Zanima me vase misljenje o tome koliko je u stvari siguran CyberGhost (i njemu slicni programi) i da li stvarno prikriva stvarnu IP adresu. Ja ga koristim vec nekoliko godina, tu i tamo sam skinula neke torrente, pogledala neke video sadrzaje na You Tubu koji tu u Njemackoj kao nisu dostupni. Uzimala bih ip adrese iz Rumunjske ili Ceske. I sve je bilo ok do prije 2 mjeseca kad sam dobila kaznu za dijeljenje ilegalnog materijala preko torrenata. Uopce mi nije jasno kako su saznali moju pravu ip adresu jer to uvijek skidam samo ako mi je upaljen CyberGhost. Ili sam tu vecer nesto bila zeznula?! Stvarno ne znam kako bih si to objasnila jer sam dosta oprezna kod koristenja torrenata tu u Njemackoj.
Naravno odmah sam deinstalirala Utorrent i ne pada mi na pamet vise ista skidati. Ali bih i dalje htjela gledati streamove raznoraznih utakmica a i tv show-a. Problem je u tome sto je i to tu u Njemackoj ilegalno (ljudi dobivaju i za to kazne vjerovali vi ili ne!!!) ako je streamanje na bazi P2P sistema, a ako je samo preko flasha onda je to kao neka siva zona. Naravno Veetle, Sopcast i co. vise ne dolaze u obzir samo preko flasha ali i to me je sad strah posto su kazne velike (za 1 epizodu koju sam kao djelila moram platiti oko 500 E). Do sada sam takve streamove gledala bez Cyber Ghosta jer sam mislila da te za to ne mogu "uhvatiti" ali od sada samo iskljucivo preko tog programa ako uopce i budem nekaj gledala.
Sada mi je taj program skoro stalno upaljen (internetska veza je i dalje dosta brza) i vrlo cesto kontroliram koja mi je ip adresa i uvijek mi pise ta koju sam si sama izabrala (u ovom slucaju rumunjska) tako da stvarno ne razumijem kako su me uopce ulovili na torrentima. Ili me je Cyber Ghost zeznul ili ja samu sebe pa vas zato pitam za misljenje koliko su takvi programi sigurni i da li se uopce mozemo osloniti na njih? Nekako bih radje da sam ja taj dan nesto zeznula te da su me zato ulovili pa da i dalje mogu gledati sportske dogadjaje i omiljene serije pomocu CG bez imalo straha.