Sony Xperia Z5 - Rasprava

poruka: 1.111
|
čitano: 183.092
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z5 - Rasprava

A gle, meni na Z5 Compact se isto topilo isprva, ali išla su dva updatea i dosta ciklusa punjenja i sad je normalno, doduše još uvijek ne drži kao Z3C al barem prebaci dan i pol korištenja. Vjerujem da će i na Premiumu tako bit, ali rezolucijom se plaća danak bateriji.

Većeg zagrijavanja ne bi trebalo bit do snimanja 4K više od minute ili igranja nakon 5 minuta, e sad, Z5C nema niti jednu onu bakrenu vodilju dok Z5 ima jednu a Z5P bi trebao imati dvije, pa malo promotri. 

Nadam se da će tijekom tvog testiranja sletit nova nadogradnja aplikacije kamere, nešto se šuška, ali ništa ne curi van pouzdano. Nisu još ni objavili kad bi trebao MM doći nego se pretpostavanja 12. mjesec tek :(

13 godina
neaktivan

Hm da.. Vidit ćemo još kako će sve biti. I ja se toplo nadam nekim nadogradnjama ako će poboljšati nešto ključno kao što pričaju..

Evo i linka na slike i test i to komplet jel...

http://mob.hr/testiramo-sony-xperia-z5-premium/

youtube.com/mislavbusic

0 0 hvala 0
14 godina
4K radi samo kad su u pitanju slika i video materijali, a u ostalom ekran radi na 1080p.
Svakako usporedi doživljaj gledanja 4k videa na Z5P sa ostalim dobrim 1440p i 1080p ekranima.
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Mislim da to nema smisla jer je ekran, tj. mobitel jednostavno fizički premali. Pa je to doslovno naguravanje piksela bezveze pomalo. Sve iznad 1080p je previše, a osbno sam prije za 720p na 5'' nego išta više. Rađe da mi baterija traje neg da buljim previše u ekran 

16 godina
odjavljen

Rezolucija ima smisla... da radi, ali ne radi pa je to sve skupa sranje od upscalea. :)

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pa vjerojatno radi na video/foto stvarima. I pošto ekran to podržava bit će moguće podesit ju za stalni prikaz kad se dobije root. Al to tek nebi imalo smisla, baterija bi trajala 3 minute. AKO.

14 godina

meni je to dobra stvar, jer sta ce tebi 4k rezolucija ako pregeldavas fejs ili buljis u homescreen.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

1 0 hvala 0
10 godina

Xperia z5 premium na testovima pokazuje znatno bolje hlađenje u odnosu na manje z5 modele usprkos 4k rezoluciji. Antutu prvi puta pokrenut donosi rezultat od 66000 , a nakon više odvrtanja nepada ispod 60000

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2015 6:37 (MatijaT30).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sinoc sam isprobao Antutu zavrtit 3 puta za redom i mogu potvrdit ovo za Premium. 58k sva 3 puta je odvrtila

youtube.com/mislavbusic
12 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan

Proveo sam jedno sat vremena blejeći i pokušavajući vidjeti jel Premium oštriji od G4. Uz mene 2 frenda i rodjak.

Zaključak priče, bolja slika na G4 u nekim slučajevima, u većini praktički nema razlike.

Pokušao sam zavrtit i 4k video na njemu, ali bemu sve, na g4 radi normalno, na xperiji ne radi, šteka..

youtube.com/mislavbusic
10 godina
neaktivan

U fazi sam kupovine moba, ima li netko da je presao sa Z3 na Z5...jeli vrijedi platiti 200 eura vise za Z5?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
escoobarr kaže...

U fazi sam kupovine moba, ima li netko da je presao sa Z3 na Z5...jeli vrijedi platiti 200 eura vise za Z5?

Ne. :)

12 godina
neaktivan

Ovi si trebaš. Meni je fingerprint senzor i hardverski bolja kamera sa jačim SoCom bila sasvim dovoljna za prelazak sa Z3C na Z5C pa vjerujem da se isplati uzet novije.

10 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Ovi si trebaš. Meni je fingerprint senzor i hardverski bolja kamera sa jačim SoCom bila sasvim dovoljna za prelazak sa Z3C na Z5C pa vjerujem da se isplati uzet novije.

i meni se nekako vise uzima Z5, pogotovo jer uzimam mob na duzi period, ne mislim ga mjenjat svake godine kao sto mnogi rade. kakva je situacija za displayom jeli ista bolji od Z3 ili je   isti mislim na kontrast?

12 godina
neaktivan

Po mom subjektivnom dojmu je bolji, eh sad, nije tolika razlika da je to očigledno ali uspoređujuć Z5C sa Z3C vidjiviji je na suncu više i sama boja ekrana je nešto toplija tako da su poboljšali white balance u odnosu na lani. Jedino što je otišlo dolje je baterija, traje oko dan i pol umjerenog korištenja sa igranjem, izvučem cijeli dan kad baš silujem.

16 godina
odjavljen

Treba imati na umu da je Z5 svakako bolji jer je noviji, ali u odnosu na Z3 i Z3C pogotovo, ne baš vrijedan razlike u cijeni.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Dobiješ malo bolji chipset i fingerprint reader. 200 eura? Ne u mojoj knjizi, nekome možda.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Baš me živo zanima, tko će je prvi "ubosti" u Hrvatskoj?!?! 

LINK; http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z5_premium_now_available_in_europe-news-14993.php

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Mislav 

12 godina
neaktivan
maks0806 kaže...
Dobiješ malo bolji chipset i fingerprint reader. 200 eura? Ne u mojoj knjizi, nekome možda.

E još jednog sa pogledom crnog i bijelog. Ah. Možda ti izgleda ''malo bolji chipset'' al taj chipset donosi noviju tehnologiju (zamisli, nakon 801 išla je 805 pa 810) i bolji prijem signala, barem onog LTE a nekome je to možda bitno, brži RAM, bolji processing slika i videa, na kraju krajeva superiorna video stabilizacija koja je na Z5 prisutna ne bi bila moguća bez novog chipseta. Nadalje, poboljšanja na hardveru kamere, aktuator i ostale stvari te na kraju krajeva i bolje slike i video. Fingerprint reader je futureproof stvar, dolaskom MMa će bit uvedena nativna podrška čime se omogućava korištenje otiska prsta u nizu stvari. I zadnje, možda i najvažnije, dulja podrška nego kod prethodnika!

16 godina
odjavljen
ATJLučko kaže...

Baš me živo zanima, tko će je prvi "ubosti" u Hrvatskoj?!?! 

LINK; http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z5_premium_now_available_in_europe-news-14993.php

Ja ću ga dobiti 19.11. ali ne pada mi na pamet uzeti ga privatno za "po doma".

12 godina
neaktivan

Logično. tek su s njim usrali motku.

14 godina
Sa tom novom kamerom i image procesing, kvaliteta i dalje kaska za konkurencijom. A 810 je donio zagrijavanje i manje trajanje baterije. Trebali su staviti 808 koji se dokazano ne pregrijava i ne throtla
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Aj fakat molit ću one koji IMAJU dotični mob u rukama da mi vele jel im se pregrijava ili ne? Jer izgleda da ja imam neki primjerak sa Antartike izvučen iz kocke leda...

A zagrijavaju se svi flagshipovi unazad 3-4 godine, od Xperie Z nadalje, čim ih malo ''prišarafi'' procesorski. Snimio sam 4K video 10 minuta i zagrijao se ali se nije ugasio. A Samsung ima granicu od koliko 4 il 5 minuta? 

Baterija je lošija, stoji, al i dalje izguram oko 36h standbya i preko 4.5h SoTa sa prosječnim korištenjem, što uključuje igranje RR3 i NFL Maddena uz upaljen LifeLog tracking bez STAMINAe. Upalim li STAMINAu, prek noći ne potroši ni 1% u standbyu.

Temperatura baterije je prosječno oko 32 stupnja, nakon igranja bude 35-38 stupnjeva. Jedamput sam preko 40 nabio nakon što sam ga fakat silovo sa 4K na suncu.

I kamera, bolje nego Z3, ostalo ovisi o fotografskom umijeću i Sonyjevom softveru koji je trenutno u razvoju još za dotični model. Druga stvar je što leća ima 24mm wide angle leću što konkurencija nema i onda je glupo sa istog mjesta stat i slikat pa onda radit crop istog detalja bez uzimanja u obzir svih parametara uređaja, kao što to radi GSMArena. Ja osobno smatram to prednošću jer u kadar dobijem više stvari. Za picajzliranje imamo DSLR i opleti...

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2015 20:52 (bubimir13).
16 godina
odjavljen
bubimir13 kaže...

Logično. tek su s njim usrali motku.

Na kojeg misliš?

bubimir13 kaže...

Aj fakat molit ću one koji IMAJU dotični mob u rukama da mi vele jel im se pregrijava ili ne? Jer izgleda da ja imam neki primjerak sa Antartike izvučen iz kocke leda...

A zagrijavaju se svi flagshipovi unazad 3-4 godine, od Xperie Z nadalje, čim ih malo ''prišarafi'' procesorski. Snimio sam 4K video 10 minuta i zagrijao se ali se nije ugasio.

Z5 Premium?

12 godina
neaktivan

Motku su usrali sa Z5 Premium. Jednostavno nije Premium već kao Z5+. Da je premium bio bi kao Galaxy Note 5 sa Z5 dizajnom.

A ovo pišem misleći na Z5 i Z5 Compact. Zapravo, Z5 Compact bi se trebao jače grijat od Z5 zbog toga što nema dual heat pipe i pastu i jer je manja površina zagrijavanja, no ono što je zanimljivo grije se isto ili čak i manje. Tak da fakat ne znam odakle ljudima to da se pregrijava, mora da ja imam neki poseban primjerak...

14 godina
Onda ti smanjuje takt da temp budu normalne, znači da throttla
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Moguće, ali to bi bilo onda uz očigledno smanjenje performansi a do toga ne dolazi niti do vidnog usporavanja animacija. 

14 godina
bubimir13 kaže...

Motku su usrali sa Z5 Premium. Jednostavno nije Premium već kao Z5+. Da je premium bio bi kao Galaxy Note 5 sa Z5 dizajnom.

A ovo pišem misleći na Z5 i Z5 Compact. Zapravo, Z5 Compact bi se trebao jače grijat od Z5 zbog toga što nema dual heat pipe i pastu i jer je manja površina zagrijavanja, no ono što je zanimljivo grije se isto ili čak i manje. Tak da fakat ne znam odakle ljudima to da se pregrijava, mora da ja imam neki poseban primjerak...

jao ja patim od ovih stvari, od malena, uvjek moram nesto otvoriti i pogledati, jos ako mogu nesto popraviti, u ovom slučaju zamjeniti pastu, uf. a sve se blizi kupovina Z5

o Bože o čemu razmišljam

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice