Gdje mogu nać ovakav kabel ?

poruka: 8
|
čitano: 1.393
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Gdje mogu nać ovakav kabel ?

Radi se o ovakvom kabelu, gdje bi to kod nas mogao nać ? : http://www.ebay.co.uk/itm/USB-2-0-A-Male-Plug-to-DC-Power-Jack-Female-3-5mm-x1-35mm-Cord-Black-Cable-/300889111448

Također me zanima, da li bi svoj HyperxCloud headset pomoću toga mogao spojiti na PS4 konzolu (da li bi radilo) ? Mogu ga spojiti i na kontroler, znam, ali mi to ne odgovara pošto u tom slučaju zvuk šteka (bluetooth veza između konzole i kontrolera nije najbolja)...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Gdje mogu nać ovakav kabel ?

Ako si u Zagrebu, samo mi Elmatis (Zelinska 2, kraj FER-a) ili Chipoteka padaju na pamet da bi mogli to imati. No nekako nisam baš uvjeren da će raditi, tako da možda bude uzaludna kupovina. Al ne bi trebalo bit skupo tak da ak proradi - profitiraš.

13 godina
neaktivan
napolitanke kaže...

Ako si u Zagrebu, samo mi Elmatis (Zelinska 2, kraj FER-a) ili Chipoteka padaju na pamet da bi mogli to imati. No nekako nisam baš uvjeren da će raditi, tako da možda bude uzaludna kupovina. Al ne bi trebalo bit skupo tak da ak proradi - profitiraš.

PS4 inače ima podršku za USB Headset-ove, samo što je pitanje da li moj headset može "imitirati" USB headset i tako putem žice raditi na konzoli (bez bluetootha)...

Hvala na brzom odgovoru btw.

16 godina
neaktivan

Malo sam sad pretražio net i čini se da su moje pretpostavke bile točne. Neće raditi, a evo i obrazloženja. 3.5mm je analogni konektor, dok je USB serijski digitalni. Signal koji daje 3.5mm bi trebalo pomoću nekog aktivnog adaptera konvertirati u USB signal. U pravilu, aktivni adapteri imaju neki sklop koji to obavlja, i rijetko dođu manje od 60-70 kuna (najjeftiniji koji sam našao za nešto što je meni trebalo). Naravno, kako kvaliteta zvuka ovisi i o kvaliteti samog sklopovlja, i u ovom slučaju vrijedi koliko para, toliko muzike.

Ukartko, sam kabl ti neće raditi.

13 godina
neaktivan
napolitanke kaže...

Malo sam sad pretražio net i čini se da su moje pretpostavke bile točne. Neće raditi, a evo i obrazloženja. 3.5mm je analogni konektor, dok je USB serijski digitalni. Signal koji daje 3.5mm bi trebalo pomoću nekog aktivnog adaptera konvertirati u USB signal. U pravilu, aktivni adapteri imaju neki sklop koji to obavlja, i rijetko dođu manje od 60-70 kuna (najjeftiniji koji sam našao za nešto što je meni trebalo). Naravno, kako kvaliteta zvuka ovisi i o kvaliteti samog sklopovlja, i u ovom slučaju vrijedi koliko para, toliko muzike.

Super, sad znam na čemu sam. Onda bi mi trebalo nešto ovakvo ili slično : http://www.aliexpress.com/store/product/10-pcs-USB-Sound-Cards-3-5mm-Audio-Headset-Headphone-Earphone-Mic-Microphone-Jack-Converter-Adapter/1910116_32453299676.html

15 godina
neaktivan
napolitanke kaže...

S tim da linkani kabel uopće nije za 3.5mm audio priključak nego napajanje.

17 godina
neaktivan
AngryBird kaže...
napolitanke kaže...

Super, sad znam na čemu sam. Onda bi mi trebalo nešto ovakvo ili slično : http://www.aliexpress.com/store/product/10-pcs-USB-Sound-Cards-3-5mm-Audio-Headset-Headphone-Earphone-Mic-Microphone-Jack-Converter-Adapter/1910116_32453299676.html

Kao prvo, prodavač s linka prodaje minimalno u količini od 10 komada, što znači da stvar košta manje od 1 dolar. Radi se o adapteru koji u sebi ima AD i DA pretvornik, što je najvažnija komponenta u obradi signala. A adapter koji košta manje od jednog dolara je šrot zadnje klase.

Možeš jednostavno ukopčati sluške u TV ako ima 3.5mm out a ako nema (u što sumnjam), onda možeš uzeti cinch (M) na 3.5mm (Ž) adapter pa spojiti rca audio out na telki sa sluškama. Jedino što s time gubiš mogućnost korištenja mikrofona.

Do you understand life?! Do you?!
13 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
AngryBird kaže...
napolitanke kaže...

Kao prvo, prodavač s linka prodaje minimalno u količini od 10 komada, što znači da stvar košta manje od 1 dolar. Radi se o adapteru koji u sebi ima AD i DA pretvornik, što je najvažnija komponenta u obradi signala. A adapter koji košta manje od jednog dolara je šrot zadnje klase.

Možeš jednostavno ukopčati sluške u TV ako ima 3.5mm out a ako nema (u što sumnjam), onda možeš uzeti cinch (M) na 3.5mm (Ž) adapter pa spojiti rca audio out na telki sa sluškama. Jedino što s time gubiš mogućnost korištenja mikrofona.

Probao sam ovo s TV-om (3,5 mm out), al onda mi je kvaliteta zvuka puno lošija nego kad koristim headset preko kontrolera. Čini mi se da ću jednostavno morat nabavit neki pravi USB headset.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice