Podzrav, imam dell u2311h i stvarno me nerviraju masna sr_anja po njemu, prašinu nije problem ocistit, onaj nastavak s dlačicama na usisivač i čisti, al mrlje i one ostale gluposti ,kad sunce ili svjetlo udre sve se vidi, sva ova sredstva za čiščenje samo još više zameljaju, a ako sam dovoljno uporan i dovoljno dugo poliram to se skine, samo opet nekako se mala zrncca prašine zalipe i nikako ih skinit, eventualno noktom al to opet ostavi trag šporkice na ekranu pa kod ponovnog ciscenja se vrate te točkice natrag, tj prašina se zalipi, čak se ni onom krpicom za očale ne moze kako bog zapovida, ima li neko sredstvo s kojim se može ocistit ekran kako spada a da ne ostavlja tragove, sad imam S BOX screen cleaner od 20kn, ili mislite da jednostavno previše cjepidlačim jer to ne može nikad bit onako bez mrlja kao kad se izvuče iz kutije?
I ja sam imao isti problem na svom monitoru, onda sam poludio i uzeo arf za staklo i očistio. Još i sad je kristalno čist ;)
Za staklo neko sredstvo i papirnati ručnici i udri :)
I mene zanimaju strestva za cistenje.Imam LCD monitor (Samsung SyncMaster 2032bw) i uvjek se bojim cistiti krpom ili necime da neostetim ekran.
Imam isti monitor i isti problem kao i ti.
Na drugom Samsung-u SM 226 BW takvih problema nemam, lakše se čiste masnoće (otisci prstiju) sa ekrana sa istom tekućinom za čišćenje monitora.
Pogledaj i u OVOJ temi.
Imam isti monitor i isti problem kao i ti.
Na drugom Samsung-u SM 226 BW takvih problema nemam, lakše se čiste masnoće (otisci prstiju) sa ekrana sa istom tekućinom za čišćenje monitora.
Pogledaj i u OVOJ temi.
Hvala puno.
:) vidim da ima još perfekcionista kao ja. Ak neš mrzim to su sra*a na monitoru. Najbolje su mi se pokazale papirnate vlažne maramice za čišćenje lcd-ova, al neke znaju biti presuhe pa sam još dodatno uzeo od bandridgea screen cleaning fluid. Čisti super i ne ostaju one sitne dlačice papira kao kad se čisti sa običnim kuhinjskim papirnatim ručnicima.
Kod mene isti monitor i isti problem. Izluđuje me. Očistim ga i za 2 dana ista situacija.
znači mogu bez straha uzest sredstvo za čiščenje stakla? a šta da koristim kao krpu, ove šta sam dobia sa screen cleanerom su mekane al su smeče, več ima toliko prašine u njima da samo urade sra_nje, mogu li ubrus koristit?
Frende ja koristim ovo
http://www.foerch.hr/product.aspx?p=b58aed01-8271-4837-b64d-12ac5ebf8b0e&js=1
u kombinaciji s čarobnom krpom i ne da sam zadovoljan nego nema prašine i ekran se blista. Ja nebi koristio ubrus jer neki znaju bit hrapavi malo..radije zewa
Obična papirnata maramica namočena s vodom i za finiš suha zewa maramica.
(tako da ne grebe niti jedna!).
Provjereno - radi.
fala vam, mozda probam ujutro, mozda ne, javim ako sam uspia sta
ekipa AJAX za staklo prva stvar koja mi je ocistila tockice zalipljene prasine, i to treba dobro štrcnit 2 puta, i obavezno koristit nekakvu krpu koja je cista od prašine, dakle za 20kn ima one hamine za ekran u kutijici, idealno, a prof iz inf mi je reka da on cisti 70% alkoholom jer je ajax otapalo i moze ostetit povrsinu
Mene ubija LCD TV, čistio sam vodom i priloženom krpicom ali su ostali bijeli fleki po LCDu.
Jesi ovo našpricao na monitor pa brisao ili na krpicu pa onda ?
Na monitor, ali možeš i na krpicu.
Mene ubija LCD TV, čistio sam vodom i priloženom krpicom ali su ostali bijeli fleki po LCDu.
Jesi ovo našpricao na monitor pa brisao ili na krpicu pa onda ?
iskreno da bi kako bog zapovida poskida sve s ekrana 2 puta sam ajaxom štrcnia ko šta bi po staklu, dakle poprilično obilato, ali pazi da ti tekučina ne uđe u rubove ekrana pod plastiku, jer može uč u matricu i uništit je, to mi se prijatelju dogodilo, ugl legni ekran na pod i nemoj da ti se ajax slijeva u one rupe u kantunima ekrana.
ala jutros sam ga opet cistia ajaxom uju vrimena i sad je još gori nego prije, ispiydia sam se -.-
ala jutros sam ga opet cistia ajaxom uju vrimena i sad je još gori nego prije, ispiydia sam se -.-
Zato ja imam klasicni CRT, pobrises jednom mjesecno i savrseno :D
Jedino mi najveci problem predstavlja kolicina prasine koja mi se nakupi po kompu u samo tjedan dana.
evo ovakva je situacija,nakon yebavanja sa bog zna čime cilo jutro odlucim odustat, isa sam oprat jelenju kožicu(ono za naočale) vodom jer je bilo prašine na njoj, dakle operem je sapunom,isperem vodom i malo je u ručnik utrljam samo da upije nešto vode iz nje,i onda gledam i mislim se, pa ovo uopče nije tako mokro,samo lagano vlažno,ugasim ekran,stavim je na njega i samo u pet poteza vodoravnih prođem cijeli ekran,bia je cili vlažan nakon toga jer voda ne isparava tako lako al kad se osušia, nije se tako sjajia otkad sam ga kupia xd, dakle s obzirom da svugdi po netu citam kako ajax i te stvari za staklo nisu dobre, savjet je ultrameka krpica + voda xd.
Zato ja imam klasicni CRT, pobrises jednom mjesecno i savrseno :D
Jedino mi najveci problem predstavlja kolicina prasine koja mi se nakupi po kompu u samo tjedan dana.
a dioptrija? crt če ti uništit oči radi refreshanja i titranja,btw ja svako 4 dana cistim stol i pc usisivacem jer me prasina nervira.
evo ovakva je situacija,nakon yebavanja sa bog zna čime cilo jutro odlucim odustat, isa sam oprat jelenju kožicu(ono za naočale) vodom jer je bilo prašine na njoj, dakle operem je sapunom,isperem vodom i malo je u ručnik utrljam samo da upije nešto vode iz nje,i onda gledam i mislim se, pa ovo uopče nije tako mokro,samo lagano vlažno,ugasim ekran,stavim je na njega i samo u pet poteza vodoravnih prođem cijeli ekran,bia je cili vlažan nakon toga jer voda ne isparava tako lako al kad se osušia, nije se tako sjajia otkad sam ga kupia xd, dakle s obzirom da svugdi po netu citam kako ajax i te stvari za staklo nisu dobre, savjet je ultrameka krpica + voda xd.
Ako koristiš običnu vodu onda mora biti destilirana jer ova sa pipe ostavlja bijele mrlje od kamenca.
Ako koristiš običnu vodu onda mora biti destilirana jer ova sa pipe ostavlja bijele mrlje od kamenca.
a najmanji problem je uzest litru destilirane vode,al evo koristia sam običnu iz špine(slavine) i nema nikakvih mrlja.
Zavisi kakva voda jer kod mene ostavlja.
evo proba sam istu metodu s destiliranom vodom, savršenstvo! nema nicega na ekranu, površina divota jedna, crna ,čista ko iz ducana prvi dan.
Evo da ja pitan, kako je najbolje cistit ekran i di iman kupit sastojke?
Krpicom za čišćenje ekrana. Sastojke možeš kupiti u najbližoj poljoprivrednoj ljekarni.
a da procitas post poviše? 2l destilirane vode na benzinskoj 7kn, uzmi krpicu za naocale, utopi u desstiliranu vodu, u suhom ručniku je malo posuši,stavi na ekran, 4-5 ravnomjernih pokreta i bit ce ko sad iz ducana.