Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 996.228
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
RE: Gitare i sve vezano uz njih
luka94 kaže...

dobro onda bi bilo bolje da uzmem neki combo amp od nekih 30-50w,jel ovaj valja

http://www.njuskalo.hr/pojacala-gitare/git-combo-pojacalo-line-6-30-w-12-4-kanala-odlican-stage-oglas-2118621

Pa ono nije loše, kvaliteta i izrada je ok, samo prvo probaj kako ti se sviđa zvuk, odi prvo u duđan neki isprobat, mislim da ih drže u audio pro-u.

15 godina
Gitare i sve vezano uz njih

prije nekih mjesec dana kupio sam si električnu gitaru i pojačalo i sve je bilo u redu dok je nisam donio kući i spojio u struju. iz pojačala se čuje neko pucketanje i to samo dok je spojena gitara. još se čuje pucketanje kad dotaknem bilo šta metalno na gitari. nešto sam gledao na internetu i vidio da je možda problem sa uzemljenjem pa sam je spojio u drugu sobu u utičnicu i problem je nestao. može li se išta napraviti da eliminiram to pucketanje da mogu svirati u svojoj sobi?

EDIT: nekad je pucketanje stalno prisutno a smanji se kad dotaknem nešta metalno na gitari ili pojačalu.

Guns don't kill people... lasers do
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.12.2010 12:16 (unchosen one).
17 godina
neaktivan

Rasturi instalacije u sobi ;)

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
15 godina
Jakovp kaže...
luka94 kaže...

dobro onda bi bilo bolje da uzmem neki combo amp od nekih 30-50w,jel ovaj valja

http://www.njuskalo.hr/pojacala-gitare/git-combo-pojacalo-line-6-30-w-12-4-kanala-odlican-stage-oglas-2118621

Pa ono nije loše, kvaliteta i izrada je ok, samo prvo probaj kako ti se sviđa zvuk, odi prvo u duđan neki isprobat, mislim da ih drže u audio pro-u.

eo recenzija zvuči jako dobro

17 godina
neaktivan

Ok zvuči, ne sviđa mi se baš drive, clean mi je super, ali prijedlog je, ako imaš već gitaru, da fino upikneš i probaš sa svojom. U nekom music shopu recimo te naravno, obavezno isprobaj kod lika.

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
15 godina

neam još gitaru,mislim kupit bc rich trace warbeast t,šta misliš jel bi dobro zvučilo sa tim line 6-om

17 godina
neaktivan
luka94 kaže...

neam još gitaru,mislim kupit bc rich trace warbeast t,šta misliš jel bi dobro zvučilo sa tim line 6-om

A ne znam, nisam nikad na BC Richu sviral, a i to kaj ti veliš, jel bi dobro zvučalo, čuj, zvuk je subjektivan pojam. Ono kaj nekome predobro zvuči, nekoga možda iritira i uopće mu ne paše. To je sve tvoja procjena. Ako ti se sviđa, to je to. Ako ne, a onda nekaj drugo isprobaš... Dakle, samo slušanjem, nikak drugačije. Obiđeš par music shopova, vidiš ono kaj te zanima, pitaš dali možeš isprobati, garantirano će ti svi dati (dobro, većina, meni se dogodilo u jednom Gibson shopu u N. Zagrebu da frajer nije htio spojiti, onak, ko da prvi put držim gitaru u ruci, pa sam ga odjebo i izjurio van, tam se više ne vraćam), poslušaš i procjeniš. To je sva mudrost.

15 godina

evo ta gitara,sviđa mi se ovaj clean sound,jedino što je ovo trace a ne trace t,trace t ima licenzirani floyd a ova nema

e i da vas pitam jel vama radi stranica od rainbow music shopa,meni ne

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.12.2010 13:52 (luka94).
17 godina
neaktivan

Uh, whammy, jesi siguran da to hoćeš? Mislim, veliš da tek počinješ svirati, stvarno ti to ne bi preporučio, napatit ćeš se kod mijenjanja žica (i naštimavanja) ko Sizif. Frendu koji isto ima whammy, koji je prvi put mijenjal žice trebalo je brat bratu, sat i pol da ih promjeni. U početku je zabavno i sve to, dive bombe ovo ono, ali kasnije ti dosadi, koristiš samo kad treba, tak da, moja preporuka ti je da kao početnik ne uzimaš gitaru s whammy barom, a opet ti velim, to je tvoj osobni odabir i postupi kak želiš, ja ti samo dam neke smjernice, pojasnim, a ti onda odluči.

EDIT: Ne radi stranica.

P.S. @Deus ex machina i i_rambo_plache

Malo prošao po yt-u, pa Kaki King je treba {#}, nisam ni znao. Evo jednog videa, Doing the Wrong Thing, svira za JamPlay, vraški bolesno dobar i precizan fingerpicking:

A i odličan sound ima. :)

I'm in love. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.12.2010 14:08 (1domagoj1).
17 godina

Pitanje imam squier bullet i otiso mi je neck pickup pa me zanima dali mogu jedan ovaj stavit pa da radi normalno?

http://www.glazbeni-forum.com/oglasi/showproduct.php/product/6871/cat/82

Life will kill you, even if you're in a rock and roll band
17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Pitanje imam squier bullet i otiso mi je neck pickup pa me zanima dali mogu jedan ovaj stavit pa da radi normalno?

Bitno je jedino da se novi pickup može pozicionirati u rupu za pickupe i da se može zašarafiti na gitaru. Ovi pickupovi s oglasa idu na sve strat-like gitare s utorom za single-coilove (pa tako i na Bulleta).

Jesi provjerio da nije možda hladni lem na ovom pickupu koji ne radi?

Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda
17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Naravno, možeš staviti pickupove kojeg god proizvođača, samo pazi na spajanje žica jel i naravno, da li je single coil ili humbucker. Ako se ne varam, Stratocasteri imaju na bridgeu hum, pa onda ide single coil, onda ide na necku opet hum, a Squier je kopija Strata pa valjda isto tak ima. Dakle, treba ti humbucker za neck pickup, valjda.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.12.2010 15:36 (1domagoj1).
17 godina

nope single su kod mene svi ko i ovdje kolko vidim znaci radit ce mi taj pickup ako spojim na ovaj squierov switch?(sorry ak je glupo pitanje al fakat se ne kuzim u tu elektroniku)

17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

nope single su kod mene svi ko i ovdje kolko vidim znaci radit ce mi taj pickup ako spojim na ovaj squierov switch?(sorry ak je glupo pitanje al fakat se ne kuzim u tu elektroniku)

Ako su single, onda ok, da radit će, samo zapamti polove kak su spojeni (ili si zapiši) pa onda tak i novi spojiš.

15 godina
unchosen one kaže...

prije nekih mjesec dana kupio sam si električnu gitaru i pojačalo i sve je bilo u redu dok je nisam donio kući i spojio u struju. iz pojačala se čuje neko pucketanje i to samo dok je spojena gitara. još se čuje pucketanje kad dotaknem bilo šta metalno na gitari. nešto sam gledao na internetu i vidio da je možda problem sa uzemljenjem pa sam je spojio u drugu sobu u utičnicu i problem je nestao. može li se išta napraviti da eliminiram to pucketanje da mogu svirati u svojoj sobi?

EDIT: nekad je pucketanje stalno prisutno a smanji se kad dotaknem nešta metalno na gitari ili pojačalu.

itko?

Guns don't kill people... lasers do
17 godina
neaktivan
unchosen one kaže...

itko?

Pa očito je problem u instalacijama u kući tj. u tvojoj sobi gdje sviraš. Ako u drugoj sobi nema šuma. Rekao sam ti rasturi instalacije, zovi električara kaj već, nekaj ne štima s uzemljenjem najvjerojatnije. To nije loše samo kod sviranja, loše ti je i inače ovak, kužiš...

15 godina
odjavljen
R4zOR229 kaže...

Uh uh. Treba biti jako oprezan. Ovo su očito pickupovi skinuti s konzumcastera. A pickup teško da ti može otić, vjerojatno se neka žica odlemila, nedavno se dogodilo mom gitaristu na puno skupljoj gitari pa sam samo zalemio i to je to.

17 godina

100% sam siguran da je otiso tak da...

15 godina
odjavljen

Zašto to misliš? Si probao multimetrom izmjerit otpor?

16 godina
neaktivan

Ponosan sam vlasnik električne i klasične gitare {#} Zanima me koji je ovo akord koji cijelu pjesmu drži? Hvala unaprijed {#}

NVIDIA: The Way It's Meant to Be Played :P
15 godina
neaktivan
gta_4 kaže...

Ponosan sam vlasnik električne i klasične gitare {#} Zanima me koji je ovo akord koji cijelu pjesmu drži? Hvala unaprijed {#}

A mol....:)

17 godina
gta_4 kaže...

Ovo ti drzi

EADGBe

x13331

15 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...
gta_4 kaže...

Ovo ti drzi

EADGBe

x13331

Lol....pa na 3.polju nema nijednog prsta...bar kolko ja vidim, a i po zvuku cujes da je to A mol....

17 godina

Jes fulo sam ovo 3 zamjenis s 2 i to je to,zapravo je ovo

EADGBe

x02221

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 23:01 (R4zOR229).
17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Jes fulo sam ovo 3 zamjenis s 2 i to je to,zapravo je ovo

EADGBe

x02221 ???

Ovo je Aaddb6  :D

Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda
15 godina
neaktivan

Možemi netko reći dali valja ova gitara klik. I možemi mi netko reći dali još ima za kupiti ona konzumcaster gitara jer vidim da je nemaju na internetu.

visit http://www.youtube.com/user/zoja26pro?feature=mhum
17 godina

pa di to samo nalazis xDD

15 godina
neaktivan
zOjA26 kaže...

Možemi netko reći dali valja ova gitara klik. I možemi mi netko reći dali još ima za kupiti ona konzumcaster gitara jer vidim da je nemaju na internetu.

R4zOR229 kaže...

pa di to samo nalazis xDD

Nemoj pričat ako nisi probao. Frend ju ima, i poprilično je OK za te pare. Mislim na filing i to, naravno, nakon kraćeg setup-a. O sound-u nebih, jer smo je probavali na predobrom pojačalu, i bio je OK, a sumnjam da on ima išta u tom rangu.

hmda
17 godina

I jel to ima aktivne il pasivne pickupove?Strah me vidjet aktivne na takvoj gitari

17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

I jel to ima aktivne il pasivne pickupove?Strah me vidjet aktivne na takvoj gitari

Za te pare, kaj misliš?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice