*Sony Xperia Z1 Compact*
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
*Sony Xperia Z1 Compact*
Meni vec tjedan dana radi odlicno nakon reseta mislim(power i volume up drzim stisnuto skupa dok ne zavibrira 3 puta)
Radi kao na 4.3. i baterija je ok.
U pocetku sam imao problema al sad je super.
Ja imam vidan lag na svemu. Jako mi se čini da sučelje više nije fluidno kao prije.
Idi na PC companion pa repair.
Meni je pomoglo. Jer sam bio glup i išao staviti KitKat iako su mi pametno rekli ovdje da ne stavim.
No dobro, sada nakon repaira je sve super. Fluidno, brzo i baterija mi čak i bolje drži.
Ekipa pronašao sam jedan rom za xperia z bazirana na novom kitkat androidu.. također radi sa zaključanim bootloaderom..
Zanima me dali je itko isprobao.. evo link :
http://forum.xda-developers.com/xperia-z/development/romaur-v10-jb-4-3-10-4-b-0-569-fast-t2167064
Dal netko zna koji dualrecovery moram skiniti za moj C6603..Stavili su link al ne kužim što od tog svega skinit.. Imam zaključan BL
probao sam ja taj rom ali nije jos uvijek stabilan ima audio shuttering random rebbots i neki sitni bug ja bi ti preporucio da sacekas existenz pa njega instaliraj
Na XDA su dečki krenuli portati 120fps video i 4k snimanje s Z2 na Z1 i Z1c i uspjeli, još malo treba doraditi, ali de facto radi, a 1 od trojice glavnih developera sutra kreće s radom na Xperiji Z, pa se možda možemo nadati nečemu
Više o svemu ovdje, ako imate neka pitanje pitajte ovdje
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=53181221&postcount=144
Danas stiglo poštom - razlika nebo-zemlja u odnosu na "obične" microsd kartice
je li neko probao http://forum.xda-developers.com/xperia-z/development/rom-cyanogenmod-11-t2660672....posto se radi on 4.4.3
Na XDA su dečki krenuli portati 120fps video i 4k snimanje s Z2 na Z1 i Z1c i uspjeli, još malo treba doraditi, ali de facto radi, a 1 od trojice glavnih developera sutra kreće s radom na Xperiji Z, pa se možda možemo nadati nečemu
Više o svemu ovdje, ako imate neka pitanje pitajte ovdje
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=53181221&postcount=144
Danas stiglo poštom - razlika nebo-zemlja u odnosu na "obične" microsd kartice
Pošto nestignem sad čitat,dali se zna otprilike kada će bit moguć download?
Nitko nemože točno reći, ali tema je pokrenuta prije tjedan dana (29.5) i danas na Z1 ljudi već snimaju 4k i timeshift video koje treba samo malo doraditi. Sad, problem je kaj Z1 ima istu kameru kao Z2 i mislim da je S800 malo sličniji S801 od našeg S4p.
Ja mislim da bi sredinom 6. mjeseca mogli nešto dobiti. pod to nešto mislim na FHD u 45 ili 60fps i Timeshift video, 4K sam 99,99% siguran da nećemo vidjeti na XZ (tak od njega nikakva korist kad ga se nigdje ne može gledati, bolje imati ljepši FHD)
Btw:
Izronila je .233 verzija KK-a
http://www.ptcrb.com/vendor/complete/view_complete_request_guest.cfm?modelid=22706
Imam Z iz T-mobile, jel netko zna dal ide u njega tele 2? Nemam mini karticu pa da isporobam, prezalim na tele 2, pa me zanima? Ili možda kad prenosim broj ostaje moja ista kartica?
Utipkaj *#*#7378423#*#* ili *#*#7465625#*#* u dialer idi na Service info > Sim lock i ako u onim zagradam ispred testa nema "x" uređaj je otključan
Otključano je, puno ti hvalaa :))
*Sony Xperia Z1 Compact*
Sony Xperia Z (2.445 kn u Tele2) ili Samsung Galaxy S3 (2.145 kn u Tele2) ???
*Sony Xperia Z1 Compact*
Ljudi hitno, (Pozz) 1700 kn u perfektnom stanju pod garancijom, ne znam dal ima 4.4 i dal je rootan al ako je dal je to problem ili se da sve sredit i vratit na stabilan android? Hvala.
Nema toga kaj se s rootom nemože sredit
Ako je ok stanje uzimaj, za slično sam i ja svoju uzeo (1800 u 1. mjesecu). Obavezno prilikom kupnje uđi u service menu (oni brojevi iz mojeg posta gore) i napravi sve testove s liste.
Btw: Najvjerojatnije ništa od onog porta - glavni dev je cijelo vrijeme mislio da XZ ima S600
Po čemu baš za klasu bolji? Ja ne vidim da je toliko bolji mob.
Neke su stvari bolje na S3, a nisu baš zanemarive.
S3 ima bolji zvucnik i lakse se osloniti na njenu kameru, iako su kamere tu negdje, kad se poigras sa postavkama, slike ispadnu fantasticne, a superior auto je - meeh
*Sony Xperia Z1 Compact*
I ne baš nevažna stvar Z ima S4pro i 1GB Rama više (u usporedbi S5-Z2 i razlika 2 i 3 gb rama e igra neku ulogu, ali 1-2 je fina razlika
S3 ima bolji zvucnik i lakse se osloniti na njenu kameru, iako su kamere tu negdje, kad se poigras sa postavkama, slike ispadnu fantasticne, a superior auto je - meeh
Sad baš da je štekaona i nije, ali da Z bolje radi to nije upitno, Za igre i web browsing je jasno bolji, vidi se po duplo boljim speckama. Kvaliteta izrade da, ali prednje staklo nikako. Kod Sonya je ta šugava folija, ovjde je gorilla glass.
Baterija je bome bolja kod S3, bolji stand by time (posebno ako je upaljen net) kao i vrijeme surfanja. O video reproduciranju da ne govorim, xperia se ugasi, a ovaj ima još 40%.
Ali ima tu još ohohoh, po meni bitnih stvari koje su bolje na S3.
Uz to što si rekao za zvučnik, izlaz za slušalice je prilično kvalitetniji ali i dosta glasniji.
Kamera radi bolje fotografije po noći i video snimanje je primjetno kvalitetnije.
Pri izloženosti ekrana dnevnom svjetlu, galaxy je dosta bolji. Također ekran ima preisrpane boje, dok crna više nalikuje na neku tamno tamno sivu, jer kad usporediš s ekranom od S3 je razlika velika.
Promjenjiva baterija.
Stabilnija wi-fi veza.
Bolji glazbeni i video player.
Naravno, sve testirano da ne bi bilo da napamet govorim.
Xperia Z je dobar mobitel, ali u nekim, po meni bitnim stvarima, zaostaje.
Evo kupljen, 1700 kn, 12. mjesec 2013, ima instaliran 4.4.2?
Dal to znači da je rootan i da ne važi garancija ili da nije nit bitno?
Mobitel je bez crtice :-)
I da se razumijemo, dragontrail je jaci od Gorilla glass 2, moze izdrzati do 60kg, dok GG2 moze do 55kg
E sad baterija, stand by time na Xperii Z je nenad*ebiv, pogotovo uz Staminu, a ja sa S3 sa non stop ukljucenim 3g-om dobijem oko 16h usage+4h on screena, dok sa Xz dobijem jos sat vremena on screena uz moj dnevni usage, dobro ovisi kako svako koristi mob
O ekranu je subjektivna stvar, imas JDC ekran sa vecom gammom i jako dobrim prikazom crne, sad kad bi isli u detalje, to je subjektivna stvar, ja nikad nisam AMOLED preferirao, jest imaju duboke crne, ali je bijela katastrofa, boje iskacu i prezasicene su, da moram u takav ekran gledati cijeli dan oci bi si iskopao
Sto se tice kvalitere zvuka iz slusalice, tu se nebi slozio, kad spojim Samsungove stock slusalice na oba moba, na Z mi jace zvuci, na S3 je nekako tisi, nisam nesto oko muzike kolega dobar kao ti, pa se tu necu bezveze svadjati
Uglavnom ja sam imao oba, na prvu kad sam tek uzeo Z, imao sam osjecaj da ce me razocarati, no nakon 4.3 nadogradnje, ostao sam zapanjen, mobitel je radio ko stroj, dok npr S3 na 4.3 radi brat bratu - lose
Sto se tice kamere, kada bi neki profi testirao (iste ISO vrijednosti, ekspozicija), tu bi XZ bila bolja, a pogotovo u low lightu, Exmor RS f2.4 vs Exmor R 2.6 (ja mislim), isprobano prije desetak dana u low lightu, sa frendom iz zezancije, na istim ISO vrijednostima, Z ima daleko manje suma, vise svijetla i dosta vise detalja iz manje zamucenja(bez blica) ali S3 ima dosta bolji blic
Ali sto se tice kamere na Z, slazem se da je Superior auto, kao i na mojoj staroj Xperii S bilo tesko smece, cim manje svijetla u prostoriji, odmah losa slika, steta Sony-u na takav dobar hardver staviti los post processing
*Sony Xperia Z1 Compact*
1. I da se razumijemo, dragontrail je jaci od Gorilla glass 2, moze izdrzati do 60kg, dok GG2 moze do 55kg
2. E sad baterija, stand by time na Xperii Z je nenad*ebiv, pogotovo uz Staminu, a ja sa S3 sa non stop ukljucenim 3g-om dobijem oko 16h usage+4h on screena, dok sa Xz dobijem jos sat vremena on screena uz moj dnevni usage, dobro ovisi kako svako koristi mob
3. O ekranu je subjektivna stvar, imas JDC ekran sa vecom gammom i jako dobrim prikazom crne, sad kad bi isli u detalje, to je subjektivna stvar, ja nikad nisam AMOLED preferirao, jest imaju duboke crne, ali je bijela katastrofa, boje iskacu i prezasicene su, da moram u takav ekran gledati cijeli dan oci bi si iskopao
4. Sto se tice kvalitere zvuka iz slusalice, tu se nebi slozio, kad spojim Samsungove stock slusalice na oba moba, na Z mi jace zvuci, na S3 je nekako tisi, nisam nesto oko muzike kolega dobar kao ti, pa se tu necu bezveze svadjati
5. Uglavnom ja sam imao oba, na prvu kad sam tek uzeo Z, imao sam osjecaj da ce me razocarati, no nakon 4.3 nadogradnje, ostao sam zapanjen, mobitel je radio ko stroj, dok npr S3 na 4.3 radi brat bratu - lose
6. Sto se tice kamere, kada bi neki profi testirao (iste ISO vrijednosti, ekspozicija), tu bi XZ bila bolja, a pogotovo u low lightu, Exmor RS f2.4 vs Exmor R 2.6 (ja mislim), isprobano prije desetak dana u low lightu, sa frendom iz zezancije, na istim ISO vrijednostima, Z ima daleko manje suma, vise svijetla i dosta vise detalja iz manje zamucenja(bez blica) ali S3 ima dosta bolji blic
Ali sto se tice kamere na Z, slazem se da je Superior auto, kao i na mojoj staroj Xperii S bilo tesko smece, cim manje svijetla u prostoriji, odmah losa slika, steta Sony-u na takav dobar hardver staviti los post processing
1. Ma znam da više izdrži, ali prođi prstom preko gorilla glassa i dragontraila.
2. Istina, ovisi o uporabi, ali i koliko evo sad gledam po netu, svugdje baterija na S3 bolja.
3. Kad se sve zbroji i oduzme, mislim da je ekran na S3 konkretniji.
4. Pošteno od tebe ;) Probaj svoje AKG na oba modela pa javi rezultat, mora ti na S3 biti glasnije.
5. Ali i Xperia Z na 4.4 loše radi, tako da bi bilo poštenije usporediti S3 na 4.1.2 sa Z na 4.3
6. Svakako, uopće nema sumnje da je senzor na xperiji bolji, ali kriminalno loš softver je krivac za jadne rezultate za jedan takav senzor.
Ma ja nisam mislio da se svađamo kolega, samo ovako malo raspravljamo :D
Istina, razlika je tekucina koja se nanese na staklo, Sony nije mislio na tekucinu jer je stavljao svoje glupe folije, ali osobno ja jako cuvam mobitel, meni nema ni crtice ni na Z, niti na Z1 Compact, al cuo sam da se grebe dosta
Ako budes u Zd jednom, skupa cemo testirat bateriju :p eto S3 sam imao na 4.1 JB, radio je ok, baterija je bila oke, a na Z sam imao JB 4.2/4.3, radio je bolje i imao je bolju bateriju, uz moje koristenje (3g, whatsapp, fb messenger, 9gag, 24sata, tapatalk itd itd)
Istina 4.4 nadogradnja je losa do bola, al Sony vec sprema novo izdanje softvera, plus za njih, oni kad kazu da ce izdati nadogradnju, onda ju izdaju, al bogami uvijek kasne, no ni blizu Samsunga, moje osobno misljenje je da je sramota za Samsung da S3 nije dobio KK
Uglavnom kad se sve zbroji i oduzme, cinjenica je da je Z bolji uredjaj, al nije ni cudo, ipak je noviji, zato je S4 bolji od Z
Ja sam imao S3 na CM10.2, radio je odlicno al je kamera bila katastrofa, cista katastrofa, na stocku je dosta dobra
E da se nadovezem na snimanje videa, S3 ima bolje snimanje po danu, ali Z ima jedna od najboljih low light smartphone camcordera, briljira u low lightu, mene je cak iznenadila, kontrast, detalji, top notch
*Sony Xperia Z1 Compact*
Ma da, xperia Z je upala baš u (ne)zgodno vrijeme na tržište, jer je bila bolja od svih trenutnih ali preslaba da bi se poslije usporedila s flagshipovima koji su došli. No svakako jedan od ljepših mobitela, elegancija na djelu :)
Stigao je! 
http://forum.xda-developers.com/xperia-z/development/don-t-post-t2779949
Skida se, javim dojmove kasnije ;)
Ekipa imam par pitanja, jer me mob privlaci.
1) Za pocetak, kakav mu je vijek baterije, na 4.3 ili 4.4? Moze li izdrzat 24h prosjecnog koristenja ili moram vuc punjac svugdi sa sobom. Trenutno sam na Lumii 620 i u pravilu baterija izdrzi jedan dan sta mi je ok.
2) Dalje sta se tice sinkronizacije (zadnji android sam imao na 2.3) moze li jos uvijek face, whats up i gmail bit always on, a ostalima ubit pristup internetu (na wp8 me zivcira sta synca mail svakih pola sata, pogotovo kad nesto cekam, pa neznam jeli doslo ili se budaletina nije sincao :o) i kako to utjece na bateriju
3) Brzina? to je ono sta me najvise brine, jer sam imao par androida (Huawei, xperia ray, par samunga po kuci) i svi oni nakon par update-ova i 1-1.5g uspore do bola da nisu vise za bilo kakvo koristenje, a to mi ne treba, pogotovo s ovakvim mobom. Pa... jeli strah opravdan :o?
4) Dalje, kakav je u stvarnosti ekran, s obzirom da je TN matrica, koliko je losiji od ostatka ekipe ili nokiinog IPS sa trueblackom?
5 i 6) S obzirom da je i ispred i iza od stakla, koliko je to cudo krhko (na webu se izvjesna kolicina zali da ekrani pucaju sami od sebe) i kako gledam po webu kakvo je stanje s folijama na ekranu? Pise da je gorilla glass i ispred i iza i onda po webu tvrde da se nesmije odlipit originalni screen protector jer se gubi garancija, sta je upitnog smisla ona, a navodno se grebe ko lud?