CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.194.649
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
13 godina
protjeran
Re: CPU hladnjaci P&O
cic kaže...

Koristeno je mjesec dana, a garanciju ima malo vise od godinu dana.Vidim da ga ti imas pa jel mi mozes ukratko reci kakvo je. 

evo tu ti sve pise, da se ne ponavljam:)

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/cooler-master-seidon-120v/205740.aspx

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Pošto u temi nema odgovora, da probam ovdje :D

Preporuka za vodeno hlađenje. Kućište: Thermaltake Chaser MK-I, cijena: do 120€

I može preporuka za kvalitetne ventove 140mm ? Šta mislite o Noctua PPC ili Corsair AirFlow LED ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.6.2014 19:46 (amsi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
CPU hladnjaci P&O

E usput malo pitanje...

Akasa Voodoo Venom, ovo točnije: http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=HS-080-AK

Mogu ga dobit novo zapakirano za 250 kn, jel se isplati i jel bi moglo ohladit FX8320 OC-an? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa 250 kn nije puno ali sudeći po bazi coolera ne očekuj spektakl.

11 godina
Znaci onda maybe ipak bolje Vapor-X?
To su mi zasad jedina dva zracna coolera koja me privlace.
14 godina

Vapor-X košta puno više nego što hladi tako da ga ja ne bi nikad kupio ali ako ti je bitnija estetika onda ga uzmi.

13 godina
CPU hladnjaci P&O

za vapor ne bi dao ni 100kn kamo li tu lovu...užas od hladnjaka

zašto te privlači taj vapor? pogledaj si Phanteks TC12DX, možda te i on privuče :D

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
2 1 hvala 0
11 godina
CPU hladnjaci P&O

Vapor-X me privlaci jer obozavam Sapphire.

Kad gledam review-eve ne cini mi se los, moze neki argument?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
CPU hladnjaci P&O

Cijena bi mogla biti duplo manja :D dosta argumenata? :D

Ono i TT Frio Extreme je dobar po recenzijama, ali, imam ga kraj sebe i ne vrijedi pola za koliko se prodaje ;)

Za vapor znam da ima lošu bazu i da je bučan...i da je skup :D

Ono, ok, kupiš, metneš na min. okretaje i ok :) ali ako misliš ocati, vapor nije za to, i ima znatno boljih hladnjaka u tom rangu love

Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

a i ti ga sad bubas da Frio Extreme ne vrijedi ni za pola onoga za koliko se prodaje!...{#} kaj bi ti high-end hladnjak od "kile i po" za 250kn, je budes gledao tu sapunicu malo sutra!{#}

Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina
CPU hladnjaci P&O

Dobro, ajmo onda zaboravit malo na estetiku.

Kakvi su komentari na Rajintek Ereboss-a recimo?

Il mi dajte neki slican prijedlog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

a i ti ga sad bubas da Frio Extreme ne vrijedi ni za pola onoga za koliko se prodaje!...{#} kaj bi ti high-end hladnjak od "kile i po" za 250kn, je budes gledao tu sapunicu malo sutra!{#}

pa ne vrijedi, sto ni jasno? hladnjak je uzasan. Platio sam ga 350kn i zao mi je. Ono najgore je sto je bucan kako god postelas. Jednostavno ne vrijedi 600kn koja mu i je standardna prodajna cijena. 

14 godina
CPU hladnjaci P&O

Pozdrav svima..

Sklepao sam si novi setup..

Mislim da imam probleme sa hladnjakom(Zalman CNPS10X Optima)

Temperature su do 82°C a hladnjak i cjevi su hladne

Temperature su na °C iste sa i bez ventilatora.

Probao sam promjenit pastu i stavit ga ispočetka no nema razlike.

Usto je i sam Zalmanov ventilator užasno bučan čak i pri 900okr/min..

Samsung Galaxy S5
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
CPU hladnjaci P&O

Temperature pratiš u čemu? daj slike hwinfo i coretemp-a

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Dojitza kaže...

Odlučio sam uzeti PWM fan, ali ne znam kojega bih.

Evo između čega se premišljam

SCYTHE Glide Stream, 140mm /120mm
SCYTHE Slip Stream 120mm

SCYTHE Glide Stream 120mm

ARCTIC Cooling f8 pro 120mm-- Ovaj je sa newegga pa me zanima ima li to kod nas za kupit negdje i je li toliko bolji od ovis scytheovih da ga se isplati naručivati izvana

mene zanima dužina kabela, jer na ventu od 140 mm, ne znam sad točno koji je jer nisam doma no mislim da je neki od cm, kabel mi ne dohvati do matične, pa mi je pod kontrolom samo stražnji vent i ako netko ima jedan od ovih koji su navedeni - pogotovo onaj od 140 mm, jel možda zna koje su dužine kablovi

Nabavio sam SCYTHE Slip Stream 120mm, jer je jedini bio dostupan i kompatibilan s mojim hladnjakom.

Kabel je cca 15cm.

11 godina
CPU hladnjaci P&O

Ok, odlučil sam se za gotovo riješenje, zasad.
Neda mi se ic u neke extreme, pa cijelo dan pregledavam review-e i gledam cijene...

Napokon sam sve odabir na par komada, zasad.

Od niže cijene prema višljoj:

Raijintek Themis, 200 kn
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.350e056cf0a64dbabbe992b0992f488e.raijintek-cpu-hladnjak-themis-p-n-cprt-002.aspx
Doduše, vjerujem da ga ovaj ima jeftinije: http://www.njuskalo.hr/procesori/100-500kn-vrhunski-hladnjaci-procesore-razni-original-oglas-11775069

Sljedeći mi je CoolerMaster V8, 350 kn.
http://www.njuskalo.hr/procesori/amd-phenom-ii-x4-965-be-oglas-10115140

I jedno vodeno za kraj, Antec H2O 650, 475 kn:

http://www.links.hr/?naziv=vodeno-hladenje-antec-h2o-650-cpu-hladenje-socket-775-1150-1155-1156-1366-2011-am2-am3-fm1-fm2&option=artikl&id_artikl=051.003.051

Od ta tri izbora, koji najbolje uzet?

Gledal sam da može do 200W izgurat, V8 je tu s deklariranih 180W (i najboljim dizajnom), Themis bi kakti trebo 200W (frostytech review kaže da ide to) uz pristupačnu cijenu, a Antec je vodeno pa ima mogućnost moddanja i ima mjesta napredku...

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2014 18:11 (zagi988).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
CPU hladnjaci P&O

Protegni se još 100kn za Noctua NH-D14.

P.S taj Coolermasterova 'V' serija je živo smeće, čisti šminkeraj.

4 1 hvala 1
11 godina
CPU hladnjaci P&O

Maaaaaalo mi je prevelka Noctua, imal sam ju u obziru ali sam umjesto nje ubacio Antec vodeno.

Istina, Themis bolje hladi od V8 ali daaaaaamn that V8 looks good.

Znači ostaje mi Themis i Antec. Themis onaj njuskalo lik ima za 170 kn + shipping tak da mi je bolje uzet u ducanu.
Ok, igrat cu se en ten tini pa koji ispadne. {#} 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O
Mislio sam promjeniti ovaj A30 Arctic cooler sa nekim vodenim hlađenjem. Neke preporuke? tnx
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
CPU hladnjaci P&O

Do koliko para? I koje kućište imaš?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 17:48 (Deawood).

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O
Do 700 kuna, kuciste Thermaltake V6
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
CPU hladnjaci P&O

Trebam pomoć. Uzimao bih vodeno hlađenje, do 900tinjak kn. Međutim problem je što mi ovaj z9 plus ne prima dupli radiator top bez modanja. Recite mi koja su mi rješenja, što preporučujete, modanje i dupli ili neki dobar single 120/140 rad?! Gledam, h80i i h90 od single radova, recenzije su mi nejasne, negdje jedan bolje hladi, a na drugom mjestu drugi{#}. Ovaj CM 212 zimi radi fantastičan posao, no na ovim vrućinama mi CPU ide i do 60, što mi se nikako ne sviđa. Može mi netko s pouzdanjem reć da bi mi jedan primjerice h90 ili h80i ljeti držao proc ispod 60, sa ovim OC-om (1.38v, 4.5-4.7ghz) ?! hvala

Don't these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there's one you're bound to divide it .....Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Kalmageddon kaže...

H100i iz ADMa, ako se možeš protegnuti 100kn, samo, dali stane 240mm rad u tvoje kućište? Jer gledam na netu i nigdje nemogu naći dali H100i može stati u Thermaltake V6. @eywa33- svakako modanje i 240mm rad, dual rad obavlja svojo posao puno bolje od bilo kojeg single rad rješenja.
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 12:36 (Deawood).
14 godina

Obojici bih preporučio H90.

12 godina
odjavljen
Deawood kaže...
Kalmageddon kaže...

H100i iz ADMa, ako se možeš protegnuti 100kn, samo, dali stane 240mm rad u tvoje kućište? Jer gledam na netu i nigdje nemogu naći dali H100i može stati u Thermaltake V6. @eywa33- svakako modanje i 240mm rad, dual rad obavlja svojo posao puno bolje od bilo kojeg single rad rješenja.
itomic009 kaže...

Obojici bih preporučio H90.

Proveo sam par sati tražeći rješenje...zaključio sam da je h80i promašaj - sudeći prema user feedbacku na neweggu. H90 je prošao puno bolje. Također, single rad me ne bi baš oduševio, pogotovo s obzirom da košta sitno manje od dual rad rješenja. Nisam pretjerano sretan što ću morat modat case da bu ugurao dupli rad, al ako želim zadovoljavajuće temp. nema mi druge.

Don't these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there's one you're bound to divide it .....Right in two!
14 godina
odjavljen
CPU hladnjaci P&O

Svakako idi na dual rad, a ako single rad po meni nema baš previše smisla (ukoliko nije u p/p konfiguraciji) zato jer ima slabije performanse od top-end zračnog hladnjaka (npr. Noctua NH-D14).

0 0 hvala 0
14 godina

Nema slabije performanse nego je H90 tu negdje sa top zračnim hladjnacima pa sada možeš birat ako hoćeš vodeno H90 ili NH-D14 i slične hladnjake. Ako hoćeš bolje performanse onda H110 ili H105 ili tako nešto. Vodeno hlađenje je puno elegantnije rješenje.

14 godina
odjavljen
CPU hladnjaci P&O

Ovdje se radi o H80i, da nebi bilo zabune, razlika između H80i i H90 je osjetna.

0 0 hvala 0
14 godina
CPU hladnjaci P&O

imam trilemu, i3-3240, stock kuler, kad renderiram video zna se dosta grijat, (pasta nova, nema prašine), Raijinteh Rhea, spire kepler ili lc cc-95 od jeftinijih, rhea me nekako najviše vuče zbog tri cjevi ali je i nešto skuplja (zanemarivo, bar kod ovih jeftinih)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Checola kaže...

imam trilemu, i3-3240, stock kuler, kad renderiram video zna se dosta grijat, (pasta nova, nema prašine), Raijinteh Rhea, spire kepler ili lc cc-95 od jeftinijih, rhea me nekako najviše vuče zbog tri cjevi ali je i nešto skuplja (zanemarivo, bar kod ovih jeftinih)

Rajintek rhea svakako{#}, kao sto velis tripu je triput{#} bez obzira sto je enormnih 20kn skuplji;)!lp

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice