Mac OS na PC-u?

poruka: 1.621
|
čitano: 529.451
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Mac OS na PC-u?

probao sam i ništa! mogu samo čekat da naprave taj driver (neznam dal će izaci snow leopard zs pc, pa ako oće, možda će on imat neko rješenje)

17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

@ivoleko

U tvom tutorialu piše:

Skinuti GParted live CD i snimiti ga na CD :
http://redirectingat.com/?id=292X457&url=http%3A//sourceforge.net/project/showfiles.php%3Fgroup_id%3D1158
43%26package_id%3D271779

Odem ja na taj link i imam za skinuti neku jar datoteku ,prepstavljam da to nije to ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne, idi ovdje:

http://gparted.sourceforge.net/download.php

Ideš na Stable, odabereš najnoviji build i to spržiš.

15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

isuse, kak je to zašajsano!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Pa šta si ti mislio? Da će Apple reći da ne želi da se OS X instalira na PC, i da to nitko neće učini, jer je veliki Apple tako rekao? OS X je zaštićen, i naravno da je zakompliciran način instalacije OS Xa na obični PC, jer za to nije predviđen.

0 0 hvala 0
16 godina
Mac OS na PC-u?

Ja imam:AMD Athlon x2 5000+(clockan na 3,05 GHz),MSI K9N Neo,Radeon x1900GT-kak bi mi radil mac os x leopard?

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.8.2009 17:55 (Telsey).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Jel može netko u koracima objasnit kako napraviti dual boot xp i leopard ( već imam xp instaliran, a imam samo jednu particiju)

Hvala!!

0 0 hvala 0
17 godina
nemesis kaže...

Jel može netko u koracima objasnit kako napraviti dual boot xp i leopard ( već imam xp instaliran, a imam samo jednu particiju)

Hvala!!

evo:

www.leopardnapc.tk

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2009 14:21 (ivoleko).
15 godina
neaktivan

hvala!!!

15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

evo, već sam par puta pokušao napraviti dual boot i ništa!! imam instaliran xp i samo jednu particiju. skinuo sam minipe i tamo smanjim xp particiju na 100gb, a 60 si ostavim za leoparda. pokušao sam napravit primari Fat 32 ili extended pa onda logical i uvijek ista priča. pokrenem leopard, imam ponuđene dvije particije, xp i ovu drugu (leopard). ni jedna nije u dobrom formatu za leoparda, pa kliknem utility i tamo kliknem na ovu drugu particiju (leo), pa onda kliknem erase i odredim onaj leopardov format. Kad isključim disc utility vratim se na instalaciju i sad su mi obje particije pogodne za leopard ( a samo sam ovu drugu prilagodio). leopard se instalira mogu ga pokrenuti samo ak je dvd unutra (xp uopće nemogu). ako maknem dvd dodje do boota i piše nešto kao: system boot failure...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na petoj ili šestoj strani teme napisao sam kako iz xp-a pripremiti particiju za osx i postupak funkcionira besprijekorno

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja.- J. Krishnamurti
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Evo mene ponovo s OS Xom. Pokušavam napraviti dualboot Windows 7 i OS X (iAtkos). Dualboot radi besprijekorno (preko windowsovog bootloadera mogu u charmeleon ili u Win7), ali sustav ne radi. Radi se o iAtkosu 10.5.7. Moj hardware:

Motherboard: MSI P35 Neo

CPU: Intel Dual Core E2180

Grafička: 8500GT 256MB

Ako sam nešto zaboravio, recite. Sad je problem u sljedećem. Skinuo sam iDeneb 10.5.7, jer mi je prijašnji iDeneb radio (ne jako dobro, zato nije ostao), ali sad neće bootati DVD uopće. Skinuo sam iAtkos na preporuku frenda, i instalirao kako je frend preporučio (i kako nije). I neće. Stalno bude kernel panic (vanilla kernel) ili Still wating for root device (voodoo kernel). Kako trebam instalirati? Već se cijeli dan mučim s tim, ne znam više što da radim.

0 0 hvala 0
17 godina
nemesis kaže...

evo, već sam par puta pokušao napraviti dual boot i ništa!! imam instaliran xp i samo jednu particiju. skinuo sam minipe i tamo smanjim xp particiju na 100gb, a 60 si ostavim za leoparda. pokušao sam napravit primari Fat 32 ili extended pa onda logical i uvijek ista priča. pokrenem leopard, imam ponuđene dvije particije, xp i ovu drugu (leopard). ni jedna nije u dobrom formatu za leoparda, pa kliknem utility i tamo kliknem na ovu drugu particiju (leo), pa onda kliknem erase i odredim onaj leopardov format. Kad isključim disc utility vratim se na instalaciju i sad su mi obje particije pogodne za leopard ( a samo sam ovu drugu prilagodio). leopard se instalira mogu ga pokrenuti samo ak je dvd unutra (xp uopće nemogu). ako maknem dvd dodje do boota i piše nešto kao: system boot failure...

moguce je da OS X shebao XP boot, iskoristi GParted live CD kako bi to sredio ili stavi CD od windowsa

a moguce je da je prilikom particiranja došlo do greške

naime kad se s particijama radi takva promjena veličine, iz iskustva znam da se to obično zakomplicira

posebno ako se jednim alatom particionira a drugim mijenja veličinu

ako vidiš da nema izlaza, i budeš instalirao nove windowse XP, odmah u instalaciji napravi particiju za XP, a ostalo ostavi NEformatirano

nakon toga će se leopard snaći bez problema...

15 godina
neaktivan

uspio sam!!! samo sam nakon što mi nije htjelo pokrenut osx ni xp ubacio gparted i namjestio ovu xp (ntfs particiju) da bude boot, kako piše u tutorialu!! Onda mi je htjelo pokrenut xp ali nije os al čim sam prekopirao onu chainO datoteku sve je bilo super... Hvala puno na tutorijalu!!

16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Provjerite Iatkos.

i ovo:

http://www.insanelymac.com/

http://zerocool12-radio.net16.net/Index.html : http://forumi.hrzona.net/index.php

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Imam kalyway 10.5.2 koji u sebi nema GARAGE BAND, pa ako netko zna da li se može i gdje skinut garage band (bilo koja verzija)?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Uspješno sam instalirao OS X 10.5.5! Radi sve super, osim zvuka, koji mi i nije važan. No ja ga sad želim updateati na najnoviju verziju, znači 10.5.8. Što moram napraviti da updateam? Koristim iDeneb 10.5.5 distribuciju, hardware je nekoliko postova iznad.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

što se tiče zvuka, predlažem ovu stranicu: (http://drivers.osx86.hu/categories.php) ne moraš se registrirat nego samo pri ulasku klikni public ( tamo pod sound driver imaš driver azalia audio (to je za sve). Što se tiče update: klikni na "start" - software update - tamo odaberi mac os x update i to je to, čekaj da se skine i komp će se sam restartati i napravit update (update radi samo na intel procesorima, vanilia kernel)

16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Nemam vanilla kernel, nego sa iDeneb DVDa 9.2.2 patched by modbin. Pokušao sam ja već updateati, ali se nakon restarta neće bootati.

0 0 hvala 0
17 godina
nemesis kaže...

Imam kalyway 10.5.2 koji u sebi nema GARAGE BAND, pa ako netko zna da li se može i gdje skinut garage band (bilo koja verzija)?

da bi instalirao Garage band, potreban ti je iLife paket kojemu je garage band sastavni dio

ako želiš piratsku verziju, torrenti su uvijek bili najbolji izbor :)

http://thepiratebay.org/torrent/4679908/iLife__09_Install_DVD.dmg

15 godina
neaktivan

onda ni nemožeš napraviti update, tako je i meni, jer imam amd. Sve sa instalira i nakon restartanja nemogu više pokrenut.

15 godina
neaktivan

jel mogu stavit ilife 09 na verziju leoparda 10.5.2.?

16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Uspio sam upogoniti vanilla kernel! I imam Intelov CPU -_-

Sad sam upsio napraviti update na 10.5.6, ali mi je CPU konstantno na 100%. "kernel_task" proces je kriv. Google mi nije dao konkretnih riješenja za Leoparda (a za Tigera ne radi).

0 0 hvala 0
17 godina

oprosti, ali zašto direktno ne pokušaš instalirat Leopard 10.5.6 (ili neki viši)

16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Neće. iDeneb 10.5.5 je jedina distribucija koju sam uspio upogoniti.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

imam xp i leo (dual boot) na leopardu mi sat radi normalno i svaki put kad upalim xp sat mi kasni za 2 sata (bez obzira dal ga namjestim)

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Mac OS na PC-u?

Ljudi,pozdrav već malo duže pratim cijelu situaciju sa Mac OS-om i njegovom instalacijom na X86 arhitekturu odnosno na standardne PC-e,skinuo iDeneb v.1.3 10.5.5 te trenutačno namjeravam skinuti iPC verziju,namjera mi je instalirati Mac OS na laptop(HP 6735b)btw.nigdje ga ne vidim direktno podržanog ni od jedne strane distribucije te me zanima koju distru je bolje instalirati(ili pokušati instalirati)iDeneb ili iPC?

Da ne zaboravim,CPU je AMD Athlon 64X2,4GB Ram-a,Ati 3200 HD to je ono kaj mislim da je najvažnije a i podržano je....

Sistem bi bio dualboot Vista i Mac OS

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja ti preporucam Kalyway. Istina da je zadnja verzija 10.5.2, ali znam da je kalyway najpodržaniji os x za pc (pogotovo za amd) ja sam pokušao sebi stavit i ipc, ideneb, iatkos... ali jedino mi se kalyway instalirao kako treba (imaš ga na tpb).

16 godina
neaktivan

ne znam bas , ja ga nisam uspio instalirat na svog amd, jer nije imao voodoo kernel, dok jedino iPC mi je radio

amd 7750, 2 gb ram kingmax, m52l-s3p, 8400 gs
15 godina
neaktivan

pa meni radi modbin kernel perfektno!!  inače ja sam imao voodoo kernel, al mi nije usb radio s njim, a sve ostale verzije os x uopće nemogu pokrenut (steel waiting for root device)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice