Održavanje servera [windows server 2003 r2]

poruka: 59
|
čitano: 17.735
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Za početak POZDRAV! :D 

Dobio sam jedan server na održavanje, koji je imao virusa negdje oko 2000 [malwarebytes], još sam ja to malo preskeniro s portabilnim super anti spywerom, i hitmanom pro za svaki slučaj, sad server radi dosta dobro, no mislio sam još da defregmentiram disk, počistim smeće u regystrima, i dovedem server u top formu;

No malo me strah jer neznam baš koje alate koristiti, jer nesmijem pobrisat podatke i konfiguraciju servera..xD 

Pa me zanima koje programe da najbolje koristim, ja sam mislio

ccleaner - da dovedem u red sustav

i o&o defrag 14 server edition,

glary

i tako neke programe, pa sad recite dali bi to pomoglo,

i da ako može preporuka nekakvog antivirusa koji radi na winodws serveru, a da nije skup ili da je free :D jer server se koristi samo za net i učenje progrmairanja, office word i to :D

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 15:02 (Zvjerkan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Održavanje servera [windows server 2003 r2]
Zvjerkan kaže...

Za početak POZDRAV! :D 

Dobio sam jedan server na održavanje, koji je imao virusa negdje oko 2000 [malwarebytes], još sam ja to malo preskeniro s portabilnim super anti spywerom, i hitmanom pro za svaki slučaj, sad server radi dosta dobro, no mislio sam još da defregmentiram disk, počistim smeće u regystrima, i dovedem server u top formu;

No malo me strah jer neznam baš koje alate koristiti, jer nesmijem pobrisat podatke i konfiguraciju servera..xD 

Pa me zanima koje programe da najbolje koristim, ja sam mislio

ccleaner - da dovedem u red sustav

i o&o defrag 14 server edition,

glary

i tako neke programe, pa sad recite dali bi to pomoglo,

i da ako može preporuka nekakvog antivirusa koji radi na winodws serveru, a da nije skup ili da je free :D jer server se koristi samo za net i učenje progrmairanja, office word i to :D

Zašto nitko neželi pomić?

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 15:02 (Zvjerkan).
14 godina
neaktivan

Ako želiš pobrisati povijest pregledavanje i sve iz koša za smeće preporučujem CCleaner! {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Ako želiš pobrisati povijest pregledavanje i sve iz koša za smeće preporučujem CCleaner! {#}

dobro to, a za defregmentaciju diska, optimizaciju sutava jer to par godina niko nije održavo..

16 godina
neaktivan

Za šta služi taj server?

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To ti je server u školi, odnosno terminalni server na koji se spaja 15 terminala i radi u c-u c++ programiranje office, i tako to, no nije dugo održavan pa je imo virusa, dosta usporen i tako to, pa gasad treba sredit, viruse sam počistio, sad je ostala optimizacija i insalacija av-a pa tražim vaše preporuke,

15 godina
neaktivan

Što sad opet niko neželi sudjelovat? da mi predloži nešto korisno!

17 godina

Virus se ne cisti, virus = format i nova instalacija. Ako vec do toga dodje.

I onda novi policy koristenja servera, ogranicenje sta se moze startovati od programa, i definitivno anti virus, pa makar i neki besplatan, iako ih je vrlo malo besplatnih koji ce raditi na server OSu.

Danas kada postajem pionir ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 22:26 (zeleni).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zeleni kaže...

I onda novi policy koristenja servera, ogranicenje sta se moze startovati od programa, i definitivno anti virus, pa makar i neki besplatan, iako ih je vrlo malo besplatnih koji ce raditi na server OSu.

ok hvala ti puno, no windowse ne smijem dirat jer niko nema instalaciju osim kinga koji ga je trebo održavat a nije i nežele ništa dati... pa sad virusi su morani na nekoji način biti riješeni, 

pa sad ako mi možeš reći kako da riješim da korisnici terminala imaju minimalne ovlasti i da nemog nušta mjenjati samo koristiti šo je ponuđeno, i koji antivirus i koji defragmenter, ja sam mislio auslogics?

A sto se tice av-a ja sam mislio samo av od comadoa onaj besplatni, kod kuče ga imam i isprbavo sam svašta sve je pobriso blokiro... skeniro s Malwarebytes' Anti-Malware i nije našo ništa :D pa onda dali to može tamo :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 22:42 (Zvjerkan).
17 godina
Zvjerkan kaže...
zeleni kaže...

ok hvala ti puno, no windowse ne smijem dirat jer niko nema instalaciju osim kinga koji ga je trebo održavat a nije i nežele ništa dati... pa sad virusi su morani na nekoji način biti riješeni, 

pa sad ako mi možeš reći kako da riješim da korisnici terminala imaju minimalne ovlasti i da nemog nušta mjenjati samo koristiti šo je ponuđeno, i koji antivirus i koji defragmenter, ja sam mislio auslogics?

1. niti jedan antivirus koji je besplatan ne ide na server.

2. kao skola imaju pravo na odredeni set aplikacija od strane ministarstva

3. ti ocito nisi u skoli zaduzen za to jer i onda imao username i password za download lokaciju ili pristup nekom setu medija za instalaciju

4. po tvojim pitanjima pretpostavljam da ne znas puno o serveru, a jos manje o terminal servisima

5. imas zelju za ucenjem/radom i to je pohvalno, ALI KNJIGA je pravo mjeto za pocetak!

znaci, nadi nekoga tko zna i moze tako nesto dovesti u red i neka skola plati. s druge strane king ict ocito mora to slagati pa mozda i ne smijete nista sami dirati.

a tebi preporucam d asi nades knjigu o terminl servisima na serveru 2003, detaljno procitas i onda ce ti puno toga biti jasnije. i naravno, jedna knjiga o samom serveru nije na odmet.

da, to je puno energije i vremena i truda, ali ces barem nesto nauciti kako spada. do tada ovakve poslove ostavi profi IT-evcima koji znaju sto rade.

15 godina
odjavljen

Može pomoć?Kakav je to terminalni server?Na njega sa korisnici spajaju RDP-om?

A što se ovlasti korisnika tiče... is GPEDIT making some sense?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sasa kaže...
Zvjerkan kaže...
zeleni kaže...

1. niti jedan antivirus koji je besplatan ne ide na server.

2. kao skola imaju pravo na odredeni set aplikacija od strane ministarstva

3. ti ocito nisi u skoli zaduzen za to jer i onda imao username i password za download lokaciju ili pristup nekom setu medija za instalaciju

4. po tvojim pitanjima pretpostavljam da ne znas puno o serveru, a jos manje o terminal servisima

5. imas zelju za ucenjem/radom i to je pohvalno, ALI KNJIGA je pravo mjeto za pocetak!

znaci, nadi nekoga tko zna i moze tako nesto dovesti u red i neka skola plati. s druge strane king ict ocito mora to slagati pa mozda i ne smijete nista sami dirati.

a tebi preporucam d asi nades knjigu o terminl servisima na serveru 2003, detaljno procitas i onda ce ti puno toga biti jasnije. i naravno, jedna knjiga o samom serveru nije na odmet.

da, to je puno energije i vremena i truda, ali ces barem nesto nauciti kako spada. do tada ovakve poslove ostavi profi IT-evcima koji znaju sto rade.

ma uredu, imam ja user i pas za skidanje windows servera 2008 r2 offica windows 7 proffesional, al ovo je vrlo slab server, inače mi smijemo radit po tom serveru više manje sve, niko ga več godinama kad kažem godinama mislim na 5-6 neodržava ja sam došao tamo prije godinu dana, server je katastrofa (inače sam učenik te škole 2. razred el) od profova neznaju nitko ništa o tom serveru najviše znam ja! konfiguriro sam sve mrene ip adrese i sukladio da se terminali bootaju sa servera, no nisu mi neke stavri još jasne jer nisam baš puno radio na windows serveru! 

15 godina
neaktivan

Ovako;

Odlučio sam, ovo ču napraviti,

1. našo sam da comodo av radi na windows server - pa ču njega stavit

2. diskove ču defregmentirat s auslogics-om

3. pročistit regystrye i ost s ccleanerom i glary-em

4. podesiti remote terminal ogrničenja na samo otvaranje programa i spremanje u određeni folder!

i to bi bilo to, ako imate kakav prijedlo dobro je došao, ja nezna nešto pretjerano ali znam više nego ovi u školi, pa sam se dogovori s adminiom škole koji mi je sve dao i dopustio da to sredim, jer sam uspio cijelu vezu unutar učionice konfigurirat u i napravit za 15 minuta da sve štima, dok je admin (prof) mislio da je otišao swicher iako sam ja tvrdio da nije nemoguče ali da u ovom slučaju to nije problem :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
alankish kaže...

Može pomoć?Kakav je to terminalni server?Na njega sa korisnici spajaju RDP-om?

A što se ovlasti korisnika tiče... is GPEDIT making some sense?

?

16 godina
neaktivan

Terminalni server za razlikuje od terminalnih servisa.

Uopće neznam čemu i kakvo ograničavanje korisnika, pa ga nemogu savjetovati kako da to napravi. Group policy u većini slučajeva čini razumno rješenje.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
15 godina
odjavljen

Ova razlika mi je sada jasna, ma bilo mi je ovo sa "terminal" diskutabilno pošto me to podsjeća na one terminale sa RS-XXX konekcijama, makar takva konekcija ide i putem LAN-a.Koja je svrha takvog povezivanja?

16 godina
neaktivan

The primary application scenario is to enable serial devices to access network server applications, or vice versa, where security of the data on the LAN is not generally an issue.

15 godina
neaktivan

No dobro dali je sad uredu ono što ja želim napravit, da nebi nešto nestalo..xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

No dobro dali je sad uredu ono što ja želim napravit, da nebi nešto nestalo..xD

a jel radiš ti IKAKAV backup???

kod mene normalno radi.....
15 godina
odjavljen
Smooth Operator kaže...

The primary application scenario is to enable serial devices to access network server applications, or vice versa, where security of the data on the LAN is not generally an issue.

A u njegovom slučaju?

16 godina
neaktivan
alankish kaže...
Smooth Operator kaže...

A u njegovom slučaju?

Zbunjola lik, teški. {#}

15 godina
neaktivan

Na serveru nema ništa bitno osim same konfuguracije servera, znači nema podataka važnih i to..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Na serveru nema ništa bitno osim same konfuguracije servera, znači nema podataka važnih i to..

Vidi 'vako... Pošto nisi siguran baš pretjerano što radiš i zašto to radiš, moja preporuka je da svakako prije bilo kakvih akcija napraviš image svih HDD-ova na serveru.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat. // Sve se hoće kad se može. ;)
15 godina
neaktivan
vlad0 kaže...
Zvjerkan kaže...

Vidi 'vako... Pošto nisi siguran baš pretjerano što radiš i zašto to radiš, moja preporuka je da svakako prije bilo kakvih akcija napraviš image svih HDD-ova na serveru.

e to sam i mislio, imam onaj norton ghost s tim ču da uradim to sve... ja neznam puno, odnosno jako malo o serverima, ali znam puuno više nego oni pa onda je to uredu, a želim napravit da to radi kako spada..:D

15 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...
vlad0 kaže...
Zvjerkan kaže...

e to sam i mislio, imam onaj norton ghost s tim ču da uradim to sve... ja neznam puno, odnosno jako malo o serverima, ali znam puuno više nego oni pa onda je to uredu, a želim napravit da to radi kako spada..:D

Ako ti daju da se igraš, igraj se - barem ćeš nešto naučiti. Samo uvijek napravi BU da ne bi bilo "e jbg, nisam znao da će to baš tako završiti...".

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat. // Sve se hoće kad se može. ;)
15 godina
neaktivan

haha, pda, tražim neki dobar alat za backup, a da nije norton ghost..xD :D zna netko..xD

Ma taj server tamo stoji da mi radimo nešto pod informatikom, jedino ga i elektrotehničari koriste, ekonomci i ostali imaju učionicu s običnim kompovima, a ovo je ko bog da se nešt napravi kak spada i nauči jer sad je užas, prije dok nisu virusi maknuti pokazivo je da ima 8000 gb rama a ima samo 4, nas 15 kad se spojilo na server i na net nema teoretske počeli se određeni terminali gasit, jer ih je presto opslužvat, ma bilo je fora ništ se nije radilo, sad se ja zaje***** na serveru oni rade, 

znači ovo što sam naumio nebi trebalo bit neki bromelema odnosno trebalo bi biti bolje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zvjerkan kaže...

haha, pda, tražim neki dobar alat za backup, a da nije norton ghost..xD :D zna netko..xD

Ma taj server tamo stoji da mi radimo nešto pod informatikom, jedino ga i elektrotehničari koriste, ekonomci i ostali imaju učionicu s običnim kompovima, a ovo je ko bog da se nešt napravi kak spada i nauči jer sad je užas, prije dok nisu virusi maknuti pokazivo je da ima 8000 gb rama a ima samo 4, nas 15 kad se spojilo na server i na net nema teoretske počeli se određeni terminali gasit, jer ih je presto opslužvat, ma bilo je fora ništ se nije radilo, sad se ja zaje***** na serveru oni rade, 

znači ovo što sam naumio nebi trebalo bit neki bromelema odnosno trebalo bi biti bolje?

imas acronis alate za izradu image-a diskova.

super su. na server ide serverska verzija,  na klijente klijentska.

a meni jedino nije jasno o kakvim terminalima ti govris? sta se pocelo gasiti? kako je prestao opsluzivati? sa cime je prestao posluzivati?

terminal servisi se najcesce koriste u situaciji kada vise racunala koristi jednu aplikaciju koja je na serveru.. npr. kase u trgovini su klijenti koji se spajaju na terminal server gdje je baza sa artiklima, cijenama i sl.

15 godina
neaktivan
sasa kaže...
Zvjerkan kaže...

imas acronis alate za izradu image-a diskova.

super su. na server ide serverska verzija,  na klijente klijentska.

a meni jedino nije jasno o kakvim terminalima ti govris? sta se pocelo gasiti? kako je prestao opsluzivati? sa cime je prestao posluzivati?

terminal servisi se najcesce koriste u situaciji kada vise racunala koristi jednu aplikaciju koja je na serveru.. npr. kase u trgovini su klijenti koji se spajaju na terminal server gdje je baza sa artiklima, cijenama i sl.

ajd ovako da ti objasnim, imamo taj server, i krejirane remote desktop control ima ih mislim da 16, e sad imamo, samsungove tanke terminalle (monitori s windows embededom, samsung, spojeni lanom), no dogodilo se da kad je server 100% opterečen da one koji su se zadnji logirali , jednostavno odlogira i da nemogu raditi, čudno no sad radi sve kolko tolko dobro, i da mi koristimo jednu aplikaciju na 15 kako oćeš klijenata, terminala, ....

a postoji li nešto, a da se ne plača, a da napravi cijeli image diska, i da ima mogučnos vraćanja s bootabilnog cd-a ako windowsi ne rade?

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2010 0:15 (Zvjerkan).
17 godina

Evo ja cu malo uletit glupavo... Kako si uspija zarazit server virusom? {#}

Pa na serveru se ne izvrsavaju svakakve gluposti?

Da se mene pita niti jedan server mi nebi imao AV. A korisnici... nek se brinu sami za sebe...

A da nebudem skroz oftopik... tesko ces naci ista free a da radi image na serverskom OS-u, naravno, a da valja. Ako si mozes priustit nesto od porodice Acronis kupi, ako ne, krekaj.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2010 0:24 (tnakir).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

ghost je alat za image diska (ili više njih) a backup je nešto sasvim drugo, unutar win2k3 imaš ntbackup koji je poprilično pristojan alat

a kaj se tvojih nauma tiče, ccleaner/super duper all in one optimizer/disk defrager i slične igrače su prije svega igračke za igranje po klijentima (kak bi se reklo za podoma) a ne za čačkanje po serveru

isto tako što točno ti želiš postić? kaj te trenutno muči na tom serveru i isto tako što u slučaju kada on prestane radit(bilo sw bilo hw)

kod mene normalno radi.....
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice