CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.194.476
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
14 godina
neaktivan
Re: CPU hladnjaci P&O

Hahaha..... tek sad skuzio da sam izostavio slovo.... ali neka mu bude :)

Pozz.

12 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Tražim cooler do 300kn i za oko mi je zapeo ovaj Coolink Corator DS, pročitao par testova, djeluje i više nego dobar, vent je kao bučan na visokim okretajima al me to ne smeta pošto se mogu regulirat okretaji, bitno da je tih kod malog opterećenja.

Za 300kn mi se čini da nema ništa bolje kod nas ili možda ima? 

5 0 hvala 3
13 godina
protjeran
Sheldon kaže...

Tražim cooler do 300kn i za oko mi je zapeo ovaj Coolink Corator DS, pročitao par testova, djeluje i više nego dobar, vent je kao bučan na visokim okretajima al me to ne smeta pošto se mogu regulirat okretaji, bitno da je tih kod malog opterećenja.

Za 300kn mi se čini da nema ništa bolje kod nas ili možda ima? 

pa izgleda da za te novce nema{#}1kg metala. twin tower izvedba! skuplji je za cca 50-tak kuna od 212evo, 412s, CM t4 itd no i puno bolji pa prema tome slozio bi se da imamo novog best-buy kralja (iako po meni 300kn nije "mal" novac, no tko moze samo naprijed:)lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2014 1:33 (Stjepanj).
13 godina
CPU hladnjaci P&O

Bemti nisam ni vidio to čudo do sada :S neb ništa reko da ne idem na taj web svaki dan :D

Height (with fan) 155 mm - To mi se nekako najvise sviđa, znaci da ide doslovce u sve kutijice :)

Nadam se da imaju više na lageru, jer hvata me želja da uzmem jedan za 8320 i malo testiram :D

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2014 8:04 (FakeDeath).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O
Procitao sam par reviewa di je doticni cooler na vecim voltazama i oc za cak 10 + stupnjeva hladniji od 212evo!!!!brutala!:)
Moj PC  
3 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Što je pametnije uzeti, naravno oboje je polovno.  Scythe Grand Kama Cross ili CoolerMaster Hyper 412S? Cijena je tu negdje. Oboje ide na AMD CPU, za sada na ovaj koji imam Sempron, a poslije na nešto jače i življe.

Mišljenja, komentari, iskustva? 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
turbojc kaže...

Što je pametnije uzeti, naravno oboje je polovno.  Scythe Grand Kama Cross ili CoolerMaster Hyper 412S? Cijena je tu negdje. Oboje ide na AMD CPU, za sada na ovaj koji imam Sempron, a poslije na nešto jače i življe.

Mišljenja, komentari, iskustva? 

Ovak po sjecanju bi rekao da je bolji izbor Scytov cooler, ipak je tu 140mm vent, vise zraka i manje buke! prvo mi je na pamet pala sirina doticnog, onda sam pogledao koju plocu imas i koliko vidim nebu ti smetao pci-x slot! iako preferiram noviji sistem da mi se zrak ispuhuje van kroz push-pul sistem (u kombinaciji s tower hladnjacima), no mislim da s ovom mrcinom nemres fulati iako je 412S daleko ljepsi{#}!LP

15 godina
neaktivan
Ljepota mi sada nije prioritet, a ploča, ma zapravo, 90 konfiguracije će ići na promijenu, samo sve u svoje vrijeme.

Znači moglo bi se reći da je na knap jedina dobra prednost kod CM-a izgled?
16 godina
CPU hladnjaci P&O

Nakon (pre)dugo premišljanja napokon sam kupio cooler. Nakon dvoumljenja između Mugen 4 i CM 212 EVO otišao sam na zlatnu sredinu i uzeo Cooling Corator DS.

Prije ugradnje sam pokrenuo OCCT da vidim kako se ponaša stock cooler i nakon 50 s temp je dolazila na 86 stupnjeva što je automatski gasilo test. 

Nakon ugradnje se imalo što vidjeti. Temperature nisu prelazile 67 stupnjeva. Najbolje utrošenih 299 kn!

Sretno udomljen cooler Sretno udomljen cooler
Moj PC  
6 0 hvala 5
15 godina
SlavenK kaže...

Nakon (pre)dugo premišljanja napokon sam kupio cooler. Nakon dvoumljenja između Mugen 4 i CM 212 EVO otišao sam na zlatnu sredinu i uzeo Cooling Corator DS.

Prije ugradnje sam pokrenuo OCCT da vidim kako se ponaša stock cooler i nakon 50 s temp je dolazila na 86 stupnjeva što je automatski gasilo test. 

Nakon ugradnje se imalo što vidjeti. Temperature nisu prelazile 67 stupnjeva. Najbolje utrošenih 299 kn!

Kako si zadovoljan s bukom?

Ja jučer postavio jednoga na 2500K sa laganim OC na 3,8, u BIOSU naštelao lvl 2 od 9 (to je cca 1200 rpm, do 50 stupnjeva, i tih je.

Kad idem namjerno dizati temp, kad prođe 65 i više, pa se i rpm digne preko 1600 onda ga se dobro čuje...

Međutim isprobao nekoliko i testova i nije niti jednom porasla buka, tako da očito temp ostaju ispod ili tek malo iznad 50.

16 godina

Što se buke tiće zadovoljan sam, pošto mi kučište ima materijal za prigušivanje zvuka ne čuje se jako. Uglavnom mi je na 800 okretaja kad je u idle-u tako da je tih, a kad igram onda ionako dignem ventove na kučištu pošto ima potenciometar pa oni rade veću buku nego sam cooler. Budem vidio kasnije kad se poigram sa OC-om kako će to sve raditi. za sada je na stocku s time da mi turbo radi do 4.2 a ne 4.0GHz ali to je vjerojatno jer sam memoriju stavio na 1866MHz a ne 1600.

15 godina
SlavenK kaže...

Što se buke tiće zadovoljan sam, pošto mi kučište ima materijal za prigušivanje zvuka ne čuje se jako. Uglavnom mi je na 800 okretaja kad je u idle-u tako da je tih, a kad igram onda ionako dignem ventove na kučištu pošto ima potenciometar pa oni rade veću buku nego sam cooler. Budem vidio kasnije kad se poigram sa OC-om kako će to sve raditi. za sada je na stocku s time da mi turbo radi do 4.2 a ne 4.0GHz ali to je vjerojatno jer sam memoriju stavio na 1866MHz a ne 1600.

Super. Ja na tom kompu ostavio na 1200 rpm sve dok ne dođe na 50 stupnjeva. I takav je tih. A kućište nema dodatnih materijala za utišavanje.

13 godina
CPU hladnjaci P&O

daj testirajte to na "standard" bez ikakvih štelanja na 2,3 u biosu :)

ipak je 4pin, neka sam regulira...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jedino kaj sam naštelao je memoriju sa 1600 na 1866 dizao. Tako da PMW radi svoj posao. Atm je u idle 800-900 RPM i 31 stupanj. Kad ga opteretim testom onda temp odu do 70 ali se ne vrti na više od 1500 RPM

13 godina
CPU hladnjaci P&O

dat upali intel burn i hwinfo nakon 10min uslikaj hwinfo

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
FakeDeath kaže...

daj testirajte to na "standard" bez ikakvih štelanja na 2,3 u biosu :)

ipak je 4pin, neka sam regulira...

Ja nisam ni probao sa default vrijednostima, odmah ga naštelao u biosu kako mi paše i to je to. Nažalost bio komp samo kratko kod mene.

Ali imam ovih dana još neke narudžbe pa ću probat onda.

16 godina

Budem nakon posla tj vjerojatnije sutra pa uploadam

Tek danas uspio sjest za komp i odvrtiti test. u IntelBurn Testu temp ode do 79 stupnjeva

IntelBurn IntelBurn
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2014 13:45 (SlavenK).
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Ako bi mi netko mogao preporučiti "najbolji" procesor do max 400 kuna u Linksu(jedini shop koji ima u Osijeku-koliko ja znam).

Ne bih naručivao online,radije odem u trgovinu i kupim.

"Najbolji" mislim u pogledu performansa,ne tišine.

Ne smeta mi malo buke,jedino da nije kao da mlažnjak imam pored sebe

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
SlavenK kaže...

Budem nakon posla tj vjerojatnije sutra pa uploadam

Tek danas uspio sjest za komp i odvrtiti test. u IntelBurn Testu temp ode do 79 stupnjeva

I kakva je finalna presuda nakon tih 15-20 dana korištenja? Zadovoljan sa Coratorom ili ne?

15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Koji cooler je dostojan zamjene moga Corsair H60 (nova edicija) ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Osobno sam uzeo jučer T4, i izuzetno sam zadovoljan. Vjerujem da je 412S onda još bolji! A kamo li mugen s 2 venta, pogotovo nekome kome glasnoća nije bitna, i sl.
16 godina

Više sam nego zadovoljan sa coolerom. U idelu sad stoji temp na 29 stupnjeva i potpuno nečujan.

Čak sam u jednom trenutku pomislio da nekaj nije u redu sa PWM jer niti u igrama nisam čuo da se brzina dizala. Ali tek kad mi dođe nova grafa i monitor bum ga malo više izmučio.

14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

CM Hyper TX3 ili Scythe Katana 4 ili thermaltake contac 21 (ili neki drugi iz ADM webshopa,koji sam mozda falio)? 

zbog case-a (CM k350) sam ogranicen na coolere do 145~ mm (i htio bi kupiti sve komponente u ADM-U)

cpu ce biti i5 4690k i napravit cu laksi OC u daljoj buducnosti 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Sto mislite o CM seidon 120v? Jedna od najpovoljnijih vodenih.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
alien20 kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/cooler-master-seidon-120v/205740.aspx

LP{#}

11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
alien20 kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/cooler-master-seidon-120v/205740.aspx

LP{#}

To je ok za fx 6300 oc na nekih 4ghz, da bude hladan? ploca je http://www.asus.com/Motherboards/M5A97_R20/

16 godina
CPU hladnjaci P&O

Poz ekipa,

Što uzeti za I5 2500k:

Antec H20 650

Mugen 4

THX.

Battlelog: MUDO_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Jednom kad uzmes vodeno povratka na zrak nema;) no mugen4 je fenomenalan cooler bez prigovora!lp
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice