Ime aplikacije/programa...?

poruka: 2
|
čitano: 665
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ime aplikacije/programa...?

Veoma davno koristio sam jednu malu aplikaciju koja merge-a 2 fajla u jedno. Recimo, imate sliku i text file, mergate u jedno, i kad pokrenete; pokrene se oboje. 

Recimo taj merge-ani file se zobe "blabla.jpg", kad se pokrene otvore se neki text file + slika.

EUW: iPLAY Murloc
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Ime aplikacije/programa...?
BannedOnThisForum kaže...

Veoma davno koristio sam jednu malu aplikaciju koja merge-a 2 fajla u jedno. Recimo, imate sliku i text file, mergate u jedno, i kad pokrenete; pokrene se oboje. 

Recimo taj merge-ani file se zobe "blabla.jpg", kad se pokrene otvore se neki text file + slika.

Ako se taj spojeni fajl zove nešto.jpg, onda znači da je iskorištavao sigurnosni propust kod JPEG datoteka, odnosno ponašao se slično virusima koji su se širili putem JPEG datoteka. Ta sigurnosna rupa je odavno već zakrpana, tako da danas takav program ne bi bio učinkovit. Sve eventualna alternativna rješenja trebala bi biti izvedena na drugi način - recimo nekakva funkcija/program (hook?) koja bi presrela čitanje datoteke i pri pokušaju čitanja datoteke stvorila pravi ili virtualni .txt fajl koji bi se onda otvorio u Notepadu ili čemuveć. Ne znam da bi išta takvo postojalo. Ili da imaš samoraspakiravajuću arhivu, koja je u osnovi program (.exe) s pripojenom .zip, .rar ili kakvom drugom arhivom, koju raspakira nakon pokretanja. Ili instalacijski program, koji će nakon pokretanja pokrenuti dekomprimirane željene datoteke.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2014 0:47 (mbaksa).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice