Taj problem je bio prisutan i na HTC 8x: nema veze sa sim karticom, to je 'feature' koji se pojavio mislim sa updateom koji je sam HTC pustio nakon GDR2... Zaje8avao je tak mob i mene do GDR3.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo dečki, stigo vam je i Asphalt 8.. Doduše, nije ko na iOSu i Androidu besplatan, al stigo je ;)
http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/asphalt-8-airborne/3a9e6a13-433b-495d-879e-d4704fb40703
Ja sam iznenaden i to ugodno. Nema nikakvih podstekavanja na l820!

Ovo je super stvar xd
Ja koristim CroWeather.
bing
Bing weather, po meni :)
Hvala svima na preporukama.
Do sad sam koristio bing, ali livetileovi ne funkcioniraju kako treba, npr kada udem u aplikaciju, pise recimo 10 stupnjeva za neki grad a kad izadem iz appa i pogledam livetile pise neka sasvim druga temperatura npr 17 stupnjeva, tako da se ne updateaju tileovi kako treba. Druga stvar, sada mi bing pokazuje da je u Rijeci 16°, a cini mi se da je puno manje, rekao bi da je oko 5°, tako da cini mi se nije ni točan baš.
Isprobao sam i croweather po preporuci, nije mi nešto posebno ali nije ni loš, sada za Rijeku pokazuje 11°, sto je realnije od binga po mojoj procjeni (bio sam vani).
Instalirao sam i Viather ali on mi ne radi, pise getting hourly forecast i ucitava par minuta, nista od toga.
Takoder još od prije imam WeatherSense, on pokazuje 3° stupnja u Rijeci..
Forecast mi se najvise od svih svidja, lijepo izgleda, ali nesto nije uredu kao i sa bingom, kaze da je 16° stupnjeva vani trenutno a kao sto sam vec rekao nisam siguran u to.
Sada od svih ovim appova, koji je po vama najpouzdaniji i koliko je točnost tih podataka uopce? Stvarno neznam više kome vjerovati od tolikih appova i jos na kraju svaki pokazuje drugacije.
jbga... koristim amazing weather jer je mi je on najtočniji. weather sense je isto bio OK al je počeo bulaznit. weather view ti je super i trebao bi biti dosa točan jer podatje kupi sa YR.NO i ovaj ti je jedini besplatan.
Hvala svima na preporukama.
Do sad sam koristio bing, ali livetileovi ne funkcioniraju kako treba, npr kada udem u aplikaciju, pise recimo 10 stupnjeva za neki grad a kad izadem iz appa i pogledam livetile pise neka sasvim druga temperatura npr 17 stupnjeva, tako da se ne updateaju tileovi kako treba. Druga stvar, sada mi bing pokazuje da je u Rijeci 16°, a cini mi se da je puno manje, rekao bi da je oko 5°, tako da cini mi se nije ni točan baš.
Isprobao sam i croweather po preporuci, nije mi nešto posebno ali nije ni loš, sada za Rijeku pokazuje 11°, sto je realnije od binga po mojoj procjeni (bio sam vani).
Instalirao sam i Viather ali on mi ne radi, pise getting hourly forecast i ucitava par minuta, nista od toga.
Takoder još od prije imam WeatherSense, on pokazuje 3° stupnja u Rijeci..
Forecast mi se najvise od svih svidja, lijepo izgleda, ali nesto nije uredu kao i sa bingom, kaze da je 16° stupnjeva vani trenutno a kao sto sam vec rekao nisam siguran u to.
Sada od svih ovim appova, koji je po vama najpouzdaniji i koliko je točnost tih podataka uopce? Stvarno neznam više kome vjerovati od tolikih appova i jos na kraju svaki pokazuje drugacije.
Ja koristim Bing samo zbog lock screena :) A za pracenje lokalne temperature koristim program "Meteo stanica": http://www.windowsphone.com/hr-hr/store/app/meteo-stanica/70497f50-a626-4bdd-b288-da3c22494a68 koji skuplja podatke sa lokalnih privatnih meteo stanica. Imas temperaturu, brzinu i smjer vjetra, tlak .... itd. Izaberes si onu koja ti je najbliza a koliko vidim za Rijeku ima 3 dostupne. Moja nekada zna zastekati tj. ne osvjezava podatke na vrijeme ali to nije do programa nego do onoga tko je vlasnik meteo stanice i kako je odrzava. Inace te podatke pratim i na kompu: http://pljusak.com
A ako mi zatreba ili me zanima visednevna prognoza jednostavno odem na stranice DHMZ-a i pogledam :)
hellooouuu :D ugasila sam sve zvukove na mobitelu ali nikako nemogu ugasiti zvuk kad slikam sliku sto me uzasno zivcira jel netko mozda zna kako da to maknem???? imam huawei w1
hellooouuu :D ugasila sam sve zvukove na mobitelu ali nikako nemogu ugasiti zvuk kad slikam sliku sto me uzasno zivcira jel netko mozda zna kako da to maknem???? imam huawei w1
Postavke>zvukovi>dole na dnu imaš za isključit pojedine specifične zvukove.
Postavke>zvukovi>dole na dnu imaš za isključit pojedine specifične zvukove.
kao sto rekoh jesam ali idalje se cuje :-/
postavke -> melodije zvona + zvukovi -> scrolaj dolje i odznači "Okidač kamere"
EDIT: Već odgovoreno, kod mene radi, to je nešto do tvog moba.
"Ativ S mi se sviđa, ali mi je prevelik + nema Nokia appove koje svi hvalite tako da on otpada."
Ja sam promijenio HTC 8X i tri L920 i sada imam Ativ S, pa cu dati svoja iskustva.
HTC 8X odlicno izgleda, a dosta je tanji (sto objektivno sto subjektivno, zbog stanjenih rubova) i laksi od L920.
Medjutim, meni je ekran na 8X nekako bio malen, a i 16GB memorije mi je bilo malo, pa sam ga dao supruzi - ona je prezadovoljna, najvise upravo zbog izgleda i "tankoce".
Nakon toga sam izmijenjao 3 L920, ali su sve 3 bile defektne (nesto do mog peha, a mozda i do moje zahtjevnosti, (pisao sam o tome vec). Uglavnom uspio sam ih vratiti natrag.
I pored tog loseg iskustva, ako iskljucim te defekte, L920 je vrhunski mobitel - ako je sve OK s njim. Tezina mi nije smetala ni najmanje, cak naprotiv. Dizajn odlican, radi odlicno - a posebno mi se svidjala Nokia Smart Cam aplikacija (sad je Pro Cam i Smart Cam objedinjena u Nokia Cam). Zatim neke fore koje je Nokia integrirala u Amber - Glance (jos kad stave notifikacije), saturation settings, cal+sms block itd...
Kako god, kupio sam Ativ S na amazon.de za 192 EUR (sada je 180, sto je fakat bagatela) - i moram reci da je fantastican telefon, definitivno, najbolji odnos cijene i kvalitete na WP (ako ne uopste).
Hardverski skoro identican L920 (izuzev kamere, ali ni kamera na L920 nije bogznasta i cudo nevidjeno). Veci ekran, AMOLED, SD kartica - tako da sada imam 48 GB memorije, baterija objektivno i subjektivno DALEKO bolja nego na L920 (uz to izmjenjiva).
Dizajn...mada bolje izgleda nego S3, ja nisam pretjerano odusevljen i meni licno su i 8X i L920 daleko atraktivniji - ali to je stvar ukusa, neko vise voli "konzervativniji" pristup. Mislim da je zapravo njegov dizajn dobar, ali se ne uklapa toliko sa Windows Phone (kao sto se uklapa Lumia, ili kao sto se npr. uklapala Omnia 7).
Here Drive+ sam instalirao pomocu nekakvog uputstva s XDA, ali nisam siguran da to jos uvijek moze. Btw, moze se i kupiti regularno za ne-nokia mobitele, ali kosta 50$, sto je malo previse kad naviknes na aplikacije do 2$.
Sa Nokie mi dakle nedostaje dizajn, i poneka aplikacija/settings. Sve ostalo mi je isto ili bolje na Ativ S (btw, ativ takodje ima gore pomenuti call block). Kada bih - po istoj cijeni - mogao birati izmedju ta dva mobitela, jako tesko bih se odlucio.
Medjutim, kada uzmemo u obzir da je L920 nekih 120 eura skuplja, mislim da dvojbe nema. :)
Planiram na Ativ S ostati dok ne stigne Lumia 1520, odnosno dok ne bude pristupacna po nekoj normalnoj cijeni.
Btw, Ativ S je, i pored toga sto nije unibody kuciste, jako dobro sklopljen i nema ni trunka skljocanja, krckanja i sl. - a prva L920 koje sam se rijesio je krckala na svaki dodir.
Hvala na iscrpnom odgovoru kolega
Ovako promijenio sam kriterije jer sam jučer u ruci držao Galaxy S4 i skužio da ti veliki ekrani nisu baš toliko nezgrapni koliko sam mislio, stvarno je gušt radit na velikom ekranu.
Odlučio sam se rastegnut i vrlo vjerojatno ću uzet Ativ S
Jedino me zanima da li će Ativ dobiti novi WP 8.1 (nadam se da je točno ime), ustvari koliku su ažurni u Microsoftu u nadogradnji starih WP mobova na novi softver? Jer Ativ S je high end i hardverski poprilično jak za WP pa bi trebao dobiti, zar ne?
Ili je bolja Nokia po tom pitanju?
Mobitele ne mjenjam često pa me zbog toga zanima, najmanje 2 godine bi ga imao.
postavke -> melodije zvona + zvukovi -> scrolaj dolje i odznači "Okidač kamere"
EDIT: Već odgovoreno, kod mene radi, to je nešto do tvog moba.
nemam nigdje di pise okidac kamere ili tako nesta..stavil sam mob na tvornicke postavke i idalje nista :-(
Uglavnom, sjećam se da je prije par godina donesen takav zakon - samo se nemogu sjetiti gdje.
Da . Ativ S ce dobiti update pocetkom slijedece godine usporedno sa predstavljanjem novih WP modela
Upravo skidam sluzbeni GDR3 za HTC 8s :)
Uglavnom, sjećam se da je prije par godina donesen takav zakon - samo se nemogu sjetiti gdje.
da mi nije prije slikalo par puta bez tona rekla bi i ja to ali sad nemam pojma kako to vratiti a sve moguce sam pokusala
Ja cekam lumiu 1520 jedva cekan da dode kod nas.
nego 8x mi se jucer resitirao dal ima ko takve probleme jos? Bilo ih je na pocetku kad sam ga kupio ali se sa updateom rjesilo i sad slucajno opet
Da . Ativ S ce dobiti update pocetkom slijedece godine usporedno sa predstavljanjem novih WP modela
Odluka je pala, kupujem Ativ S
Javim se kad ga uzmem, hvala svima na pomoći.

Lumia 920 vs Ativ S?
Koji ima bolju kameru, bateriju?
Gledajuci recenzije Ativ ima istu kameru kao S3 koja je navodno bolja nego na Lumii 920

Lumia 920 vs Ativ S?
Koji ima bolju kameru, bateriju?
Gledajuci recenzije Ativ ima istu kameru kao S3 koja je navodno bolja nego na Lumii 920
Tesko da je bolja...tj, definitivno nije...bilo koja kamera Pureview, znaci one ugradjene u High-end lumie, je bolja od bilo kojeg drugog mobitela...baterija je na strani Ativ S-a...
Tesko da je bolja...tj, definitivno nije...bilo koja kamera Pureview, znaci one ugradjene u High-end lumie, je bolja od bilo kojeg drugog mobitela...baterija je na strani Ativ S-a...
http://www.phonearena.com/reviews/Nokia-Lumia-920-vs-Samsung-Galaxy-S-III_id3202/page/3
Toliko hvale tu kameru na L920, a meni se ne čini ništa specijalno
http://www.phonearena.com/reviews/Nokia-Lumia-920-vs-Samsung-Galaxy-S-III_id3202/page/3
Toliko hvale tu kameru na L920, a meni se ne čini ništa specijalno
Imao sam S3, Xperiu Z, HTC One, iPhone 5 i sada Lumiu 925. Po kvaliteti kamere redosljed je sljedeci: Lumia 925, iPhone 5, S3, Xperia Z i HTC One. Na FullHD ekranu laptopa se vide razlike...Istina, lumia 924 ima jos jedno lece vise od 920 ali je to sve dosta slicno. šum na slici se jako teško vidi, a da ne spominjem slike po mraku. Hvale ju sa razlogom. Videi su takodjer bolji od svih...Sto se tice kamere, sa lumiom neces pogrijesiti...izradom, aplikacijama Nokia, i podrskom takodjer...ako ti je baterija jako bitna, onda Ativ S.
Ja imam trenutno S3 i okej je, ništa specijalno me nije uduševio
Čini se da se prebacujem na Lumiu i WP8
sto se tice kamere, ona nije bas vrhunska. slike ispadaju prilicno zrnato, dok video izgleda odlicno. prije Ativa sam imao xperiu p i na njemu slike ispadaju mnogo bolje nego na Ativu.
Ja ću čekati službeni update, jer se bojim da nešto ne uprskam a tek sam nabavio smartphone.
S androidom sam rasturao rootanje, castum roomove a ovdje još nisam siguran, naročito jer taj developerski update ide preko Weba a nema manualne instalacije kao kod Androida.
Inače , zadovoljan sam s WP8. Brzo sam ga skontao, jedino mi fale neke opcije koje su došle s ovom gdr3 nadogradnjom a s 8.1 će biti još bolje.
Evo citiram sebe od prije mjesec dana jer nisam htio stavljati GDR3 zbog toga što je mob. pod garancijom.
No, nisam mogao izdržati pa sam ga večeras stavio.
Prištekao sam se na Tomato "brutalnu tarifu"
Konačno za SMS mogu staviti svoj omiljeni mp3 "Devil_SMS"
Inače, nadogradnja traje relativno dugo, (vjerojatno je spora ta brutalna veza) ;) Morao sam isključiti štednju baterije jer nije htio downloadati dok je ta opcija bila uključena...čekao sam od 0...do 100% pola sata dok nisam skontao u čemu je problem.
Odlična slika a i zvuk.
Čuju se odlično i niski tonovi, bass guitar, bass drum itd.