Zasto je periferija bezobrazno skupa

poruka: 39
|
čitano: 5.161
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

evo ovako, nedavno sam setao po jednoj trgovini i ugledao logitechovu tipkovnicu i misa koji stoje 1.500 kuna. pitam trgovca o cemu se radi i sto to ima kad je tako skupa. kaze da je to gamerska periferija i tu prestaje predstavljati proizvod. nisam sad mislio crniti onoga sto prodaje nego postaviti pitanje.

ako je mainstream gamerska konfiguracija, mislim samo tower negdje između 5.000 i 6.000 kuna, kako opravdati cijenu periferije koja je vrijednija od graficke? bez gamerske periferije se moze igrati, ali bez graficke ne moze.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Zasto je periferija bezobrazno skupa
mr_brooks kaže...

evo ovako, nedavno sam setao po jednoj trgovini i ugledao logitechovu tipkovnicu i misa koji stoje 1.500 kuna. pitam trgovca o cemu se radi i sto to ima kad je tako skupa. kaze da je to gamerska periferija i tu prestaje predstavljati proizvod. nisam sad mislio crniti onoga sto prodaje nego postaviti pitanje.

ako je mainstream gamerska konfiguracija, mislim samo tower negdje između 5.000 i 6.000 kuna, kako opravdati cijenu periferije koja je vrijednija od graficke? bez gamerske periferije se moze igrati, ali bez graficke ne moze.

Jbg ,najde to ipak kupca (premda ja nikad nebi da vise od 100 kn za tipkovnicu ili misa) zato su cesto cooleri skuplji od procesora??
stvar koja sadrzi miljune tranzistora i komad metala + vent pa sad ti vidi.....
Stvar vrijedi onoliko koliko je neko spreman izdvojit za nju... 
16 godina

stvarno je činjenica da je skupa, al ti isto tako možeš kupiti miš i od 350 kn a ne od 600-700kn isto tako i za tipkovnicu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za mis sam jos i spreman izdvojiti do 300Kn, ali za tipkovnicu ne bih dao vise od 100Kn...kad sa svojom "socijalnom" za 59Kn sahranim stotine takvih "JASAMGEJMERJERIMAMTIPKOVNICUIMIŠZASOMAIPOLKUNA" likova u MP-u!

Q6600 G0 @ 3.6GHz | Big Typhoon modded Gigabyte X38-DS5 2x2Gb G.Skill PK Seagate 250GB ST3250410AS Gigabyte 8800GTS 512Mb | AC S1 Corsair HX620 Samsung 2232BW
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rino kaže...

Za mis sam jos i spreman izdvojiti do 300Kn, ali za tipkovnicu ne bih dao vise od 100Kn...kad sa svojom "socijalnom" za 59Kn sahranim stotine takvih "JASAMGEJMERJERIMAMTIPKOVNICUIMIŠZASOMAIPOLKUNA" likova u MP-u!

ja osobno imam periferiju od milju i dvjesto kuna, ali sigurno ne pricam "JASAMGEJMERJERIMAMTIPKOVNICUIMIŠZASOMAIPOLKUNA"

Ja zaradio ja potrosio
kad budem ja potrosio a ti zaradio cemo pricat :D
Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
16 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
 ja osobno imam periferiju od milju i dvjesto kuna, ali sigurno ne pricam "JASAMGEJMERJERIMAMTIPKOVNICUIMIŠZASOMAIPOLKUNA"

Drago mi je zbog tebe...aha...ti si hacker...ok...
Q6600 G0 @ 3.6GHz | Big Typhoon modded Gigabyte X38-DS5 2x2Gb G.Skill PK Seagate 250GB ST3250410AS Gigabyte 8800GTS 512Mb | AC S1 Corsair HX620 Samsung 2232BW
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
Rino kaže...

Ja zaradio ja potrosio
kad budem ja potrosio a ti zaradio cemo pricat :D
 Nećemo sada ić u krajnosti i uspoređivati miša od 50kn sa onim od 1500kn.

Činjenica je da periferija jako sporo zastarijeva i za nju se isplati dati više jer jedna tipkovnica i miš mogu nadživjeti nekoliko konfiguracija kompjutera. Ja ću dati više para za kvalitetu, ali opet nedam da me pljačkaju.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
insomniac_cro kaže...
  Jbg ,najde to ipak kupca (premda ja nikad nebi da vise od 100 kn za tipkovnicu ili misa) zato su cesto cooleri skuplji od procesora??
 WTF!!?? Ne kužim. Cooleri su često skuplji od procesora???? Gdje to?
pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
17 godina
doktor1 kaže...
insomniac_cro kaže...

Evo skoro pa duplo skuplji cooler od processora.
AMD Athlon X2 6000+ @3.25Ghz, 2MB cache, Windsor GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
doktor1 kaže...
insomniac_cro kaže...

Evo skoro pa duplo skuplji cooler od processora.
 Nije tu problem što je on rekao da je cooler skuplji od procesora, naglasak je na onome često. Time aludira da je to u većini slučajeva točno, a to nije istina.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina

Bože. To nije ČESTO. AMD Sempron 160 kuna!!!! A ostalih 99%?? Athlon AM2+, C2D, Quad, i7, Phaenom.... Znači celeron i sempron?

pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 12:26 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Zato što postoje ljudi koji su spremni platiti nešto nenormalno skupo i uživati u tome da imaju nešto najskuplje i najbolje, iako omjer cjena / upotrebljivost (korisnost) ni u ludilu to ne opravdava. I zato što na svijetu postoji mnogo tatinih sinova koji dobivaju sve što požele inače plaču.... Šmrc šmrc

P.S. Ne zabrinjavaj se...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ok, ako je i cooler koji puta skuplji od procesora nema veze jer ako se bavite oc podizete performanse, znaci cilj je dobiti brzu konfiguraciju.

btw cooler ne upada u oci kad nekome pokazete komp, a hlađenje je bitna stavka.

osobno koristim tipkovnicu iz 2002 godine 60,00 kuna i mis od 119 kuna (donedavno sam koristio neki od 45 kuna koji jos uvijek koristim za rad na laptopu također iz 2004).

e da hocu reci da se slazem da pojedini hardwer jest skup, a to ima opravdanje u ulozenom znanju i radu, a da biste dobili skupi mis dosta je na njega staviti svijetleci logo i eto vesele cijene.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nista, preostaje ti samo sa tim misem od 45 kuna (mozda i kuglicu jos ima) probat crtat i modelirat i obavljat profesionalno svoj posao.

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

gle...ok je za profesionalne stvari koje koriste ljudima za posao (cad, photo, modeliranja svakojaka)

ali gamerski mis??? kaj to postoji??? looooool

1200 i vise kuna za takvu glupost...???? imam dobru placu i mogu si priustiti bez problema...ali zasto??? kad jednako dobro igram i sa socijalom od misa za 69 kn ... probao sam i razorove proizvode skoro sve... i da budem iskren, jedino kaj imaju je bolji izgled... ove dpi điđa miđe pustite...presmotano je igrat s njima.. sto tipki na njemu, svemirski izgled koji smeta u ruci, neki kotačići koji ni sami ne znaju šta rade gore... nespretan za rukovat u igrama... nemogu s skupim misevima igrat

a uostalom, svakih mjesec dana roknem barem jednog u zid tako da....

tak da ovi socijalni su i jeftiniji i (meni osobno) puuuuno bolji za igrat

EDIT: tipkovnica skuplja malo do 500 kn je u redu... zbog samih tipaka ( koliko se čuje kad udaraš po njima, kak se brzo trose, i kako brzo reagiraju)...

i podloga za miš je sasvim u redu, malo pametnija od onih spužvastih... razor bilo koja

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.61GHz (2 CPUs) 3072MB RAM 250 GB Total SB Audigy 4 [B800] Sapphire hd4670 xFire-->ddoxy When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2009 12:46 (doxy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Inace ne komentiram ovakve postove ali ovaj sam morao:

Inace se bavim WEB developingom (medju ostalim) i kada kucate dnevno 20-ak stranica teksta i kada morate u photoshopu u pixel stimati neke dimenzije (bez dodatnog zoominga) onda dobra tipkovinica i mis dobro dodju. Meni osobno znaci vise dobra tastatura i mis nego "brzina" graficke kartice. Mislim, normalno da necu sad koristiti MX440 sa 64MB rama al mi ne treba ni CrossFire npr. Osobno imam misa od 500 kn i tastaturu od 400 kn i vjerujte mi da su oboje poprilicno iskoristeni (boja se pocela habati na veliko) u zadnjih godinu dana... Kod misa mi je najbitnije kako lezi u ruci, pa sad jel laserski ili obicna crvena led dioda nije bitno (iako ovi sa dobrom ergonomijom najcesce i budu laserski). Kod tastature polozaj ruku i kvaliteta tipki (ne preduboko, ne preplitko, ne pretvrdu ali ne premekanu) tako da je generalno isprobam prije nego je kupim.  I nije mi zao potrosit milju kuna za to ako ce mi rad biti ugodniji. Radije potrosim na to nego npr na neki bijesni cooler ili nekakvo kuciste od milje kuna.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sav taj "rucni rad" se jako dobro naplati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne kaze se bezveze da je "rucni rad" najskuplji

16 godina
neaktivan
mr_brooks kaže...

ne kaze se bezveze da je "rucni rad" najskuplji

Tocno tako...
17 godina

da,istina je da je periferija jako skupa

ali ona ipak duze traje nego ostali hardware(graficka,proc)

graficka brzo zastari,a sa dobrom tipkovnicom mozes igrati godinama pod uvjetom da se ne izivljavas na njoj kad gubis :)

ali ipak bi mogla biti malo jeftinija

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crozoki kaže...

da,istina je da je periferija jako skupa

ali ona ipak duze traje nego ostali hardware(graficka,proc)

graficka brzo zastari,a sa dobrom tipkovnicom mozes igrati godinama pod uvjetom da se ne izivljavas na njoj kad gubis :)

ali ipak bi mogla biti malo jeftinija

Pa to i je jedini razlog zasto je tako skupa. Ne mijenja se cesto, sto se je promjenilo u nacinu rada posljednjih 20 god osim bezicne veze ? Nista
CPU AMD Phenom II X4 940 BE BOX cooled with Thermaltake Big Typoon 14Pro, 4.2GHz, ASUS M3A32-MVP Deluxe Crossfire, Sapphire VGA ATI HD4870 X2, Corsair DDR2-800 TW2X4G6400C5PRO 4GB, Western Digital 640 GB, Tagan BZ 800W, Antec Twelve Hundred
17 godina

Evo samo da dodam da sam jucer kupio novog misha - MX Revolution. Nije mi bilo zao dati 700 kn za njega jer mu je ergnomija bolesno dobro odradjena. Probao sam par miseva i ovaj mi najbolje pase u ruku, cijena nije bila upitna. Do nekidan me sluzio Microsoft Intelli 2 (jedno 4 - 5 godina odanog sluzenja)  koji je u svoje vrijeme za moju ruku bio najbolje ergornomski odradjen. Iako postoje bolji misevi (i jeftiniji) od ovih (za svoje vrijeme, npr sada je G9 cijenjen kao medju najboljim misevima) uzeo sam ga radi ergonomije, jer 14+ sati rada za racunalom i nije bas malo...

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2009 15:38 (tnakir).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

uz toliko prekovremenih sati nije ti problem kupiti skupu periferiju,hahhahah

17 godina
neaktivan
mr_brooks kaže...

uz toliko prekovremenih sati nije ti problem kupiti skupu periferiju,hahhahah

hahah ali zato on ima misa od 700 kn hahaha
djevice,padobranci mineri griješe samo jednom! Postao sam ateista;ubili su boga u meni...
17 godina

Do malo prije sam koristio miš genius za 50kn, a kupio sam ga u 1. mjesecu 2004 godine. Zamijenio sam ga sa logitec RX1000 koji kosta 100kn(laserski,1200dpi-šta god to znacilo), i razlika izmedu onog geniusa i ovog rx1000 je u tome da nema razlike, isti kur**, imam jednako killova u cod 4 multyplayer itdl.

Rx1000 jedino malo bolje ocitava pokrete i sa vece visine od podloge i to je to.

Ja nisam pukao da dam preko 100-200kn za miš, a za tipkovnicu nema šanse da dam iznad 100kn.Koji ce mi onaj vrag logitech G15 sto ima mali ekrančić na kojemu pisu temperature LOL, to mi pokazuje i ATT u desnom kutu ekrana kad igram, a dodatne "programbilne" tipke mi netrebaju i ovak ih ima previse.

Evo moj frend kupio logitech G5 za 400-500kn i svejedno ga ubijam u cod 4, al glavno da on ima utege za miš hahahah.

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(250,237)- 3D(800,781) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Do malo prije sam koristio miš genius za 50kn, a kupio sam ga u 1. mjesecu 2004 godine. Zamijenio sam ga sa logitec RX1000 koji kosta 100kn(laserski,1200dpi-šta god to znacilo), i razlika izmedu onog geniusa i ovog rx1000 je u tome da nema razlike, isti kur**, imam jednako killova u cod 4 multyplayer itdl.

Rx1000 jedino malo bolje ocitava pokrete i sa vece visine od podloge i to je to.

Ja nisam pukao da dam preko 100-200kn za miš, a za tipkovnicu nema šanse da dam iznad 100kn.Koji ce mi onaj vrag logitech G15 sto ima mali ekrančić na kojemu pisu temperature LOL, to mi pokazuje i ATT u desnom kutu ekrana kad igram, a dodatne "programbilne" tipke mi netrebaju i ovak ih ima previse.

Evo moj frend kupio logitech G5 za 400-500kn i svejedno ga ubijam u cod 4, al glavno da on ima utege za miš hahahah.

potpis
Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.61GHz (2 CPUs) 3072MB RAM 250 GB Total SB Audigy 4 [B800] Sapphire hd4670 xFire-->ddoxy When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
16 godina

periferiju treba tretirat kao periferiju zato se tako i zove

doktor za grafe i ludosti
17 godina

Da ali kao sto rekoh, ne sluzi mi primarno za igru (necu kazat da ne zaigram, zaigram, ali pretezno radim) tako da mi broj uzorkovanja nije bitan, gore sam napisao da mi nije bitan jel laser ili ball ili crvena led dioda... bitna mi je ergonomija.

I ako mi tko ima preporucit kvalitetnu i udobnu tastaturu bio bih mu zahvalan.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja toliko ne marim za tipkovnicu, zapravo jesam ali mi najviše odgovaraju one s dubokim tipkama kakve su obično jeftine. Trenutni primjerak mi je mislim koštao 120 kn. Ali miš, to se mora kupit ergonomski i precizno, mijenjaš ga jedanput u 5 godina, nema smisla štedit. Dugoročno isplatiš bilo kakvo ulaganje, pogotovo ako ga koristiš za bilo kakav rad. Da se dotaknem i igranja, trenutno (vjerovatno još idućih 3-4 godine) imam Razera Copperhead i kada netko kaže da fraga jednako s takvim mišem i geniusem od 50 kn (kojeg sam imao na laptopu) onda to u prijevodu znači "nemam para za bolje pa sam malo ljubomoran". A ako netko gubi s boljim i gorim mišem jednako, onda to znači da jednostavno ne zna igrat. Bez obzira koliko ja dobre tenisice nosio, u nogometu i košarci ču izgorit neslavno.

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina

Postoji jeftina periferija koja je nekvalitetna i koju nakon nekoliko mjeseci korištenja baciš u smeće.

Postoji također jeftina periferija (malo skuplja od najjeftinijeg škarta, a u razini skupljeg škarta) koja je kvalitetna, ugodna za rad i traje godinama.

Oni koji ne znaju razlikovati ovo dvoje kupuju najskuplje što nađu, bilo zato što im se ne da gubiti vrijeme u odgonetavanju što je dobro, a što nije, imaju višak para ili jednostavno moraju nahraniti vlastiti ego.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice