Uopće me ne shvaćate ozbiljno! Kako napraviti ultra jednostavan OS, da otprilike izgleda kao BIOS (mislim da to grafički nije zahtjevno)?
Nije istina da ako pitam znači da nikada neću... Gdje bih saznao da nisam pitao?
Ne postoji "ultra jednostavan" OS. Svaki operativni sustav ili zahtjevniji program/igra su veliki kompleksni sustavi na kojima radi puno ljudi. Dat ću ti primjer, da shvatiš uopće razliku između onog što se događa i onog što vidiš i onoga što se zapravo događa (radi se o jednostavnom kaluklatoru kojeg sam napravio, koji može interpretirati kompleksnije matematičke izraze tipa "2*11/(3+4/5)*(5+10*(256/16))"):
Korisnik:
Upisuje svoj izraz u aplikaciju
Program:
Uzima upisano, te pokušava razdvojiti unos na dijelove. Ide se znak po znak, ukoliko je broj ide u queue, ukoliko je točka i queue, ukoliko je operacija (/,*,-,+,%), queue se pokušava interpretirati u broj, te se stvaraju tzv. tokeni. Nakon toga se stvara "stablo" tokena, koje se onda iz dubine izvršava (ne da mi se sad ić u detalje opisivati, jer nema smisla, a ako imalo razmisliš o tome, shvatiti ćeš "dubinu").
Korisnik:
Vidi (točan) reultat.
Kao što vidiš, program tu radi puno posla, dok korisnik dobije od njega samo 1 broj nazad. Tako ti je i sa OSom. Znači da bi ti mogao obraditi neki input, ti prvo moraš moći dobaviti input, znači kupiti znakove s tipkovnice. Nakon toga, da bi uopće mogao procesirati podatke, moraš ih nekako poslati procesoru. Da bi ih prikazao, moraš nekako grafičku upogoniti.... itd itd...
Pročitaj si ovo s wikiepdie o operativnim sustavima, pa ćeš vidjeti što se tim ljudi mora napraviti za OS: http://en.wikipedia.org/wiki/Operating_system