismo otišli. Oće li biti nešto od toga? Mislim ono, ljudi čekaju neku katastrofu, ne mogu im lagati cijelo vrijeme da neće biti nešto od toga.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan

Ljudi, mislim da se neki od vas brinu bez razloga. Znate li uopće kolika je energija potrebna za uništenje našega svijeta? Ne kažem da ona ne postoji, ali eto, JOŠ se nije oslobodila. Einstein je rekao da tijelo koje se giba brzinom svjetlosti pri udaru u neko drugo tijelo ima masu čitavog svemira. E sad, mislite li da je to moguće? Ne jednome mjestu nije moguće kondenzirati toliko energije da bi jedan buuuum, sve nas poslao u vječnost... Nije moguće putovati brzinom svjetlosti u obliku "tijela", tj. fizičke materije, nečega protežnog u našem svemiru, ali možda je u nekom drugom. Upravo se tu nameće jedna druga pretpostavka, a ta je da ovaj stroj postiže upravo to - otvara druge dimenzije svemira. Možda će se sasvim slučajno u ovom pokusu otkriti neke potpuno nove stvari. Kako objasniti kako je nastao svemir, kako je nešto postalo iz ničega, odakle materijal za veliki prasak? Tko ga je stvorio? Ovo pitanje, koje muči nas ljude oduvijek, otkad postojimo, neče tako lako biti riješeno. Ovaj pokus nas možda približi koju svetlosnu godinu...

Mount Vision Pro
17 godina
neaktivan

Kakvo nadmudrivanje ovdje. Ja mislim da je bolje da zivimo u neznanju i ne tratimo vrijeme na ovakve budalastine. Idemo lijepo pit, zabavit se i stagod bat i to je to!!!!!!!Olleee

17 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...

Kakvo nadmudrivanje ovdje. Ja mislim da je bolje da zivimo u neznanju i ne tratimo vrijeme na ovakve budalastine. Idemo lijepo pit, zabavit se i stagod bat i to je to!!!!!!!Olleee

ovo je neka elektrotehnicka spika po mogucnosti saraf xD.
E7200 2*3.0 ghz, ATI RADEON HD 4850 512 mb, 2*2Gb G.Skill Ram, HD WD 320 GB, Gigabayte EP45-DS3R, Corosair VX 550 W, Samsung 2220LM, Windows Xp 64 bit
16 godina
neaktivan

Malo sa zakašnjenjem na ovu temu ali se dosad nije ništa desilo. Čak i kad bi uspjela da se formira crna rupa u akceleratoru živila bi vrlo kratko jer ne bi imala oko sebe potrebnog materijala za svoj život. Crne rupe smatram u stvari zvijezdama novije generacije koje koje ponovo stvaraju hemijske elemente koje su zvijezde sagorile i uništile prilikom svog života. Nije isključeno da će u crnim rupama nastati neki novi elementi koji su nama nepoznati. To što crna rupa ima ogromnu gravitaciju i guta sve oko sebe ne znaći da je crna, mračna, neko misli hladna i bez vremena i prostora. Vjerujem da u njenom središtu vladaju visoke temperature ali zbog ogromne gravitacije mi ne vidimo njihovu svjetlost.

fikret-sa
17 godina

A koji je to posebni materijal potreban za zivot?pa guta sve zivo i nezivo to je dovoljno.

Only God will judge me
17 godina
neaktivan

We are still here... Waiting...

Mount Vision Pro
16 godina
neaktivan

Zanimljive su mi ove teorije i neka krnja saznanja + praznovjerja koja ljudi opisuju na ovom threadu.

Npr. u vezi s apsolutnom nulom, jakim endotermnim reakcijama postignuto je već -273,12. Ovih 0.03 K su oduvijek prepreka, pa je apsolutna nula zaključena iz izobarnog plinskog dijagrama, a ispod toga nije moguće ići jer se elektroni prestaju gibati. Hipotetski, kad bi netko i to postigao, volumen zaleđene tvari pao bi na nulu, što je jedna od teorija vezanih za crne rupe.

Još smo živi ;)

Kad bi crna rupa i nastala, ona ne bi bila veća od desetak elektrona, s nedovoljnom gravitacijom da se "nahrani".

Nothing else matters.
17 godina
Tux Slave kaže...
Ivan(4) kaže...

Decki ovo je stvarno ? Ovaj film sta sam vidio kliknuvsi na link ? Neznam sta da kazem, jednostavno sam zabezeknut... Neznam cemu vise ta otkrica, sta nam nije dobro ovako zivjeti. Ljudi su pohlepni za svacim. Ova crna rupa se istrazuje kako bi se sanirale (vjerojatno) crne rupe u ozonu. Sama prijasnja istrazivanja su nas dovela do ovakvih posljedica . Cemu sve to. Jedno povlaci za sobom drugo i tako u nedogled. Kako se to otkrice stvaranja crne rupe koristi u namjeri za dobro, tako moze i za zlo. Nikad necemo sve saznat. Zakoni su temeljeni na cinjenicama, sad je pitanje dal mi znamo sve cinjenice - naravno ne znamo. Zato nikad ne mozemo biti sigurni u najvecu brzinu svjetlosti, i sl. Nama je to limit saznanja do nekog novog otkrica. O ovoj temi se da pricat u nedogled i moze se raspravljat na stotine primjera, saznanja.
Audi R8 - born of powerful ideas
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2009 23:15 (Batista).
17 godina
hellraiser1110 kaže...

Bog te blagoslovio ! Decki to je covjek . Ako moram "krepat" onda budem krepal sretan ! Idemo u prvu "birtiju", klet, nije bitno samo da idemo !
Audi R8 - born of powerful ideas
17 godina
Odosmo... :) (LHC rasprava)

Bravo ti. Evo jedan prijedlog ta tebe: odi u prašumu, skini se gol i živi do kraja svog života (koji neće dugo potrajati) od lova. Eh da, ne smiješ se služiti bilo kakvim oružjem/oruđem, pogotovo ne vatrom. Nemoj zaboraviti, otkrića i eksperimenti su zlo ;)

17 godina
RE: Odosmo... :) (LHC rasprava)
itf4n kaže...

Bravo ti. Evo jedan prijedlog ta tebe: odi u prašumu, skini se gol i živi do kraja svog života (koji neće dugo potrajati) od lova. Eh da, ne smiješ se služiti bilo kakvim oružjem/oruđem, pogotovo ne vatrom. Nemoj zaboraviti, otkrića i eksperimenti su zlo ;)

Bogami ta tvoja fora uopce nema veze sa mojom porukom. Ja nisam rekao kako bi mene prasuma uveselila, nego druzenje sa prijateljima, itd... Neznam od kuda ti ta ideja i kako si dosao do takvog zakljucka ?
CPU AMD Phenom II X4 940 BE BOX cooled with Thermaltake Big Typoon 14Pro, 4.2GHz, ASUS M3A32-MVP Deluxe Crossfire, Sapphire VGA ATI HD4870 X2, Corsair DDR2-800 TW2X4G6400C5PRO 4GB, Western Digital 640 GB, Tagan BZ 800W, Antec Twelve Hundred
17 godina
Assassin kaže...

I jos nesto:

Jel zna netko, oce bit u raju BUG za kupit? To me jako brine! Hahahahahahaha...

Ova je dobra !
CPU AMD Phenom II X4 940 BE BOX cooled with Thermaltake Big Typoon 14Pro, 4.2GHz, ASUS M3A32-MVP Deluxe Crossfire, Sapphire VGA ATI HD4870 X2, Corsair DDR2-800 TW2X4G6400C5PRO 4GB, Western Digital 640 GB, Tagan BZ 800W, Antec Twelve Hundred
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Ma jeftin trik! Pogledajte samo svjetla kako trepere bez-veze da ne kazem odsjaj na zidovima!
Laž, laž i laž!
Ono sa autima je jos gluplje, prejeftino, mislio sam da cete svi primjetit!
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2009 0:23 (Luka).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice