@Strahoslav Trta
Kad bi ti znao ko sve u tvojoj okolini puši travu a da ti toga nisi ni svjestan. Puši se na svakom kantunu, ja znan odvjetnike, doktore, sportaše itd. dosta uspješni u svom poslu i zapale tu i tamo joint
@Strahoslav Trta
Kad bi ti znao ko sve u tvojoj okolini puši travu a da ti toga nisi ni svjestan. Puši se na svakom kantunu, ja znan odvjetnike, doktore, sportaše itd. dosta uspješni u svom poslu i zapale tu i tamo joint
Znači, ako je trava druga u smislu ilegalne supstance onda je to dobar argument protiv legalizacije - pa je*ote da je legalna, nitko (čak ni krajnje upušen) ne bi tražio legalizaciju!
Uopće nisam shvatio što želiš reći? Molim te preformuliraj.
Poanta je bila da klasifikacija marihuane kao ilegalne droge ne predstavlja nikakav argument u raspravi o štetnosti, a pogotovo o opravdanosti legalizacije (jer da je legalna, legalizacija ne bi bila ni moguća). Konkretno je bila usporedba marihuane i čokolade - jedna i druga su štetne u velikim količinama, kemijskim putem u mozgu izazivaju osječaj ugode, te ne mogu stvoriti kemijsku, već samo emocionalnu ovisnost. Jedina razlika je u tome što je marihuana ilegalna. Taj argument je dobar ukoliko bismo raspravljali o povremenoj konzumaciji dok je ilegalna (s druge strane, konzumenti koji razmišljaju svojom glavom je konzumiraju samo kada su sigurni da neće nastradati), ali prilikom rasprave o legalizaciji to je argument koji ide u prilog legalizaciji.
jer zaboravio si - ne izaziva ovisnost.
Interesantno je sto svi vi koji ste pljugali maricu stalno spominjete tu parolu "ne izaziva ovisnost".
Znas li ti da je 99% (istrazivanja s psihijatrijskog odjela klinike Rebro) heroinskih i kokainskih ovisnika prvo krenulo s cim ?
S marihuanom. (mislim da je to uopce poznata stvar).
To ne znaci da ce svi postati heroinski ovisnici ali tko god voli "zapaliti samo jedan joint" potencijalna je zrtva kriminalcima da ga "navuku" na jace droge.
Slijedeca stvar je kad poznajes dilera da ti kad-tad ponudi da povuces jednu "lajnu" bijelog.
Normalno, ti neces, ali ces doc jedan dan u kafic iznerviran.
Posto si ti faca koja se zna kontrolirati i ne pijes pivo iz "velike boce" jer to piju seljacine, ti ces otici u malu prostoriju iza sanka povuc tu jednu lajnu, jer ti od jedne nece biti nista, "normalno."
Mislim da ce te drugi put "gazda" lokala, kafica i pocastiti s bijelim jer si ti "super lik", "ispravan" i cool.
Hoces dalje...?
Ma ne, nikom tko ovdje pise da je pusio canabis to se ne moze dogoditi jer VI imate tzv "kontrolu".
To su upravo posljedice ilegalnosti. Za vrijeme prohibicije, alkohol je bio usko povezan s kriminalom, dok je kockanje bilo ilegalno, bilo je povezano sa alkoholizmom i kriminalom...
Da se sad ne ponavljam, pročitaj ovaj post: http://www.bug.hr/forum/post/ostalo/legalizacija-opojnih-droga/2516144.aspx
Ta logika je u kur*u totalnome momak.
I očito nisi na sceni jer ti nitko, NITKO, neće ponuditi "lajnu bijelog" besplatno. Dobro neki frend mozda hoće, diler nikad.
Eto, ti si priznao da si "na sceni".
Buducnost nase lijepe zemlje je na tebi, blago nama, jer "ti si na sceni".
Blago ovom forumu i djeci koja citaju takve postove.
Trolanje, besmislice - tema očito nema smisla niti svrhe!
I više ne otvarajte sličnu! Jer će biti
@Strahoslav Trta
Vidi ne volim nikog branit nisam niciji advokat, niti branilac slabiji i tome slicno.Znam sta je droga, sta je uradila mojim prijateljima od nekih od koji se ocekivalo da budu jedni od najuspijesnijih ljudi sa ogromnim potencijalom mozga.Da je marihuana zdrava i da je toliko koliko neki od vas su za legalizaciju dobra i da bas je cool ne bi bila NELEGALNA toliki niz godina.
Nije problem u marihuani, problem je u onima koji je koriste, isto kao sto nije problem u alkoholu nego u onima koji ga koriste, svako popije po neko pivo, dva, ali kada covjek nema mjere i ne zna da kaze ok sad sam i ko zna kad cu, problem je u tome sto ljudi ne znaju stat i onda zaguzvavaju sve dublje i dublje u to smece.Iskreno ne vidim razlog zasto bi se legalizovala marihuana, sta donosi dobro da bi se legalizovala?Lahko je tebi pricati o marihuani kad nisi na mjestu roditelja, da ti uhvatis svoje dijete napuseno ko bijela lala i da vice tata leti nam televizor, kako bi ti reagovo da li bi onda bio za legalizaciju.To sto puse na svakom cosku nije opravdanje, i kojim pravom da neko truje moja pluca i moje tijelo dimom cigarete, marihuane, hasisa?I vi ste sad poceli da vrijedzate tipa govoreci mu kako je on ovakav kako je on nakav kako on bijezi mami, epa upravo iz tih razloga sto je vama FORA biti napusen i nadrogiran u tu propast uvlacite druge.Ovdje imaju neki koji hoce rec vi koji niste probali drogu, alkohol, cigaretu vi ste mamine maze a vi koji se napusite, nadrogirate, nalocete pa vam ispumpavaju zeludac u hitnoj e to je fora.Ma sta da ti pricam vi ste glavne face koje ce svoj put zivota da zavrse negdje na cosku ulice kraduci da bi kupili paketic da se malo ubodete.Koja glupost.Totalno sam protiv legalizacije narkotickih sredstava.