WindowsPhone - Općenito
- poruka: 19.924
- |
- čitano: 2.954.248
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
naravno, zbog zatvorenosti i jeste sigurniji,ALI ljudima kojima je bitna sigurnost nije bitna cijena, to želim reć
da, totalno, isplati se firmi prelazit na drugi sustav koji će živit još maksimalno 2-3 godine, a ova firma se nije uspila probit na tržištu sa android uređajem pa se vataju za slamku spasa pošto nitko više ne planira proizvodit wp uređaje, mlaćenje mrtvog tovara
ne bi nitko tko ima imalo zdravog razuma a firme se posebno neće hvatat za os koji je i američka murija odbacila
Pa mobilni uredjaji se tako i tako mjenjaju na cca dvogodisnjem periodu, pa kad bi bila neka kikiriki cjena, wp bi bio solidan izbor . Naravno, bitno je i kakve apk trebaju toj firmi . Evo moja L535 jednako brza i fluidna ko i prvog dana ( a stara vise od dve god ), cak ni baterija nije zgubila znacajno kapaciteta....
Nisam siguran da firme menjaju mobilne telefone na dve godine. Onima na boljim pozicijama da, ali sitnoj ribi, kakvoj su ovi uređaji namenjeni, teško. Osim toga, dosta kompanija zahteva da se za pristup korporativnom mailu i drugim informacionim sistemima koristi VPN ili specifične aplikacije. To nije uvek sasvim trivijalno na mobilnim platformama. Naterati kompanijski IT da podrži određenu platformu, a znati da ćeš za 2 godine prelaziti na drugu i morati ponoviti ceo proces, pri čemu ta druga već danas postoji i nije skuplja, je blago rečeno neracionalno.
Ovak iz glave ti mogu nabrojati desetak firmi iz cro ( cak su i poznate, sto pa naviše zaposlenika ), gdje it odjel ( dva tri mamina sina ) sluze samo tome da pokvareni printer odvezu u ovlasteni servis. Kad kupuju mobove, kriterij su cjena i provizija. Od apk: pozivi, sms, bazicna navigacija, 3 ili 4 G net, office, pdf pregled, bazicni mail, i tak, nikaj specificno... A lumije su u maloprodaji bile par sto kuna ( L550 sam kupio kćerci za 550 kn u ht-u u supertjednu ) pa je naveliko vjerojatno smjesna cjena...
Hmm, kad je već tako, a gde je provizija na uređaju od 550kn? Šalim se, imaš pravo, moje gledište je malo iskrivljeno jer generalno kompanije s kojima firma u kojoj radim sarađuje imaju malo ozbiljniji IT.
Glede cjene, kad usporedis npr L550 ili L535 sa androidom iste cjene ( 500-700 kn ), u toj klasi je ta lumija mercedes naspram jeftinjak androida, bilo po pouzdanosti, kvaliteti, fluidnosti, trajanju baterije... A za pozive, poruke, navigaciju, tu i tamo koji mail ili fotku bu posluzilo...
Provizija ? Ooooo,,kompa,,,pa znas da su hrvati cudotvorci u toj domeni. Kupis 200 lumija i dobis ugovor za dostavu sa tom tvrtkom, ili dobis od njih job da im radis fasadu i kroviste.... Jbg, nisu sve tvrtke fb, google,ht...ima zivota i u bausteli, dostavi,trgovini, sportu, kozmetici, estradi, modi, ....a oni i neznaju kaj je vpn niti im to treba....
Zelio bih samo napomenuti da je Windows Mobile i dalje korisniji od iOS-a!
Danas sam trebao provjeriti sta se desava sa WIFI mrezom, jer me je malo zezala.
iOS - nema Wifi Analyzer.
Android - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=en
Windows UVP - https://www.microsoft.com/en-us/store/p/wifi-analyzer/9nblggh33n0n
Treba navesti citat palog nam spamera:
"Windows je mrtav sistem, nema ni osnovne aplikacije"
Pa eto, ima bar napredne, ako nema 50 verzija fejsbuka i 2.000.000 aplikacija za prdjenje!
https://mashtips.com/best-iphone-wifi-tools-network-analyzer/amp/

Procio sam bas taj clanak prije nego sto sam napisao post,
i ne, ni jedna od tih aplikacija ne nudi mogucnost graficke analize po spektru,
kanalima i frekvencijama.
I da si bar procitao ista sa tog linka, shvatio bi to.
Mozes procitati da je prije aplikacija postojala, ali je maknuta sa storea:
https://forums.anandtech.com/threads/wifi-analyzer-equivalent-on-ios.2406205/#post-36857744
Postoji za hakirane mobitele - ali to nije svrha, osobito jer ne hakira svatko svoj mob.
Nova inačica Windows Phone Internals 2.2 izlazi uskoro. Izgleda da je majstor uspio razbiti bootloader na svim Lumiama. Uskoro očekujemo gomilu custom romova Windowsa i Androida.
Radujte se narodi .
Bit ce koristan kad prestane sluzbena podrska od Microsofta.
S tim alatom verzije 1.2 sam si napravio backup ROM-ove za L1020.
Trenutno imam backupe za:
WP8.1
W10 1511
W10 1607
Nisam ju jos nadogradio na novi OS, dok ne vidim jel ce raditi RegHackovi.
Reinstaliraj.
Testirao MyTube! i MyTube!Beta, rade savrseno oba.
Išao sam isprazniti karticu i skužio sam da mi zautima 17gb nepostojećih podataka. Znaći sve sam zbrisao sa nje, sve aplikacije osim jedne sam prebacio na internu memroriju.
Zauzima mi 6 gb nepostojećih aplikacija, 1 gb nepostojećih slika, i 9 gb nepostojećih drugih podataka. U međuvremenu sam ju formatirao i rješio problem, no zašto i što se to događa?
Išao sam isprazniti karticu i skužio sam da mi zautima 17gb nepostojećih podataka. Znaći sve sam zbrisao sa nje, sve aplikacije osim jedne sam prebacio na internu memroriju.
Zauzima mi 6 gb nepostojećih aplikacija, 1 gb nepostojećih slika, i 9 gb nepostojećih drugih podataka. U međuvremenu sam ju formatirao i rješio problem, no zašto i što se to događa?
Držiš Instagram na SDu? Jel to upotrebljivo uopće?
Pozdrav imam 11gb memorije na mobu..nemam sd karticu
Sad slike mi zauzimaju 1.5gb i aplikacije i podatci ap skoro 5gb i ostale datoteke 2GB..
Kad idem na temeljno ciscenje tu mi izlista podaci aplikacija,sta je to koji su to podatci pretpostavaljm spremljene Here maps..onda sigurnosna kopija od 1.12 GB itd
Imam par aplikacija preglednik,here,viber,fb,mesenger,jedna igra i to je vise manje to
Jel netko ima problem s gubitom kontaktova? U postavkama pod računima ne vidim više svoj glavni račun, nemam kontakte(osim onih iz FB aplikacije) i ladno mi ni eMail app ne radi kako treba(nemam obavijesti više).
Lumia 640XL DS 3G, 1709 ne znam točno koji.
Uradio HR i opet isti problem se pojavio nakon dan-dva.
Koju qrac?
ma radi to sve samo ti neznaš, to su ti safety features
sorry, znam da ti nije lako, zamislim samo sebe kako bi mi bilo da izgubim sve kontakte, ali jebiga, jače od mene
držim ti fige da riješiš to
Meni su vidljivi kontakti i sa Outlooka i sa Googla. Jedino nemam kontakte na SIMM kartici,
jer mi se desilo par puta da SIMM jednostavno umre bez najave, i od tad samo na Outlooku i Gmailu drzim.
SIMM nikako vise.
Jel netko ima problem s gubitom kontaktova? U postavkama pod računima ne vidim više svoj glavni račun, nemam kontakte(osim onih iz FB aplikacije) i ladno mi ni eMail app ne radi kako treba(nemam obavijesti više).
Lumia 640XL DS 3G, 1709 ne znam točno koji.
Uradio HR i opet isti problem se pojavio nakon dan-dva.
Koju qrac?
Probaj obrisat MS account te ga ponovno kreiraj (naravno prijavi se na njega nakon što si ga kreirao).
Sto vi imate debele zivce... Ja sam odustao od wp kada su mi se neke fotke pohranjivale a neke nisu. Okines fotku nekog racuna da imas kao pomocni dokaz da posaljes ako neko trazi, i neko zatrazi ono NEMA, pa kako nema 100% sam sliko. Vec su mi bili dokur*ili i reseti i hard reseti a i wp. Najvise sam odugovlacio jer sam bio na symbianu pa na wp-u i mrsko mi se bilo prilagodjavat n android ili i-os. Na android sam se naviknuo za sat doslovno. Vjerujem da bi isto bilii sa i-os. Niko nije bio optimisticniji za wp od mene ali ne vrijedi se ljudi vise nervirat...