Ventilatori spojeni na matičnu ploču

poruka: 8
|
čitano: 1.574
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Dakle u kučištu pc-a imam ukupno 7 ventilatora plus dva na grafičkoj, 2 za usis sprijeda, 2 na top ispuh, i 1 straznji ispuh, te 2 na hladnjaku za procesor.
Kad ne igram igre tj ne koristim pc, nego mi stoji samo desktop upaljen ili gledam neki film, kako da namjestim da se automatski gase ventilatori, kad sistem nije pod opterecenjem, i obrnuto da se pale kad se pocme nesto radit.
Skinuo sam program onaj fanspeed, ali nisam nikad radio s tim pa nisam ni mjenjao nista, bojim da ne sje*** nesto, pa bolje da pitam ovdje.
hvala 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Fan konrroler

imasnna e bayu i njuskalu i onaj eggtv ili kak se zove vec

neznam dali ima u ducanima

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Ventilatori spojeni na matičnu ploču

budem probao

15 godina
neaktivan

Hardverski - imaš već spomenute fan kontrolere koji se ugrađuju na prednju stranu kućišta, u 3,5" ili 5,25" otvore. Preko njih ručno kontroliraš svaki ventilator posebno.

I druga opcija, prihvatljivija, ovisno o ploči, možeš sve ventilatore spojiti na ploču i onda u BIOS-u odrediti kako će ploča upravlajti sa brzinama.

Ili preko nekog programa za kontrolu brzine ventilatora, kao ono što si ti spomenuo, ali to traži malo igranja sa postavkama!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Ventilatori spojeni na matičnu ploču

vidjet cu to s biosom, zanima me da se oni sami automatski gase kad je temperatura niska i obrnuto

12 godina

u kucistu imam ugradjeno za podesavanje brzine cim sam ga kupio bilo je unutra, mogu na taj kontroler spojiti do 7 ventova....ali meni se uvijek cini da se vrte istom brzinom kolko kog ja vrtio krug za brzinu, nema display pa nemogu viditi na kojoj se brzini okrece

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ili imaš probelma sa sluhom ili su ventilatori kvalitetni pa su i na max okretajima tihi. {#}

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

problema sa sluhom nemam :D a ventovi su spectre 230mm 2 komada i 1 od 140mm

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice