:facepalm:
zasto bi to bilo tako glupo pitanje?
vidim da su neki tu odgovorli na njega te dali savjete mjere opreza te kako provjeri barem nekako
znao sam da ce te trollat cim su u pitanju nesto kontroverzno
Zaista misliš da je tako lagano provjeriti dal je petarda opasna? Ja uopće nemam iskustva s petardama pa znam da su ilegalne izrađene od kojekakvih sumnjivih materijala, tako da tvar koju zapališ može biti izrazito reaktivna ako je neprovjerena i kad ju zapališ može explodirati u trenutku. Ne zaboravi da imaš posla s ilegalnim petardama, a policija ne upozorava građane bezveze.
Đabe ti pregledavanje dal petarda ima "onu žutu tvar" i gips, kad "ona žuta tvar" može biti izrađena od vrlo reaktivne ili explozivne tvari.
Ovdje možeš dobiti jedino površne odgovore (koji se već i ponavljaju) jer ne vjerujem da ima profesionalnih pirotehničara na forumu.
Ti si isto tenkre što ideš kupovati petarde od "frenda" (pazi ti genijalca, od frenda kupuje petarde). Pa ako ti explodira u ruci, bar ćeš naučit lekciju da je bolje zaobilaziti ilegalke u širokom luku.
Uostalom, ovo je informatički forum, i mada postoji podforum Ostalo, to nije opravdanje za otvaranje teme koja je u najmanju ruku nepotrebna. Dobro znaš da se ne smiješ pačati s ilegalnim petardama.
sto se tice te explozivne tvari bacio sam ih vec par te explodiraju u roku od 5 sec