Windows vs. Linux - očima korisnika izdvojena tema

poruka: 544
|
čitano: 179.846
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
moderator
RE: Windows vs. Linux - očima korisnika

Ma sve pet, ako ima (pismenog) admina nece biti problema. Bar ne ako je zaposlen sa punim radnim vrijemenom.

Skole su stavile Ubuntu, dosli su admini i postelali mrezu i sve PC-e i...otisli. (skole u Makedoniji)

Klinci su bukvalno rasturili sve. Rezultat je nefunkcionalan sustav i svako malo "pozovite netko tko se kuzi u Linuxe" ....dakle ovi sto se kuze u Linuxe deru ministarstvo sa skupim uslugama.

Ista je i situacija sa tvrtkama koji su hteli da ustede i stavili Lunux a nisu "stavili" admine ili, ajmo nazivati ljude pravim imenima, geekove koji se vrzmaju oko Linux strojeva posto teta iz kancelarije br. 34, koja je jedva ukapirala sto je Win Zip, sada ispred sebe ima "Start meni koji je gore" i "stavili mi neki cudan Word i Excel"

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
17 godina
neaktivan
Shody_1994 kaže...

Neznam je li itko spomenuo, ali ja ću.

Recimo uzmite dva PC-a, laptopa svejedno ALI iste konfiguracije (jednako RAM-a, jednaki procesor, jednaka grafićka)

Hoće li raditi jednako brzinom ako na jednog stavimo Win 7 Home Edition, a na drugoga Arch Linux ili Ubuntu)

odgovor: NO WAY! Arch mi "pojede" duplo manje RAM-a, i ubrza mi proc sigurno duplo... što se itekako osjeti.

Dakle +1 za Linux, brzina i moć rada tj. određivanje onoga što želiš da tvoj sustav za tebe radi.

Hehehhe

Hoces reci da bi moj C2D na 2 GHz pod linuxom radio na 4?

Ja odredjujem sta ce komp da radi i to ne zavisi od OS-a.

Moć rada????

Jao jao jao

Dzaba neki ovdje laprdaju o linuxu, moci i sl.

U poslovnom okruzenju  bolje sposoban admin sa win 2000 nego nesposoban admin sa najnovijom verzijom server os-a. To o moci osa i sl su price za malu djecu jer ako ne znas sta radis mozes se slikati sa najnovijim os-om i hardware-om.

:)
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 11:43 (logic).
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Ma sve pet, ako ima (pismenog) admina nece biti problema. Bar ne ako je zaposlen sa punim radnim vrijemenom.

Skole su stavile Ubuntu, dosli su admini i postelali mrezu i sve PC-e i...otisli. (skole u Makedoniji)

Klinci su bukvalno rasturili sve. Rezultat je nefunkcionalan sustav i svako malo "pozovite netko tko se kuzi u Linuxe" ....dakle ovi sto se kuze u Linuxe deru ministarstvo sa skupim uslugama.

Ista je i situacija sa tvrtkama koji su hteli da ustede i stavili Lunux a nisu "stavili" admine ili, ajmo nazivati ljude pravim imenima, geekove koji se vrzmaju oko Linux strojeva posto teta iz kancelarije br. 34, koja je jedva ukapirala sto je Win Zip, sada ispred sebe ima "Start meni koji je gore" i "stavili mi neki cudan Word i Excel"

khm, a za win nije ista priča?

evo ti primjer

Sada učenik pokušava popraviti nešto što je pokvareno i tamo treba kvalitetan admin koji košta

nema veze jel ubutu ili win gore.

Pitanje je jel je taj koji slaže mrežu i server zna što slaže ili ga nije bilo briga, samo je pošteko kablove, upalio DHCP i odmaglio (to sigurno nije bio admin, to može i moj brat kojem je vrhunac korištenja kompa surfanje u IE (mozilu ne želi ni primirisati) i prženje CD-a

Normalno da će takav sustav klinci rasturiti...

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 11:48 (Darky).
17 godina
neaktivan

Ma on je odgovorio onima koji kazu da je linux out the box siguran i idiot proof. Naravno da nije. Admin je kljuc u tom svemu. I win i linux mozes podesiti da budu otposni na budale. Samo ako znas kako. Out the box je isto sra.e.

17 godina
neaktivan
logic kaže...
Shody_1994 kaže...

Neznam je li itko spomenuo, ali ja ću.

Recimo uzmite dva PC-a, laptopa svejedno ALI iste konfiguracije (jednako RAM-a, jednaki procesor, jednaka grafićka)

Hoće li raditi jednako brzinom ako na jednog stavimo Win 7 Home Edition, a na drugoga Arch Linux ili Ubuntu)

odgovor: NO WAY! Arch mi "pojede" duplo manje RAM-a, i ubrza mi proc sigurno duplo... što se itekako osjeti.

Dakle +1 za Linux, brzina i moć rada tj. određivanje onoga što želiš da tvoj sustav za tebe radi.

ma o ćemu ti pričaš jabukama ili kruškama ?

meni treba office paket

Open office je jednako brz na win xp i na ubuntu, ja nisam primjetio neku razliku u brzini

oba jednako sporo printaju na moj laser (jer mu treba 3 godine da sazvaže i isprinta)

15 godina
protjeran
Windows vs. Linux - očima korisnika

konkretno mog ureći...imam dual boot..dakle,linuxmint 10 i w7houm....

u winsima imam full aero,antivirus,firewall,mrežu,i radi brzo..zadovoljan...jedino št osam primjetio da kad gleđim filove na tjubu na HD,nekako usporeno downloada...u usporedbi sa linux skidanjem,ali t omogu možda pripisati antivirusu...

u linuxu imam full Compiz,dakle,sve viđeno od efekata na maximumu,firewal,igram Assault Cube na max(nije pretjerano zahtjevna igra)ali preko mreže,deathmatch naprosto podivlja brzinom...

upravljanje memorim kod linux-a je bitno bolje,file sustav je superiorniji na spram windowsovih,nema defragmentacije memorije,razno-raznog smeća itd...

kako rekoh imam dual,ali se ne sjećam kad zadnji puta uđoh u windowse...

0 0 hvala 0
17 godina
linuxjuzer kaže...

u winsima imam full aero,antivirus,firewall,mrežu,i radi brzo..zadovoljan...jedino št osam primjetio da kad gleđim filove na tjubu na HD,nekako usporeno downloada...u usporedbi sa linux skidanjem,ali t omogu možda pripisati antivirusu...

u linuxu imam full Compiz,dakle,sve viđeno od efekata na maximumu,firewal,igram Assault Cube na max(nije pretjerano zahtjevna igra)ali preko mreže,deathmatch naprosto podivlja brzinom...

upravljanje memorim kod linux-a je bitno bolje,file sustav je superiorniji na spram windowsovih,nema defragmentacije memorije,razno-raznog smeća itd...

Po ovome sto sam boldao vidim da nisi uopce osoba sa kojom se moze kvalitetno raspravljat. 

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
17 godina
neaktivan

u 3 rijeci dvije pogrijesio ;)

To je neki rekord? ;)

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
linuxjuzer kaže...

Po ovome sto sam boldao vidim da nisi uopce osoba sa kojom se moze kvalitetno raspravljat. 

A i ovo mu ne služi u prilog.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
17 godina
Smooth Operator kaže...
tnakir kaže...
linuxjuzer kaže...

To nisam ni cita.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
17 godina

Kakve veze ima OS s brzinom downloada?

Anarchists of the world, unite!
16 godina
tnakir kaže...

Preteko si me ,jedino kaj si ti kulturniji ,zato neću riskirat karton ,pa brišem komentar! {#}

Defragmentacija memorije ... o bože ,još jedan ...{#}

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
16 godina
protjeran

haha jeste ga stisli 

sad jos sam recite da je ntfs  bolji od ext4 i to je to 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hrvatskafarkasevec kaže...

haha jeste ga stisli 

sad jos sam recite da je ntfs  bolji od ext4 i to je to 

Ni pod razno. NTFS sucks!

17 godina
neaktivan
Ajmo ovako...

meni na laptopu, linux mint radi brže sljedece:

kopiranje na externi HDD (+4,3 MBps brže nego na winsima), kopiranje na USB (+4,7 MBps brže)

Također za približno iste servise koje imam pokrenute linux treba manje CPU % i jedno 200 do 250 MB memorije manje

Latex koristim za uređivanje teksta i bolji mi je od officea a opet i brži...

Što brže radi pod winsima: IGRE, IGRE, IGRE...

Evo to je moj personal laptop...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
hrvatskafarkasevec kaže...

NTFS jeste sranje ,ali mi to barem otvoreno kažemo ,ko i za sve druge rupe u windowsima!! {#}

17 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
...

Pa i pticice na grani znaju da se nacin na koji Windowsi hendlaju USB prijenos podataka nije promijenio godinama i da nije bas neko cvijece.

14 godina
protjeran

Meni linux savršeno radi i imam sve što trebam na njemu. Kome to ide ili ne ide u prilog.

Nitko nije kriv što si vi ne znate složiti sustav.

Windows je jednostavniji i bez mana. Pogledajte sekciju windows malo. {#}

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ma dobro samo hocu biti koherentniji od većine usera vamo...

Samo se pretvorilo u prepucavanje...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina
neaktivan

kopiranje je sporije kad windows stalno provjerava neke gluposti, valjda se boji da ne istekam stick dok kopira pa da mi podaci odlete u zrak :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
EnlightenedPhoenix kaže...

Samo se pretvorilo u prepucavanje...

Kao i uvijek ....

14 godina
protjeran
nadimak888 kaže...

kopiranje je sporije kad windows stalno provjerava neke gluposti, valjda se boji da ne istekam stick dok kopira pa da mi podaci odlete u zrak :D

Calculating....

17 godina
Elite N00b kaže...

Meni linux savršeno radi i imam sve što trebam na njemu. Kome to ide ili ne ide u prilog.

Nitko nije kriv što si vi ne znate složiti sustav.

Windows je jednostavniji i bez mana. Pogledajte sekciju windows malo. {#}

Meni windowsi savrseno rade i imam sve sto trebam na njima :)

17 godina
neaktivan

zna se kakvi useri vecinom koriste win(legalne naravno).

nista cudno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kakvi?

Anarchists of the world, unite!
17 godina
neaktivan

Trolovska fail tema. Moj tata je jači od tvog lol

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za mutavog korisnika koji ima problema sa konfiguriranjem windowsa, linux bi mogao biti prevelik zalogaj unatoč  ogromnim skokovima u lakoći korištenja. (preporuka ni linux ni win, nepismene korisnike na osX)

Za ljude kojima ne treba ništa iz windows svijeta a ono malo što im treba radi u wine-u i spremni su pokretati wine nema smisla plaćati licencu za windowse.

Igrači i populacija koja iz nekog razloga treba windowse i nije potpuno računalno nesposobna može sasvim ugodno funkcionirati sa windowsima. Primjećujem da većina linuksaša ovdje ima osjećaj da će im windowsi eksplodirati u facu nakon 5 sekundi.

Baš i nije tako. Ali treba razuman korisnik na tipkovnici, uz to ne treba čak ni bilion sigurnosnih aplikacija.

Sve u svemu, barem u mojoj povjesti korištenja računala, windowsi su napredovali do pristojnog sustava, dok je linux napravio ogromni skok u približavanju desktop korisniku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
tnakir kaže...

E, pa to je to. Ne može mi nitko reći da je linux lošiji zato jer je on glup i ne zna složiti sustav.

Nadalje mi smetaju ljudi koji se rade veliki informatičari i znalci, ali ne bi ni slučajno se upustili u sustav koji slučajno treba malo konfigurirati. To je informatičar? Nije.

Dakle, ja ne mogu reći da je windows lošiji jer meni ne odgovara dok nekome drugome savršeno odgovara. Isto tako nitko mi ne može reći da je linux lošiji jer njima ne odgovara, a meni savršeno radi i odgovara. I jedan i drugi imaju mana, jedan više drugi manje. Više naravno windowsi (ovo nije iz gledišta nix korisnika), bez obzira što super rade out of the box i jednostavni su za koristiti.

Recimo kolega sa posla je otkrio da windowsi dopuštaju nekim programima da pišu po boot recordu (!!!!), i još puno toga. Linux isto tako ima svojih sjajnih mana i problema sa nekompatibilnošću, ali za jedan besplatan komad software-a je fenomenalan.

17 godina
Elite N00b kaže...
tnakir kaže...

E, pa to je to. Ne može mi nitko reći da je linux lošiji zato jer je on glup i ne zna složiti sustav.

Nadalje mi smetaju ljudi koji se rade veliki informatičari i znalci, ali ne bi ni slučajno se upustili u sustav koji slučajno treba malo konfigurirati. To je informatičar? Nije.

Dakle, ja ne mogu reći da je windows lošiji jer meni ne odgovara dok nekome drugome savršeno odgovara. Isto tako nitko mi ne može reći da je linux lošiji jer njima ne odgovara, a meni savršeno radi i odgovara. I jedan i drugi imaju mana, jedan više drugi manje. Više naravno windowsi (ovo nije iz gledišta nix korisnika), bez obzira što super rade out of the box i jednostavni su za koristiti.

Recimo kolega sa posla je otkrio da windowsi dopuštaju nekim programima da pišu po boot recordu (!!!!), i još puno toga. Linux isto tako ima svojih sjajnih mana i problema sa nekompatibilnošću, ali za jedan besplatan komad software-a je fenomenalan.

Pa ja nisam reko da su bolji, vec da svaki od njih (pa i OSX) imaju svoju publiku

Linuxasi su ti koji se postavljaju nad windows korisnicima i koji govore da su windowsi smece. Btw onaj kernel exploit sto sam ti jednom bio reko... da, to je jos uvijek zivo i aktivno

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 14:35 (tnakir).
15 godina
protjeran
tnakir kaže...
Smooth Operator kaže...
tnakir kaže...
linuxjuzer kaže...

To nisam ni cita.

vidim,uzvišeni profići se javili,naravno bez protuargumenata,jedino sa bahatim i nadmenim kultiviranim komentarima...

@ nakir...sa tobom i tvojima po definiciji ne pričam...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice