Svatko tko pita "Kako napraviti OS?" vec samim tim pitanjem pokazuje da nema nikakve sanse taj OS i napraviti...
Os-kako ga napraviti?
- poruka: 116
- |
- čitano: 31.612
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Pitaj Linusa Torvaldsa, čak ga ni on nije uspio s 0 napraviti.
hahahaha, da napraviti svoj OS, ali kao jednostavan neki, ne treba biti XP :) Cega sve ima na ovome forumu, nikada se necu moci nacuditi
Ima jedan thread ovdje, mislim da se zove Skup Programera, i tamo planiraju napraviti open source kalkulator. Pocni od toga.
probajte ovo
Evo ljudi ako nije problem jedno pitanje da ne otvaram novu temujedno pitanje koje možda pomogne autoru... kako se već postojećem os-u (Linux ili Windows) modificira kompletna tema, znači i boot logo i logon kompletno sve grafički, pa onda zvučna tema i sl, kratice te kako se to onda stavlja na DVD ili CD da se može instalirati i drugima?
Evo ljudi ako nije problem jedno pitanje da ne otvaram novu temujedno pitanje koje možda pomogne autoru... kako se već postojećem os-u (Linux ili Windows) modificira kompletna tema, znači i boot logo i logon kompletno sve grafički, pa onda zvučna tema i sl, kratice te kako se to onda stavlja na DVD ili CD da se može instalirati i drugima?
to sve mozes sa programom TuneUp Utillities 2009.
da bi sve te modifikacije stavio na cd zajedno sa os-om, treba ti nlite (za xp) ili vlite (za vistu).
Sori, krivo, s njim mozes sve ovo osim stavit na DVD ili CD da se instalira i drugima.
I mene jako zanima kako da to zaprzim na instalacijski DVD (ili CD) pa da podijelim i s drugima.
Sori, krivo, s njim mozes sve ovo osim stavit na DVD ili CD da se instalira i drugima.
I mene jako zanima kako da to zaprzim na instalacijski DVD (ili CD) pa da podijelim i s drugima.
Sori ono zadnje sam pisao dok nisam procitao zadnji komentar
pogledaj što piše dolje pod features na stranici od nlitea
jel to mislis na ono "Bootable ISO creation"?
Ovo se odnosi na predprosli post!
Za Alexa55: probaj ovo: http://susestudio.com
Još jedno pitanj, kako bih mogao modificirati bootloader ili napraviti vlastitu instalaciju (znači kako promjeniti ona slova kad se XP instalira recimo communicate like never before i to)?
Još jedno pitanj, kako bih mogao modificirati bootloader ili napraviti vlastitu instalaciju (znači kako promjeniti ona slova kad se XP instalira recimo communicate like never before i to)?
to bi i meni puno pomoglo!
Uopće me ne shvaćate ozbiljno! Kako napraviti ultra jednostavan OS, da otprilike izgleda kao BIOS (mislim da to grafički nije zahtjevno)?
Nije istina da ako pitam znači da nikada neću... Gdje bih saznao da nisam pitao?
Nikako ne možeš sam napraviti OS. Treba ti nekakav HAL koji će komunicirati sa hardverom, trebaju ti kodovi firmwarea od grafičke, diska, tipkovnice, monitora... Na osnovi tog, moraš drivere napisat. Treba ti neki FS... Trebaš nać način kako če softver komunicirat sa hardverom, kako će se procesi kontrolirati... Jako puno ti toga treba. Ozbiljno, čim pitaš kako napravit os, to dovoljno govori o tvom znanju. Ili počni sa Linux scratch ili se ostavi tog posla. Kažeš da izgleda kao BIOS? Misliš, kao DOS program tipa MENU? Što si dosad isprogramirao? Kakva znanja i iskustva imaš?
Ponavljam, ostavi se OS-a i radi kalkulator u Skupu programera....
EDIT: dečki, bootloader i setup su zemlja-zrak. Bootloader ne treba mijenjat (hmmm.... šutit ću ) a vi bi mijenjali setup program od OS-a... Počnite sa resource hackerom... A onda odustanite jer taj setup nikad neće niš instalirati budete prčkali po njemu...
Evo prouči malo ovo ako te tako jako zanima izrada OS-a. Imaš source code pa se zabavljaj
http://en.wikipedia.org/wiki/SharpOS_(operating_system)
Evo prouči malo ovo ako te tako jako zanima izrada OS-a. Imaš source code pa se zabavljaj
http://en.wikipedia.org/wiki/SharpOS_(operating_system)
Već smo mu predložili Linux Scratch al ne, on želi "svoj" os....
Ovo je OS napravljen u C#-u i imaš source code (cijelog OS-a, njegovog kernela i AOT kompajlera), pa tako da ako on baš želi napraviti OS, tu ima source code i može si pogledati kako su oni napravili OS. Pa si on može gledati njihov code i napraviti svoj ili copy/paste metodom napraviti OS, a izmjeniti samo neke sitnice...
http://en.wikipedia.org/wiki/Freedows_OS
i jos ovo, al nije tako vazno:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/page-234314_35_0.html
EDIT: dečki, bootloader i setup su zemlja-zrak. Bootloader ne treba mijenjat (hmmm.... šutit ću ) a vi bi mijenjali setup program od OS-a... Počnite sa resource hackerom... A onda odustanite jer taj setup nikad neće niš instalirati budete prčkali po njemu...
Čuj ,preuredit setup XP-a da izgleda kak hoćeš je najmanji problem - evo ti slike - ja sam se prije dvije godine malo igral i evo kaj je ispalo!! Isto ko i još pun k***c fileova koje sam nalazil po netu ,najviše na Deviantu i onda i ih prilagođaval po svojem ukusu!! I tak je ispalo 160 mb raznih modificiranih dll-ova ,exe-ova ,msc-ova itd.
Poanta : jedno je mijenjat gotove fileove i to je mačji kašalj ,a nekaj sasvim drugo ić radit svoj OS!!
Edit :
@segregator : Programiral ili konvertiral?! Konvertirat u wav i promjenit u imageres (ako je Vista ili Sedmica) ili jednostavno složit zvučnu shemu u XP i postavit ju za glavnu nije nikakva mudrost!!
Usput - sve ovo je već debelo OT!!!
Nemoj da te plaše ovdje na forumu, nije to uopće komplicirano. Ja sam jučer isprogramirao novi zvuk da se čuje kad izlazim iz windowsa, a naučio sam to u samo 3-4 dana traženja po google-u
Nemoj da te plaše ovdje na forumu, nije to uopće komplicirano. Ja sam jučer isprogramirao novi zvuk da se čuje kad izlazim iz windowsa, a naučio sam to u samo 3-4 dana traženja po google-u
Oćeš nam pokazati te linije koda što si isprogramirao?!
EDIT: I ova tema, a i pola postova na "Skupu Programera" su za Hall of Shame!!!
više se isplati nešto modficirati nego sve raditi od početka... je li lakše napraviti mod za armu 2 ili cijelu igru?
Čuj ,preuredit setup XP-a da izgleda kak hoćeš je najmanji problem - evo ti slike - ja sam se prije dvije godine malo igral i evo kaj je ispalo!! Isto ko i još pun k***c fileova koje sam nalazil po netu ,najviše na Deviantu i onda i ih prilagođaval po svojem ukusu!! I tak je ispalo 160 mb raznih modificiranih dll-ova ,exe-ova ,msc-ova itd.
Poanta : jedno je mijenjat gotove fileove i to je mačji kašalj ,a nekaj sasvim drugo ić radit svoj OS!!
Edit :
@segregator : Programiral ili konvertiral?! Konvertirat u wav i promjenit u imageres (ako je Vista ili Sedmica) ili jednostavno složit zvučnu shemu u XP i postavit ju za glavnu nije nikakva mudrost!!
Usput - sve ovo je već debelo OT!!!
Daj molim te objasni nam kako mozemo i mi napravit neke slicne Setupove za XP ko ove tvoje na slici
Pusti se čorava posla. Čemu izmištlajti toplu vodu. Sam ne možeš puno napraviti, ali sa oko 100 jako dobrih programera možda bi i usio napraviti OS koji se može mjeriti s Linuxom, Windowsima i MacOS. Jednostavno sam ne možeš puno. Možda koji jednostavniji program napraviti. Ili nađi open source program te doprinesi toj zajednici.
Daj molim te reci kako da napravim ovakve costum setupe za xp, tako da mogu i ja nes slicno napravit.
Ovo se odnosi na zadnji post od "kize2703".
vec i je u HoS-u
Ahaha, upravo sam mislio tamo postati ovo kad... Lord of mercy... S COD4 na programiranje Windowsa.
Zbilja gameri malo i previše ulaze u neke rasprave u kojima bi trebali nešto i naučiti.
Daj molim te objasni nam kako mozemo i mi napravit neke slicne Setupove za XP ko ove tvoje na slici
Treba ti ResHacker ,original fileovi i slike u bmp formatu (iste veličine) ,ikone ako hoćeš mijenjat i neki editor slika (Photoshop ,Paint.net itd) za obradu slika. File se otvori sa ResHackerom (Open With) i tu onda možeš mijenjat bmp-ove ,ikone ,modificirat stringove ,promjenit broj verzije filea.
Trenutno sam na moru ,pišem na laptopu i nemam sve tu za napravit jedan slikovni tutorijal ,ali probat ću kad se vratim doma. ResHacker potraži u Googleu ,a usput odmah i Replacer za sigurnu izmjenu modificiranih fileova u Windowsima.
Probaj naći ovo dvoje i isprobaj!!
Treba ti ResHacker ,original fileovi i slike u bmp formatu (iste veličine) ,ikone ako hoćeš mijenjat i neki editor slika (Photoshop ,Paint.net itd) za obradu slika. File se otvori sa ResHackerom (Open With) i tu onda možeš mijenjat bmp-ove ,ikone ,modificirat stringove ,promjenit broj verzije filea.
Trenutno sam na moru ,pišem na laptopu i nemam sve tu za napravit jedan slikovni tutorijal ,ali probat ću kad se vratim doma. ResHacker potraži u Googleu ,a usput odmah i Replacer za sigurnu izmjenu modificiranih fileova u Windowsima.
Probaj naći ovo dvoje i isprobaj!!
Hvala puno.