Gamersko ovo, gamersko ono

poruka: 146
|
čitano: 16.997
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Gamersko ovo, gamersko ono
rustweaver kaže...

Jedino su tu jos tipkovnice, njih ne znam kako bih ih svrstao. Na apsolutno svakoj tipkovnici se moze normalno igrati, jedino ove dodatne tipke nekog mogu privuci (mene odbijaju).

Antighosting ti nista ne znaci?

Macro?

Osvjetljenje?

Ugodnost pri radu?

Socketi za periferiju?

Sve ovo pridodaje iskustvu gaminga, te se slazem da su ti "gamerski" dodaci precijenjeni, ali i Audi RS8 je precijenjen pa oni koji imaju love i koji vole aute ga kupuju, a i stojadin te odvede od tocke a do tocke b...

Te fore da se s tipkovnicom od 50 kuna moze jednako igrati su price za malu djecu.

Imao sam tipkovnicu od 150 kuna i sada imam onu od 700 kuna.

Mozda ne vrijedi 700 ali razlika je nebo i zemlja u osjecaju tipkanja, a i dodatnim pogodnostima koje ona nudi pa i u odazivu samih tipka.

Normalno da je kod igranja glavni skill igraca, te ako jednostavno nisi talent za igranje PC igara, nece ti pomoci 76 Razera i 89 Logitecha.

Ali da pridodaju efikasnosti i ugodnosti i funkcionalnosti - to je neosporivo.

Netko kome rad na PCu i gaming ne predstavljaju nikakvu strast ili hobi u zivotu, nece ulagati u skuplje stvari jer ih zadovoljavaju i ove jeftinije te takve osobe ne razumiju zasto tamo neko ima mis od soma kuna kad se mogo najest cevapa i napit ekipu s tim novcima.

Onaj kojemu je strast azurirati svoj PC novim komponentama, ce uvijek skesirati koju tisucicu, ako ne iz drugog razloga onda zbog osobne satisfakcije.

- Psiho246
15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Macro?

Osvjetljenje?

Ugodnost pri radu?

Socketi za periferiju?

Zapravo i ne. {#}

Meni je ovo vrhunac tipkovnice. A ako ne moze to, zadovoljit cu se sa ovim ili ovim.

Kod tipkovnice mi je najbitnije: puna velicina, da je sve na svome mjestu bez nekakvih trikova, duboke tipke (mrzim plitke tipke a la laptop), te da je sama tipkovnica jednostavna (ne volim kic i nekakve divlje kombinacije boja). To je meni "ugodnost pri radu". A macro tipke, dodatni socketi, osvjetljenje i antighosting (sto god to znacilo) mi ne znaci nista...

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 20:13 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina

Pitam ja prijatelja:
-Kakav miš ti imaš?

-Bjesan neki

-(lagani podsmjeh) ali koji model?

-Ma neznam, ali sav svijetli i ima puuunoo tipka, i u igri odma mi poleti kursur

-(Odšetah lagano) ..... 

Prava zarada, 0.02 po kliku, dobio sam 50 dolara a koristim ga 10 dana, preporuka! Link:http://bux.ratovi.net/?r=petarvarga
17 godina
Psiho246 kaže...

Netko kome rad na PCu i gaming ne predstavljaju nikakvu strast ili hobi u zivotu, nece ulagati u skuplje stvari jer ih zadovoljavaju i ove jeftinije te takve osobe ne razumiju zasto tamo neko ima mis od soma kuna kad se mogo najest cevapa i napit ekipu s tim novcima.

Onaj kojemu je strast azurirati svoj PC novim komponentama, ce uvijek skesirati koju tisucicu, ako ne iz drugog razloga onda zbog osobne satisfakcije.

l

V

rustweaver kaže...

Meni je ovo vrhunac tipkovnice. A ako ne moze to, zadovoljit cu se sa ovim ili ovim.

Kod tipkovnice mi je najbitnije: puna velicina, da je sve na svome mjestu bez nekakvih trikova, duboke tipke (mrzim plitke tipke a la laptop), te da je sama tipkovnica jednostavna (ne volim kic i nekakve divlje kombinacije boja). To je meni "ugodnost pri radu". A macro tipke, dodatni socketi, osvjetljenje i antighosting (sto god to znacilo) mi ne znaci nista...

Normalno da ti ne znaci nista, ti nisi gamer niti si PC entuzijaist i bilo bi nelogicno da kupis nesto takvo.

Ti niti ne znas sto je antighosting, niti ti treba brdo socketa, niti ti trebaju macro tipke.

Posteno, svakom svoje.

Ti zato imas neku drugu zivotnu strast koju ispunjavas. To je mozda auto, mozda teretana, mozda kapital...nije vazno, glavno je pokusati razumijeti one kojima to jest strast, a ne bezveze odmahivati rukom. {#}

Nekima je glupo sto mi uopce diskutiramo ko ovih stvari na forumu jer je forum za njih "gubljenje vremena", sto zapravo i u vecini slucajeva jest, ali to je takoder jedna vrsta navike/hobija.

- Psiho246
14 godina
protjeran

U svakom slucaju rijec "gamersko" je samo reklamni trik za "gamere".

Ima moj susjed koji ima 27 god i nikada nije izasao iz kuce,a kamoli curu poljubio.

Lola jednostavno voli igrati komp toliko da je dva puta imao onaj šok,kada se covjek zabezekne i ko tikva ukipljen bulji u ekran!

No nebitno,lola ima onaj CRT monitor(da-to jos postoji),bluetooth mis koji ima neku debelu ćulu(USB kao repetitor),koji odasilje signale mišu na cc 50 cm razdaljine.

Tipkovnica je PRO,dobio ju uz gajbu piva-Turbo GT XXX 16v,koja nema pola tipki+jos ne rade "nebitne" tipke kao sto su W,S F1,F2,SPACE....

Stolica je upravo ta gajba pive,ali ju je gamerski modelirao,stavljajuci spužvu pod guz,da bi dobio na visini.....

......Uglavnom,volio bih vidjeti tko ga moze pobjediti u COD-u!

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
15 godina
odjavljen
rustweaver kaže...
Psiho246 kaže...

Macro?

Osvjetljenje?

Ugodnost pri radu?

Socketi za periferiju?

Zapravo i ne. {#}

I read you brah {#}

Koristim tu tipkovnicu, i na ove moderne "gaming tipkovnice" se mogu samo nasmijat iz dna duše {#}

Da se razumijemo ta tipkovnica je u svoje vrijeme koštala kao sada ove skuplje, ali eto je, stara 18 godina, još uvijek radi i ne bih ju mijenjao, nema šanse, da mi ponude 10 logitecha Gnešto.

Za miš sam se patio sa raznim sranjima, ali ipak se osjetila promjena na G5. Za miša se slažem da stari nemaju šta radit za gaming.

17 godina

Ma taj pridjev gejmerski tu stoji da bi se nešto bolje prodalo isto kao i igre koje se prodaju zahvaljujuči lažnim ocjenama ( COD Black Ops ) i ovo COD koji je postao opisni pridjev, a ne naziv igre. E sada što netko daje previše značaj nekoj stvari s tim određenim imenom ili pridjevom nikada mi nije bilo jasno.

Ja sam oduvjek kupovao i nastaviti ču kupovati ono što mislim da meni odgovara. Pa sada ako nekome nije šteta dati 1000 kn za ušminkanu tikovnicu slobodno neka da.

Meni niti iz đepa niti u đep što bi se reklo.

Što se mene tiće ako če neko staviti naziv gejmerski na printer baš me briga {#}.

17 godina

Ja razmišljam o brendu "Gamerska tava"

"Kupite dokTavu za Gaming koja kod overcockinga radi ultra masne palačinke za više enrgije dok se natječete u omiljenom bla bla turniru"

Hm...gaming, sport, atletika, PRO, NOOB... damn

ššššš - možda su u šumi
15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Normalno da ti ne znaci nista, ti nisi gamer niti si PC entuzijaist i bilo bi nelogicno da kupis nesto takvo.

Zapravo je vise usporedba tipa Ferrari i nekakav karavan. Sa Ferrarijem neces otici u supermarket u shoping da bi ga potom natovario namirnicama, dok sa karavanom vjerojatno neces posjecivati nekakve elitne klubove. Sve je u namjeni.

Tako i meni. Jako puno tipkam i bitan mi je osjecaj tipkanja (u nedostatku boljeg izraza), kao i robusnost i cijena same tipkovnice (kada jednom izdahne, jer sve se trosi s vremenom). Ove skupe kicaste tipkovnice mi, iskreno, izgledaju kao igracke, a ne nesto sto je namjenjeno ogromnoj kolicini tipkanja (mozda je samo predrasuda a mozda realnost, pretpostavljam da nikad necu saznati).

Ako pod PC entuzijast mislis na osobe koje sline na hardver (primjer su oni genijalci koji ocjenjuju izgled graficke kartice i maticne ploce), onda da, ja to nikako nisam. Ali gamer jesam. Doduse nisam "pro gamer" ako ti to sto znaci...

Sa ostatkom posta se slazem. Svakome njegovo...

P.S.

Nisam bio bas jasan, znam sto je antighosting opcenito, ali nisam siguran zasto bi takav izraz upotrijebio na tipkovicama...

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 21:14 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
 Ali gamer jesam.

Pa ako se igraš mogao bi probati iskoristiti sve što jedna tipkovnica namijenjena igračima nudi pa onda suditi. Ne po tome kako izgleda. :)

Kladim se da bi ti, ako bi kod tipkovnice zbilja iskoristio sve mogućnosti, igra bila puno ugodnija.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina

Od svih vaznih gamerskih stvari, tipkovnica ipak nije u TOP5 vaznih stvari. Vazna je, svakako, ali ne i najvaznija. Mis, podloga, dobar komp, sluske, stolica su po meni puno vazniji od same tipkovnice. Pridjev "gamerski" se ne koristi kod svih proizvodjaca. Tako Logitech odvaja svoju liniju proizvoda za gamere od ostalih stvari i proizvoda koje ima za neke druge namjene. 

Iole ozbiljan igrac, bilo FPS-ova ili RTS-ova ima itekako skupe igracke, jer inace nece biti niti 50% dobar kako moze biti s njima. To je cinjenica, nista drugo. O profesionalnim igracima, kakvih u nas nema, necemo ni govoriti. 

Nakon jedne stanke od 5-8 godina koja je bila, sada se ponovno gaming vraca na veliku scenu i ozbiljni se novci vrte u odredjenim igrama i turnirima na svijetu. PRO gaming je jednako zahtjevan kao i svaki drugi sport, tu nema diskusije. Tko nije, neka pogleda film "Frag", cisto da vidite sta se zahtjeva od vrhunskih progamera, ili pratite malo GOMtv. 

Nemos ni autotrke vozit sa STOCK Opel Corsom! Kako je netko napisao, svako ispravno auto ce te odvest od tocke A do tocke B, samo koliko brzo, udobno i sigurno, to ipak ovisi i o samom autu! 

ptspclan.com | visit us ^^
17 godina

Samo da vas pitam. Jesu vama igre toliko bitne da toliko vremena i sredstava ulazete u njih?

Do kada vi to meni mislite tolerirat?
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Samo da vas pitam. Jesu vama igre toliko bitne da toliko vremena i sredstava ulazete u njih?

Meni jesu. Glavna su mi i najdraža zanimacija za slobodno vrijeme.

17 godina
Danny_HR kaže...
tnakir kaže...

Meni jesu. Glavna su mi i najdraža zanimacija za slobodno vrijeme.

Ja imam par igara koje igram (FSX, BFBC2 i L4D2) i to je to. Jedino sto sam ulozio u "gaming" su dva joysticka koja sam kupio za FSX cisto iz razloga sto nemos drugacije vozit.

17 godina
neaktivan
Ali sam siguran da imaš nešto drugo što ti je hobi i u što ulažeš znatan dio svog dana.

Meni za igru i stvari za igranje nikad nije žao dati novac i na to vjerojatno potrošim najveći dio svog slobodnog budžeta.
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Nisu mi najbitnija stvar u životu ali svakako najbolji način zabave (I to specifična vrsta igre). Tip sam gamera (kao i ti) koji igra jednu igru 2-3 godine. Još uvijek svaki dan igram:

- ARMA 2 (2009.)

-Operation Flashpoint (2001.)

-Left 4 Dead 2 (2009.)

-Team Fortress 2 (2007.)

I to je to što igram. Sve što je izišlo u zadnjih godinu dvije uglavno nisam probao. FEAR 3, Assains Creed 2+ exp... Sve što mi pada na pamet. Djelomično je i razlog što ne piratiziram i ne želim ništa piratsko na računalu. Eh da, DiRT 3 je možda zadnje što sam probao (isto original).

A kod kupovine komponenti tražim kvalitetu, ne kvanitetu (for gamers). Bez obzira na što mi služilo, ne želim nešto ne kvalitetno ili što će se raspasti za 2 mjeseca. Tako da ono, GPU, CPU i ostalo su više birani da služe na duge staze i da radi sve kako treba.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
17 godina
Danny_HR kaže...
Ali sam siguran da imaš nešto drugo što ti je hobi i u što ulažeš znatan dio svog dana.

Nazalost nemam puno vremena za hobije.

17 godina
neaktivan
Šteta. :)
17 godina
sardax kaže...
PRO gaming je jednako zahtjevan kao i svaki drugi sport, tu nema diskusije. Tko nije, neka pogleda film "Frag", cisto da vidite sta se zahtjeva od vrhunskih progamera, ili pratite malo GOMtv. 

Znači npr. sav trening i uvjete, (napore) utrke koje prolazi jedan F1 vozač je jednako zahtjevno kao i kroz šta prolazi jedan "PRO gamer".

Po čemu je zahtjevan kao i svaki drugi sport? Fizička priprema, psihička, novci koji se vrte...

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 9:16 (doktor1).
14 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Znači npr. sav trening i uvjete, (napore) utrke koje prolazi jedan F1 vozač je jednako zahtjevno kao i kroz šta prolazi jedan "PRO gamer".

Po čemu je zahtjevan kao i svaki drugi sport? Fizička priprema, psihička, novci koji se vrte...

Ma zahtjevniji čak i od MMA sportova... Kakav Cro Cop, Kakav Fedor, kakav Minotauro...

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
15 godina

ja mislim da je bolje i vise slobodnog vremena provesti vani sa prijateljima curom itd nego poso comp comp poso.

opustite se i izadite na friski zrak.to je moj prijedlog

14 godina
neaktivan
herc1988 kaže...

ja mislim da je bolje i vise slobodnog vremena provesti vani sa prijateljima curom itd nego poso comp comp poso.

Veli čovjek koji je došao anonimnim ljudima preko interneta predlagati da izađu na svjež zrak.:)

15 godina

a gle brate.mozda puno pricam al u ovih 2 tjedna sam vecinu na kompu s razlogom.al inace nisam takav

jebiga kad ti svi prijatelji odu ko zna gdje a ti ostanes u praznom zagrebu

14 godina
neaktivan
herc1988 kaže...

Pa komp mi je niti metar od prozora, prozor je većinom otvoren tako da imam friškog zraka uvjek {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
herc1988 kaže...

Hm.... A šta kada imaš curu koja stalno radi od 14 do 23h, većina prijatelja već u braku, neki imaju djecu i većina vremena im je kuća poso, nađete se jednom u mjesec dana na cugi. Idealno za uštedit novac, (koji dobro dođe kada sa curom odeš negdje za vikend) i ubit posljepodne umjesto svaki dan u kafani ispijat pivo i slične pi*darije

Ti našo ovdje solit pamet

ššššš - možda su u šumi
14 godina
neaktivan

Možda je malo offtopic al ajd reći ću. Općenito sam alergičan na ljude koji mi dođu preko neta govoriti kako da nađem život. Kako sam no lifer jer mi je cijeli dan komp upaljen. Ili kada dođu soliti pamet Mentalistu da nema života. Očito je njihov život daleko bogatiji, imaju cura, imaju ženu, imaju sve, ali su se našli komentirati nečiji anonimni život i to preko interneta. Vrhunsko, nema šta. Isto kada ja dođem soliti pamet o kuhanju.

15 godina

niko tebi ne soli pamet.rekao sam samo sta je bolje za zdravlje

i vidim da sam neke pogodio u gamersko srce.uzvijate u temi

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 9:28 (herc1988).
16 godina
Isuse Ranko Kukumar kakve ti gluposti mos napisat. Nisam na taj nacin mislio usporedjivat, niti je to normalno. No PG trosi dnevno barem 8-10h na inezivno vjezbanje i proucavanje igre koju igra, radi i druge vjezbe, bavi se sportom, igra balun/tenis/kosarku, trci, a najvise vremena provodi ispred kompa. SC2 top igraci zaradjuju godisnje vise desetaka, a mnogi i nekoliko stotina tisuca $/£/€. Bilo kojem takvom igracu nitko od nas nebi niti prdnia u matchu i to je normalno.

On topic, takvi igraci ulazu jako puno novaca u svoju opremu i to je normalno. Ja isto kao i Danny cu radje dat 1000 kn za vrhunski mis ili 4000 za top GPU nego za super kuhinju ili dizajnerski krevet. Sta je tu lose ili sta je netko pametniji sta trosi na neki drugi hobi??
ptspclan.com | visit us ^^
15 godina
neaktivan

to su sve stilovi života koji mi sami izaberemo živjeti... tako da nitko nema pravo govoriti nekome da nešto nevalja, ali vidimo da to nije slučaj pa ljudi spamaju o tome

24.6.2011 || One Who Rides Lightning Bolts
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice