Os-kako ga napraviti?

poruka: 116
|
čitano: 31.612
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Os-kako ga napraviti?

Svatko tko pita "Kako napraviti OS?" vec samim tim pitanjem pokazuje da nema nikakve sanse taj OS i napraviti...

Nothing is true, everything is permitted...
Moj PC  
11 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Os-kako ga napraviti?

Pitaj Linusa Torvaldsa, čak ga ni on nije uspio s 0 napraviti.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
17 godina
Os-kako ga napraviti?

hahahaha, da napraviti svoj OS, ali kao jednostavan neki, ne treba biti XP :) Cega sve ima na ovome forumu, nikada se necu moci nacuditi

Ima jedan thread ovdje, mislim da se zove Skup Programera, i tamo planiraju napraviti open source kalkulator. Pocni od toga.

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 11:55 (hudo).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Os-kako ga napraviti?

http://susestudio.com/

probajte ovo

Gordon Gordon
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Os-kako ga napraviti?

Evo ljudi ako nije problem jedno pitanje da ne otvaram novu temujedno pitanje koje možda pomogne autoru... kako se već postojećem os-u (Linux ili Windows) modificira kompletna tema, znači i boot logo i logon kompletno sve grafički, pa onda zvučna tema i sl, kratice te kako se to onda stavlja na DVD ili CD da se može instalirati i drugima?

Pušenje skraćuje cigaretu. Ja pijem da te duplo vidim. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Cro+Warrior
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Os-kako ga napraviti?
RoyalBlood kaže...

Evo ljudi ako nije problem jedno pitanje da ne otvaram novu temujedno pitanje koje možda pomogne autoru... kako se već postojećem os-u (Linux ili Windows) modificira kompletna tema, znači i boot logo i logon kompletno sve grafički, pa onda zvučna tema i sl, kratice te kako se to onda stavlja na DVD ili CD da se može instalirati i drugima?

to sve mozes sa programom TuneUp Utillities 2009.

Gordon Gordon
16 godina
odjavljen
Gordon Gordon kaže...

da bi sve te modifikacije stavio na cd zajedno sa os-om, treba ti nlite (za xp) ili vlite (za vistu).

Stick to the shadows....
15 godina
neaktivan
Gordon Gordon kaže...
RoyalBlood kaže...

Sori, krivo, s njim mozes sve ovo osim stavit na DVD ili CD da se instalira i drugima.

I mene jako zanima kako da to zaprzim na instalacijski DVD (ili CD) pa da podijelim i s drugima.

Gordon Gordon
15 godina
neaktivan
Gordon Gordon kaže...
Gordon Gordon kaže...
RoyalBlood kaže...

Sori, krivo, s njim mozes sve ovo osim stavit na DVD ili CD da se instalira i drugima.

I mene jako zanima kako da to zaprzim na instalacijski DVD (ili CD) pa da podijelim i s drugima.

Sori ono zadnje sam pisao dok nisam procitao zadnji komentar

Gordon Gordon
16 godina
odjavljen
Gordon Gordon kaže...

pogledaj što piše dolje pod features na stranici od nlitea

Stick to the shadows....
15 godina
neaktivan

jel to mislis na ono "Bootable ISO creation"?

Ovo se odnosi na predprosli post!

Gordon Gordon
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 12:57 (Gordon Gordon).
15 godina
neaktivan

Za Alexa55: probaj ovo: http://susestudio.com

Gordon Gordon
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 12:55 (Gordon Gordon).
16 godina
neaktivan
Os-kako ga napraviti?

Još jedno pitanj, kako bih mogao modificirati bootloader ili napraviti vlastitu instalaciju (znači kako promjeniti ona slova kad se XP instalira  recimo communicate like never before i to)?

Pušenje skraćuje cigaretu. Ja pijem da te duplo vidim. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Cro+Warrior
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

Još jedno pitanj, kako bih mogao modificirati bootloader ili napraviti vlastitu instalaciju (znači kako promjeniti ona slova kad se XP instalira  recimo communicate like never before i to)?

to bi i meni puno pomoglo!

Gordon Gordon
16 godina
odjavljen
Alex55 kaže...

Uopće me ne shvaćate ozbiljno! Kako napraviti ultra jednostavan OS, da otprilike izgleda kao BIOS (mislim da to grafički nije zahtjevno)?

Nije istina da ako pitam znači da nikada neću... Gdje bih saznao da nisam pitao?

Nikako ne možeš sam napraviti OS. Treba ti nekakav HAL koji će komunicirati sa hardverom, trebaju ti kodovi firmwarea od grafičke, diska, tipkovnice, monitora... Na osnovi tog, moraš drivere napisat. Treba ti neki FS... Trebaš nać način kako če softver komunicirat sa hardverom, kako će se procesi kontrolirati... Jako puno ti toga treba. Ozbiljno, čim pitaš kako napravit os, to dovoljno govori o tvom znanju. Ili počni sa Linux scratch ili se ostavi tog posla. Kažeš da izgleda kao BIOS? Misliš, kao DOS program tipa MENU? Što si dosad isprogramirao? Kakva znanja i iskustva imaš?

Ponavljam, ostavi se OS-a i radi kalkulator u Skupu programera....

EDIT: dečki, bootloader i setup su zemlja-zrak. Bootloader ne treba mijenjat (hmmm.... šutit ću Smijeh) a vi bi mijenjali setup program od OS-a... Počnite sa resource hackerom... A onda odustanite jer taj setup nikad neće niš instalirati budete prčkali po njemu...

Stick to the shadows....
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 12:59 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Os-kako ga napraviti?

Evo prouči malo ovo ako te tako jako zanima izrada OS-a. Imaš source code pa se zabavljaj

http://en.wikipedia.org/wiki/SharpOS_(operating_system)

http://www.sharpos.org/doku.php

"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
dado2202 kaže...

Evo prouči malo ovo ako te tako jako zanima izrada OS-a. Imaš source code pa se zabavljaj

http://en.wikipedia.org/wiki/SharpOS_(operating_system)

http://www.sharpos.org/doku.php

Već smo mu predložili Linux Scratch al ne, on želi "svoj" os....

Stick to the shadows....
17 godina

Ovo je OS napravljen u C#-u i imaš source code (cijelog OS-a, njegovog kernela i AOT kompajlera), pa tako da ako on baš želi napraviti OS, tu ima source code i može si pogledati kako su oni napravili OS. Pa si on može gledati njihov code i napraviti svoj ili copy/paste metodom napraviti OS, a izmjeniti samo neke sitnice...

"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 13:19 (dado2202).
15 godina
neaktivan
Os-kako ga napraviti?
http://en.wikipedia.org/wiki/Reactos
http://en.wikipedia.org/wiki/Freedows_OS

i jos ovo, al nije tako vazno:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/page-234314_35_0.html
Gordon Gordon
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

EDIT: dečki, bootloader i setup su zemlja-zrak. Bootloader ne treba mijenjat (hmmm.... šutit ću Smijeh) a vi bi mijenjali setup program od OS-a... Počnite sa resource hackerom... A onda odustanite jer taj setup nikad neće niš instalirati budete prčkali po njemu...

Čuj ,preuredit setup XP-a da izgleda kak hoćeš je najmanji problem - evo ti slike - ja sam se prije dvije godine malo igral i evo kaj je ispalo!! Isto ko i još pun k***c fileova koje sam nalazil po netu ,najviše na Deviantu i onda i ih prilagođaval po svojem ukusu!! I tak je ispalo 160 mb raznih modificiranih dll-ova ,exe-ova ,msc-ova itd.

Poanta : jedno je mijenjat gotove fileove i to je mačji kašalj ,a nekaj sasvim drugo ić radit svoj OS!!

Edit :

@segregator : Programiral ili konvertiral?! Konvertirat u wav i promjenit u imageres (ako je Vista ili Sedmica) ili jednostavno složit zvučnu shemu u XP i postavit ju za glavnu nije nikakva mudrost!!

Usput - sve ovo je već debelo OT!!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 14:54 (kizo2703).
17 godina

Nemoj da te plaše ovdje na forumu, nije to uopće komplicirano. Ja sam jučer isprogramirao novi zvuk da se čuje kad izlazim iz windowsa, a naučio sam to u samo 3-4 dana traženja po google-u

16 godina
neaktivan
segregator kaže...

Nemoj da te plaše ovdje na forumu, nije to uopće komplicirano. Ja sam jučer isprogramirao novi zvuk da se čuje kad izlazim iz windowsa, a naučio sam to u samo 3-4 dana traženja po google-u

Oćeš nam pokazati te linije koda što si isprogramirao?!Nevinašce

EDIT: I ova tema, a i pola postova na "Skupu Programera" su za Hall of Shame!!!

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 14:32 (Smooth Operator).
16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...
segregator kaže...

Smijeh

više se isplati nešto modficirati nego sve raditi od početka... je li lakše napraviti mod za armu 2 ili cijelu igru?

15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Čuj ,preuredit setup XP-a da izgleda kak hoćeš je najmanji problem - evo ti slike - ja sam se prije dvije godine malo igral i evo kaj je ispalo!! Isto ko i još pun k***c fileova koje sam nalazil po netu ,najviše na Deviantu i onda i ih prilagođaval po svojem ukusu!! I tak je ispalo 160 mb raznih modificiranih dll-ova ,exe-ova ,msc-ova itd.

Poanta : jedno je mijenjat gotove fileove i to je mačji kašalj ,a nekaj sasvim drugo ić radit svoj OS!!

Edit :

@segregator : Programiral ili konvertiral?! Konvertirat u wav i promjenit u imageres (ako je Vista ili Sedmica) ili jednostavno složit zvučnu shemu u XP i postavit ju za glavnu nije nikakva mudrost!!

Usput - sve ovo je već debelo OT!!!

Daj molim te objasni nam kako mozemo i mi napravit neke slicne Setupove za XP ko ove tvoje na slici

Gordon Gordon
17 godina
Os-kako ga napraviti?

Pusti se čorava posla. Čemu izmištlajti toplu vodu. Sam ne možeš puno napraviti, ali sa oko 100 jako dobrih programera možda bi i usio napraviti OS koji se može mjeriti s Linuxom, Windowsima i MacOS. Jednostavno sam ne možeš puno. Možda koji jednostavniji program napraviti. Ili nađi open source program te doprinesi toj zajednici.

Sometime the best defense is to attack!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Daj molim te reci kako da napravim ovakve costum setupe za xp, tako da mogu i ja nes slicno napravit.

Ovo se odnosi na zadnji post od "kize2703".

Gordon Gordon
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 15:04 (Gordon Gordon).
16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...
segregator kaže...

vec i je u HoS-u Smijeh

16 godina
neaktivan
Os-kako ga napraviti?

Ahaha, upravo sam mislio tamo postati ovo kad... Lord of mercy... S COD4 na programiranje Windowsa.

Zbilja gameri malo i previše ulaze u neke rasprave u kojima bi trebali nešto i naučiti.

0 0 hvala 0
16 godina
Gordon Gordon kaže...

Daj molim te objasni nam kako mozemo i mi napravit neke slicne Setupove za XP ko ove tvoje na slici

Treba ti ResHacker ,original fileovi i slike u bmp formatu (iste veličine) ,ikone ako hoćeš mijenjat i neki editor slika (Photoshop ,Paint.net itd) za obradu slika. File se otvori sa ResHackerom (Open With) i tu onda možeš mijenjat bmp-ove ,ikone ,modificirat stringove ,promjenit broj verzije filea.

Trenutno sam na moru ,pišem na laptopu i nemam sve tu za napravit jedan slikovni tutorijal ,ali probat ću kad se vratim doma. ResHacker potraži u Googleu ,a usput odmah i Replacer za sigurnu izmjenu modificiranih fileova u Windowsima.

Probaj naći  ovo dvoje i isprobaj!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 15:14 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Gordon Gordon kaže...

Treba ti ResHacker ,original fileovi i slike u bmp formatu (iste veličine) ,ikone ako hoćeš mijenjat i neki editor slika (Photoshop ,Paint.net itd) za obradu slika. File se otvori sa ResHackerom (Open With) i tu onda možeš mijenjat bmp-ove ,ikone ,modificirat stringove ,promjenit broj verzije filea.

Trenutno sam na moru ,pišem na laptopu i nemam sve tu za napravit jedan slikovni tutorijal ,ali probat ću kad se vratim doma. ResHacker potraži u Googleu ,a usput odmah i Replacer za sigurnu izmjenu modificiranih fileova u Windowsima.

Probaj naći  ovo dvoje i isprobaj!!

Hvala puno.

Gordon Gordon
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice