WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.959.789
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: WP8 - Općenito
gamer34 kaže...
DrFriks kaže...

Mislim se uzeti lumiu 520 pa me zanima par stvari. Do sada sam koristio lumiu 610 i jako sam se razocarao, ali bih opet dao priliku nokii. Zanima me radi li whatsapp i viber normalno, dolaze li poruke i notofikacije na vrijeme? Takodjer, koji je dobar program za koristenje google chat (hangout)? 

Hvala!

Danas cu maznut bratu lumiu pa s iphona malo slat poruke na viber i whatsapp pa ti javim. A koliko ja znam dobre zamjene za hangouts jos nema, cuo sam da IM+ podrzava hangouts ali je ogranicena.

Dobra ideja, testiraj.

Ja samo primjetio kašnjenje s Viberom, Whatsapp i Skype nema problema.

Ne dajem kolegama forumašima TU i TD.
16 godina
Evo od mene..viber koristim malo, i za to koliko koristim mi radi ok, malo nekako spor al radi. Whatsapp 5x bolji app, vise funkcija, svaki dan ga koristim i notifikacije rade odlicno..
Windows Phone FTW
16 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Hvala vam! {#}

Malo cu vas jos pilati, ali ima li neke mane, ono bas da bode u oci?

0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
DrFriks kaže...

Hvala vam! {#}

Ima mane kao i svaki OS.

Šta te zanima? Ajde daj 5 kritičnih pitanja...

14 godina
WP8 - Općenito

Evo sad isprobao whatsapp i viber i tog navodnog kasnjinja nije bilo. Poslao sam jednu tekstualnu i jednu poruku sa slikom sa svakog i na Lumiu je stiglo mozda koju sekundu nakon sto je kod mene pisalo sent.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
gin.tonic kaže...
DrFriks kaže...

Hvala vam! {#}

Ima mane kao i svaki OS.

Ispricavam se na kasnjenju...

Zanima me da li se gubi data veza kada se cesto prebacuje sa 3g na edge (zivim na granici loseg i jako loseg signala)? Jesi li ga koristio kao sheranje interneta i kakva je veza? Recimo na lumiji 610 pise 3g a brzina je kao preko modema iz 95. Rotacija ekrana? Koliko traje baterija? Brzina otvaranja aplikacija (npr. viber, whatsapp i sl na 610 se otvaraju oko 20ak sec)?

16 godina
neaktivan
DrFriks kaže...
gin.tonic kaže...
DrFriks kaže...

Hvala vam! {#}

Ima mane kao i svaki OS.

Zanima me da li se gubi data veza kada se cesto prebacuje sa 3g na edge (zivim na granici loseg i jako loseg signala)? Jesi li ga koristio kao sheranje interneta i kakva je veza? Recimo na lumiji 610 pise 3g a brzina je kao preko modema iz 95. Rotacija ekrana? Koliko traje baterija? Brzina otvaranja aplikacija (npr. viber, whatsapp i sl na 610 se otvaraju oko 20ak sec)?

1. Ne gubi

2. Ja sam koristio i odlicna je veza, samo se nekad dogadalo da nisam mogao ukljucit sheranje, ne znam zasto.. I nakon nekog vremena bi normalno mogao ukljucit

3. Na mom HTC-u 8s se to nije dogadalo

4. Rotaciju ekrana ne mozes iskljuciti

5. Na 8s traje dan i po - 2

6. Evo isprobao sam viber, 10 sek da se otvori :)

15 godina
protjeran
DrFriks kaže...
gin.tonic kaže...
DrFriks kaže...

Hvala vam! {#}

Ima mane kao i svaki OS.

1.Zanima me da li se gubi data veza kada se cesto prebacuje sa 3g na edge (zivim na granici loseg i jako loseg signala)? 2.Jesi li ga koristio kao sheranje interneta i kakva je veza? Recimo na lumiji 610 pise 3g a brzina je kao preko modema iz 95. 3.Rotacija ekrana? 4.Koliko traje baterija? 5.Brzina otvaranja aplikacija (npr. viber, whatsapp i sl na 610 se otvaraju oko 20ak sec)?

1. Uf, to ne bi znao

2. Koristio sam dosta internet sharing kod prijatelja, ok je bila brzina oko 300kb/s (ovisi koji signal primaš), nipošto nisu bile modemske brzine. Veza nije pucala ako na to misliš.

3. Rotacija ekrana se ne može isključiti ali sa sljedećim update-om će doći.

4. Meni traje jedan dan, rekao bi prosjek (pričam za Lumiu 820)

5. Većinu aplikacija instant otvara, Viber otvara 2-3 sekunde, da traje 20 sekundi ne bi imao taj mobitel sigurno.

14 godina
Ne znam kako je moguce da se viber i whatsapp otvaraju 20 sec makar to bio low wnd mobitel kao lumia 610. Brzina 3g-a je odlicna, u surfanju mi se cini podjenako brzo kao na mom iP4s. Rotacije ekrana nema. I mom bratu koji nije heavy user batka potraje 2 dana na lumii 820.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s
16 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
Ne znam kako je moguce da se viber i whatsapp otvaraju 20 sec makar to bio low wnd mobitel kao lumia 610. Brzina 3g-a je odlicna, u surfanju mi se cini podjenako brzo kao na mom iP4s. Rotacije ekrana nema. I mom bratu koji nije heavy user batka potraje 2 dana na lumii 820.

Nazalost je tako. Nevjerovatno je koliko se sporo otvaraju, onda napises poruku (nekad se posalje, nekad ne, nema pravila), izadjes iz vibera, primis novu poruku na viber, otvaras viber 20ak sec, odgovoris na poruku, zatvoris viber, primis novu poruku, onda se upucas jer ne mozes vise to podnjeti. {#}

16 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Ispricavam se na duplom postu, moram vas jos malo ugnjavit :-D

Zanima me kako je na WP8 sa bocnim tipkama dok je uredjaj zakljucan, jer na 610 mi se desavalo da mi se skroz smanji zvuk ili se cak ugasi. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DrFriks kaže...

Zanima me kako je na WP8 sa bocnim tipkama dok je uredjaj zakljucan, jer na 610 mi se desavalo da mi se skroz smanji zvuk ili se cak ugasi. 

Na 8s nisam imao takvih slucajeva :)

16 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Pretpostavljam da ovi TD znace da su neki imali?

0 0 hvala 0
16 godina
DrFriks kaže...

Pretpostavljam da ovi TD znace da su neki imali?

Yap. 'Najnormalnija' stvar je na wp8 (imao sam 8s-a) da možeš koristit vol up i down buttone dok je mob zaključan{#}

15 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

Svi, pritom mislim prvenstveno na MS, stalno ponavljaju kak će sve bit bolje dok se proširi baza korisnika, pa će onda biti više appova... Iskreno, puno ljudi me pita kak sam zadovoljan sa WP. Kažem da sam većinom zadovoljan, al da me iritiraju stvari poput spomenutog volume controla, nedostatka stop tipke u mp3 playeru i još par sitnica. I onda ljudi mene gledaju u čudu. Najbolje od svega je dok mi je lik sa prastarom Nokiom (tipke i mali ekran) rekao 'jbt, pa to ima i ovo moje kino'. Pametnom dosta, sigurno neće kupit WP.

Nemam 14 godina
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
DrFriks kaže...

Zvak se da pojačati / smanjiti kad je mob zaključan, pa je moguće da ti se to desilo, ista situacije je i s WP8.

Slučajno isključiti mob je teže jer osim otključaavanja zaslona treba i podržati tipku i još potegnuti dolje po ekranu. Na ranijim verijama WP (prije manga mislim) se to znalo dešavati jer je sato trebalo podržati tipku.

Meni se osobno nikad nije dogodilo ni na Omniji 7 ni Lumiji 920.

16 godina
Ja neznam kako vama to radi ali evo ja sam sad probao pojacati zvuk dok je mob bio zakljucan, drzao sam tipku par sekunda i kad sam otkljucao mob zvuk se nije pojacao nego ostao kao i prije. Znam da se zvuk moze pojacavat dok se slusa muzika i onda kad je mob zakljucan. Mob je lumia820..
Windows Phone FTW
16 godina
DommY kaže...
Ja neznam kako vama to radi ali evo ja sam sad probao pojacati zvuk dok je mob bio zakljucan, drzao sam tipku par sekunda i kad sam otkljucao mob zvuk se nije pojacao nego ostao kao i prije. Znam da se zvuk moze pojacavat dok se slusa muzika i onda kad je mob zakljucan. Mob je lumia820..

Ne drži, nego stisni npr pet,šest puta vol down dok je mob lockan, pa onda vidi{#}

Ili ti imaš specijalnu verziju mobitela....

14 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Ni ja na 8s nemrem kontrolirati zvuk dok je mob lockan, osim kad je muzika u pozadini .....

3 0 hvala 0
16 godina
Evo sad sam probao takoder se ne mjenja jacina zvuka dali ja drzim ili stiscem par puta volume tipku. Izgleda da imam specijalnu verziju mobitela:D
Windows Phone FTW
17 godina
Danijel14 kaže...

Svi, pritom mislim prvenstveno na MS, stalno ponavljaju kak će sve bit bolje dok se proširi baza korisnika, pa će onda biti više appova... Iskreno, puno ljudi me pita kak sam zadovoljan sa WP. Kažem da sam većinom zadovoljan, al da me iritiraju stvari poput spomenutog volume controla, nedostatka stop tipke u mp3 playeru i još par sitnica. I onda ljudi mene gledaju u čudu. Najbolje od svega je dok mi je lik sa prastarom Nokiom (tipke i mali ekran) rekao 'jbt, pa to ima i ovo moje kino'. Pametnom dosta, sigurno neće kupit WP.

I moj TV iz 80-tih ima daljinski, pametnom dosta! {#}

Steam profile: Virty
17 godina
jopis kaže...
DommY kaže...

Ne drži, nego stisni npr pet,šest puta vol down dok je mob lockan, pa onda vidi{#}

Ili ti imaš specijalnu verziju mobitela....

Eto, ispada da i ja imam specijalnu verziju mobitela {#}

Lumia 920.

Tuka, drza, griza, stiska volume, jacina se ne mijenja {#}

Steam profile: Virty
16 godina
DommY kaže...
Evo sad sam probao takoder se ne mjenja jacina zvuka dali ja drzim ili stiscem par puta volume tipku. Izgleda da imam specijalnu verziju mobitela:D

Jedina stvar onda koja ima logike u toj priči je gdr2 update, budući da sam imao mob prije njega, što je možda i kod kolege s problemom isti slučaj, ako nije updejtao mob.

Lud ni blesav nisam, nakon 50 mobitela u 15 godina kupovanja istih, bio mi je šok da izvadim mob iz džepa, zaključan ostavljen u džep, smanjenog tona do kraja...

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 13:12 (jopis).
16 godina
jopis kaže...
DommY kaže...

Jedina stvar onda koja ima logike u toj priči je gdr2 update, budući da sam imao mob prije njega, što je možda i kod kolege s problemom isti slučaj, ako nije updejtao mob.

Lud ni blesav nisam, nakon 50 mobitela u 15 godina kupovanja istih, bio mi je šok da izvadim mob iz džepa, zaključan ostavljen u džep, smanjenog tona do kraja...

Nisi kolega blesav. Meni se na 8x isto događa.

Može se smanjiti zvuk dok je mob zaključan.

15 godina
protjeran
WP8 - Općenito

Oko čega se sad sporite?

Lumia 820, Amber, zaključan mobitel, tipke za glasnoću rade (ako player radi). Ako player ne radi ne može se glasnoća mijenjati s tipkama dok je zaključan.

Nikad nisam ni razmišljao o tome niti mi nije trebalo tako da meni to nije minus.

Nego jopis, dobio si trajan ban na pcekspertu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 13:45 (gin.tonic).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
DrFriks kaže...

Nisam imao takav problem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 13:48 (gin.tonic).
15 godina
protjeran
jopis kaže...
gin.tonic kaže...

Oko čega se sad sporite?

Lumia 820, Amber, zaključan mobitel, tipke za glasnoću rade.

Nego jopis, dobio si trajan ban na pcekspertu?

Ma ne sporimo, nego pokušavamo skopčat kako se kod nekog može stišavat zvuk dok je mob zaključan, a kod nekog ne, čudan 'feature'{#}

Budući da si disableao pmove ovdje, ukratko - nisam, nego kratkotrajni zbog trećeg infractiona, da sad ne pišem što kako i zašto, vidio si da ima još crvendaća osim mene na forumu od jučer dopodne{#}

Vjerojatno pitanje nije dobro bilo postavljeno zato svatko ima svoj fičur.

Da, nekakav rat je bio na Samsung i Apple temi, ništa novo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
WP8 - Općenito

Ima li tko problema sa kupovinom aplikacija na marketu?

Pokušavm kupiti ProShot preko PP i obija mi. 

Probao sam i sa karticom i isto...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
amater_2 kaže...

Gdje zaglavi? Nekad zna Market 'štekati' ali jako rijetko.

Kupio sam 4 aplikacije do sada i uvijek prihvatilo.

U Wallet imam imam sve automatski složeno, Paypal, a kartica Visa Electron debitna na kune, PBZ banka.

16 godina
gin.tonic kaže...
amater_2 kaže...

Gdje zaglavi? Nekad zna Market 'štekati' ali jako rijetko.

Kupio sam 4 aplikacije do sada i uvijek prihvatilo.

U Wallet imam imam sve automatski složeno, Paypal, a kartica Visa Electron debitna na kune, PBZ banka.

Evo kad sam vratio regiju na hr onda mi je dopustilo kupnju preko kartice.

Prije sam kupovao na UK regiji preko PayPala i nikad problema.

Danas mi je štekalo kod provjere.

Novaca imam na kartici tako da nije do toga.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice