Dosta više o crackovima! Arghhhh zaključana tema

poruka: 12
|
čitano: 1.716
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Dosta više o crackovima!!!!Arghhhh

Najprije se želim ispričati ukoliko sam otvorio temu u krivom podforumu. E sad da pređem na poantu:

Nema više ni jedne teme o nekoj igri gdje se u 80% postova ne raspravlja o crackovima. Čovjek bi očekivao kad uđe u temu o nekoj igri da će saznat koju korisnu informaciju (što je dobro, što je loše, koja postavka najviše udara na performanse itd.....) pa bih zamolio forumaše da smanje malo s tim. I mislim da bi trebalo uvesti strože mjere kada su u pitanju oni koji raspravljaju o crackovima. Normalno prvo ide upozorenje, a ako ne posluša onda mu laganini uvalit jedan crveni karton na minimalno 60 dana. AKo fali moderatora evo ja se javljam. Tu sam svaki dan i barem nabrzinu proletim kroz teme koje me zanimaju.

Za primjer dobre teme o igri uzeo bih Fallout 3 gdje su svi jako lijepo opisali što im se sviđa, a što ne. Sazna se apsolutno sve što bi prosječnog igrača moglo zanimati o igri. A ovi ostali koji pričaju o crackovima neka se sele na warez forume ili nek ništa ne pišu. Pa pogledajte samo šta su uradili od teme o GTA4. Na 30ak stranica ima svega nekoliko korisnih postova. Skoro se nemože saznati ništa o igri osim onoga što se već znalo iz najava (osim enormne hardverske gladi). Nadam se da nisam jedini koji misli ovako.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2008 3:22 (scorpion667).
17 godina
neaktivan
Dosta više o crackovima!!!!Arghhhh

Istina, rasprava o crackovima je debilana, i trebalo bi zabraniti rasprave o tome kako crackati igre na forumu, ako nekoga zanima kako neka ode na torrent site pa vidi.

No to vrijedi i za masu drugih stvari koje su iritantne, npr ima tonu glupavih upita koji se ne mogu riješiti preko neta, i to bi trebalo zabraniti, a posebno upite tipa, šta da si kupim, ili što mislite o ovoj ili onoj konfi, ili komadu hardwarea.Za takve upite bi trebalo otvoriti poseban podforum čiji se postovi ne bi pojavljivalji kao aktivni na desnoj strani sitea.

Ta pitanja postavljaju totalni početnici, eto ja sam se smilio neki dan pa dao link na crack od Gta IV, zbog čega me  skribomanijak "hitio" sa foruma na par dana.Napravio mi lik sačekušu jer se nisam složi sa njegovim mišljenjem, da su večina korisnika jadnici koji nemaju para da si kupe "pristojan" komp od nekih petnaest tisuća kuna, te da smo svi koji ne plaćamo za smeća kao GTA IV, već ih skidamo sa torrenta - lopovi.

Privatne poruke nisu privatne, upite šaljite na baotica@gmail.com
17 godina
moderator
RE: Dosta više o crackovima!!!!Arghhhh
Baotica kaže...

Istina, rasprava o crackovima je debilana, i trebalo bi zabraniti rasprave o tome kako crackati igre na forumu, ako nekoga zanima kako neka ode na torrent site pa vidi.

To i jest zabranjeno. Samo izgleda nekima treba eksplicitno to napisati jer su to nesposobni iscitati iz pravila foruma:

Zakonom zaštićeni materijal - Stavljanje zakonom zaštićenog (copyrighted) materijala na ovaj forum nije dozvoljeno kao ni linkova s kojih je moguće skinuti takav materijal. Prekršitelji ovog pravila bit će opomenuti ili će im biti trajno zabranjeno korištenje ovog foruma.

Treba sam na vrijeme prijaviti razglabanja o piratiziranju i to se ce sankcionirati. Ne mogu moderatori citati sve teme i sve poruke.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Baotica kaže...

To i jest zabranjeno. Samo izgleda nekima treba eksplicitno to napisati jer su to nesposobni iscitati iz pravila foruma:

Zakonom zaštićeni materijal - Stavljanje zakonom zaštićenog (copyrighted) materijala na ovaj forum nije dozvoljeno kao ni linkova s kojih je moguće skinuti takav materijal. Prekršitelji ovog pravila bit će opomenuti ili će im biti trajno zabranjeno korištenje ovog foruma.

Treba sam na vrijeme prijaviti razglabanja o piratiziranju i to se ce sankcionirati. Ne mogu moderatori citati sve teme i sve poruke.
 Sorry mbaksa, ali nigdje ne piše da je zabranjeno raspravljati o ilegali, piše samo da se ne smije stavljati copyrighted materijal na forum niti linkovi tog materijala...
They say it's mostly vanity That writes the plays we act They tell me that's what everybody knows There's no such thing as sanity And that's the sanest fact That's the way the story goes Dire Straits - One World
17 godina
moderator
i_rambo_plache kaže...
Sorry mbaksa, ali nigdje ne piše da je zabranjeno raspravljati o ilegali, piše samo da se ne smije stavljati copyrighted materijal na forum niti linkovi tog materijala...
Raspravljati o ilegali i pomagati (ili traziti pomoc) u piratiziranju nisu nuzno iste stvari. Zar cemo sad ici raspravljati o znacenju rijeci "raspravljati"? Mislim da se jasno dalo do znanja da na Bugovom forumu ne zelimo vidjeti ista vezano uz piratiziranje. No, kako je sad postalo ocito da je to nekima tesko shvatiti, odnosno treba im sve crtati ko da su mala djeca, evo dopunjeni stavak u pravilima foruma:

Zakonom zaštićeni materijal - Stavljanje zakonom zaštićenog (copyrighted) materijala na ovaj forum nije dozvoljeno, kao ni linkova s kojih je moguće skinuti takav materijal. Traženje pomoći za piratiziranje softvera, kao i pomaganje u tome, također nisu dozvoljeni. Prekršitelji ovog pravila bit će opomenuti ili će im biti trajno zabranjeno korištenje ovog foruma.

Zadovoljan?
17 godina
moderator
Dosta više o crackovima! Arghhhh

Ma ljudi se navukli na krek, nisu oni krivi, moraju se registrirati (ne na forumu) kao ovisnici. :)

Droga je problem... :)

Ide Crvenkapica šumom i sretne nepismenog vuka. Pita je vuk: Crvenkapice, šta to nosiš baci? I Crvenkapica baci košaricu.
17 godina
neaktivan
Baotica kaže...

Ta pitanja postavljaju totalni početnici, eto ja sam se smilio neki dan pa dao link na crack od Gta IV, zbog čega me  skribomanijak "hitio" sa foruma na par dana.Napravio mi lik sačekušu jer se nisam složi sa njegovim mišljenjem, da su večina korisnika jadnici koji nemaju para da si kupe "pristojan" komp od nekih petnaest tisuća kuna, te da smo svi koji ne plaćamo za smeća kao GTA IV, već ih skidamo sa torrenta - lopovi.

Za tebe, kao i za ostale, vrijede ista pravila:

17 godina
neaktivan

Znam znam, ok pravila su pravila, ali ne zastupam stajalište da ne treba raspravljati o crackanju softwarea na ovom forum zbog toje jer je to ilegalno, već zbog toga jer je to većini korisnika dosadno za čitati, i spada u sferu helpdesk službe, naročito kad je upit objašnjen na webu sto puta, i onda se ekipi ne da tražiti, već dave po forumu, kak ovo ili kak ono, pa primarna funkcija foruma bi trebala biti diskusija, a ne helpdesk služba za newbiese.

Eh da, još nešto, daj kad si već napisao post gdje si citirao zakon o kažnjavanju piratiziranja u nas, daj molim te navedi kolika je novčana i , ili zatvorska kazna za privatne osobe, za pravne osobe i osobe u pravnoj osobi si naveo (5000-50000kn i do 5 godina), ali nigdje nisam vidio za privatne osobe, mora da si to ispustio, jer kazneni zakon koji ne specificira način kažnjavanja je neprovediv, sa obzirom da nema propisanog načina kažnjavanja.Sorry za pitanje na ovom podforumu, ali onaj si lockao, pa eto.

Privatne poruke nisu privatne, upite šaljite na baotica@gmail.com
17 godina
protjeran

Ma to treba oštro kažnjavati crvenim kartonom, jer ovo je jedan kulturan i lijep forum, na kojemu nisu mjesta za spominjanje o  crackovima.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L
17 godina
neaktivan

Iskreno ne kužim zašto je crackanje toliki tabu?

Slažem se da davanje linkova ipak prelazi neku granicu, ali glupo je što se ne može pričati ni o piratstvu ni o crackanju, što je licemjerno, jer 90% ljudi s ovog foruma se služi piratskim sadržajem... Nije da se krši zakon ako se priča o ilegalnom.

Uostalom, čemu uopće ovakvo diktatorsko upravljanje forumom??? Ja sam dobio suspenziju na par dana bez upozorenja samo zato što sam stavio dva linka i to još nedirektna... Sve ovo me podsjeća na komunizam kada bi za krivu riječ izgubio glavu...

Na kraju krajeva, crackanje spada u informatiku, a na ovom forumu se priča o informatici...

They say it's mostly vanity That writes the plays we act They tell me that's what everybody knows There's no such thing as sanity And that's the sanest fact That's the way the story goes Dire Straits - One World
17 godina
neaktivan
RE: Dosta više o crackovima! Arghhhh
i_rambo_plache kaže...

Slažem se da davanje linkova ipak prelazi neku granicu, ali glupo je što se ne može pričati ni o piratstvu ni o crackanju, što je licemjerno, jer 90% ljudi s ovog foruma se služi piratskim sadržajem... Nije da se krši zakon ako se priča o ilegalnom.

Uostalom, čemu uopće ovakvo diktatorsko upravljanje forumom??? Ja sam dobio suspenziju na par dana bez upozorenja samo zato što sam stavio dva linka i to još nedirektna... Sve ovo me podsjeća na komunizam kada bi za krivu riječ izgubio glavu...

Na kraju krajeva, crackanje spada u informatiku, a na ovom forumu se priča o informatici...

Normalno da je licemjerno, ljudi smo, neznam šta očekuješ? Ne krši se zakon ako se priča o ilegalnom ali ti svojim pitanjem, "gdje mogu skinuti crack za xxx?", jasno daješ do znanja da ne koristiš legalan software (da imaš, ne bi imao potrebu uopće o tome debatirati). Kod nas je sasvim "normalna" stvar crackati sve živo pa je samim time normalna stvar o tome pričati na forumu. Pogledaj malo sam u kojem kontekstu se raspravlja o tome. Pravila su sasvim jasna. Crackiranje ne spada u informatiku nego u računarstvo.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2008 0:24 (PROTECTOR).
17 godina
moderator
RE: Dosta više o crackovima! Arghhhh
i_rambo_plache kaže...

Slažem se da davanje linkova ipak prelazi neku granicu, ali glupo je što se ne može pričati ni o piratstvu ni o crackanju

Koliko smisla bi imalo lamentirati o piratstvu i crackanju bez da se daju linkovi? A savjetovanje o piratiziranju nije u redu - to je ko da nekoga ucis kak provaliti u tudji stan, kak se radi bomba ili droga.

i_rambo_plache kaže...

Malo si pobrkao stvari. Ako hoces raspravljati o navodnom "diktatorskom upravljanju forumom", otvori drugu temu jer ides u off-topic. Samo cu ti ukratko reci - ne zelimo da se ovaj forum pretvori u smece od foruma krcano debilnim postovima. Koji ce nam vrag jos jedan takav forum? Ovaj je forum zamisljen kao kvalitetan i kulturan forum - ako ti se ne svidja slobodno mozes otici - tu ima i previse ljudi kojima je dosta slabo moderiranih foruma na kojima svatko pise sto i kako hoce, ali ne tako da iskoristava svoja prava, nego da ih zloupotrebljava. Zbog toga su tu pravila i tu su moderatori koji paze da se pravila postuju - i tu su korisnici foruma koji ocekuju da svi korisnici postuju pravila. Ne znam otkad je to diktatura. Koristenjem foruma prihvacas pravila foruma i isto ocekujes od drugih. Time je prica o "diktatorskom upravljanju forumom" na ovoj temi zavrsena. A i prica o tvojim kartonima. Jesi ti uopce procitao pravila foruma?

i_rambo_plache kaže...

Otkad to crackanje spada u informatiku? Crackanje spada tamo kamo spada i obijanje lokota, pljacka banke i sl. aktivnosti, a ne u informatiku. Malo si pobrkao loncice.

Kako niste dali nikakve spomena vrijedne argumente za promjenu pravila foruma, jasno je da ova rasprava ne ide nikud - prepucavanja je vec dosad bilo dovoljon stoga kljucam temu.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice