Novo napajanje ili ne ?

poruka: 14
|
čitano: 1.867
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Novo napajanje ili ne ?

imam računalo slijedećih karakteristika:

Naziv matične ploče:            Gigabyte GA-K8N-SLI

Procesor:                              AMD Athlon 64 3200+

Memorija DDR:                     2 GB

Čipset:                                  nVIDIA nForce4 SLI

Grafika:                                nVIDIA GeForce 6600 PCI-E  256 MB , 3D akceleratorski čip

DVD pržilica:                        NEC DVD_RW ND-3540A

Disk:                                     Seagate Barracuda 7200.8 SATA NCQ   250 GB

NAPAJANJE :  400W Codegen!

sad sam kupio NOVU grafičku karticu Asus ATI RADEON 4850 , pa me zanima da li je ovo CODEGENOVO napajanje dobro ili ipak moram posegnuti za malo boljim napajanjem ???

kakva su vaša iskustva i miolim savjet! Hvala!

www.recenzije.hr - FAN - Recenzije.hr User

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Novo napajanje ili ne ?

Ja mislim da ne, ali čini mi se da su ti u BUG-u testirali tu grafu pa pogledaj potoršnju, ali ako nisi siguran uvijek možeš posegnut u dno džepa i nać 400-tinjak kuna za neko chieftecovo napajanje npr:Chieftec napajanje, 450 W košta 330 kn, ja mislim da je Vemilu nešto skuplje, ali pogledaj u HG-a.

SOUND OF SILENCE..................................................
17 godina
neaktivan
Novo napajanje ili ne ?

Preporuka Fortron 400w PNF  ;) ... ili nekog chiefteca... ovisi o financijama.      ...nikako nemoj ostavit codegena da ti drži 4850

i moram primjetit da je ta konfa preslaba da bi hranila 4850 !  (točnije procesor)

when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2008 12:27 (Core2Duo2).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...

Preporuka Fortron 400w PNF  ;) ... ili nekog chiefteca... ovisi o financijama.      ...nikako nemoj ostavit codegena da ti drži 4850

i moram primjetit da je ta konfa preslaba da bi hranila 4850 !  (točnije procesor)

kako misliš da je CPU preslab ?  pa kakvu ulogu ima CPU sa grafičkom karticom ? 

mislim da ću ipak uzeti u Vemilu , Power Supply FORTRON BlueStorm 400W, HQ, PFC, 2x12V, 12cm fan429,00
17 godina
Novo napajanje ili ne ?

Procesor ti nije dovoljno jak da bi pratio mogucnosti te graficke kartice tak stvari stoje, ak si tanak s kunama mozes si uzeti Athlon 64 LE-1620 koji ti kosta tricavih 200 i nesto sitno kuna inace ga zovu mala zvijer  a neusporedivo je bolji od ovog tvog a ima duplo vise cashe (1mb)  nego tvoj kaj je u igrama bitno a vecina amd-ovih dvojezgrenih procesora ima samo 512kb cashe po jezgri kaj je malo. Ja osobno imam LE-1620 i on kloknut na 2.8 ghz tjera dvije HD 3650 bez problema i sve ostalo kaj treba radi bez stucanja!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

malo sam pretražio po stranim forumima gdje kažu da taj CPU radi s Ati Radeon 4850 bez ikakvih problema! Cool

17 godina
Novo napajanje ili ne ?

Da bi do kraja iskoristio hd4850 trebas intel core 2 na 3.5Ghz (dual core ili quad core).

Npr ti sa svojim athlonom i hd4850 u nekoj igrici dobijes 30fps-a ,a neki lik sa dual core-om dobije 60 fps-a ili vise.

u tom ti je razlika.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Novo napajanje ili ne ?

Sad sam skuzio da si ti na 939 socketu pa onda LE-1620 nije za tvoju konfiguraciju!!!Šutim

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tux kaže...

malo sam pretražio po stranim forumima gdje kažu da taj CPU radi s Ati Radeon 4850 bez ikakvih problema! Cool

Radi on bez problema,ali graficku ne iskoristavas ni 30%..uvjerio sam se kada je frend s 7800gt presao na 9600gt s istim procesor-om..nije dobio nista,jedino mu je fps bio stabilniji kada je digao rezoluciju,a i to je bilo upitno..radije kupi 2600xt,tada ces mozda vidjeti poboljsanja,makar ti ni to nemogu garantiratNamigiva
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2008 14:54 (Lion King).
17 godina
neaktivan
Novo napajanje ili ne ?

klasika, ljudi šparaju na svim komponentama...trpaju svašta... sve nešto jadno                   al zato za grafiku lupe hrpu love ....i onda se čude kako je loše

imat ćeš veće performanse ako za tu cifru kupiš novi proc i grafu...    jer sama jaka grafa ti ne znači doslovno NIŠTA

when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2008 16:28 (Core2Duo2).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novo napajanje ili ne ?

Uzmi Fortron 400w PNF minimalno jer ipak je tu solidna grafa.Nebi skodilo ni ubost novi proc,barem 5000+,naravno ako imas love.

Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Corsair TX650w,Thermaltake Soprano
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2008 16:38 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Novo napajanje ili ne ?

uvo je 939 uzmi 3800+ (dvije jezgre) i čuftek 450

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Uzmi Fortron 400w PNF minimalno jer ipak je tu solidna grafa.Nebi skodilo ni ubost novi proc,barem 5000+,naravno ako imas love.

To nebi bio problem kad bi on ima am2 a ne 939socketIzlanuo se
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina
neaktivan

ljudi podnožje mojeg CPU-a je Socket 939, ti modeli se više nemogu dobiti što je žalosno.. jer naše trgovine trpaju samo najnovije stvari !   Morat ću zamijeniti onda gotovo sve!  to jest kupiti novu konfu!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice