Pozdrav,kao što i samo pitanje kaže,zanima me dali je netko tražio poslove u inozemstvu,i ako je,kojim 'redom' je išao.
Da pojasnim,konkretno tražim poslove na Novom Zelandu,Australiji i Kanadi,i za sve njih treba viza,ali znam da vas mogu 'gazde' sponzorirati ako smatraju da biste im bili dobar radnik.
Poslao sam životopis na više desetaka oglasa,najviše odgovora i zainteresiranosti sam imao sa NZ,iz Kanade se rijetko tko udostojio i odgovoriti uopće,u Au sam najmanje i slao pa se iskreno ni ne sjećam dali je bilo odgovora.
Što se tiče 'reda' na vrhu posta,mislim dali ste tražili poslodavce prvo i nadali se da su zainteresirani,ili ste se prvo prijavljivali za vizu,pošto nigdje nemogu skupit dovoljan broj bodova koji su mi potrebni (nemam nikog tamo,nemam faks i nisam u zanimanju koje baš nitko ne radi i da su baš u 'shortage' što se tiče toga).
Također nemam IELTS ispit položen ali nije problem polagati ga,ako se ukaže potreba da mi netko ponudi,problem mi je baš dati cca 2000KN na ispit koji vrijedi samo 2 godine.
Pa eto,ako netko ima iskustva,ili zna nekoga ko je išao tako daleko,neka podijeli.