Malo ste ošli previše u
Imaš igre u svrhu zabave i u svrhu natjecanja.Tako da jedan šah nemožeš usporedit sa masturbiranjem.
Nisam ga ni usporedio. Samo sam rekao da može i to reći da je sport jer i tu ima natjecanja.
Jer, to mu govorim jer je neki dan i u temi nekoj govorio da je overclocking sport. Onda je sve sport gdje ima natjecanja po njemu.
Kako se može to gaming nazvati sportom? Šta je gaming fizička akvitnost neka?
------
Gaming je u prvom redu zabava, da i natjecanje na neki način (isto kao i natjecanje da frenda dobiješ u kartanju), i zarada na takvom natjecanju za nadarenije igrače (Postoji hrpetina turnira, CS je recimo jedna od najigranijih igara na takvim turnirima). Pro gaming kao zanimanje postoji, i obično danas 99% djece fantaziraju o nekom pro gamingu kao kasnijem zanimanju za život, lol.
Ne biram sebi komponente koje su označene "Za gejmere". Smatram da je to marketinški trik većinom kako bi se proizvod promovirao široj publici.
Eto ukratko moje mišljenje o temi.
Na stranu sad je li sport ili nije, ali ne označava fizička aktivnost što je sport a što ne. U šahu baš ne pršti od fizičke aktivnosti, a bome ni u pikadu ili snookeru...
Ma gdje sah sport, to ti je sport kao i pljuvanje u dalj...onda je i igranje mice sport...
Zaigraj sah sa nekim ko igra duze pa ces vidit da je sigurno jednako tezak kao pljuvanje u dalj i da spada u tu kategoriju. -.-
Ko je govorio da je overclockanje sport??
microman, athlon64, i ostali..
U temi Zambezi na 4.6Ghz
Imaš igre u svrhu zabave i u svrhu natjecanja.Tako da jedan šah nemožeš usporedit sa masturbiranjem.
Nisam ga ni usporedio. Samo sam rekao da može i to reći da je sport jer i tu ima natjecanja.
Jer, to mu govorim jer je neki dan i u temi nekoj govorio da je overclocking sport. Onda je sve sport gdje ima natjecanja po njemu.
Svašta ljudima pada na pamet,a to šta je athlon govoria nije čudno,ima čovik smišne izjave s vremena na vrijeme.
Onda je sve sport gdje ima natjecanja po njemu.
tako nešto , nije sport ako se ti i prijatelj natjećete ali je sport ako se u svijetu održavaju turniri u tome gdje se ljudi worldwide natjeću , dakle mora bit jako popularno da bi bilo sport.
Što bi jedan forumas rekao pa to je toliki fail da je win...
po toj njihovoj logici sve bi se mogli podvesti pod sport...ili oni ne prave razliku izmedju natjecanja i sporta.
EDIT:
Da odgovorim na athlonov post...pa prave se takmicenja u tome ko moze pojesti vise hot dogova pa sta ti hoces reci da je i to sport i to je popularno i to jako...
microman, athlon64, i ostali..
U temi Zambezi na 4.6Ghz
pa neznam baš da li je jer nije dovoljno popularno , dakle ipak ne bih rekao da overclockiranje je sport ne zato što nema fizićke aktivnosti nego zato što se samo nekolicina ljudi bavi time , gaming bi već bio sport.
Hebiga ljudi griješe jer su ipak ljudi.
tako nešto , nije sport ako se ti i prijatelj natjećete ali je sport ako se u svijetu održavaju turniri u tome gdje se ljudi worldwide natjeću , dakle mora bit jako popularno da bi bilo sport.
Neću sada ulaziti u ono što definira spor, a što ne po meni, već ću se okrenuti temi, iako se i ne slažem s ovom tvojom rečenicom ali to je sada offtopic. Onda je i natjecanje u jedenju isto sport po ovoj definicij.
I kako onda misliš da je pro-gaming sport? Gaming je u svijetu tek manji udio uporabe računala. Jedan dio te upotrebe služi i za gaming. E onda ima još jedna stepenica: Profesijonalno igranje (za lovu). I sad koliko imamo tu pro-igrača u svijetu? Gdje je tolika popularnost da ti to proglasiš sportom? Overclocking još manje.
Profesionalni gaming po meni nije nikakav sport nego način spajanja ugodnog sa korisnim(to su gušti od kojih se može živit).
I kako onda misliš da je pro-gaming sport? Gaming je u svijetu tek manji udio uporabe računala. Jedan dio te upotrebe služi i za gaming. E onda ima još jedna stepenica: Profesijonalno igranje (za lovu). I sad koliko imamo tu pro-igrača u svijetu? Gdje je tolika popularnost da ti to proglasiš sportom? Overclocking još manje.
neznam zašto kompliciraš , ja bi sport definirao kao : "dovoljno popularno natjecanje" mislim da je gaming već jako popularan , rekao sam da overclocking ipak nebi nazvao sportom jer je još na razini natjecanja.
https://www.youtube.com/watch?v=277Bmu9dfEI&feature=related evo vam pro geymera!
Jako cesto vidam nekoga da napise gamerski mis, podloga, tipkovnica. Odmah mi padne mrak na oci...
To nista nije gamersko, nego je jednom rijecju kvalitetno.
Po tome ako netko ima npr. Logitech G9 i Steelseries Qck on je odmah gamer, a nitko ni ne pomisli da mu treba precizan mis i podlogu za npr. 3d modeliranje.
Ista je stvar sa "gamerskim" konfama. To je jaka konfa, a ne gamerska.
Jer opet te jake komponente mogu sluziti za rendanje,PS i ostalo.
Ako neki proizvodac kaze da je to gamerski proizvod, to je samo da privuce neku djecurliju koja igraju cod i misle da ce im to nesto pomoci.
I naravno za k*rcenje (vidi moj mis svijetli).
Valjda nisam jedini koji je ovo primjetio i kome ovo smeta.
Moram te razocarati ali to jesu gamerski proizvodi, pogledaj samo Razer-ov slogan - "For Gamers by Gamers"
neznam zašto kompliciraš , ja bi sport definirao kao : "dovoljno popularno natjecanje" mislim da je gaming već jako popularan , rekao sam da overclocking ipak nebi nazvao sportom jer je još na razini natjecanja.
A ja te i dalje pitam odkada je to profesionalni gaming toliko popularan? Koliko poznaš takvih ljudi u RH? Koliko u stranoj državi?
Gaming kao upotreba računala je jedno, i to nije sport već način upotrebe računala i vrsta zabave. A profesionalni gaming je natjecanje.
Dobro, jel trkeljamo obojica i offtopic smo.
A ja te i dalje pitam odkada je to profesionalni gaming toliko popularan? Koliko poznaš takvih ljudi u RH? Koliko u stranoj državi?
Gaming kao upotreba računala je jedno, i to nije sport već način upotrebe računala i vrsta zabave. A profesionalni gaming je natjecanje.
Dobro, jel trkeljamo obojica i offtopic smo.
a dobro dosta više , ja mislim da gaming postaje prilićno popularan i nazvao bi ga sportom , ti nebi , oke sve super , ajd necemo offtopicarit oko piydarija ovoliko xd.
Vas dvojica ste jako "teški" ljudi.
ma nisam ja inaće ali bespotrebno kompliciramo ovde , koga uopće briga za naše mišljenje lol.
Ranko ti zivis od td-ova,ne valja ti to,pun si ljutnje.
Nismo jako teški. Forum i služi za ovakve rasprave i žestoka raspravljanja. Kakve koristi imam od foruma ako je sve činjenica koju nemogu komentirati, iznositi svoje mišljenje? Upali TV, pogledaj jedan Sabor i vidi koliko se filozofira oko sitnica i ljudi raspravljaju. Život bi bio dosadan kada nebi bilo rasprava. Želim žestoke i argumentirane rasprave i takav sam tip osobe. Sve dok nema vrijeđanja.
Odi u temu "Što se događa sa našim društvom" pa pogledaj koliko ljudi argumentiraju neke stavove i oko kakvih se sve sitnica raspravlja.
Jasno mi je cemu sluze rasprave,samo znam šta su korisne a šta beskorisne rasprave.
Jako cesto vidam nekoga da napise gamerski mis, podloga, tipkovnica. Odmah mi padne mrak na oci...
To nista nije gamersko, nego je jednom rijecju kvalitetno.
Po tome ako netko ima npr. Logitech G9 i Steelseries Qck on je odmah gamer, a nitko ni ne pomisli da mu treba precizan mis i podlogu za npr. 3d modeliranje.
Ista je stvar sa "gamerskim" konfama. To je jaka konfa, a ne gamerska.
Jer opet te jake komponente mogu sluziti za rendanje,PS i ostalo.
Ako neki proizvodac kaze da je to gamerski proizvod, to je samo da privuce neku djecurliju koja igraju cod i misle da ce im to nesto pomoci.
I naravno za k*rcenje (vidi moj mis svijetli).
Valjda nisam jedini koji je ovo primjetio i kome ovo smeta.
Moram te razocarati ali to jesu gamerski proizvodi, pogledaj samo Razer-ov slogan - "For Gamers by Gamers"
Ja sam gamer jer imam svjetleci Razer Copperheead ^^ ;)
Ni sportski auto nije ništa drugo nego osnaženi motor, poboljšana aerodinamika i bolji grip... Marketing is a bitch...
Što očekuješ od ove teme? Grupno pljuvanje na opisni pridjev gamerski?
o cemu ti pricas jesil ikad vidio sporski auto od dole a obicni od dole pa ces vidit razliku u sasiji i oprugama...
nemoj se sramotiti..
A sta je ovo
imam ja takvu spravu za utege.... ahahahahahah
Po meni je moderator teme u potpunosti u krivu!
Takodjer, tko god tvrdi da moze isto igrati na misu tipa Logitech G5/G9 ili Razer (koji vec kome odgovara), ili Cyborg RAT 5/7/9 ili na nekom od 20/50 kn klasicnom uredskom misu, taj prica gluposti. To ti je kao da kazes da na 100m sprint mozes trcat jednako dobro u japankama ili pravim sprintericama od 1.000,00 kn i vise.
Neke su stvari vise, neke manje vazne za gaming, a opet, puno ovisi i o kakvim je igrama rijec. Gaming je za gaming, ProAudio i ProGraficka oprema za obradu audia i videa. Nisu gamerske kartice poput neznam GTX590 ili Neke super ATI-ce najbolje za graficku obradu, tu ima puno boljih rjesenja i tako dalje ...
Ni sportski auto nije ništa drugo nego osnaženi motor, poboljšana aerodinamika i bolji grip... Marketing is a bitch...
o cemu ti pricas jesil ikad vidio sporski auto od dole a obicni od dole pa ces vidit razliku u sasiji i oprugama...
nemoj se sramotiti..
Hvala gosn. #GaMerr na podrobnom i stručnom objašnjenju, posebno me se dojmio dio "od dole a obicni od dole" koji mi je najbolje pojasnio što je to sportski auto.
Da možeš prepoznati analogni zaključak s blagom dozom ironije, mislim da ne bi odgovarao na moj post o sportskom autu.
To ti je kao da kazes da na 100m sprint mozes trcat jednako dobro u japankama ili pravim sprintericama od 1.000,00 kn i vise.
Ja to nigdje nisam rekao.
Nego mi idu na zivce ljudi koji kazu da je npr. mis od 1000kn gamerski. A zasto? Zato sto je napredan(beskorisni +2000 DPI) i/ili svijetli.
Cisti marketinski trik.
nemoj se sramotiti..
Hvala gosn. #GaMerr na podrobnom i stručnom objašnjenju, posebno me se dojmio dio "od dole a obicni od dole" koji mi je najbolje pojasnio što je to sportski auto.
Da možeš prepoznati analogni zaključak s blagom dozom ironije, mislim da ne bi odgovarao na moj post o sportskom autu.
pa u autu je bitno imati dobar motor i sasiju i to je to a daj reci sta bi ti dodao na svoj auto da bude sporski ? faktici moras sve mjenjati
dobro cjene su velike ali ipak nisi se vozio u takvom autu pa neznas sta ga cini tako posebnog
iz svog iskustva znam da to nije tako ni lagano, ja bih rekao kad to postane obaveza, da ti je zamorno
igrao sam World of warcraft 5 godina, bio sam obavezan biti točno te i te dane u to vrijeme online, bez iznimaka, imao sam obaveze voditi i organizirati 24 osobe kroz 4 satni period, uspjeh svega je ovisio isključivo o mojoj organizaciji i disciplini, i bio sam u guildu koji je od samog početka igre, kroz prvu i drugu ekspanziju bio najbolji na serveru, i na kraju mi je to postalo toliki zamor da sam odustao od te igre i nikad više je nisam upalio... rađe bi kopao kanale nego vodio raidove
Uf itekako poznato, u nekoliko razlicitih browser igara sam bio vodja (ogame, kingsage i jos neke). Za to vrijeme su mi organizacijske vjestine porasle 700% a real life opao za isto toliko. Potpisujem svako boldano slovo. Tu sam shvatio jednu bitnu stvar: kada igre postanu ozbiljan posao, onda vise nisu zabavne. Nema onog opustajuceg faktora kada znas da mozes prestati kada god zelis, jednostavno moras biti tu, tada i tada, jer neka varijabla X (bilo clanovi klana ili tvoj osobni prihod) ovisi o tome.
Tako da, koliko god ja prezirao pro gaming, i pre$eravanja koja idu s njime, cinjenica je da se ti ljudi nenormalno trude da bi bilo to sto jesu. Za to im se ipak treba dati priznanje...
Cisti marketinski trik.
Imao si jucer primjer teme u kojoj se pricalo o gamerskoj mreznoj kartici. E to je pravo zmijsko ulje. Za 2000+ DPI mis ipak ne mozes takvo nesto reci. To je jednostavno mis visoke preciznosti koji moze naci primjenu i izvan gaminga. Onda su tu heavy duty gamerske podloge za misa koje su zapravo korisna stvar i izvan gaminga (ne stefici iz racunovodstva, ocito, ali nekome kome treba veca preciznost s misem da).
Jedino su tu jos tipkovnice, njih ne znam kako bih ih svrstao. Na apsolutno svakoj tipkovnici se moze normalno igrati, jedino ove dodatne tipke nekog mogu privuci (mene odbijaju).