Kako prepoznat neispravnu petardu zaključana tema

poruka: 56
|
čitano: 18.538
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kako prepoznat neispravnu petardu

Evo jednog pitanja koje me jako zanima te dali je to moguce

Ovako kupio sam od jednog frenda u razredu BIG BANG 6 petarde te sumnjam da su ilegalne te kao takve nesigurne i neispravne

E sad bi vas molio da li mi mozete reci dali da bacam uopce takve petarde te dali je moguce prepoznat da li je nesigurna petarda tj. da pukne odmah nakon zapaljivanja(petarde nisu na fitilj nego na onaj žuti ili neke druge boje materijal)

EDIT:thumb downeri i ja vas volim isto :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 18:01 (TopForumaš).
16 godina
neaktivan

Kad ti pukne u ruci

Klikni HVALA, tvoj jedan klik meni puno znači!
15 godina
neaktivan
RE: Kako prepoznat neispravnu petardu
Fićo_CoD 5 kaže...

Kad ti pukne u ruci

da jako smijesno

ja sam pitao dali je to moguce znati

15 godina
neaktivan

provjeri dali je izgrebana gore i pogledaj da nije probusena na doljnem djelu i da nije razderana sa strane jer ak ima slucajno neka rupica onda prije nego ono zuto izgori dode ti plamen do baruta te tako pukne dobro pregledaj da nema nekih rupa da se nebi ozljedio.

Fight to Win
17 godina

Od svih bizarnih tema na ovom forumu ova je možda i najbizarnija. Najbolje je da se ne igraš s petardama jer je to jako opasna igračka.

Nije mi jasno kako ljudima nisu dosadile svih ovih godina. Neodlučan

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
16 godina
protjeran
TopForumaš kaže...

Evo jednog pitanja koje me jako zanima te dali je to moguce

Ovako kupio sam od jednog frenda u razredu BIG BANG 6 petarde te sumnjam da su ilegalne te kao takve nesigurne i neispravne

E sad bi vas molio da li mi mozete reci dali da bacam uopce takve petarde te dali je moguce prepoznat da li je nesigurna petarda tj. da pukne odmah nakon zapaljivanja(petarde nisu na fitilj nego na onaj žuti ili neke druge boje materijal)

a gle rastavi jednu i pogle ako sve kak bi trebalo bit

znaci ide ti to zuto pa gips(u sredini gipsa je fitilj),pa barut,pa gips tj. onaj cep dolje

i ako je sve to ljepo slozeno nebi trebalo prebrzo explodirati jer i tom zutom materijalu treba neko vrjeme da izgori (ako nije ostecen)

ja kad sam kupovao uvjek sam kupovao kod svercera i jos mi nikad nista nije bilo, a mogu ti rec da sam se dosta napucao

Anti-depressants; controlling tools of YOUR system...
15 godina
neaktivan
cro_blue kaže...

Od svih bizarnih tema na ovom forumu ova je možda i najbizarnija. Najbolje je da se ne igraš s petardama jer je to jako opasna igračka.

Nije mi jasno kako ljudima nisu dosadile svih ovih godina. Neodlučan

a zasto je bizarna

mislim samo me zanima dali je moguce znati to ili ne

btw petarde nisu igračka niti jih ja tako shvacam

al znal sam da ce se mnogi bunit a ja pitam samo za prijateljski savjet(ocekujem sad odgovor tipa nemoj ih bacat)

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 18:02 (TopForumaš).
16 godina
neaktivan

Vidim naslov, nisam slijep, pitao si: Kako prepoznat neispravnu petardu?

mani se toga, ispaljuj rađe vatromet

ugodnije je i za uši i za oči

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 18:01 (Fićo_CoD 5).
17 godina
TopForumaš kaže...

a zasto je bizarna

al znal sam da ce se mnogi bunit a ja pitam samo za prijateljski savjet(ocekujem sad odgovor tipa nemoj ih bacat)

After all... Ovo je ipak informatički forum!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
15 godina
neaktivan
cro_blue kaže...
TopForumaš kaže...

a zasto je bizarna

a zasto onda postoji podforum ostalo?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 18:15 (TopForumaš).
16 godina
neaktivan

Možda se boji da mu ne odu prsti kak će onda tipkat po mišu i tipkovnici!

16 godina
neaktivan
TopForumaš kaže...
cro_blue kaže...
TopForumaš kaže...

a zasto je bizarna

a zasto onda postoji tema ostalo?

Evo ti jedan savjet, kod onih magnumki ,oni veliki petarda  možeš znati da je pokvarena kad joj je onaj gore fitilj iz žutog stanja promjenio u bijeli Smijeh

RIDER
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 18:10 (rider15).
16 godina

Bolje ti granate bacaj Belji se

xfire: hole3store msn: musared@hotmail.com KLIKNI MI HVALA...tvoj klik mi puno znaci! ;)
17 godina
neaktivan

gle, čim zapališ petardu odma ju baci, ili ju još bolje stavi na pod, zapali i bježi. nemoj se za*ebavati sa zapaljenom petardom u ruci, to je jedan moj frend radio i sada nemre igrat CoD4.

tak će se vjerojatnost smanjiti za nesreću čak i ako je neispravna.

i nemoj ilegalne kupovati

My mom thinks I'm special!
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 18:13 (SPAWNK4MPER ti mama).
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Bolje ti granate bacaj Belji se

hahahhahahaahahahha ajme koji car hahhahahahahaha!!!!

16 godina
neaktivan
TopForumaš kaže...

Kao prvo, nije tema nego podforum.

OnT: ostavi se toga. Nije mi jasno što je tu toliko zabavno, ako voliš proizvoditi glasne zvukove kupi revolver, on je manje opasan (naravno ne pravi LOL).

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 18:14 (andy0101).
17 godina
SPAWNK4MPER ti mama kaže...

gle, čim zapališ petardu odma ju baci, ili ju još bolje stavi na pod, zapali i bježi.

tak će se vjerojatnost smanjiti za nesreću čak i ako je neispravna.

i nemoj ilegalne kupovati

nemoj nikakve kupovat, petarde su i onak last year

Jučer smo bili na rubu ponora, danas smo korak naprijed...
16 godina
neaktivan
TopForumaš kaže...
cro_blue kaže...
TopForumaš kaže...

a zasto je bizarna

Moj ti je savjet odi i kupi legalne petarde u neku trgovinu  u svom gradu koji prodaje samo petarde,vatromet i to ostalo, ne kupuj tako od tih prijatelja i to ,njima sigurno to stoji dugo,a oni imaju rok trajanja 2 godine i kad im prođe rok oni nama puknu čim zapališ ,kupuj legalno i nemaš problemaNamigiva

RIDER
16 godina
neaktivan
leo_819 kaže...

slazem se, sve vise i vise izlaze iz mode, osim onih granata od 20 cm, sve vise je popularniji vatromet i one zahebancije sto dobijes u raznoraznim kompletima (brzi gonzales itd)

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 18:23 (Fićo_CoD 5).
16 godina
protjeran
Fićo_CoD 5 kaže...
leo_819 kaže...

slazem se, sve vise i vise izlaze iz mode, osim onih granata od 20 cm, sve vise je popularniji vatromet i one zahebancije sto dobijes u raznoraznim kompletima (brzi gonzales itd)

da istina nije to vise tako popularno prije nije proslo 10 minuta da netko nije zengu opalio

Anti-depressants; controlling tools of YOUR system...
16 godina

Da to je izaslo iz mode ali gle,oni koji bacaju petarde oni su ti uglavnom Cooloni koji zele ajmo rec privuci paznju drugih kako su cool sa petardama..Primjer ti je moj "ludi" bratic..Svi iz ulice imaju petarde ove one,zenge,penge i te gluposti ali NE on mora uzet jacu..Petarda koju je on zel ima 20 cm u sebi i tolko je debela da se cijela ulica cula dok je  "grunula" tak da ak ti je tak vazno privuc pozornost onda kao sto sam naveo u prijasenjem postu,zemi si granatu i baci negdje pa bus videl kad ti susjed u murija doleti onda ces znat da si privukel paznju!

xfire: hole3store msn: musared@hotmail.com KLIKNI MI HVALA...tvoj klik mi puno znaci! ;)
15 godina
neaktivan

gledajte ja bacam petarde od 5 razreda(onda jos one prvog razreda) a sad sam vec 2.sr te znam kako treba rukovat s njima

nego mi je to prvi put da sam kupio ILEGALNE tako da me zanima dal cu nastradat radi toga ili ne

btw moze i legalna grunut nikad se nezna ali sanse za to su minimalni 1% ak se baca kako treba bez zajebancije i experimentiranja

16 godina
neaktivan
TopForumaš kaže...

minimalni 1% ak se baca kako treba bez zajebancije i experimentiranja

1%? Dakle, ako baciš 100 petardi...

TopForumaš kaže...
tako da me zanima dal cu nastradat radi toga ili ne

Možda hoćeš, možda nećeš. U svakom slučaju ja neću sudjelovati u potencijalnom samoubojstvu.

16 godina
neaktivan

:facepalm:

siptoP
15 godina
neaktivan
andy0101 kaže...
TopForumaš kaže...

minimalni 1% ak se baca kako treba bez zajebancije i experimentiranja

1%? Dakle, ako baciš 100 petardi...

TopForumaš kaže...
tako da me zanima dal cu nastradat radi toga ili ne

Možda hoćeš, možda nećeš. U svakom slučaju ja neću sudjelovati u potencijalnom samoubojstvu.

a cemu to pametovanje? ja pitam dali je nesto moguce ili ne

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 18:48 (TopForumaš).
15 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

zasto bi to bilo tako glupo pitanje?

vidim da su neki tu odgovorli na njega te dali savjete mjere opreza te kako provjeri barem nekako

znao sam da ce te trollat cim su u pitanju nesto kontroverzno

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 18:50 (TopForumaš).
17 godina

Evo nekih savjeta:

Pravilo broj 1 i najvažnije pravilo - petardu zadržavati što kraće kod sebe, tj. upaliti i baciti u najkraćem roku!

Pravilo broj 2, ne manje važno - ukoliko ne pukne/aktivira se/ekspoldira, ni u kojem je slučaju ne ponovno primati, potpaljivati i približavati joj se!

Treće - uvijek držite petardu za njezin doljni dio - suprotni od mjesta za potpaljivanje, jer taj dio je obično gips/ili je prazan i neće vam tolko naškoditi u slučaju pucanja u ruci

Četvrto - petarde koje nemaju fitilj palite šibicama, tj. mjestom gdje se one pale.

Peto - nemojte kupovati neke zadnje klase, kod njih je najveća mogućnost prijevremenog, tj. nepucanja.

Šesto - petarde koje nemaju fitilj, a imaju neke rupice ili nepotpun kres, nemojte paliti, one bi mogle biti neispravne.

Badnjak i Božić nisu dani kad ste frajer ak pucate, valjda to znate.

Ak već mislite/hoćete/morate pucati, radite to nakon Božića, svakako ne u Tihoj noći!

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
16 godina
neaktivan
TopForumaš kaže...
VirtUoso kaže...

vidim da su neki tu odgovorli na njega te dali savjete mjere opreza te kako provjeri barem nekako

Ok. Kako bi ti otkrio da je petarda neispravna? Na pogled ne mozes. Jedino sto ti preostaje je da svaki 'rastavis' i vidis. Jel se to isplati? Ne.

Jednostavno,nemojte koristiti petarde.

siptoP
15 godina
neaktivan
Armor kaže...

Evo nekih savjeta:

Pravilo broj 1 i najvažnije pravilo - petardu zadržavati što kraće kod sebe, tj. upaliti i baciti u najkraćem roku!

Pravilo broj 2, ne manje važno - ukoliko ne pukne/aktivira se/ekspoldira, ni u kojem je slučaju ne ponovno primati, potpaljivati i približavati joj se!

Treće - uvijek držite petardu za njezin doljni dio - suprotni od mjesta za potpaljivanje, jer taj dio je obično gips/ili je prazan i neće vam tolko naškoditi u slučaju pucanja u ruci

Četvrto - petarde koje nemaju fitilj palite šibicama, tj. mjestom gdje se one pale.

Peto - nemojte kupovati neke zadnje klase, kod njih je najveća mogućnost prijevremenog, tj. nepucanja.

Šesto - petarde koje nemaju fitilj, a imaju neke rupice ili nepotpun kres, nemojte paliti, one bi mogle biti neispravne.

Badnjak i Božić nisu dani kad ste frajer ak pucate, valjda to znate.

Ak već mislite/hoćete/morate pucati, radite to nakon Božića, svakako ne u Tihoj noći!

evo netko se barem potrudio umjesto samo ismijavao i pametovao

17 godina
neaktivan
TopForumaš kaže...
VirtUoso kaže...

Zaista misliš da je tako lagano provjeriti dal je petarda opasna? Ja uopće nemam iskustva s petardama pa znam da su ilegalne izrađene od kojekakvih sumnjivih materijala, tako da tvar koju zapališ može biti izrazito reaktivna ako je neprovjerena i kad ju zapališ može explodirati u trenutku. Ne zaboravi da imaš posla s ilegalnim petardama, a policija ne upozorava građane bezveze.

Đabe ti pregledavanje dal petarda ima "onu žutu tvar" i gips, kad "ona žuta tvar" može biti izrađena od vrlo reaktivne ili explozivne tvari.

Ovdje možeš dobiti jedino površne odgovore (koji se već i ponavljaju) jer ne vjerujem da ima profesionalnih pirotehničara na forumu.

Ti si isto tenkre što ideš kupovati petarde od "frenda" (pazi ti genijalca, od frenda kupuje petarde). Pa ako ti explodira u ruci, bar ćeš naučit lekciju da je bolje zaobilaziti ilegalke u širokom luku.

Uostalom, ovo je informatički forum, i mada postoji podforum Ostalo, to nije opravdanje za otvaranje teme koja je u najmanju ruku nepotrebna. Dobro znaš da se ne smiješ pačati s ilegalnim petardama.

We must repeat...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice