-gašenjem STBa raste propustnost, cca +5Mb, ali nije sigurno dali se s 2xSTB ponaša jednako, možda QOS oslobađa tek gašenjem oba STBa...
Amis 3u1 Total - review
- poruka: 129
- |
- čitano: 79.899
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
Zato jedan ugasis i onda ti net bude oko 10-12 mbita
Aha, to sam i pretpostavljao. Oke, hvala ;)
Kako smo se odlučili na ovu uslugu ;), poslali smo zahtjev. Zahtjev je išao preko faxa; obradili su ga isti dan i nazvali me kako bih trebao urudžbirati zahtjev na njihovu adresu u Buzinu ili dostaviti ga osobno tamo ili u Utrine. Ja sam ga dostavio isti dan u Utrine, teta mi je lijepo rekla da, ako sam na T-Comu, da će sve biti realizirano kroz nekih 14 dana.
Nakon 15 dana (zbog vikenda), nazvali su me u ponedjeljak i javili kako sutradan dostavljaju putem In-Time expressa potrebnu opremu za spajanje, a dan poslije (u srijedu) poslije 13h ću moći već koristiti njihove usluge. Kao što su rekli, u utorak sam dobio opremu i u srijedu bio spreman samo unijeti korisničke podatke i sve upaliti. Čak sam dobio i upute za instalaciju modema i spajanje (znam da je Mitch ocijenio to sa minusom jer on ništa nije dobio, sada su to promijenili). No, od srijede počinju problemi ;)). T-Com nije prebacio paricu i broj kako je zakazano. Od tada telefoniram svaki dan sa jednim i drugima i svaka čast Amisu. Ekipa se trudi, pošteno radi i šalje dopise T-Comu da to što prije realiziraju, a T-Com je užas. Zvao sam ih 10ak puta valjda. Prvih nekoliko puta se ograđuju i pokušavaju me spojiti sa "agencijom" koja se bavi sa prebacivanjem parice i brojeva. Skoro svaki put bezuspješno, u razgovor se vraća frajer iz T-Coma i govori kako su trenutno zauzeti i kako će im ostaviti moj broj pa će me oni nazvati. Naravno, nisu niti jednom nazvali.
Dva puta se čak "agencija" javila i objasnio sam im u čemu je problem. Nakon toga su oni počeli govoriti kako se u ugovoru koji je Amis poslao nalazi "greška", a kada bih pitao koja greška: "Gospodine, ne možemo ju definirati pa ćemo to proslijediti na analizu višoj službi.". Kasnije sam saznao da je greška uklonjena i poslije toga sam opet zvao T-Com da mi objasne u čemu je zastoj i ista stvar kao i prije: zauzete linije "agencije", "oni će vas nazvati".
T-Com stvarno zavlači ljude i ne želi realizirati prebacivanje parice i broja kako bi barem još jedan mjesec naplatili korištenje njihovih usluga i stvarno su razočarenje. Nadam se da niti jedan drugi korisnik neće imati slične probleme.
...No, od srijede počinju problemi ;)). T-Com nije prebacio paricu i broj kako je zakazano. Od tada telefoniram svaki dan sa jednim i drugima i svaka čast Amisu. Ekipa se trudi, pošteno radi i šalje dopise T-Comu da to što prije realiziraju, a T-Com je užas. Zvao sam ih 10ak puta valjda. Prvih nekoliko puta se ograđuju i pokušavaju me spojiti sa "agencijom" koja se bavi sa prebacivanjem parice i brojeva. ...
-identičnu situaciju sam proživio.. Tcom (namjerno) radi probleme. 'Moja' parica je isti tren kad je bila isključena s tcoma, umjesto prebacivanja na amis, bila privatnim vezama data jednom tcom korisniku (jer svi tražimo dodatne linije, uvjek imaš nekog frenda, kuma...).. tad se čekalo slobodnu paricu-žicu.. potrošeno 3-4 dana i hrpa živaca... Amisovci su se stvarno trudili, ali tcom (za privatne korisnike) na teren šalje isključivo poslije podne, tako da je za svaki prigovor trebao jedan dan u tcomu.. katastrofa i ništa ne možeš....
'Moja' parica je isti tren kad je bila isključena s tcoma, umjesto prebacivanja na amis, bila privatnim vezama data jednom tcom korisniku (jer svi tražimo dodatne linije, uvjek imaš nekog frenda, kuma...).. tad se čekalo slobodnu paricu-žicu.. potrošeno 3-4 dana i hrpa živaca...
Samo se nadam da kada isključe svoje usluge, slična stvar se i meni neće dogoditi.
'Moja' parica je isti tren kad je bila isključena s tcoma, umjesto prebacivanja na amis, bila privatnim vezama data jednom tcom korisniku (jer svi tražimo dodatne linije, uvjek imaš nekog frenda, kuma...).. tad se čekalo slobodnu paricu-žicu.. potrošeno 3-4 dana i hrpa živaca...
Samo se nadam da kada isključe svoje usluge, slična stvar se i meni neće dogoditi.
-mož' si mislit' ... 300% da se upravo to i dogodilo. (jer koje drugo objašnjenje ima smisla? - da je grom spalio centralu prije bi otklonili kvar, jednako kao 'papirnata greška' -izmišljen razlog za kupnju vremena)...
znaci vi u to neko vrijeme nemate interneta ili sto? meni ce bit problem ako cu bit bez interneta vise od par sati. amisu sam vec dao zahtjev za prelazak samo jos moram cekat da istekne ovaj glupi ugovor s t-com-om. ja sam mislio da se to napravi u par sati, jedan me iskljuci drugi prikljuci i bok.
znaci vi u to neko vrijeme nemate interneta ili sto? meni ce bit problem ako cu bit bez interneta vise od par sati. amisu sam vec dao zahtjev za prelazak samo jos moram cekat da istekne ovaj glupi ugovor s t-com-om. ja sam mislio da se to napravi u par sati, jedan me iskljuci drugi prikljuci i bok.
Njima je "praksa" na dan prebacivanja ta da ćeš na sat vremena ostati bez telefonske linije/interneta dok se parica i linija ne prebace na Amis. Čak u ugovoru možeš odabrati u kojem razdoblju želiš da ti se izvrši prebacivanje, od jutra do podne, ili poslije podne.
Točnije, nazvali su me da su iskopčali T-com i da mogu počet instalaciju.
Točnije, nazvali su me da su iskopčali T-com i da mogu počet instalaciju.
- u prvom slučaju prije par godina (druga adresa) prespajanje je trajalo cca 10min. Najavljeno za 7h već je sve bilo obavljeno u 7:15 ali na toj lokaciji nije bila 'nestašica' slobodnih linija. Tako da je stvar sreće, uz to da je tcom prebacio privatne korisnike u posljepodnevne sate (ako imaju gužvu, odnosno kad žele otezati), tako se kod svakog problema gubi radni dan (radno vrijeme servisa).
T-Scum-ovi tehničari hodaju po mom kvartu i iskopčavaju parice koje nisu na T-Comu...najviše se to događa sa H1 i Amisovim paricama.
Đubrad.
Evo još jednog "ugodnog" iskustva: danas me je teta iz T-Coma nazvala i objasnio sam joj o čemu se radi i počela je pričati kako ona sve to ima u računalu, kako vidi kada je zahtjev podnesen i primljen kod njih, kada je prebacivanje parice bilo preodređeno i kako bi bilo najbolje da ja odem u T-Centar. Objasnila je kako u T-Centru postoji mogućnost da će mi služba koja se tamo nalazi prebaciti broj i paricu. Odmah sam bio skeptičan, ali ajde, kako nikad nisam išao i fizički se susreo sa službom, idemo probati. Naravno, ista stvar kao da zoveš 0800 9000 i pitaš kaj ima. Nije mi objasnio ništa više nego što ja već znam. Pa su počeli govoriti kako se služba za prebacivanje parice i broja nalazi u Osijeku pa sam se zroflao. Možda je istina, meh, svejedno.
Amis me zvao i rekao kako nema nikakvih povratnih informacija, oni su čak 4 puta slali dopis T-Comu i za niti jedan nisu dobili odgovor. Frustracije, frustracije...
Preporuka svima koje T-com "zavlači" s prebacivanjem na Amis je da se obrate HAKOMU. Naime, meni su ukrali mjesec dana uz obrazloženje Amisu (u njihovoj međusobnoj komunikaciji nakon mog zahtjeva Amisu) kako mi ugovor za Maxtv ističe u 2. mjesecu 2012. (u drugom pokušaju su se očitovali da ističe u 3. mjesecu...). Kako je meni ugovor stvarno istekao tijekom 11. mjeseca, obratio sam se HAKOMU. Oni su T-comu promtno poslali dopis u kojima su zatražili sve dokumente uključujući i korespondenciju sa mnom. T-com se nakon toga ispričao uz objašnjenje kako se radilo o "grešci u sustavu".
Inače, topla preporuka za sve koji dvoje o prelasku na Amis ( ja sam uzeo 3u1, Total paket). Lokacija u Samoboru. U Amisu su mi rekli da je moja propusnost na routeru oko 16 mbps, premda meni speedtest pokazuje oko 13,5 kada je ugašena televizija. S upaljenom tv brzina u pravilu ne pada ispod 10, a kada je uključen HD program onda ne pada ispod 8. Slika definitivno bolja nego na Maxtv, očito se radi o boljoj kompresiji. Nikakvih problema do sada nisam imao. Što se tiče interneta, u ovim prvim danima, uključujući i vikend, brzinu sam učestalo testirao i mogu potvrditi da su navedene brzine stabilne. Sve u svemu, jako sam zadovoljan, pogotovo ako se uzme u obzir cijena (prosječno 224 kn mjesečno, ako uzmemo 24- mjesečno razdoblje). Još da dodam da je usluga vremenskog pomaka fantastična stvar koju ću dodatno uzeti (15 kn/mjesečno). Njihov STB, za razliku od T-coma, funkcionira kao multimedijalni player (za sada ne podržava hrvatske titlove ali su obećali da će se softver nadograditi kroz mjesec dana).
evo i ja sam danas dobio amis 3u1 paket. sve super radi i kod mene u samoboru je brzina 13 megabita a jako sam udaljen od centrale. na t-comu mi je bila najvise 8. sad imam pitanje, imam mail od t-com i od kad sam na amisu on prima mail ali ga nemoze poslat, u cemu je problem?
@ mar123
-podesi izlazni server.
-ako je email od tcoma bio vezan uz liniju, moguće je da će ga (ili već jesu) ugasiti. Stari mailovi koji nisu dobiveni priključkom ADSLa rade i dalje.
edit: ovo je više upozorenje za moguć gubitak e-mail adrese, da na vrijeme pripremiš i prebaciš na drugi mail... obično nakon mjesec dana.
Preporodio sam se nakon prelaska na Amis. Internet je super brz, a amis tv ima puno vise programa nego max tv. Sve to za puno manju cijenu. Nazalost imam mali problem. Wi fi signal je jako slab. Nakon 10 metara puca veza s laptopom. Jel se to moze nekako nastimat ? Router je Enkom A1251
Mene zanima jedna bitna stvar, a to je da li Amisovi tehničari na terenu rade vikendom?
normalno da ne... ko ni ničiji drugi... osim ako si veliki poslovni korisnik
t-com tehnicari rade vikendom.
a da? to je onda nešto novo? nisam čuo da su kod nekog došli vikendom... eventualno u subotu ujutro, ali to rade i svi ostali
mislim da je to urbani mit
barem nisu radili dok sam radio tamo
pa i je ... stvore se za 20 minuta, a kod ostalih moliš boga da ne ostaneš u petak bez usluge jer znaš da si najebo
Sviđa mi se ovaj review.
Svidio mi se Amisov STB i ponuda kanala, ali se moja bojaznost prema problemu sa brzinom kod Amis obistinila. Susjed kat ispod je uzeo TV i telefon, i najviše su mu isporučili 12 mbita to je ono što on mjeri. Znači da si ja uštekam 3u1 brzina bi mi bila negdje 6-7 mbita a to mi je bezveze jer sad na bnetu za manje para imam 12 mbita. A blizu sam centrale i sa iskonom i t-comom sam uvijek imao fency brzine i rekli u mi da nisam daleko od centrale. E sad ovaj mi iz Amisa nemre izmjerit jer nemam više lajnu nego sam na bnetu preko koaksijanog, jel se to može kako izmjerit? Kaj da gledam kod susjeda?
.. E sad ovaj mi iz Amisa nemre izmjerit jer nemam više lajnu nego sam na bnetu preko koaksijanog, jel se to može kako izmjerit? Kaj da gledam kod susjeda?
- nemaš što gledati (mjeriti). Jedini koji ti može dati liniju (ako je više nemaš) je tcom, ako nema slobodnih linija... (zato se linija ne odjavljuje). To je kabelska, ne tel. linija.
- svi ostali ISPovi mogu biti dostupni ovisno u čijoj si zoni (kvartovi su podjeljeni, jednako podjeli mafije na kvartove..) samo ako imaš liniju.
.. E sad ovaj mi iz Amisa nemre izmjerit jer nemam više lajnu nego sam na bnetu preko koaksijanog, jel se to može kako izmjerit? Kaj da gledam kod susjeda?
- nemaš što gledati (mjeriti). Jedini koji ti može dati liniju (ako je više nemaš) je tcom, ako nema slobodnih linija... (zato se linija ne odjavljuje). To je kabelska, ne tel. linija.
- svi ostali ISPovi mogu biti dostupni ovisno u čijoj si zoni (kvartovi su podjeljeni, jednako podjeli mafije na kvartove..) samo ako imaš liniju.
kaj ti briješ sad? Kakve veze to im sad ako ja nemam liniju pa ja sutra dobim lajnu ak oću. To nije problem, problem mi je max brzina koja može strujat njome.
kaj ti briješ sad? Kakve veze to im sad ako ja nemam liniju pa ja sutra dobim lajnu ak oću. To nije problem, problem mi je max brzina koja može strujat njome.
- pročitaj još jednom. Ako nemaš liniju, nikakve šanse da ti je uvede netko osim tcoma i to ako ima slobodnu liniju do centrale, ako nema čekaš ... tad je brzina manje važna (i nema izbora).
- i opet, što bi ti sad mjerio ako nemaš tel liniju?