To sto pored odredjene racunarske opreme stoji pridjev gamersko je opravdana stvar, a to sto se mala djeca loze na to i sto vas to nervira je sasvim druga stvar.
Kao i svaka druga oprema na svijetu, i gaming oprema ce ti pomoci da budes bolji upravo u aktivnosti kojom se bavis, u ovom slucaju gamingu. I pored sportske opreme stoji pridjev sportska. Ne znam sta vam tu smeta.
To sto Razerovi prizvodi svijetle i imaju fancy logoe i sl. ne treba da vas nervira, to jeste osmisljeno da namami raju i djecu. To jednostavno jeste dio marketinga, svako mora da proda ono sto pravi.
Ako mislite da je sve to samo fake, upitajte se hocete li bolje igrati kosarku u jordankama ili obicnim ravnim patikama. Naravno, nece gamerski mis i tastatura od vas napraviti spawna ili pottija, ali ce vam biti osjetno lakse nego da koristite mis sa kuglicom i IBM-ovu kuckalicu. Ako ja naprimjer vozim McLarena a Schumaher Ladu, ja pobjedjujem, bez obzira sto je Schumaher 16 puta bolji vozac od mene.
Kao sto oni gore kazu, i Stojadin ce vas kao i Audi R8 odvesti gdje zelite, samo je pitanje kako ce vas odvesti. I sa obicnom opremom mozete igrati CoD i CS, samo je pitanje kako cete igrati.
U bilo kojem mecu moze presuditi koristena oprema i tehnologija. Sjecam se kad sam igrao CS na svoje AKG K44 slusalice i preko TS-a cujem kako protivnik govori svojima kako me na nekoj udaljenosti cuje, a ja njega ne cujem, bez obzira sto i ja imam odlicne sluse, ali one nisu za gaming. Ovaj je imao SS Siberie sa ugradjenom vlastitom zvucnom kartom sa podrskom sa Surround, a ja Hi-Fi sluse slicne ili cak vise cijene. Vjerujem da su moje sposobnije za slusanje muzike u na externom pojacalu, ali kad se tice gaminga, za korak su nize od specijaliziranih slusalica za to.
Oprema se ne zove oprema bez razloga.
Vama ako ona ne treba i niste je probali, ne moze govoriti kako nikome nije potrebna i kako ne valja.
Ni ja nisam probao penjati se uzbrdo na biciklu od karbona, ali opet ne kazem da nikome ne treba bolje od aluminijskog rama. Nekome je ipak bez karbona to nezamislivo.
I vjerovatno je taj neko profesionalniji i zagrizeniji od mene u tome. Ili cak ima vise novaca. Ista stvar je sa gamingom.