Zanima me koji bi način bio najbolji za očistiti unutrašnjost od prašine...Dok smo bili na praksi imali smo neki uređaj prijenosni koji se ukopčao u struju i puhao je zrak...Bio je malen i jako dobar..Sad ne znam kak se to zove...Probao sam guglati kompresore i slične stvari no to je sve preglomazno...
Ako tko ima kakvu ideju nek da link odma za kupnju toga...
Alat za čišćenje računala od prašine
- poruka: 50
- |
- čitano: 22.301
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Kist (cetka) za farbanje..
Ma s tim sad čistim, ali nije to efikasno...Ako netko zna kak se zove uređaj iz mog prvog posta, dajte link...
cekic?lol.. salim se.. idealno bi bilo imat neki mali kompresor.. al opet nemos sa njim sve ocistit.. ipak treba malo ruke "zaprljat"
Zove se kompresor.Inače je velik od 25 litara na dalje i košta od 500kn na dalje.Ovaj mali prijenosni košta malo više,e sad gdje ga ima za kupiti nemam pojma.Kao ni kolika mu je točna cijena...
imas kupiti u chipoteci u zagreu sprej (neki komprimirani zrak ili nesto slicno)...
a dugotrajno je sigurno najbolje kupiti kompresor....
imas kupiti u chipoteci u zagreu sprej (neki komprimirani zrak ili nesto slicno)...
a dugotrajno je sigurno najbolje kupiti kompresor....
Skup je sprej košta 54kn,a potrošiš ga taj tren...
Trebal bi mi neki kompresor do maksimalno 550 kuna, pa ako tko more najt kaj...Da je prenosiv i mali...
Trebal bi mi neki kompresor do maksimalno 550 kuna, pa ako tko more najt kaj...Da je prenosiv i mali...
pa lijepo odi na najblizi hardware store iliti bauhaus/baumax ili nesto slicno i pogledaj sta se nudi
Najbliži mi je jako daleko, a gledal sam na netu u bauhausu sam našel neki ali je 640 kn...Malo preskup pa ako ima gdje oko 550 kn.
Ja koristim fen za kosu - poprilično jako puše, a mogu mu se i isključiti grijači tako da napravim sve s njim. Eventualno još meki kistovi i štapići za uši ako se radi o nekoj "zakorjeloj" prašini ili teško dostupnijem mjestu.
odlična ideja ! fen za kosu je zakon za one koji nemaju kompresor iako priznajem s njim se očisti najbolje. A za teško dostupnu prašinu koja se mora baš ručno očistiti je dobro krpicu ili štapič za uši natopiti sa malo alkohola lakše se skida ta prašina, provjereno funkcionira!
Ako ste dvojica moš i sa pumpom za bicikl...
Zanima me koji bi način bio najbolji za očistiti unutrašnjost od prašine...Dok smo bili na praksi imali smo neki uređaj prijenosni koji se ukopčao u struju i puhao je zrak...Bio je malen i jako dobar..Sad ne znam kak se to zove...Probao sam guglati kompresore i slične stvari no to je sve preglomazno...
Mozda ovo ste imali ?
Mozda ovo ste imali ?
Bilo je slično ovome više
xD nemam pojma
xD nemam pojma
Evo ovo je mini kompresor
Ja uzmen usisavač okrenem ono crjevo i deri zapraši sve moguče i nemoguče,
ali kasnije za detaljnije uzmem kompresor i očistim.
120 kuna dođe mali kompresor idealan za to u Baumaxu.
To ti je na zadnjoj slici kompresor koji ti se ukapča u autu tamo gdje imaš ono za paliti cigarete (znači, kad trebaš na putu napumpati gumu ili luftić na plaži, imaš kompresor sa sobom). Inaće, mislim da sam vidio takve kompresore od 50 kn pa nadalje. Za njega si kupiš pretvarač 220V AC u 12V DC i to ti je sva mudrost. Bar ja tako mislim
Problem ja kaj ja nemrem do tih trgovina pa moram online naručiti, pa ako more netko direktni link ostaviti...
možda bi i ovo moglo poslužiti, samo bi trebalo složiti neku cijev na njega i neki nastavak koji ima mali izlaz, tak da dobije na snazi(mada mislim da je ipak preslabo)
http://www.njuskalo.hr/surfanje-ronjenje/kompresor-12v-oglas-861321
e da, ako imaš koji frižider ili škrinju (zamrzivač) i ako radi motor na njemu, jako jednostavno od njega možeš napraviti kompresor, koji uz pravilan nastavak može solidno puhati
Kompresor vulgaris....
I medicinska maska/radnička maska, radi bakterija... (osobito ako radite u servisu)
Kompresor vulgaris....
I medicinska maska/radnička maska, radi bakterija... (osobito ako radite u servisu)
A gdje ga kupiti ( online ) i koliko dođe
Evo sa ovim možeš ocistiti PC.
Ja koristim fen za kosu - poprilično jako puše, a mogu mu se i isključiti grijači tako da napravim sve s njim. Eventualno još meki kistovi i štapići za uši ako se radi o nekoj "zakorjeloj" prašini ili teško dostupnijem mjestu.
Potpisujem, ja maznem zenin fen (dosta jaki :D) i deri. Jos ako fen ima mogucnost da puse i hladni zrak to ti je zakon, skoro da nema sto ne ispuse.
Da, ali PC onda mora biti pod strujom jer nemam kam inače uštekat USB, a to je rizično...
Da, ali PC onda mora biti pod strujom jer nemam kam inače uštekat USB, a to je rizično...
Mozes ovo i u struju ustekat...
Mozes ovo i u struju ustekat...
Kak...nigdje ne piše da ima adapter neki...samo usb