Dakle u kučištu pc-a imam ukupno 7 ventilatora plus dva na grafičkoj, 2 za usis sprijeda, 2 na top ispuh, i 1 straznji ispuh, te 2 na hladnjaku za procesor.
Kad ne igram igre tj ne koristim pc, nego mi stoji samo desktop upaljen ili gledam neki film, kako da namjestim da se automatski gase ventilatori, kad sistem nije pod opterecenjem, i obrnuto da se pale kad se pocme nesto radit.
Skinuo sam program onaj fanspeed, ali nisam nikad radio s tim pa nisam ni mjenjao nista, bojim da ne sje*** nesto, pa bolje da pitam ovdje.
hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Fan konrroler
imasnna e bayu i njuskalu i onaj eggtv ili kak se zove vec
neznam dali ima u ducanima
budem probao
Hardverski - imaš već spomenute fan kontrolere koji se ugrađuju na prednju stranu kućišta, u 3,5" ili 5,25" otvore. Preko njih ručno kontroliraš svaki ventilator posebno.
I druga opcija, prihvatljivija, ovisno o ploči, možeš sve ventilatore spojiti na ploču i onda u BIOS-u odrediti kako će ploča upravlajti sa brzinama.
Ili preko nekog programa za kontrolu brzine ventilatora, kao ono što si ti spomenuo, ali to traži malo igranja sa postavkama!
vidjet cu to s biosom, zanima me da se oni sami automatski gase kad je temperatura niska i obrnuto
u kucistu imam ugradjeno za podesavanje brzine cim sam ga kupio bilo je unutra, mogu na taj kontroler spojiti do 7 ventova....ali meni se uvijek cini da se vrte istom brzinom kolko kog ja vrtio krug za brzinu, nema display pa nemogu viditi na kojoj se brzini okrece
Ili imaš probelma sa sluhom ili su ventilatori kvalitetni pa su i na max okretajima tihi.
problema sa sluhom nemam :D a ventovi su spectre 230mm 2 komada i 1 od 140mm