Problem s bootanjem Hackintosha

poruka: 6
|
čitano: 2.032
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Pozdrav ekipa, evo nov sam u instalaciji hackintosha pa vas molim da me malo uputite u pravom smjeru :) Dakle na sljedećoj desktop konfiguraciji: ati radeon 6850 intel i5 2500k 2 x 4 gb ram(zaboravio sam koji, mislim kingston) matična Gigabyte GA-P67A-D3-B3 Uzeo sam si neki stari disk iz laptopa 200 gb 5700 RPM da imam cijeli fizički disk za mac sam instalirao mountain lion prema uputama iz posljedenjeg buga (imao sam problema s podizanjem pa sam morao setup koristiti sa -x bootom i frendovom grafičkom pošto je blokirao na bijelom ekranu nakon onog učitavanja s logom jabuke), te sam malo čitao ovaj guide http://www.tonymacx86.com/61-unibeast-install-os-x-mountain-lion-any-supported-intel-based-pc.html , ali nisam koristio multibeast, već sam probao instalirati chameleon v2.1 rev verziju iz buga, te sam nakon toga instalirao drivere za matičnu http://www.osx86.net/downloads.php?do=file&id=2033 . Nakon toga sam izvadio usb, te pokušao podignuti osx s chameleonom, ali mi jednostavno prilikom dizanja samo resetira komp i to se ponavlaj u nedogled čak i sa -x, -f , graphicsenabler=no i sličnim boot opcijama. Probao sam i drugu verziju chameleona kao što piše u opisu kod drivera matične "chameleon v2.1 svn r1684 "boot" , ali ni to nije radilo(pojavljivao mi se ekran you must restart your computer porukom iza appleovog logoa). Drugi put kada sam probao sam poslušao njihov savjet te sam popravio permissione nakon installa chameleona i matične, ali prije restarta, pa ne znam da li bi tu mogao biti problem. Uglavnom molio bih vas da mi uštedite nekoliko sati guglanja da skužim u čemu sam pogriješio ili da me bar uputite u dobrom pravcu. Lp, unaprijed hvala!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pokušaj sa multibeast čekiraj easy beeast i to bi trebalo raditi,a ako ne pomogne pokušaj sa clover efi boot loader.

e e
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.1.2013 10:45 (zzz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Da li da instaliram drivere za matičnu koje sam naveo gore ili ne koristeći multibeast i/ili clover, ili ostavljam tako kako je?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem s bootanjem Hackintosha
h4z4rD kaže...
Da li da instaliram drivere za matičnu koje sam naveo gore ili ne koristeći multibeast i/ili clover, ili ostavljam tako kako je?

Prvo pokušaj sa multibeast,nemoj sve od jenom instalirati jer postoji veći rizik da nešto od toga može smetati.

12 godina
neaktivan
Re: Problem s bootanjem Hackintosha
Ok, hvala, probam pa javim :)
12 godina
neaktivan
Pozdrav, pokušao sam s multibeastom, ali kad se podigne sustav odmah se pojavi poruka da se računalo mora restartati. Prilikom instalacije multibeasta pojavila se greška "NullCPUPowerManagement nije ispravno instaliran", pokušao sam ponovno ali ne pomaže. Kakav savjet?
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice