Gamersko ovo, gamersko ono

poruka: 146
|
čitano: 16.978
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

To sto pored odredjene racunarske opreme stoji pridjev gamersko je opravdana stvar, a to sto se mala djeca loze na to i sto vas to nervira je sasvim druga stvar.

Kao i svaka druga oprema na svijetu, i gaming oprema ce ti pomoci da budes bolji upravo u aktivnosti kojom se bavis, u ovom slucaju gamingu. I pored sportske opreme stoji pridjev sportska. Ne znam sta vam tu smeta.

To sto Razerovi prizvodi svijetle i imaju fancy logoe i sl. ne treba da vas nervira, to jeste osmisljeno da namami raju i djecu. To jednostavno jeste dio marketinga, svako mora da proda ono sto pravi.

Ako mislite da je sve to samo fake, upitajte se hocete li bolje igrati kosarku u jordankama ili obicnim ravnim patikama. Naravno, nece gamerski mis i tastatura od vas napraviti spawna ili pottija, ali ce vam biti osjetno lakse nego da koristite mis sa kuglicom i IBM-ovu kuckalicu. Ako ja naprimjer vozim McLarena a Schumaher Ladu, ja pobjedjujem, bez obzira sto je Schumaher 16 puta bolji vozac od mene.

Kao sto oni gore kazu, i Stojadin ce vas kao i Audi R8 odvesti gdje zelite, samo je pitanje kako ce vas odvesti. I sa obicnom opremom mozete igrati CoD i CS, samo je pitanje kako cete igrati.

U bilo kojem mecu moze presuditi koristena oprema i tehnologija. Sjecam se kad sam igrao CS na svoje AKG K44 slusalice i preko TS-a cujem kako protivnik govori svojima kako me na nekoj udaljenosti cuje, a ja njega ne cujem, bez obzira sto i ja imam odlicne sluse, ali one nisu za gaming. Ovaj je imao SS Siberie sa ugradjenom vlastitom zvucnom kartom sa podrskom sa Surround, a ja Hi-Fi sluse slicne ili cak vise cijene. Vjerujem da su moje sposobnije za slusanje muzike u na externom pojacalu, ali kad se tice gaminga, za korak su nize od specijaliziranih slusalica za to.

Oprema se ne zove oprema bez razloga.

Vama ako ona ne treba i niste je probali, ne moze govoriti kako nikome nije potrebna i kako ne valja.

Ni ja nisam probao penjati se uzbrdo na biciklu od karbona, ali opet ne kazem da nikome ne treba bolje od aluminijskog rama. Nekome je ipak bez karbona to nezamislivo.

I vjerovatno je taj neko profesionalniji i zagrizeniji od mene u tome. Ili cak ima vise novaca. Ista stvar je sa gamingom.

14 godina
neaktivan
Re: Gamersko ovo, gamersko ono
sardax kaže...
Isuse Ranko Kukumar kakve ti gluposti mos napisat. Nisam na taj nacin mislio usporedjivat, niti je to normalno. No PG trosi dnevno barem 8-10h na inezivno vjezbanje i proucavanje igre koju igra, radi i druge vjezbe, bavi se sportom, igra balun/tenis/kosarku, trci, a najvise vremena provodi ispred kompa. SC2 top igraci zaradjuju godisnje vise desetaka, a mnogi i nekoliko stotina tisuca $/£/€. Bilo kojem takvom igracu nitko od nas nebi niti prdnia u matchu i to je normalno  

Citiram te: "Pro gaming je jednako zahtjevan kao i svaki drugi sport".

Nije mi jasno kako više satno buljenje u monitor i igranje može biti zahtjevnije od nekih sportova, MMA, Rally...

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
16 godina
neaktivan
@ doktor1

Upravo to. Iako sam oduvijek igrao igre, polako mi je to postao glavni hobi na koji trosim najvise vremena i novaca. Razloga ima puno, ali glavni razlog je to da su skoro svi iz ekipe krenuli svojim putem u zivot, pa jako rijetko nadjemo slobodnog vremena za druzenje, a oni koji jos uvijek ne znaju kud bi sa sobom postali su mi previse "neozbiljni" (nismo u istom fazonu) i jednostavno se vise ne vidim s njima u drustvu, tako da radije igram igre i trosim pare na hardver nego da se s njima klosarim po kvartu, cugam, pljugam, pricam o nebitnim glupostima i slusam lovacke price...
Beauty doesn't have a weight restriction.
16 godina
Ranko, shvatit ces eventualno tu moju recenicu kad malo odrastes, nhf.
ptspclan.com | visit us ^^
14 godina
neaktivan
sardax kaže...
Ranko, shvatit ces eventualno tu moju recenicu kad malo odrastes, nhf.

Ma ja samo jednog dana kada odrastem želim biti kao ti.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
16 godina
neaktivan
Tribas htjeti biti bolji, a ne isti ka i on.
Beauty doesn't have a weight restriction.
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Pa ako se igraš mogao bi probati iskoristiti sve što jedna tipkovnica namijenjena igračima nudi pa onda suditi. Ne po tome kako izgleda. :)

Kladim se da bi ti, ako bi kod tipkovnice zbilja iskoristio sve mogućnosti, igra bila puno ugodnija.

Eto ti kljucne rijeci "ako bi". Ja ne bih. U tom grmu lezi zec. Meni za igranje ne trebaju dodatne tipke, savrsen komfor imam i bez njih. Kabel na slusalicama mi je nesto dulji od 2m, svjetlo na tipkovici ne zelim monitor mi ju dovoljno osvjetljava (imao sam posla sa svjetlecim misevima i kucistima, to je zavrsilo tako da bi ih otvorio i odlemio beskorisnu LEDicu), kojekakve multimedijske tipke na tipkovnici ne smetaju, ali ih isto tako nikada ni ne koristim.

Kada vec pricamo o komforu onda bi si radje, za razliku u cijeni neke skupe tipkovnice u odnosu na obicnu, kupio toliko skuplju stolicu na kojoj sjedim. To je vec nesto sto cini opipljivu razliku.

Sada sam se sjetio jedne gamerske stvari koja bi bila interesantna i koju bih vjerojatno kupio: force feedback mis :D

Mislim da bi bilo epic da, dok pucas iz virtualne puske, ti nesto lupa i udara pod desnom rukom...

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
17 godina
neaktivan
Jasno, sve je stvar osobnih želja i preferenci.
Nekome tko to ne voli neće ništa predstavljati.

Meni puno znače dodatne tipke, multimedijske tipke i puno tipaka na mišu. Zato mi nije žao dati za "gejmersku" stvar.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina

MalKo OT, parodija prema naslovu: Predlažem da se održi gej... mer pride,

i da se svi gej... meri javno predstave i senzibiliziraju javnost na

šikaniranje i omalovažavanje kojem su izloženi od strane roditelja, cura, poslodavca, profesora.

Dosta je bilo teroriziranja manjine kojom se zadire u ustavna prava slobodne volje što da

rade u svoja 4 zida, 1 vrata i 2 prozora! Nema nitko pravo da zapovijeda na što će otići

novac od ljetnog sezonskog branja malina, pranja auta, krizme i rođendana!

{#}

Da, iziritiran sam tim "Gejmer" nazivnicama, posebno mi diže tlak onaj fataliti "brend" podsjeća me na

brendove ženskih torbica. Čim netko stavi gore taj znakić, odma vrijedi troduplo. Inače su mi

"gejmerske" komponente omiljene, jer su u pravilu kvalitetno i ergonomski napravljene, za razliku od

"uredskog" smeća.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 13:49 (overhaul).
15 godina

moram priznat da bi ja ubio za ledice u tipkovnici jer mi je pun qurac tipkanja u mraku

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

moram priznat da bi ja ubio za ledice u tipkovnici jer mi je pun qurac tipkanja u mraku

prazna tipkovnica {#}

previše sam godina utukao piskarajući da nebih znao gdje je svaka tipka i da nemam oči

24.6.2011 || One Who Rides Lightning Bolts
14 godina
neaktivan
The Man kaže...
Tribas htjeti biti bolji, a ne isti ka i on.

A što bi mu čovjek odgovorio? Taj post "kada odrasteš" toliko pršti argumentima i filozofiranjem da sam ostao bez teksta.

Ili nek se potrudi objasniti svoj stav ili nek nepiše takvo što pa neću ni ja takav odgovor pisati. On osim što je potpuno krivo pretpostavio da je svaki sport isti, čak je i gaming utrpao u to.

"Kao i svaki drugi". E pa nije svaki sport isti. Postoji sport u kojem je glavna stvar fizička spremnost i sposobnost, postoji sport koji nema nekog natjecanja a s njim se bave osobe iz zdrastvenih razloga (Planinarenje). Postoje sportovi koji se zahtjevaju isključivo mišljenje i natjecanje u razmišljanju (Šah). Postoje onda timski sportovi: Nogomet, košarka, itd. Nije svaki sport isti kao što je on naveo i nema svaki sport iste i jednako teške pripreme da bi uspjeo.   Postoji sport grupni i samostalni, a svaki od njih ima potpuno drugačije pripreme, načine, itd. Jedan šah zahtjeva iskustvo u igranju i razmišljanje. Jedan Ultimate Fight zahtjeva fizičku spremu, jakost, tehniku, pa čak i iskustvo... Mogli bi do sutra. Ovakvi postovi mi idu na živce kada napišu kada odrasteš. Mislim da sam sa svoje pune 22 godine dovoljno odrastao.

14 godina
neaktivan

Na kraju se sve svodi na to koliko je nekome stalo iskesirat love da bi si povecao komfor i/ili igrao MP na malo visoj razini. Nije da se ne moze dobro multijat i na socijalama ali da je lakse s boljom opremom - je.

IMHO meni ne treba jer iovako nisam neki fan MP-a i nisam igrao MP na "visoj" razini od MW4 (onog originalnog MW - MechWarrior, j{#} vas Modern Warfare {#}), ali da bi i SP bio laksi da imam misa sa vise od dvije tipke i tastaturu s LED osvjetljenjem bi, i vjerojatno cu je i nabavit jednom u buducnosti ali za gaming on a budget je i ovo ok.

Samo mojih 10,2 lp {#}

Vi veri veniversum vivus vici
14 godina
neaktivan
Diavol kaže...
Monopol kaže...
Bila je ovdje na forumu potraga za gaming stolicom! ;)

A sta je ovo {#}

Stolica za stomatološku ordinaciju :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Sunburn kaže...
IMHO meni ne treba jer iovako nisam neki fan MP-a i nisam igrao MP na "visoj" razini od MW4 (onog originalnog MW - MechWarrior, j{#} vas Modern Warfare {#}),

[offtopic]

Napokon netko kome kratica MW nije sinonim za CoD, nego za igru koja je tu bila puno prije CoD-a. MechWarrior. Malo nas je al nas ima...

[/offtopic]

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
17 godina

Decki (stariji) - kako vase cure/zene reagiraju na to sto se igrate ko djeca? Jel vam piyde? Jel vas zaebaju? Vi koji imate djecu, kako oni reagiraju na to? Nije vam neugodno imat 30 godina i gledati sebe ko gejmera?

Meni jest malo (blizu sam 30 a jos zaigram) :)

Do kada vi to meni mislite tolerirat?
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Decki (stariji) - kako vase cure/zene reagiraju na to sto se igrate ko djeca? Jel vam piyde? Jel vas zaebaju? Vi koji imate djecu, kako oni reagiraju na to? Nije vam neugodno imat 30 godina i gledati sebe ko gejmera?

Cura se navikla na to. Bilo je problema iz početka ali s vremenom je skužila da je to ono što volim i više nije bed. Dok god ona nije zapuštena.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
14 godina
neaktivan

imam ja u ulici jednog mrtvog gejmera od 35 godina....djeca nemogu na komp od njega {#}

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
14 godina
neaktivan
ja sam ocito jedini koji igra gro bolje sa pro periferijom nego sa nekom jeftinom.
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

hah,moj tata zaigra često, na nekim žnj serverima,dobar je (ali niti blizu meni {#})

Svi smo mi ljudi, s nekim iznimkama. --- Samo je FAIL jedinstven
17 godina
dnemec kaže...
ja sam ocito jedini koji igra gro bolje sa pro periferijom nego sa nekom jeftinom.

Ja ugodnije radim, ergonomija npr. miša i kvaliteta tipkovnice pomognu, ako se rabe 12tak sati dnevno.

U igranju sam toliko rijetko pa srazmjerno tome i loš da se igram samo lokalno,

i stvarno nebi bilo fer da za lošu igru krivim nekog ili nešto drugo:)

15 godina
neaktivan

istina, ergonomija miša pomogne, no nisam još uspio pronaći dovoljno dobar miš, tj točno ono što želim pa sam napravio modding na svom mišu, naslon za palac, prstenjak i za mali prst \o/

24.6.2011 || One Who Rides Lightning Bolts
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 16:19 (munjovoz).
17 godina
munjovoz kaže...

istina, ergonomija miša pomogne, no nisam još uspio pronaći dovoljno dobar miš, tj točno ono što želim pa sam napravio modding na svom mišu, naslon za palac, prstenjak i za mali prst \o/

Munjovoz ti si fakat munja! {#}

Imas daleko najjacu periferiju u drzavi! {#} {#}

Thumbs up!

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže... 

Dobro, jel trkeljamo obojica i offtopic smo.

Offtopic ste. I olabavi sa TD-ovima koje dajes onako bezveze i za inat drugima

@ostali forumasi

Drzite se teme

Relation to the original topic decreases with every single post
14 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
I olabavi sa TD-ovima koje dajes onako bezveze i za inat drugima

Dajem samo kada se ne slažem. Ne dajem za inat.

15 godina
neaktivan

Gaming WC školjka {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice