Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.967
|
čitano: 985.190
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Samo da se prijavim u ovaj topic :)

Vlasnik 2 gitare i bas gitare... BC Rich ASM pro, ESP custom KH2, Ibanez 1305 Custom ^^

16 godina

Daj sliku ESP-a 

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
12 godina
neaktivan

Još prčkamo po njoj...ne stignemo ju složiti, uglavnom gore idu DiMarzio Titan, Floyd Rose...ovo je tijelo od Mahagonija, vrat original (imao sam ju pa sam ju potrgal prije 10ak godina :) ).

12 godina
neaktivan

Zaboravih sliku

17 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih

Lepo.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
13 godina
neaktivan

Ako netko vidi Squier Jazzmastera/Jaguara/Mustanga/Duo-Sonica second hand u prodaji negdje neka mi javi jer sam u potrazi za nekim offsetom. 

15 godina

Imam Laney GH50L + BOX GS412ia (4x12 - 320W) vrlo rijetko korišten i to za svirku u dnevnom boravku, par puta u nečijoj konobi, pa ako kome zaista treba, rado bih mjenjao, može moja/tvoja nadoplata..

Inače sam bar 10 puta imao namjeru poslikat svoje ljubimce pa da se mao pohvalim u temi ali nikako da ih sve skupim na istom mjestu, do kraja tjedna ću ih sve posložiti pa poslikat.

13 godina
ivan dragi kaže...

Imam Laney GH50L + BOX GS412ia (4x12 - 320W) vrlo rijetko korišten i to za svirku u dnevnom boravku, par puta u nečijoj konobi, pa ako kome zaista treba, rado bih mjenjao, može moja/tvoja nadoplata..

Inače sam bar 10 puta imao namjeru poslikat svoje ljubimce pa da se mao pohvalim u temi ali nikako da ih sve skupim na istom mjestu, do kraja tjedna ću ih sve posložiti pa poslikat.

koliko to cijeniš i za što bi mjenjao?

15 godina
tinchy199 kaže...

koliko to cijeniš i za što bi mjenjao?

Pa neznam iskreno. Viđao sam po njuškalu i netu oglase od 4.000 do 7.000 kn za cijeli set, ovisno o stanju. Možda oko 5.000kn. Prvo sam mislio iznajmljivat, pa mi frend kaže da se raspitam možda netko treba jače pa se mjenjaj, na kraju ću ga stavit u njuškalo pa kud puklo.

Vjerojatno bi dodao još love i uzeo nekog "portabl" lampaša, ipak mi treba nešto što lakše stane u bunker. Malo sam svirao na maršalovom JVM 205c kombiju i čini mi se ok, na frendovom voxu sam također malo svirao i čini mi se vrlo dobar, neznam koji je model, vox mi je uvijek bio top izbor pa njih gledam dosta subjektivno.

13 godina

a te tak nešto zanima?

http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=2587

ima ti voxov i maršalov zvuk,nove lampe ima

13 godina
neaktivan

Pozdrav. Trebam procjenu jedne gitare... Ibanez Les Paul Custom '78 godište (Mahagonij cijela, Made in Japan). Imam tu gitaru vec duze vrijeme i sredia san struju na njoj i pragove i sve i ko nova je sad. Donji pickup san stavija Seymour Duncan SH-4.

EDIT: Dosa san do zakljucka da je gitara iz ranih 70tih (73'-75'), stara je 40 godina   a tako dobar zvuk.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 13:11 (chrispy450).
16 godina
chrispy450 kaže...

Pozdrav. Trebam procjenu jedne gitare... Ibanez Les Paul Custom '78 godište (Mahagonij cijela, Made in Japan). Imam tu gitaru vec duze vrijeme i sredia san struju na njoj i pragove i sve i ko nova je sad. Donji pickup san stavija Seymour Duncan SH-4.

EDIT: Dosa san do zakljucka da je gitara iz ranih 70tih (73'-75'), stara je 40 godina   a tako dobar zvuk.

Ja bi to jedino prodao kada bi ostao bez sve imovine i novca. 

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
13 godina
neaktivan
AmonZero kaže...

Ja bi to jedino prodao kada bi ostao bez sve imovine i novca. 

Doslovno 2 magneta, komad drveta i tri žice.

Tražim anime shoegaze djevojku. Slonovi, žbljohe i grobovi neka se ne javljaju.
15 godina
odjavljen
chrispy450 kaže...

Može biti između 3000-5000 kn ovisno i stanju i uspiješ li naći nekoga tko će dati tolike novce. No tržište je slabo i nemoj očekivati čuda.

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
chrispy450 kaže...

tako nešto se ne prodaje,a ako ćeš prodavati/mjenjati javi mi se,zainteresiran sam za takvog les paula

13 godina
neaktivan

Ibanez Les Paul Custom (rane 1970-te) model 2350 – čuveni „pre-lawsuit model“ (ukratko, Gibson je 1976 tužio Ibanez, koji je morao promijeniti izgled svojih gitara). Ovaj je primjerak izrađen prije tužbe, kada su još uvijek stavljali „dijamant“ na tzv. „open book“ headstock i nije bilo serijskih brojeva pored oznake Made in Japan, pa je teško odrediti točnu godinu proizvodnje (najvjerojatnije 1973-1975, jer je kraj fretboarda bio zaokružen prije 73, a serijski brojevi su uvedeni u kolovozu 75), Gitara ima 3-piece laminated bolt on javor/rosewood vrat (kao kod starih Gibson Custom modela) i mahagonij tijelo sa topom od javora. Ukratko, japanska vintage gitara, stara 40 godina, fenomenalnog zvuka.

Malo sam se raspita...

10 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Trebam pomoc tj. trazim nekog iskusnog i odlicnog restauratora gitara u Hrvatskoj.

Naime, imam elektricnu gitaru Framus Caravelle iz 1969 - hollow body model - kupljena je jos 80-i neke iz druge ruke. Nije bila bas u najboljem stanju ni kad sam je kupio prije 30-tak godina, a zadnji put sam svirao na njoj pocetkom 90-tih i to punk - dakle, kao teenager "prangijao" sam uglavnom na dvije zice i samo mi je bilo bitno da dobro zvuci kad se distorzija odvrne do kraja :) - pa, nije da sam je cuvao jer tada mi to nije bilo bitno, a nisam nio znao kakav raritet imam. Naime, radi se o primjerku iz 1969 (ima serijski broj, certifikat, potpis kontrolora kvalitete itd. zalijepljeno unutar tijela gitare) s Bigsby tremolom kakav postoji samo na nekoliko Framusovih modela (raspitao se kod njemackih restauratora koji rade za Warwick - firmu nasljednicu Framusa pa su mi rekli da je to nekakva njihova imitacija Bigsbya koju su jedno vrijeme radili i ugradjivali tek na nekoliko modela i primjeraka krajem 60-tih, pa su kasnije promijenili design, a onda poceli koristiti i Bigsbyeve originalne i da je rijetko danas naci takav primjerak tj. ne zna se kod koga su ni gdje su te gitare - a jedna je ocito kod mene :) ). Dakle, gitaru bi trebalo dovesti u red jer prosla je svasta, a stajala je u svojoj kutiji preko 25 godina na raznim temperaturama (tavan kod roditelja) jer sam u potpunosti zaboravio na nju (razni zivotni putevi itd. da ne davim sad s romansiranom biografijom ) sve do nedavno kad sam je izvukao pokazati klincima tj. kad je zena spomenula da sam nekad svirao, a oni se zainteresirali... Zvuk je i dalje fantastican cak i sa 25 godina starim napola korodiranim zicama, ali sama gitara je zrela za dotjerivanje - vrat treba poravnati jer je action ekstremno visok na gornjim pragovima (ne usudim se sam s obzirom na starost instrumenta - da ne bi nesto puklo), pragovi su izlizani, volume pot gubi kontakt, metalni dijelovi ponegdje korodirali, tremolo rucice nema (imam neku koja navodno pase, ali nikad nisam stavljao)... Dakle, ima posla, ali dao bih je u ruke samo nekom tko zbilja zna sto radi jer radi se o vrijednom i raritetnom instrumentu.

Molim samo ozbiljen majsotre da mi se jave ili na privatnu postu ili reply na post.
Hvala unaprijed!

14 godina
neaktivan

koje žice koristite za akustične gitare?

17 godina
neaktivan
aaa365 kaže...

Pozdrav svima!

Trebam pomoc tj. trazim nekog iskusnog i odlicnog restauratora gitara u Hrvatskoj.
...
Molim samo ozbiljen majsotre da mi se jave ili na privatnu postu ili reply na post.
Hvala unaprijed!

Najbolje da pitas na Glazbenom forumu.

Ovako ti ja jedino znam Robija iz Krizevaca da bi mozda mogao srediti stvari ili Gilga iz Velike Gorice, s tim da je Gilg vise covjek za akusticne gitare i tambure, ali ne mozes znati ako se ne cujes s njim.

SuperDox kaže...

Iste koje i za elektricnu.

Na klasicnu sam sad stavio ove:

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
15 godina
neaktivan
SuperDox kaže...

Kada novci nisu problem ove KLIK (jako dugo zadržavaju prvotni zvuk, imaju zaštitu protiv primanja prljavštine).

Ove su mi isto dobre KLIK

Imaj na umu da ja preferiram čisti, svijetli zvuk, ako više voliš topliji, tamniji zvuk žica, onda ove gore nisu za tebe.

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
13 godina
neaktivan
zOjA26 kaže...
SuperDox kaže...

Kada novci nisu problem ove KLIK (jako dugo zadržavaju prvotni zvuk, imaju zaštitu protiv primanja prljavštine).

Ove su mi isto dobre KLIK

Imaj na umu da ja preferiram čisti, svijetli zvuk, ako više voliš topliji, tamniji zvuk žica, onda ove gore nisu za tebe.

Meni je draže 4 puta svirati na novim žicama već na jednim Elixir. 

Tražim anime shoegaze djevojku. Slonovi, žbljohe i grobovi neka se ne javljaju.
15 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

Meni je draže 4 puta svirati na novim žicama već na jednim Elixir. 

Na svim žicama koje sam do sada isprobao (osim elixira), već nakon tjedan dana, debela E žica mi izgubi onaj čisti zvuk. Kod elixir žica, taj čisti zvuk dobijem i nakon 3 mjeseca.

Nedavno sam svirao na gitari koja je imala elixir žice stare godinu dana i zvučale su puno bolje od mojih ghs žica koje sam stavio prije mjesec dana. To je ukratko moje iskustvo s elixir žicama. Neki su gitaristi zadovoljni sa zvukom žica tek kada poprime malo prljavštine, u tom slučaju sigurno je pametnije kupiti 3 paketa jeftinijih žica.

SuperDox, ako si nov u svijetu gitara i žica, preporučujem ti da isprobaš što više različitih brandova, vrsta i debljina žica. Mislim da su žice stvar ukusa i svatko treba pronaći one koje njemu odgovaraju.

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
10 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
aaa365 kaže...

Pozdrav svima!

...
Hvala unaprijed!

Ovako ti ja jedino znam Robija iz Krizevaca da bi mozda mogao srediti stvari ili Gilga iz Velike Gorice, s tim da je Gilg vise covjek za akusticne gitare i tambure, ali ne mozes znati ako se ne cujes s njim.

Na glazbeni forum ne mnogu se registrirati tj. registrirao sam se jos prije 2-3 dana, ali ne dobivam validacijski link! Ne znam sto je, admini se ne javljaju... :(

Hvala na sugestiji za Robija i Gilga - probat cu naci kontakt podatke (ili, ako ih mozda imas, moze na mail ili PM?)

16 godina

Imaš i gitare info forum pa se i tamo obrati i postavi svoj upit.

13 godina
aaa365 kaže...
1domagoj1 kaže...
aaa365 kaže...

Pozdrav svima!

...
Hvala unaprijed!

Na glazbeni forum ne mnogu se registrirati tj. registrirao sam se jos prije 2-3 dana, ali ne dobivam validacijski link! Ne znam sto je, admini se ne javljaju... :(

Hvala na sugestiji za Robija i Gilga - probat cu naci kontakt podatke (ili, ako ih mozda imas, moze na mail ili PM?)

pogledaj pod neželjenom poštom,mislim da ti je tamo link

10 godina
neaktivan
AmonZero kaže...

Imaš i gitare info forum pa se i tamo obrati i postavi svoj upit.

Ni tamo se ne mogu registrirati - sistem im vraca PHP gresku :(

10 godina
neaktivan
tinchy199 kaže...
aaa365 kaže...
1domagoj1 kaže...
aaa365 kaže...

Pozdrav svima!

...
Hvala unaprijed!

pogledaj pod neželjenom poštom,mislim da ti je tamo link

Prgeldao sam spam folder vise puta (nakon ponovljene validacije tj. ponovljenog slanja validacijskog linka) i nista :(

Nema maila :(

15 godina

Pozdrav.
S obzirom da su moji sviralacki dani iza mene ako je netko zainteresiran prodajem:
Peavey Valve King 50W Combo
MXR Black Label Chorus

MXR Zakk Wylde Signature Cry Baby
MXR Fullbore Metal
BOSS OC3 oktava

Sve ocuvano i u izvrsnom stanju :)
Zao mi je prodat ali mi je zao i da samo stoji i skuplja prasinu pa ako je netko zainteresiran dogovorimo se :)

Edit: pravopisna greska :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 14:36 (leo_91).
16 godina
zOjA26 kaže...

Na svim žicama koje sam do sada isprobao (osim elixira), već nakon tjedan dana, debela E žica mi izgubi onaj čisti zvuk. Kod elixir žica, taj čisti zvuk dobijem i nakon 3 mjeseca.

Kod mene na Epiphone EJ-200 koje bi god žice stavio nakon manje od tjedan dana izgubio bi se onaj metalni, moćni zvuk. Kao kad smanjiš treble na pojačalu... Nikad te Elixirke nisam probao, ali ako zbilja rješavaju ovaj problem onda bi ih mogao isprobati.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice