Sony Xperia Z5 - Rasprava

poruka: 1.111
|
čitano: 183.103
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z5 - Rasprava

Navodno krajem 12 mjeseca ili početkom nove godine. Prilično su zakopčani po tom pitanju. Jedino šta se uspjelo doznat je od australaca (telstra) da update za starije verzije, z3 seriju itd. će bit na proljeće, a m4 i ekipa od ljeta. Al to treba uzet s rezervom. Čudi me taj nedostatak glasina i informacija, dosta su se zakopčali...

12 godina
neaktivan

Malo nedavnih slikovnica 

https://www.flickr.com/photos/137232698@N06/23478274255

https://www.flickr.com/photos/137232698@N06/23182498420

https://www.flickr.com/photos/137232698@N06/23128111076

Najviše očekujem poboljšanja u low-light od sljedećih ažuriranja, neke stvari su popravljene neke su dalje od idealnog, al ide ka boljem 

*Ja sam daleko od idealnog fotografa 

12 godina
Kakav mu je slika sa blicem?
12 godina
neaktivan

Solidna. Blic je jači od ostalih Z serija do sada, no ipak malo slabiji od S6 i iP6s recimo.

16 godina
neaktivan

Koliko vam traje baterija? SoT? Izdrži li dan ipo 'svakodnevnog' korištenja - provjeravanje aplikacija, korištenje neta, tu i tamo slikanje itd

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kako kada i kako koju aplikaciju koristim. Nekad izdrži samo do kasno navečer a nekad zna i po 2 dana držat kada malo stanem na kočnicu. Sve u svemu neki prosjek, tj. malo iznad prosjeka.

11 godina
neaktivan

Pitanje @bubimir13 i sve ostale vlasnike Z5:

Kako si općenito zadovoljan sa Z5? Sa fingerprint readerom, zvučnicima, prednja/zadnja kamera..? Neka mala recka moba u par rečenica, jer si ti ipak real user everyday, ove recenzije po netu po mom mišljenju i nisu relevantne jer dobiju mob na par dana korištenja i onda napišu svoj subjektivni dojam i to je to. A nakon toga je mob možda dobio par nadogradnji i postao sasvim druga priča. Zato me interesira mišljenja nekoga tko je sa mobom 24/7 i zna ga " u dušu".

Interesira me to jer se razmišljam da mijenjam svoj S6 za Z5. Najviše me kod S6 smeta baterija jer ga uvijek moram dopunjavat uvečer da bi mi izdržao dok ne pođem na spavanje.

Zahvaljujem na bilo kakvoj info.

Pozz

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Može li mi netko tko posjeduje mob reci koliko bodova postiže na ovom novom AnTuTu v6.0

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
drinkoholic kaže...

Kako si općenito zadovoljan sa Z5? Sa fingerprint readerom, zvučnicima, prednja/zadnja kamera..? Neka mala recka moba u par rečenica, jer si ti ipak real user everyday, ove recenzije po netu po mom mišljenju i nisu relevantne jer dobiju mob na par dana korištenja i onda napišu svoj subjektivni dojam i to je to. A nakon toga je mob možda dobio par nadogradnji i postao sasvim druga priča. Zato me interesira mišljenja nekoga tko je sa mobom 24/7 i zna ga " u dušu".

Interesira me to jer se razmišljam da mijenjam svoj S6 za Z5. Najviše me kod S6 smeta baterija jer ga uvijek moram dopunjavat uvečer da bi mi izdržao dok ne pođem na spavanje.

Pozz

Ok, nisam baš najrealniji za neku recenziju jer ovo mi je 3. Sony u 3 godine i neće bit zadnju. Krenut ću prvo sa negativnim stvarima koje sam zamijetio a da nisu estetske prirode:

1. Neoptimiziran softver. Nije to loše, niti puno bugova ili rušenja, ali za razliku od Z3 serije na Z5 je LP dosta lošije napravljen što se vidi po povremenim trzajima tamo gdje Z3 nije trzala, i povremenom duljem čekanju na neku radnju gdje na Z3 se nije čekalo. Očekujem da MM to riješi jer će bit rađen prvo za Z5 seriju.

2. Baterija u odnosu na Z3 seriju. Tko ima Z3 seriju neka očekuje kraće trajanje baterije u startu. Da se razumijemo ovo je još uvijek iznad prosječno za ostatak flagship uređaja, ladno se dobije nekih 5h SoTa sa baš iscrpnim korištenjem i redovito od jutra do navečer, a ja se još i igram, po YT sam i ovisnik o društvenim mrežama (dobro baš ne ovisan, al otprilike mi je to posao, jel) pa to smatram OK rezultatom, al sa istim korištenjem na Z3 seriji ne bi dobio manje od 7h SoTa redovito. Ima slučajeva da sam zabilježio po 10h, a na forumu je bilo slika i po 11h, tako da ovih 4-5h zaista jadno zvuči usporedivši sa Z3 serijom. Očekujem, a i bilo je najava, da će baterija bit poboljšana na MM, iako Doze na Xperijama niti ne treba jer one same po sebi u stand byu ne troše puno. Tih 1-2% razlike neće se osjetit u stvarnosti.

3.Kamera, uspoređujući sa konkurencijom. Zaista, opet naizgled polovično softversko riješenje koje nije zadovoljilo ama baš nikoga i apsolutno softversko zaostajanje. Neće oduševit die hard fanove fotografije. Očekujem, a i priča se, da će MM tu donijet mnogo dobroga.

4. Sonyjevo uvažavanje korisnika. Na razini Good day and Fuck you very much. 

A sad dobre stvari.

1. Izgled, obožavam Compacte, taman su mi za ruke i monolitni dizajn se nekako ističe i prepoznatljiv je po kafićima  Pogotovo sa Xperia gravurom. Odlična kvaliteta izrade, nikad ja sa Sonyjem nisam imao problema oko toga osim ako ih sam ne stvorim. Znači sobjektivan dojam je zaista odličan od prvog primanja u ruku.

2. Baterija. Iako je pod negativnima i dalje je iznad prosjeka konkurencije i zapravo strong selling point Xperia. Pogotovo ako se obistine najave za MM.

3. Kamera. Iako sam popljuvao, treba reći da je unutra zaista, ali zaista vjerojatno na mobilnim uređajima najnapredniji hardver, od senzora do leća, i samo nesposobnost dobrog softvera doprinosi lošijoj ojeni kamere. Ipak, u pravim rukama znalaca i poznavalaca Xperia uređaja ova kamera daje zadivljujuće slike, pogotovo korištenjem Manual moda. Šteta što nisu implementirane sve ručne kontrole kao na G4, to mi fali da sve bude ipak perfektno.

4. RAM Managment. Odličan. Čak i na Z5C koji ima 2GB koji su danas granični kad hoće surađivat (grrrr poliranje softvera) to čini savršeno. Ne reloada mi Chrome tabove niti nakon 6-7 upaljenih aplikacija i uvijek se mogu pouzdat u svoj uređaj za napravit nešto na brzaka.

5. Fingerprint senzor. Na pravom mjestu, točak, precizan i konstantan. Samo nemojte masnim rukama probavat jer vam niti jedan tad neće dobro očitat. Očekujem još bolji nakon MM kad to postane nativno u OSu. Do 5 prstiju, bilo kako, od bilo kojim kutem i 9/10 će pogodit iz prve, ovaj jedan najkasnije u 3. pokušaju. To je ok.

Trenutno ga ocjenjujem oko 70/100 jer prošle su samo 2-3 nadogradnje i niti jedna velika, ili barem veća, sve su više manje bile maleno poliranje i radovi u kernelu. Zagrijavanja ima pri težim radnjama, ali pregrijat se neće, bez problema snimi oko 20 i više minuta 4K videa pri čemu je osjetno zagrijan al ide to i dalje, samo što se meni ne da testirat jer nikad toliko dugo ništa ne snimim. Ekran i sam izgled su ovisni o subjektivnom dojmu, pošto ja nevolim AMOLEDe ovo mi je odličan ekran, pogotovo sa Bravio điđamiđama i X-Reality forom. S6 po mom sudu ima samo malo bolje ispoliran softver kamere što se mogućnosti tiće, sve ostalo je ili će bit nakon nekoliko nadogradnji još na strani Z5 jer ovaj uređaj zaista po ugrađenom hardveraju ima dobar potencijal i odlično je izbalansiran.

6996 kaže...
Može li mi netko tko posjeduje mob reci koliko bodova postiže na ovom novom AnTuTu v6.0

Nešto više od 80.000 nebaždaren i opterećen svim aplikacijama. Vjerojatno bi se dalo dobit više, ali i manje.

11 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...
drinkoholic kaže...

Pozz

Ok, nisam baš najrealniji za neku recenziju jer ovo mi je 3. Sony u 3 godine i neće bit zadnju. Krenut ću prvo sa negativnim stvarima koje sam zamijetio a da nisu estetske prirode:

1. Neoptimiziran softver. Nije to loše, niti puno bugova ili rušenja, ali za razliku od Z3 serije na Z5 je LP dosta lošije napravljen što se vidi po povremenim trzajima tamo gdje Z3 nije trzala, i povremenom duljem čekanju na neku radnju gdje na Z3 se nije čekalo. Očekujem da MM to riješi jer će bit rađen prvo za Z5 seriju.

2. Baterija u odnosu na Z3 seriju. Tko ima Z3 seriju neka očekuje kraće trajanje baterije u startu. Da se razumijemo ovo je još uvijek iznad prosječno za ostatak flagship uređaja, ladno se dobije nekih 5h SoTa sa baš iscrpnim korištenjem i redovito od jutra do navečer, a ja se još i igram, po YT sam i ovisnik o društvenim mrežama (dobro baš ne ovisan, al otprilike mi je to posao, jel) pa to smatram OK rezultatom, al sa istim korištenjem na Z3 seriji ne bi dobio manje od 7h SoTa redovito. Ima slučajeva da sam zabilježio po 10h, a na forumu je bilo slika i po 11h, tako da ovih 4-5h zaista jadno zvuči usporedivši sa Z3 serijom. Očekujem, a i bilo je najava, da će baterija bit poboljšana na MM, iako Doze na Xperijama niti ne treba jer one same po sebi u stand byu ne troše puno. Tih 1-2% razlike neće se osjetit u stvarnosti.

3.Kamera, uspoređujući sa konkurencijom. Zaista, opet naizgled polovično softversko riješenje koje nije zadovoljilo ama baš nikoga i apsolutno softversko zaostajanje. Neće oduševit die hard fanove fotografije. Očekujem, a i priča se, da će MM tu donijet mnogo dobroga.

4. Sonyjevo uvažavanje korisnika. Na razini Good day and Fuck you very much. 

A sad dobre stvari.

1. Izgled, obožavam Compacte, taman su mi za ruke i monolitni dizajn se nekako ističe i prepoznatljiv je po kafićima  Pogotovo sa Xperia gravurom. Odlična kvaliteta izrade, nikad ja sa Sonyjem nisam imao problema oko toga osim ako ih sam ne stvorim. Znači sobjektivan dojam je zaista odličan od prvog primanja u ruku.

2. Baterija. Iako je pod negativnima i dalje je iznad prosjeka konkurencije i zapravo strong selling point Xperia. Pogotovo ako se obistine najave za MM.

3. Kamera. Iako sam popljuvao, treba reći da je unutra zaista, ali zaista vjerojatno na mobilnim uređajima najnapredniji hardver, od senzora do leća, i samo nesposobnost dobrog softvera doprinosi lošijoj ojeni kamere. Ipak, u pravim rukama znalaca i poznavalaca Xperia uređaja ova kamera daje zadivljujuće slike, pogotovo korištenjem Manual moda. Šteta što nisu implementirane sve ručne kontrole kao na G4, to mi fali da sve bude ipak perfektno.

4. RAM Managment. Odličan. Čak i na Z5C koji ima 2GB koji su danas granični kad hoće surađivat (grrrr poliranje softvera) to čini savršeno. Ne reloada mi Chrome tabove niti nakon 6-7 upaljenih aplikacija i uvijek se mogu pouzdat u svoj uređaj za napravit nešto na brzaka.

5. Fingerprint senzor. Na pravom mjestu, točak, precizan i konstantan. Samo nemojte masnim rukama probavat jer vam niti jedan tad neće dobro očitat. Očekujem još bolji nakon MM kad to postane nativno u OSu. Do 5 prstiju, bilo kako, od bilo kojim kutem i 9/10 će pogodit iz prve, ovaj jedan najkasnije u 3. pokušaju. To je ok.

Trenutno ga ocjenjujem oko 70/100 jer prošle su samo 2-3 nadogradnje i niti jedna velika, ili barem veća, sve su više manje bile maleno poliranje i radovi u kernelu. Zagrijavanja ima pri težim radnjama, ali pregrijat se neće, bez problema snimi oko 20 i više minuta 4K videa pri čemu je osjetno zagrijan al ide to i dalje, samo što se meni ne da testirat jer nikad toliko dugo ništa ne snimim. Ekran i sam izgled su ovisni o subjektivnom dojmu, pošto ja nevolim AMOLEDe ovo mi je odličan ekran, pogotovo sa Bravio điđamiđama i X-Reality forom. S6 po mom sudu ima samo malo bolje ispoliran softver kamere što se mogućnosti tiće, sve ostalo je ili će bit nakon nekoliko nadogradnji još na strani Z5 jer ovaj uređaj zaista po ugrađenom hardveraju ima dobar potencijal i odlično je izbalansiran.

6996 kaže...

Nešto više od 80.000 nebaždaren i opterećen svim aplikacijama. Vjerojatno bi se dalo dobit više, ali i manje.

Hvala drug na detaljnom odgovoru. Ovo potvrđuje moje mišljenje koje sam sebi stvorio o z5 a to je da je to vrhunski hardver sa malim djecijim softverskim bolestima koje se daju ispraviti nadogradnjama. Ja koji imam s6 za mene je 5 sati sota znanstvena fantastika :) kamera i ui vjerujem da ce sa MM doci na svoje a sta se tice brige i uvazavanja korisnika, mislim da je tu jedino Apple vrh a svi ostalu su ...

U svakom slucaju hvala, puno si mi pomogao. Jos samo da ja prelomim između z5 i nexus 6p.

pozz

14 godina

ma i ja sam sebi prelomio da cu uzeti Z5, samo cekam taj februar kad budem morao ponovo produziti ugovor sa operaterom.

a do tada moze biti samo jos bolji uz marshmallow i par naknadnih apdejta.

samo mi glupo da opet izbace nasljednika nakon kratkog vremena al Bože moj.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ne vjerujem da će izbacit do tad šta na flagship razini, eventualno jedan low ili mid range ili Z5 Ultra uređaj i tablet. Kako bude šta na ovom mobu stizalo od ažuriranja javljam tu tako da se može pratit.

14 godina

hajd mi samo reci sta je sa custom romovima, nisam na xda.u već dvije godine, jbg, zaboravilo se dosta toga, pa neke termine sam i zaboravio.

ako sam dobro skontao jos je nemoguce otkljucati bootloader, jel tako? negdje sam procitao da valjda lollipop koci nesto, hoce li biti sta bolje s vremenom?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Moguće je, al hajd da te pitam, što će ti custom ROM? Ja sam nekad bio pobornik toga, odkad sam na Sonyju ne trebaju mi...

Otključavanjem BLa gubiš neke posebnosti kod Sony uređaja, recimo noise-reduction kod kamere i kerefeke kod zvuka i što je najgore dobiješ lošiju bateriju. Znači svaki prelazak na custom je najčešće vezan uz development stvari i AOSP stvari za fanove, a za daily driver uređaj se uopće ne preporuča jer ne dobivaš apsolutno ništa osim malo više mogućnosti za modifikaciju. A gubiš i previše, jer uz nabrojano, uređaj je iznimno fluidan i tu nema neke razlike izražene dovoljno da bi custom ROM bio opcija radi toga. 

S druge strane, za Z5 seriju još nije nađena root metoda, možda mi malo i fali ali živim bez toga i navikao sam se već. Nadam se da će hakirat nešto uskoro 

14 godina

pa neki nagon imam, prvi android telefon mi je bio galaxy s, pa onda sam presao na lumiu 1020, i evo dvije godine posta i nemogucnosti bilo kakve modifikacije na telefonu.

ja neću odmah na custom rom, ali nakon nekog vremena cu kad tad isprobati recimo cyanogenmod, posebno na z3 cm13 izgleda i piči predobro, kao da je nexus uredjaj.

upratio sam da se gube neki fičri, ali mislim da se uz backup to moze sacuvati?

i root što kažeš, kakav bih ja to bio korisnik ako ne bih bar rootao telefon s vremenom :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Rootaj i metni xposed, sasvim dovoljno. CMa i ostalog se kloni ako hoćeš poslušat moj savijet. Ali zasad nema još ni roota niti mogućnosti za backup DRMa prije unlockanja BL-a

17 godina

Ja sam se prekjučer prebacio na ovo nakon dvogodišnjeg korištenja prve Xperie Z.

Oduševljen sam apsolutno. Nisam user kojeg zanimaju rootanja i ROM-ovi, ali ovo kaj sam dobio me obezglavilo. Nisam očekivao toliki napredak naspram stare Z.

12 godina
neaktivan

Rokni mini recenziju za ostale. Da ne budem sam i ''subjektivan'' 

17 godina

Danas ne stignem, sutra ujutro prije posla možda.

12 godina
neaktivan

Ka budeš imao cajta, nema žurbe

17 godina

Ajmo ovako, preliminarne informacije...

Moram napomenuti prijašnja iskustva - Galaxy S3, a nakon toga skoro pune dvije godine Xperia Z (obična, prva)

Tako da ovo neće biti klasična recenzija budući da njih imate brdo na internetu, već ću se pokušati zadržati na onim stvarima o kojima se ne piše, kao i o osobnom dojmu i iskustvu "običnog" korisnika kojeg ne zanimaju custom ROMovi, rootanja, te antutu i ostali brojevi.

Znači, zbilja nisam očekivao puno. Onak, bolji procesor, više rama i to je to. Ali sam ostao osupnut napretkom.

Kao prvo, kvaliteta izrade je vrhunska, a dizajn je uživo očaravajuči. To je čest slučaj sa Xperiama, na netu izgledaju "obično", a kad se vidi u živo, dojam je puno bolji. Mobitel baš odiše elegancijom i kvalitetom. Uzeo sam zlatnu boju, iako sam znao da će mi svi kenjat, ali briga me.  Meni je prekrasna kombinacija ovako crnog sprijeda (zbog stakla), te zlatne (možda čak i ne prave zlatne, nego više champagne boje) sa strane i straga. Mislio sam da će taj "frosted" mat look otraga biti ružan, jer mi se, actually, onaj glossy izgled na starima sviđao unatoč packama, ali izgleda baš dobro, nekako naglašava tu eleganciju, a i sami materijal je ugodniji na dodir.

Rubovi su baš taman zaobljeni, ne previše kao na Z3, već pomalo uglati, ali dovoljno zaobljeni da fino leže u ruci.

Zvuk je odličan, puno bolji nego na starom Z. Stereo zvučnici dobro zvuče, a i dobro izgledaju u cjelokupnom dizajnu prednje maske.

Jako mi je žao što više nema onog magnetnog punjača na koji sam navikao i fakat mi je dobro došao. Na stranu što je imao dodatne praktične osobine (samo ga stavim gore preko noći, vidi se led status), ali primarno, mrzio sam svaki puta otvarat gumenu brtvu i uštekavat punjač. Ok, pozitivno je kaj je ovdje utor bez boklopca, a i čini mi se da je jako kvalitetno napravljen. Baš dobro uđe i klikne.

Tipka za kameru je odlična, to mi je skroz falilo na starom Z modelu. Jako dobro reagira. Tipka za paljenje je dobra, reagira fantastično. Svaki put očita prst bez problema, a dobro je što mogu staviti 5 različitih prstiju na prepoznavanje. Pa ono, ako ga uzmem lijevom, desnom, ili pak iz drugog položaja dok stoji na stolu, da ga ne dižem. Istina, onaj okrugli izgled tipke za paljenje je bio baš poseban, to mi fali. Ali dobro, ovaj prstostart je fakat odličan! A najugodnije iznenađenje su mi tipke za glasnoću. Omg, kako sam se bojao da su to zeznuli koliko sam gledao sve žive recenzije. Ali meni na moju ruku skroz paše. Točno mi taman dođe kak pričam da sa prstenjakom mogu i pojačat i smanjit, ili čak i s malim prstom. Čitao sam da je nespretno, ali meni na ruku super paše. Tako da, plus!

Još par sitnica o dizajnu. Rubovi su bolje izvedeni, te ima manje mogućnosti da uđe prašina i mrvice između stakla i ruba, pogotovo na stražnjoj strani, jer je rub telefona malo izdignut od površine, pa sakriva utore. Jako zgodno. I zadnji detalj vezan uz dizajn je prekrasno ugraviran "xperia" logo sa strane. Stvarno dobro izgleda. 

E sad, korištenje.

Zvuk mi je bolji nego na starom Z, iako mislim da je malo tiše. Zvuk sugovornika dok pričamo, jel. Udobnost ležanja u ruci je također bolja, kao što sam gore spomenuo. Baš je taman veličina, oblik i materijali da bude full ugodno. Sučelje je praktički isto kao na Z-u, jer je i on dobio 5.1.1. nedavno, tako da tu nema neke velike razlike. Dobro poznato Xperia sučelje koje nije nešto posebno ušminkano kao Touchwiz, ali je jednostavno, pregledno i u ovom slučaju, izuzetno brzo. Stvarno je velika, velika razlika u brzini naspram starog Z, ali to je bilo za očekivati. Testirao sam znači obično korištenje, surfanje, twitter i sve je puno brže. Od zahtjevnijih stvari je pao Hearthstone, koji također radi puno bolje. Sad ga mogu napokon ugodno igrati. Skinuo sam sada i neke druge stvari, ali još nisam testirao (SW Uprising, XCom, Civ2, Shadowfall, Fallout Shelter)

Baterija mi je melem za dušu nakon stare Xperie koja mi je izdržala jedva od ujutro do navečer. Za sad je testiram da je skroz ispraznim i traje oko dan i pol bez da ga gasim preko noći. Isto tako, za sada ne koristim stamina mode, baš da vidim limite. Puno je popravljen standby time. Evo, danas ga nisam puno koristio na poslu, pa je od pol7 ujutro do sada palo sa 100 na 93%. Odlično!

Kamericu nisam puno testirao, za sada, pa sorry. To ćemo drugom prilikom. Ali mogu reć da je brza. 

Najveće oduševljenje mi je priuštio ekran. Ja ne mogu vjerovati da je ekran toliko dobar!! To je običan IPS ekran, ali naspram stare Z ovo izgleda kao OLED. Ja to ne mogu opisati. Prekrasne boje koje iskaču, fantastičan kontrast, svijetlina na samo pola jednostavno osvijetli sve oko mene. Ma doslovce je uživancija gledati u njega. Plus, nekako bolje reagira na dodir od stare. Znam da zvuči čudno i možda je placebo efekt, ali stvarno je cjelokupan osjećaj korištenja genijalan. Baš mi je gušt visit na njemu.

Za sad toliko. Možda kasnije dodam koju sliku.

14 godina

hajde dosta vise sa hvaljenjem, ja telefon tek kupujem u februaru, a kako sad docekati februar kad ga toliko nahvaliste :D

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Jel ima neka aplikacija za snimanje videa?, a da se ne prekida muzika u pozadini, dakle zelim da snimam istovremeno video sa muzikom koju slusam u tom trenutku..

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Mislim da to nije moguće, iako možda da još probaš sa Cinema FV ili tako nekako se zove program baz za video.

10 godina
neaktivan
Nasaooo sam nakon sto sam izprobao 10 aplikacija sa play store-a, zove se CameraMX radi predobroo na Z5
16 godina
neaktivan

Koristi li netko Z5c i koliko SoT-a dobijete na njemu? Kako ste zadovoljni kvalitetom kamere ako ste nadogbrađivali sa Z3?

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

KOristim, zadovoljan, oko 4,5-5h SoTa, bez problema izgura dan čak i uz igranje. Kamera može bit i bolja al posluži, bolja nego na Z3 svakako. Držim fige da MM bude maestralan :D

14 godina
odjavljen
crazy_luđak kaže...

Koristi li netko Z5c i koliko SoT-a dobijete na njemu? Kako ste zadovoljni kvalitetom kamere ako ste nadogbrađivali sa Z3?

Koristim, baterija jako dobra. Upravo sam na 23%, SOT 4h, lokacija, WiFi, podaci sve upaljeno non stop. Auto brightness/sync.

Kamera sto se slika tice zasada odlicna, u usporedbi sa G4/S6 po danu definitivno parira. Po mraku je losija, ali ne sad pretjerano. Video daleko najbolji, stabilizacija bez konkurencije, kao i snimljen zvuk. Jedina zamjera je mozda brzina okidanja i spremanja slike, koju nije bas onakva kakvom ju reklamiraju.

12 godina
neaktivan

Sam fokus je fakat brz strašno, to najbolje vidiš u izmjeni makro-landscape pri snimanju videa kad približavaš i udaljuješ od predmeta a istodobno uspoređuješ sa nekim drugim uređajem. Ono što koči slike je procesuiranje, nekad je fakat očajno u smislu white balancea ili oversharpeninga ili potpuno ekstremnih primjera gdje razmazuje travnate površine ko nutellu. Al srećom 90% pogodi uvijete, objekt i način slikanja pa dobro ispadne. Zato kažem da držim fige za taj MM da više dođe i popravi neke stvari.

14 godina
odjavljen

Kad ce 6.0 na Z5c/Z5/Z5p?

Ko ce ih cekati vise 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice