Citate li romane?

poruka: 1
|
čitano: 2.168
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
offline
Citate li romane?

Ja citam. Ako ima jos netko, neka nabaci svoje misljenje o romanu kojeg je zadnjeg procitao i preporuku ili misljenje o nekom romanu.

 

Ja trenutacno citam:

 

Tom Rob Smith: Dijete 44

 

"

 

Sovjetski Savez, 1953.


U zemlji besklasnog društva, u državi koja se brine za svoj narod i koja mu omogućava socijalnu skrb, obrazovanje i sigurnost – zločin ne postoji. 
Postoji samo politička veleizdaja – gubitak vjere i odanosti Državi.

Lav Stepanovič Demidov zna to bolje od ikoga. Visoki dužnosnik KGB-a i nekadašnji narodni heroj ne sumnja u važnost vjere i služenja domovini.
Međutim, nakon što je na željezničkoj pruzi u Moskvi pronađeno tijelo dječaka, Lav je iznenađen što obitelj žrtve vjeruje da se radi o umorstvu.
Iako mu je naređeno da zanemari njihove iskaze, Lav biva uvučen u slučaj jer duboko u sebi vjeruje da to nije cijela priča.

Njegove ga sumnje dovode u nemilost Službe sigurnosti, ne ostavljajući mu mnogo izbora nego da napusti voljenu Partiju.
Prognan u grad duboko u planinama Urala, zajedno sa svojom ženom Raisom, Lav nailazi na tijelo još jednog djeteta ubijenog na isti način kao dječak u Moskvi, zločin koji je pomogao prikriti.

Stavljajući na kocku svoj život, i život cijele svoje obitelji, Lav odlazi u potragu za nemilosrdnim ubojicom, te ubrzo otkriva da se najveća opasnost ne krije u onom kojeg pokušava uloviti, već u zemlji koju pokušava zaštititi.

Dijete 44 triler je izvanredne snage i napetosti, ali i potresan prikaz manipulativne moći vlasti koja ugradnjom sustava straha i paranoje stvara tihe i poslušne podanike.

Dijete 44 također je i priča o pobjedi dobra nad zlom, ljubavi nad strahom, čovjeka nad mehanizmom.

Prava za filmsku adaptaciju otkupio je Ridley Scott, a zadnje vijesti najavljuju da bi prva filmska klapa Djeteta 44 mogla pasti ove godine u Mađarskoj.

 

"

 

Stigao sam do polovice - odlican roman, prica koja me stvarno uvukla u sebe, i prica koja odlicno docarava principe sovjeta, kontrole naroda i usadjivanja straha od drzave, gledano iz perspektive KBGovca kojega je samljeo stroj ciji je dio i sam bio. Odlican krimi - triler

 

 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice