WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.967.275
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
WP8 - Općenito

Kingdoms And Lords dostupno na Store...

http://wmpoweruser.com/gamelofts-kingdoms-and-lords-xbox-live-game-now-in-the-windows-phone-store-for-all/

Ako netko misli igrati neka javi, meni je ok...

Ne dajem kolegama forumašima TU i TD.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: WP8 - Opčenito
Naj weather app za wp8?
Windows Phone FTW
15 godina

Ja koristim CroWeather.

HTC 8X :)
15 godina

bing

16 godina
neaktivan
14 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Moji favoriti su Vieather i Forecast

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Bing weather, po meni :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
WP8 - Općenito

Kako sam novi na WP8, molim da mi poznavaoci tog operativnog sustava pomognu. 

Nažalost nemogu pronaći "VIP Meni" na Nokiji 920. Kamo to spada, gdje ga mogu naći.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: WP8 - Općenito
millo kaže...

Nažalost nemogu pronaći "VIP Meni" na Nokiji 920. Kamo to spada, gdje ga mogu naći.

Hvala

Ako se ne varam mislis na ono sto je kod mene T-HT menu tj. sim aplikacije. To je u settings -> system -> mobile network -> sim applications (sasvim dolje)

14 godina
Eld kaže...
millo kaže...

Hvala

Ako se ne varam mislis na ono sto je kod mene T-HT menu tj. sim aplikacije. To je u settings -> system -> mobile network -> sim applications (sasvim dolje)

Hvala puno, no problem je što ja baš tu stavku mobile network nemam (VIP). {#}

Jezik i regija su mi na US. Možda zbog toga.

13 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Suzio sam izbor na 2 moba, HTC 8S ili Lumia 520.

Kolko vidim na papiru su gotovo isti, dual core, 512mb rama, 4 inča ekrani iste reze. Jedino što HTC ima led flash, a Nokia duplo više memorije.

Čitao sam da 8S ima problema sa memorijom, da se napuni neki folder koji se ne može izbirsat, jel ima i kod Lumije taj problem i da li tih 512mb rama predstavlja problem kod nekih aplikacija kako gsm arena kaže?

Ako je netko slučajno koristio oba, koji je bolji izbor?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lolipopmen kaže...

Kolko vidim na papiru su gotovo isti, dual core, 512mb rama, 4 inča ekrani iste reze. Jedino što HTC ima led flash, a Nokia duplo više memorije.

Čitao sam da 8S ima problema sa memorijom, da se napuni neki folder koji se ne može izbirsat, jel ima i kod Lumije taj problem i da li tih 512mb rama predstavlja problem kod nekih aplikacija kako gsm arena kaže?

Ja imam 8s i uopce ne primjecujem da mi mob ima 512mb rama, ne predstavlja mi to uopce problem, sve je odlicno optimizirano :)

A mislim da i Lumia ima taj problem sa folderom other, kazu svi da se to rjesava sa najnovijim updateom koji bi uskoro trebao doc na sve mobitele..

Iskreno, preporucio bi ti Lumiu jer Nokia ima aplikacije i igre koje mozes instalirat samo na njima

13 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

To je temp folder koji se može brisati na Nokiji, no ima i 3rd party appova i za 8S koji će to napravit. Da, 8S može imati problema s memorijom jer appovi nemogu na sd karticu tako da je ona nužna za pjesme , filmove i sl. jer nakon OS-a, 10ak aplikacija, mapa za navigaciju i par igrica baš i nema previše mjesta na njemu. Imao oba, 8S ima bolji ekran, ljepši je, odlično leži u ruci zbog oblika i materijala te ima flashlight. Nokia ima svoje posebne Nokia appove koji su vrh naspram ostalih proizvođaća (npr. HERE Drive vrhunska navigacija) i bolju kameru ali bez blica {#}.  Oba su dobra moba, e sad neki poput mene nisu mogli bez blica jer mi ne služi samo za slikanje, a opet podrška koju Nokia daje za WP je fenomenalna. Savjet, uštedi još koju kunu i uzmi Ativ S (1800kn - Links), highend mob WP8 generacije mobova po cijeni midrange Androida.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Ma za ram sam pitao jer na gsm areni za Lumiu 520 piše da zbog 512mb neke aplikacije nisu kompatibilne.

E kad bi taj update riješio problem, bilo bi super. Nokia me malo više privlači samo zbog free navigacije.

Kako si zadovoljan sa ekranom na 8s? Kutevi gledanja, vidljivost na suncu?

Edit: Kao što je kolega gore napisao vidio sam taj Ativ S, koja je "caka" kod njega? Vrlo povoljan, samo 300kn skuplji od 8s, a razlika nebo i zemlja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 12:25 (lolipopmen).

0 0 hvala 0
15 godina
lolipopmen kaže...

Jesi razmišljao o Lumii 620? Mrvicu manji ekran (3,8) ali ima prednju kameru i bljeskalicu. Po meni best-buy.

Inače ako si baš između 520 i 8S onda preporučujem 520, jednostavno podrška Nokie je po meni presudna razlika, navigacija, i mnoštvo ostalih Nokia-only aplikacija.

Swedish latin super funk.
17 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Slažem se sa kolegama iznad i preporicio bih ti lumiu zbog besplatne vrhunske navigacije kao i nokijinih aplikacija. Konkretno Nokia camera aplikacija je must have ako ti je bitna fotografija jer imas rucne postavke opcija kao shutter sppeed i iso postavke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
WP8 - Općenito

Ako ti je kod HTC-a jedini minus što nema tu navigaciju, i to se može riješiti, pomoću Fidlera se skine.

HTC 8X :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
lolipopmen kaže...

Ma za ram sam pitao jer na gsm areni za Lumiu 520 piše da zbog 512mb neke aplikacije nisu kompatibilne.

E kad bi taj update riješio problem, bilo bi super. Nokia me malo više privlači samo zbog free navigacije.

Kako si zadovoljan sa ekranom na 8s? Kutevi gledanja, vidljivost na suncu?

Edit: Kao što je kolega gore napisao vidio sam taj Ativ S, koja je "caka" kod njega? Vrlo povoljan, samo 300kn skuplji od 8s, a razlika nebo i zemlja.

Nema ti nikakve '' cake '' kod Ativ S moba. model je po specifikacijama identican Lumiji 920 ( hardverski , mozda je samo kamera nesto bolja ) + sto ima utor za micro sd do 64 GB . Takodjer preporucujem i zbog audio chip-a ( wolfson dac ) 

Ja sam ga kupio ovdje na forumu i nisam pozalio niti sekunde sto sam odbacio SGS3 zbog njega . Svakako preporuka . 

( jedina je '' caka '' eventualno sto nije bas marketinski ''guran '' od strane operatera ili samog Samsunga pa nije ''popularan '' )

It's all about the sound . (Quincy Jones)
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 13:00 (unimatrix001).
12 godina
WP8 - Općenito

Mozes bokiine appove staviti i na druge wp8 uredaje ja na htc 8x imam here drive i nokia pro cam i rade odlicno. Ima tu na forumi finta kak to napravit

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
WP8 - Općenito

Nedostaci kod HTC 8S su:

-Premalo memorije, 2.2gb slobodno na raspologanje (za sve), ne mogu se aplikacije instalirati na m-sd karticu...

-Nema Nokia aplikacije (HERE Drive, HERE City Lens, Ringtone Maker, Video Trimmer, Nokia Camera, Nokia Xpress, Transfer My Data, Nokia Beamer, Storage Check itd...), neke Nokia aplikacije se mogu instalirati preko Proxy sheme, ali nije ni to previše pouzdano (adresa za proxy shemu ne radi)

Ako ti to ne smeta, kupi 8S.

Ne dajem kolegama forumašima TU i TD.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Ativ S mi se sviđa, ali mi je prevelik + nema Nokia appove koje svi hvalite tako da on otpada.

Lumiu 620 nisam ni primjetio, ali koliko vidim skuplja je cca 400kn od Lumie 520, a ima manji ekran.

Onda nađem Lumiu 720 (ja sam mislio da je to Lumia 710 sa većim ekranom i WP7.5, sad vidim da je WP8) koja je neznatno skuplja od 620, a ima veći ekran i bolju kameru. Neznam ni sam više..

HTC 8S definitivno ispada iz igre, ostaju 3 Nokie.

Nekako me najviše vuče na 520 jer je najeftinija, a ima meni sve bitno (4 inča ekran, 8gb memorije + kartica i ok kamera) i u radu je potpuno ista kao i ove skuplje.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Danas kolege uzele 2kom Lumia 520, vrlo, vrlo solidno. Imaju dobar osjećaj u ruci, robusni su, aplikacije, više manje sve su tu, nema bljeskalice, kompasa, ali ovo ostalo je izvrsno za te novce.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
11 godina
WP8 - Općenito

Nedavno sam kupio Lumiu 925, super zadovoljan, nakon gomilu High-end Androida, konacno da mi mobitel radi kako treba. Jedini problem mi je bio prebaciti pjesme. Naime, na kompu imam Win 8.1 i koristim Winamp Pro. Posto sam perfekcionist, zelim da mi sve bude po crti, pa tako i pjesme, sa odgovarajucim nazivima, izvodjacima, albumima, zanrovima i slikama albuma. Problem je bio sto nisam mogao nigdje naci koji Tag Idvx cita WP8. Na svu srecu sam naletio na jednu aplikaciju za mobitel zvanu "Music Import". Pomocu nje skidam pjesme i onda mjenjam sve one informacije koje sam izlistao, tako da su mi pjesme uredno poslozene. Moje pitanje je, kako je moguce da je Microsoft odobrio program koji je u biti "pirate", posto sve te pjesme mogu skidati besplatno, a jos uz to, program se naplacuje 1 dolar.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
WP8 - Općenito

"Ativ S mi se sviđa, ali mi je prevelik + nema Nokia appove koje svi hvalite tako da on otpada."

Ja sam promijenio HTC 8X i tri L920 i sada imam Ativ S, pa cu dati svoja iskustva.

HTC 8X odlicno izgleda, a dosta je tanji (sto objektivno sto subjektivno, zbog stanjenih rubova) i laksi od L920.
Medjutim, meni je ekran na 8X nekako bio malen, a i 16GB memorije mi je bilo malo, pa sam ga dao supruzi - ona je prezadovoljna, najvise upravo zbog izgleda i "tankoce".

Nakon toga sam izmijenjao 3 L920, ali su sve 3 bile defektne (nesto do mog peha, a mozda i do moje zahtjevnosti, (pisao sam o tome vec). Uglavnom uspio sam ih vratiti natrag.

I pored tog loseg iskustva, ako iskljucim te defekte, L920 je vrhunski mobitel - ako je sve OK s njim. Tezina mi nije smetala ni najmanje, cak naprotiv. Dizajn odlican, radi odlicno - a posebno mi se svidjala Nokia Smart Cam aplikacija (sad je Pro Cam i Smart Cam objedinjena u Nokia Cam). Zatim neke fore koje je Nokia integrirala u Amber - Glance (jos kad stave notifikacije), saturation settings, cal+sms block itd...

Kako god, kupio sam Ativ S na amazon.de za 192 EUR (sada je 180, sto je fakat bagatela) - i moram reci da je fantastican telefon, definitivno, najbolji odnos cijene i kvalitete na WP (ako ne uopste).
Hardverski skoro identican L920 (izuzev kamere, ali ni kamera na L920 nije bogznasta i cudo nevidjeno). Veci ekran, AMOLED, SD kartica - tako da sada imam 48 GB memorije, baterija objektivno i subjektivno DALEKO bolja nego na L920 (uz to izmjenjiva).
Dizajn...mada bolje izgleda nego S3, ja nisam pretjerano odusevljen i meni licno su i 8X i L920 daleko atraktivniji - ali to je stvar ukusa, neko vise voli "konzervativniji" pristup. Mislim da je zapravo njegov dizajn dobar, ali se ne uklapa toliko sa Windows Phone (kao sto se uklapa Lumia, ili kao sto se npr. uklapala Omnia 7).

Here Drive+ sam instalirao pomocu nekakvog uputstva s XDA, ali nisam siguran da to jos uvijek moze. Btw, moze se i kupiti regularno za ne-nokia mobitele, ali kosta 50$, sto je malo previse kad naviknes na aplikacije do 2$.

Sa Nokie mi dakle nedostaje dizajn, i poneka aplikacija/settings. Sve ostalo mi je isto ili bolje na Ativ S (btw, ativ takodje ima gore pomenuti call block). Kada bih - po istoj cijeni - mogao birati izmedju ta dva mobitela, jako tesko bih se odlucio.
Medjutim, kada uzmemo u obzir da je L920 nekih 120 eura skuplja, mislim da dvojbe nema. :)

Planiram na Ativ S ostati dok ne stigne Lumia 1520, odnosno dok ne bude pristupacna po nekoj normalnoj cijeni.

Btw, Ativ S je, i pored toga sto nije unibody kuciste, jako dobro sklopljen i nema ni trunka skljocanja, krckanja i sl. - a prva L920 koje sam se rijesio je krckala na svaki dodir.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 12:10 (knight).

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

vlasnici l920 i većeg broja... dostupna je nokia refocus app. cool ali restartajte telefon jer ga je meni ubilo u pojam...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Imam jedan problem. Naime, imam HTC 8S, i svako toliko mi se javlja pogreška da mi Sim kartica nije umetnuta, a je.  I onda trebam izvadit karticu, malu puhnut u nju i opet je stavit, pa sve radi ispravno. Zna li netko u čemu je problem?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
whisper12 kaže...

Imam jedan problem. Naime, imam HTC 8S, i svako toliko mi se javlja pogreška da mi Sim kartica nije umetnuta, a je.  I onda trebam izvadit karticu, malu puhnut u nju i opet je stavit, pa sve radi ispravno. Zna li netko u čemu je problem?

Isprobaj SIM karticu u drugom mobitelu, ako ti tu gresku javlja i u drugom mobitelu, onda je SIM neispravna.. ako radi OK u drugom mobitelu onda salji HTC 8S  na servis jer je onda do njega greska (sim utor-kontakti)

17 godina
WP8 - Općenito
PC RULES!!!

0 0 hvala 0
12 godina
WP8 - Općenito

Samo za " L 920, 925, 928,1020 i 1520

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Evo dečki, stigo vam je i Asphalt 8.. Doduše, nije ko na iOSu i Androidu besplatan, al stigo je ;)

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/asphalt-8-airborne/3a9e6a13-433b-495d-879e-d4704fb40703

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx

0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice