Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.559.961
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
Budokai kaže...

Ma, isprobavao sam i taj ICS333-2.0.1, stavljao gapps-isc-20120317 (i druge verzije), dodavao i Semaphore_ICS_1.3.0s.

Na GB ima klasične tipkovnice ali je s 2.3.6 updateom izgubio dijakriktiku pri pisanju poruka.

Hebiga, meni video snimanje i fotić puno znače.

Na GB imaš opcije videa 176x144, 320x240, 640x480, 720x480 i 1280x720, imaš opcije kontrast posebno, zasićenje, oštrina, itd.

na fotoaparatu imaš pregršt opcija  auto fokus, vidljivost na otvorenom, rezolucija od 1,5 MP 2,4, 3,2 pa do krajnjih 5MP, korekcija bijele, efekti, ISO podešavanje, mjerenje, stabilizacija (što je jako bitno), automatski kontrast, detekcija treptaja, kvaliteta slike itd.

Imaš punokrvnu video kameru i solidan fotić (normalno, pri dobrom osvjetljenju ili vani).

Nekom autofokus nije bitan kao ni stabilizacija, meni jest.

ICS333 je Ok kao i JB za onog tko ih voli takve i ja samo iznosim moje mišljenje o stvarima koje meni nedostaju na njima. {#}

Izašao je i win 8 pa ima puno ljudi kojima se "neke" opcije ne sviđaju i ne žele ga instalirati. ;)

SlimBean rom, odnosno novije verzije istoga. Npr. ova moja 2.9, ti ima gotovo sve to što ti fali kod kamere pa i više. Rom ima stock google camera aplikaciju ali modificiranu i dodali su pregršt opcija u odnosu na stock. Stabilizacija, autofokus, podešavanje rezolucije, ISO parametri...

13 godina
protjeran
Chome kaže...

SlimBean rom, odnosno novije verzije istoga. Npr. ova moja 2.9, ti ima gotovo sve to što ti fali kod kamere pa i više. Rom ima stock google camera aplikaciju ali modificiranu i dodali su pregršt opcija u odnosu na stock. Stabilizacija, autofokus, podešavanje rezolucije, ISO parametri...

Aj hvala care.

Ubost ću sutra navečer onda taj.

Je li to ovaj Slim-I9000-4.2.1.RC.1-OFFICIAL ili ovaj Slim-I9000-2.9.0-OFFICIAL

Koji kernel (i da li ga uopće treba mijenjati) i gapps idu na to, ako ti nije teško odgovoriti, zamolio bih ?

Ide li jedan od ovih gappsića  ili ovaj prvi na listi Slim_Gapps

Neka vide momci kako možemo kulturno komunicirati u današnjoj posvemašnjoj krizi morala, neimaštine (baš bih ja sam stavljao ICS ili JB;) kupio bih SG3 i mir) {#}

Bome lega, ja to instalirao i to je to što sam tražio. Ovaj Rom mi je full funkcionalan, kamera, fotić kao što si rekao imaju sve opcije, Settings je punokrvan i temeljit.

To je TO za moj mobitel

Svaka ti hvala {#}{#}

Neka "neki" vide da nisu baš pametni kao što misle, dapače (ima i dijakriktika na SMS-u) {#}

Volim sve moderatorice i administratorice !
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 18:32 (Budokai).
12 godina
neaktivan
meni je bolji sad nego na gingeru da ga j.... , he a ako želim prčkati po fotkama tu je photoshop pa udri

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozz svima...
molio bih nekoga za pomoc.
zelim instalirati neki custom rom na ovaj mobitel ali nemogu nikako nac tutorial kako to ucinit sa stock roma.
nadjem ja ali npr za verziju i9000XXJVU/JVQ  ,   ali nikako nemogu naci za verziju XXJVO
instalirao sam custom romove na samsung galaxy 3 i5800 preko odina ali za ovaj mobitel vidim radi se preko recovery-ja
pa ako moze pomoc bio bih zahvalan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Virus_sc kaže...

pozz svima...
zelim instalirati neki custom rom na ovaj mobitel ali nemogu nikako nac tutorial kako to ucinit sa stock roma.
nadjem ja ali npr za verziju i9000XXJVU/JVQ  ,   ali nikako nemogu naci za verziju XXJVO
instalirao sam custom romove na samsung galaxy 3 i5800 preko odina ali za ovaj mobitel vidim radi se preko recovery-ja

Prvo flashaš JVU, zadnji službeni rom za SGS. Link na tutorial

Nakon toga, ako već nisi, trebaš rootati mob (rootanjem se u teoriji gubi garancija). Slijediš ovaj tutorial, ali pošto download link za cf-root ne radi, skineš ga odavde.

Nakon što si stavio JVU i rootao mob, možeš stavljati custom romove koji traže da prije toga imaš rootani XXJVU.

Shun the non-believer
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 21:48 (i_rambo_plache).
12 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
Virus_sc kaže...

pozz svima...

Prvo flashaš JVU, zadnji službeni rom za SGS. Link na tutorial

Nakon toga, ako već nisi, trebaš rootati mob (rootanjem se u teoriji gubi garancija). Slijediš ovaj tutorial, ali pošto download link za cf-root ne radi, skineš ga odavde.

Nakon što si stavio JVU i rootao mob, možeš stavljati custom romove koji traže da prije toga imaš rootani XXJVU.

hvala ti puno mob je vec rootan pokusat cu sutra xxjvu flashat

13 godina
protjeran

E jebga , imam Wilsonovu bolest i ne treba mi auto fokus (nebitan je)  nego mi je bitna "stabilizacija" na fotografiji. !?

Ni jedan New ROM koji se nudi na tržištu nema stabilizaciju, a tako mi nedostaje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.2.2013 23:36 (Budokai).

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Molim vas ako mi netko može pomoći oko sljedečeg problema.
prilikom nadogradnje sustava na Gingerbread 2.3.6, pomoću Odin3, nakon što je u navedenom programu pisalo "PASS", uređaj mi se resetirao te u recovery-u mi je došla sljedeća greška:
E:failed to mount /sdcard (Invalid argument)
E:copy_dbdata_media:Can't mount /sdcard

uređaj može bez problema u Download mode, i Recovery mode, malo mu duže treba da ulazi u sustav, ali nakon minutu dvije uspije i jedino što vidim je gornja statusna traka s baterijom, satom i ostalim stvarima, te mi dolaze obavijesti da su aplikacije prestale raditi(Force Close), ali ne mogu nigdje dalje od toga.(Znači ne mogu pristupiti postavkama i uključiti "USB debugging")
Pretpostavljam da sam slučajno foramtirao unutarnju memoriju, ili obrisao datoteke njemu potrebne za rad.("Siguran" sam da je unutarnja memorija hardware-ski ispravna)
Možete mi molim vas reći šta konkretno da pokušam napraviti, i dali znate gdje ga mogu u Zagrebu odnijeti na popravak.

Hvala Vam, unaprijed.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ja ti samo mogu dati linkove (pošto dugo čekaš na odgovor)gdje su ljudi to pokušali riješiti a čitam da neki i jesu.

https://www.google.hr/#hl=hr&gs_rn=3&gs_ri=psy-ab&tok=KL8ojh8I66ia01r5OZzWpw&cp=44&gs_id=8f&xhr=t&q=E%3Afailed+to+mount+%2Fsdcard+(Invalid+argument)&es_nrs=true&pf=p&tbo=d&output=search&sclient=psy-ab&oq=E:failed+to+mount+/sdcard+(Invalid+argument)&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bvm=bv.42553238,d.Yms&fp=5a3478cff33cefa2&biw=1920&bih=1000

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ade nek neko predlozi neki rom  da si stavim..do sad sam bio na xbeanu, i slim romu..koristim semaphore karnel..znaci karnel ne kanim mijenjat jer sam zaboravio kak se to radi :D samo rom ak neko zna neki..da sve radi naravno..da malo promijenim

0 0 hvala 0
15 godina
Purger99 kaže...

ade nek neko predlozi neki rom  da si stavim..do sad sam bio na xbeanu, i slim romu..koristim semaphore karnel..znaci karnel ne kanim mijenjat jer sam zaboravio kak se to radi :D samo rom ak neko zna neki..da sve radi naravno..da malo promijenim

Pa odi si fino vamo i izaberi si neki koji ti se svidi pa isprobaj. I krenel ti se mjenja isto kao i rom, preko recoverya (install zip from sd card...).

BF Nick: SwitchCRO
16 godina

Kako je pred koji dan (u subotu 16., točnije) izašla stable verzija SlimBean-a sa verzijom Androida 4.2.1, upustio sam se u testiranje tog novog ROM-a.

Što se tiče mogućnosti, OS je neznatno nadograđen u odnosu na stariji Jelly Bean verzije 4.1.2; promijenjen je lockscreen, aplikacija "Sat" i još kakve finese, no Jelly Bean je ostao - Jelly Bean.

S druge pak strane; što se tiče samih performansi - eh, tu dolazimo do bitne stvari... Već i stariji Jelly Bean (tipa CM10 i slično) blago u pogledu performansi "kaska" za ICS-om; što u 3D-u, što u jednostavnijim operacijama (istina, Jelly Bean nudi svoj, od Google-a najavljeni - "butter experience", no to je već priča za sebe).

Moj osobni zaključak? Jelly Bean bilo koje verzije, bilo 4.1 ili 4.2 bilo bi poželjno koristiti uparen sa CPU-om od barem dvije jezgre, ko što je to recimo slučaj kod SGS-a II, dok "prvi" Galaxy S vrhunac svojih potencijala pokazuje u nekoj od ICS inkarnacija.

Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I koji je OS najbolji što se tiče potrošnje baterije ? Jma li jasnih razlika!

Pod trajanje mislim samo na  telefoniranje , par poziva dnevno, internet iskjučen.

0 0 hvala 0
15 godina

Ja bih ti preporučio ICS333, ja ga imam i brz i fluidan je, baterija kod takvog korištenja kao što si naveo mi traje po 4 dana.

Odličan je, potraži moj post možda koju stranicu prije gdje piše na šta treba obratiti pažnju pri instalaciji (pogotovo ako se prelazi sa GB), ali u svakom slučaju staviš još datafix da ti nebi gapps izbacivao force close zbog pune memorije. Imaju tamo linkovi.

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Meni traje baterija 9 dana. Doduše duplog ja kapaciteta! Gingerbread je unutra : )

0 0 hvala 0
13 godina
LKR kaže...
Meni traje baterija 9 dana. Doduše duplog ja kapaciteta! Gingerbread je unutra : )

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
15 godina
neaktivan

Nije neka mudrost, prijašnja original baterija mi je imala 1500 mAh a ova sad mi ima 3500 mAh . Nešto je malo deblja, te uz nju dobiješ novi poklopac.

Cijena 110kn

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 0:22 (LKR).

0 0 hvala 0
13 godina

Nevjerni Toma, dok ne vidim SS i nacin koristenja, ne vjerujem.. ;) Iako kad kazes da je 3500mah, onda mi to vec donekle drzi vodu, ali mob mi je s tim ruglo zivo..

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 0:41 (majdo).
14 godina
neaktivan

jel moze  preporuka nekog miui ics roma da sve radi po mogucnosti..i malo opis baterije i tako to..
ima ih dosta na xda..ali rade bi da mi neko od nasih kaze..tu se spominjo ovaj rom http://miuiandroid.com/community/threads/miui-v4-for-i9000-discontinued.15461/
ali ne radi link za skinut i nema opisa kak da ga instaliram, posto sam na slim bean JB ovom zadnjem pa ak neko ima neki prijedlog samo naprijed :D

Accidentaly sent from my SGS i9000

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Trebala bi mi pomoć ako netko zna. Naime htio sam rootati   GT-I9000 koristio sam odin i CF-Root-XX_OXA_JVU_2.3.6-v4.3-CWM3RFS.tar.

Sve to spojim i krenem , ali nikako da Odin završi rootanje , pokušao sam nekoliko puta i ništa. Sad ne mogu upaliti mob stalno je u download modu , pokušao sam hard reboot reset . Ali ne reagira ništa.

Da li je netko imao sličnih problema?

http://weboteka.info

0 0 hvala 0
15 godina

to se i meni dogodilo kada sam tek dobio mob.

kod mene je uzrok bio kriva verzija CF-root-a

ako možeš u download mode flashaj ponovno stock rom preko odina i na konju si

17 godina
neaktivan
fear619 kaže...

Mogu u download mode , ali ne znam više sa čime da ga flasham , trenutna verzija je 2.3.6. pokušao sam nekoliko puta sa   rootom koji sam već napisao ali ne ide.

Ima li tko kakvu preporuku za stock?

15 godina
zaccc kaže...
fear619 kaže...

Mogu u download mode , ali ne znam više sa čime da ga flasham , trenutna verzija je 2.3.6. pokušao sam nekoliko puta sa   rootom koji sam već napisao ali ne ide.

Ima li tko kakvu preporuku za stock?

Stavi ovaj rom i ovako ga rootaj! Znači ovo mora raditi. S ovim sa svoga bezbroj puta dizao iz mrtvih! :) Kasnije staviš neki ICS ili JB po želji.

BF Nick: xXxtreme_Switch
17 godina
neaktivan

Isprobao sam 6 X i svaki put dobijem  Can't open the serial(COM) port.   odgovor na Odinu.

Ima li tko kakav prijedlog?{#}

0 0 hvala 0
15 godina

Čekaj jel ti možeš flashati taj rom prvo preko odina? Ovo što kažeš mi zvuči kao da nisu driveri za mob instalirani.

17 godina
neaktivan

Instalirao sam Kies i Odin ga skuži (požuti   u starim verzijama , poplavi u zadnjoj ). I krene   on raditi   i čekam i čekam i na kraju failed. Čitao sam na netu da nekad uspije iz drugog ili trećeg   , ali kod mene ni iz 6 puta neće.

0 0 hvala 0
15 godina
zaccc kaže...

Instalirao sam Kies i Odin ga skuži (požuti   u starim verzijama , poplavi u zadnjoj ). I krene   on raditi   i čekam i čekam i na kraju failed. Čitao sam na netu da nekad uspije iz drugog ili trećeg   , ali kod mene ni iz 6 puta neće.

E tu je problem! Ugasi Kies, nisi to trebao ni instalirati. Prije nego upališ Odin upali task manager i u gasi sve što ima veze sa Kies-om, ali baš sve! I onda probaj, mora raditi sigurno!

17 godina
neaktivan

Moram pronaći drugi kabel , jer jedino to nisam promjenio. Deinstalirao sam Kies i počistio registry.   Ali i dalje ne može uspostaviti konekciju.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozz ljudi ..

Odlučio sam rootat mob,naravno 1.put i čitam more postova u kojima se baš ne snalazim.. Dal mi neko može direktno (ak nije bed) reči kaj ja moram stavit , koju verziju , koji kernel itd za Samsung galaxy s i 9000 ..? Znam da piše da moram na xda, al ne snalazim se još u tome i bojim se da ne skinem krivo pa ak ima neko voljan bacit oko i dat mi savjet bio bih zahvalan do neba!

Ak se mob prvi put roota dal može s verzije 2.3.3 na ics ili tak nekaj npr?{#}

Broj modela GT-I9000

Firmware verzija 2.3.3.

Osnovna verzija I9000XXJVO

Kernel verzija 2.6.35.7-I9000BOJV9-CL404614root@DELL130#2

Broj verzije GINGERBREAD.BOJV9

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
hanry.chinaski kaže...

Pozz ljudi ..

Odlučio sam rootat mob,naravno 1.put i čitam more postova u kojima se baš ne snalazim.. Dal mi neko može direktno (ak nije bed) reči kaj ja moram stavit , koju verziju , koji kernel itd za Samsung galaxy s i 9000 ..? Znam da piše da moram na xda, al ne snalazim se još u tome i bojim se da ne skinem krivo pa ak ima neko voljan bacit oko i dat mi savjet bio bih zahvalan do neba!

Ak se mob prvi put roota dal može s verzije 2.3.3 na ics ili tak nekaj npr?{#}

Broj modela GT-I9000

Firmware verzija 2.3.3.

Osnovna verzija I9000XXJVO

Kernel verzija 2.6.35.7-I9000BOJV9-CL404614root@DELL130#2

Broj verzije GINGERBREAD.BOJV9

rootanjem dobijas sva dopustenja na mobitelu a ako zelis ics ili jelly bean stavit  to su ti custom romovi

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice