Quadro smartphone

poruka: 253
|
čitano: 206.698
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Quadro smartphone
miky_maus1 kaže...

trazim zeni mobitel do 1000kn...znate koje su potrebe zene, slikanje, sms, whatsapp, face, instagram....

zapelo mi oko na

SQ-45E83C Premio Series

islplati li se kupit ovoo?? 945 kuna u konzumu (zna li netko koliko uređaj ima garancije)

Garancija je 2 godine. Isplati se kupit. Ja sam zadovoljan sa mobitelom

12 godina
neaktivan

Instalirao sam na Quadro Sygic navigaciju i radi. Odmah nadje satelite tako da sa GPSom nema problema.

11 godina
neaktivan
Quadro smartphone

Kupio sam ovaj mobitel od 5"  i mogu reci da sam jako zadovoljan bolji je od iphona 4 S jer ga imam . Ovaj sam mobitel uzeo radi dvije kartice nisam puno očekivao ali kad sam ga izkongigurirao po svojoj volji jako sam se iznenadio prvo po brzini sto mi smetalo na iphone ,sve zahtjevne igrice rade ,kamera slike su dobre po danu opet ne uzimam mobitel radi kamere , gps radi odlično instalirao sam sygic i navitel prije nađe signal od iphone .Instaliro sam i navigon i tom tom ali ne rade jer je mobitel dual sim i navigacija se neče pokrenit pa se nemojte živcirat zašto neče radit ,ostale aplikacije sve rade bez probleme.

Moj zaključak za novce od 999 kuna nemozete kupit bolji mobitel a iphone dođe 3 puta više . Uz taaj mobitel sam si kupio 32 gige memori karticu 10 clas  190 kuna

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Quadro smartphone

Uređaj bude otkljčan na sve mreže???

Zanima me kakva je podrška po pitanju update-a softwera ide li automatski???

Kako u vezi roota, custom roma itd itd.

Ima li na  XDA ????

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
miky_maus1 kaže...

Uređaj bude otkljčan na sve mreže???

Zanima me kakva je podrška po pitanju update-a softwera ide li automatski???

Kako u vezi roota, custom roma itd itd.

Ima li na  XDA ????

Za ovaj sa 4.5" ekranom nema niti na XDA niti na netu bilo kakav rom...iskreno niti ne treba. Ima 4.2.2 radi ko vurica tak da bi po meni bilo glupo stavljat neki drugi custom rom.

E da, uredjaj je otkljucan na sve mreze

11 godina
neaktivan
Quadro smartphone

a jel dugo očitava stranice na internetu ???Model

SQ-50E85F

Anđel

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Quadro smartphone

može li netko uraditi AnTuTu Benchmark  i javiti rezultat....

0 0 hvala 0
17 godina
Quadro smartphone

Koja je razlika između Cubota GT99 i ovog srednjeg Quadra? Ja ju ne vidim, čak ni u vanjskom izgledu, ako ne računamo natpis Quadro na ovom modelu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
BMT kaže...

Koja je razlika između Cubota GT99 i ovog srednjeg Quadra? Ja ju ne vidim, čak ni u vanjskom izgledu, ako ne računamo natpis Quadro na ovom modelu.

Rezolucija i kvaliteta ekrana? Cubot ima 4-jezgreni procesor i 1 GB RAM-a - ima i Quadro 4-jezgreni procesor? Ujedno, mislim da svi ti Quadriji imaju 512 MB RAM-a. Otvori si specifikacije jednog i drugog i uspoređuj. Imaj na umu da Cubotu GT99 GPS ne radi kako treba - lociranje je većini korisnika problematično ili barem sporo, a navigacija neupotrebljiva u vožnji.

17 godina
mbaksa kaže...
BMT kaže...

Rezolucija i kvaliteta ekrana? Cubot ima 4-jezgreni procesor i 1 GB RAM-a - ima i Quadro 4-jezgreni procesor? Ujedno, mislim da svi ti Quadriji imaju 512 MB RAM-a. Otvori si specifikacije jednog i drugog i uspoređuj. Imaj na umu da Cubotu GT99 GPS ne radi kako treba - lociranje je većini korisnika problematično ili barem sporo, a navigacija neupotrebljiva u vožnji.

Kvaliteta ekrana je, koliko vidim, ista (oba su IPS). Rezolucija je nešto veća u Cubota. Quadro ima četverojezgreni i to brži procesor od Cubota; također i Braodcomov zbog kojeg, izgleda, i nema problema s GPS-om. Memorija je tako kako kažeš 0,5 Gb u Quadra, a 1 Gb u Cubota.

Izvana su fizički vrlo slični. Prema performansama, kad se pogledaju plusevi i minusi jednog i drugog, tu su negdje. Štoviše, možda je čak Quadro i bolji, pogotovo ako 3G radi i na 900 MHz.

17 godina
moderator
BMT kaže...

Kvaliteta ekrana je, koliko vidim, ista (oba su IPS). Rezolucija je nešto veća u Cubota.

Jesi ih oba vidio? Ne možeš kvalitetu ocijeniti prema speficikacijama, tim više što se ljudi na ovoj temi žale na lošije kuteve vidljivosti kod Quadra (prolistaj malo prethodne stranice), što je čudno ako se doista radi o IPS ekranu. Ekran od Cubota GT99 je prilično dobar (solidnih boja, izvrsnoga kuta vidljivosti, visoke gustoće piksela), jedino svjetlomer ne radi baš idealno pa je povremeno slika malo pretamna.

17 godina
Quadro smartphone

Ukratko, prvo kažeš da gledam specifikacije, onda kažeš da trebam gledati oba mobitela, a da ih ni sam nisi pogledao (što zaključujem iz toga da si rekao da se "ljudi" žale da mu ekran ne valja).

Na koncu, koliko sam shvatio po temi, ljudi se žale na ekran u 5 colnog modela, a ne onoga kojega ja uspoređujem.

5 colni model je po nekoliko stvari inferiorniji 4,5 colnom: ima veći ekran manje rezolucije (istina, oba bi trebala biti IPS ekrani, ali očito nisu isti), ima MTK-ov dvojezgreni procesor naspram Broadcomovog četverojezgrenog višeg takta, ne podržava Bluetooth najnovije generacije, sigurno ne podržava rad pri 900 MHz. Jedino veći ima kapacitetniju bateriju, ali vjerujem da i više troši struje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
BMT kaže...

Ukratko, prvo kažeš da gledam specifikacije, onda kažeš da trebam gledati oba mobitela, a da ih ni sam nisi pogledao (što zaključujem iz toga da si rekao da se "ljudi" žale da mu ekran ne valja).

Rekao sam ti da pogledaš specifikacije zato da se informiraš o tehničkim karakteristikama smartfona, a ne da iz njih iščitaš "kvalitetu ekrana". U specifikacijama ne piše "kvaliteta ekrana", nego samo tip ekrana (iz čega se doduše može donekle predvidjeti kvaliteta ekrana općenito, jer su IPS ekrani u pravilu bolji od TN ekrana). No, nisu ni svi IPS ekrani jednake kvalitete. Ja sam ti dao okvirnu informaciju, da znaš što moraš provjeriti. To koliko je kvalitetan ekran pojedinog Quadrovog modela ne piše u specifikacijama, nego jedino možeš saznati iz iskustva korisnika - zato sam ti i napisao da prolistaš prethodne stranice ove teme, ja ti mogu reći samo to koliko je dobar Cubotov ekran, što sam i učinio.

BMT kaže...

Na koncu, koliko sam shvatio po temi, ljudi se žale na ekran u 5 colnog modela, a ne onoga kojega ja uspoređujem.

Ako se ne žale na model kojeg ti kupuješ, onda super.

12 godina
neaktivan
Quadro smartphone

Evo i ja malo da se nadovezem zanima me ilmal itko ovaj model quadra sq-40E86H za 750 kn u emmezeti zanima me opcenito kakav je jel se friza surfanje igrice i tako dojmovi o mobitelu  unaprijed hvala 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Isti problem i kod mog samo je sq 45(ne radi google+ i chrome).Čitao sam na google forumu da rade na ispravci i da se strpimo nešto nije ok za android 4.2.2.i na drugim fonovima s ovom verzijom androida.Zato mislim da nije greška u fonu.U Južnoj Americi su se poigrali s vremenskim zonama pa kao radi ali brka druge aplikacije zbog vremenskih zona.Strpljen spašen!

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2014 11:31 (bbijeli).
11 godina
neaktivan
Quadro smartphone

Ja sam kupio ženi SQ-50E85F Premio Series i čisto sam se iznenadio mobom.Mob je dosta brz,ok se spaja na net dosta brzo otvara stranice plastika ne izgleda jeftino a taj metalni obrub mu daje šminkerski izgled(uzeo sam bjeli)na video pozivima preko skaypa fino se vidi lice preko prednje kamerice na mobu,a slike bi mogle biti mrvicu bolje za 8 piksela fotić,al kolko para tolko muzike...Dobra stvar je kaj ima dual sim i to je to.Garancija je 36 mjesecu u kauflandu i cjena je 999kn i po meni to je ok cjena za takav mob! i ja sam skužio da kad klikneš na chrom niš se ne događa,al preko googla je sve ok.meni je malo nejasna shema tog gps-a na mobu,jer nije ko gps na autu naime na mobu kad kliknem na navigaciju on se kao spaja i traži satelit i na tome ostane (isto mi je tako i na mom htc-u) dok u autu se spoji utipkam odredište i to je to preko wifi-a rade te karte al auto nema wifi nego gps pa mi taj dio nije baš najjasniji.Sve u svemu meni je mob ok za te novce,osobno meni je prevelki jer ne nosim nikakve torbe i torbice,al za ženske idealan.Mene svrbi onaj od 4,5 ekran taman za jaknu cjena je ok i ima isto dual sim tak da konačno nosim jedan mob! eto tolko...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Quadro smartphone

I zaboravio sam napomenut da u kauflandu možete mob vratit i tražit novce natrag sve dok traje garancija(a ne kako kažu neke djelatnice na info pultu u roku od mjesec dana) postavio sam pitanje direktno u službu za odnose s kupcima! tak da to nije loše znati

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

večer svima. Kupio sam 4 inča quadro pa da i ja podjelim iskustvo (zato sam se i registrirao). -Ovaj forum mi je u životu i snalaženju po kompu pomogao pa eto da vratim svoj obol,  a opet, na kraju ću vjerojatno ja nešt naučit.

Dakle, ovo je moj prvi smartfon, kupili ga supruga i ja čisto da ona možemo mal fotografirat, ponešto na internet i neke interesantne aplikacije pri nekim putovanjima, no ebitno...dakle ne kužim se u fonove ništa.
Vid recenzije sad. ništa nisam instalirao, vidim ima valjda sve osnovno za rad. Ovak:

PROBLEM 1: -Kabel i prebacivanje slika. : razgovor s drugim ljudima radi, internet radi. e sad uslikam si dijete nekoliko puta i slika izgleda dosta gadnaa mobu, dobro, na forumu piše da je ljepša na kompu. Uštekam kabel u komp i mobitel i sad bi kao trebao a kompu se prikazat usb nešto, kad ono kao instalirava ga i onda mi nakon 10-ak sec kaže, "nisam instaliro", odem na my computer, nije ni tamo instaliran (imam win7). Jao kako ću slike stavit na komp kabelom? -probo sam na laptop (win7) ista stvar. Probao na komp s linuxom mint 12. E sad, u "maj kompjuter" ovdje pokaže da ima nešto uštekano, al ne moš uć na to, tako da ko da ga nema. - u uputama je jasno objašnjeno, ne vidim gdje bi mogao bit problem

PROBLEM 2: Druga stvar su slušalice i razgovor. Vidim na forumu ljudima sve to radi. Jeste li što instalirali dodatno na mob jer ja nisam. Kad uštekam slušalice, kad me netko proba zvat, zauzet sam, kad ih usred razgovora uštekam, prekine se veza !?!? -isprobao oko 10-ak puta (terba mi mal više valjda) i onda sam shvatio da se ja tim ne znam koristit. E da, kad su uključene slušalice i tako prekinuta veza na zaslonu se pojavi u gornjem desnom kutu neki mikrofon, a na sredini ekrana piše "now speak" il tako nešto, i onda pričam u mikrofon pa taj mikrofon u kutu bljeska (kao reagira na zvuk), i onda izleti nešto u vezi googla, da nisam spojen da probam ponovo se spojit!?

jel trebam nešto instalirat da bi radile te dvije stvari il to treba radit samo po sebi? Da idem nazad u kaufland po drugi?
(nadam se da sam dobro objasnio probleme)
-nisam probao ništa drugo na mobu, zapeo sam na ovim stvarima

11 godina
neaktivan

Drugi problem riješen!! Ja sam previdio nešto...
Dakle, problem 1 je ostao.

13 godina
Quadro smartphone
možda ti samo puni mobitel kada ga spojiš na komp.trebalo bi odabrati "masovna pohrana" u usb postavkama mobitela(obično povlačenjem status bara prema dolje kad se mobitel prikopča na pc)
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala, taj sam problem riješio (krivo sam napisao br. problema u brzini - a i mulast sam). To je bio problem u meni, a ne u mobitelu.
E sad nadam se da je i ovo problem u meni, nisam skužio da ima padajući meni...blah..eto prvi put android u rukama :). HVALA

Imam ovaj problem. sad sam ga mal istražio i evo što se precizno događa.
Dakle...khm...nazovem se s drugog mob. Javim se, sve radi. Uzmem slušalice i priključim na quadro. Veza se automatski prekida i otvara mi se "voice search" pa se mogu igrat u toj aplikaciji. Bezveze. Ako su slušalice u mobitelu i nazovem se s drugog, odzvoni jednom (sekunda), prekine se veza i onda jednostavno kaže "osoba koju ste nazvali trenutačno je zauzeta",.
Jel trebam nešto podesit da bi mogao slušalice gurat?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 9:30 (genitalni_herpes).
16 godina
Quadro smartphone

Probaj factory reset, software update, i eventualno, reboot, a ako i nakon toga slušalice ne rade, vrati im ga. Ali, prije toga probaj i malo jače gurnuti kontakt od slušalica u mobitel, te ga tamo malo "drcnuti" lijevo - desno (ili obrnuto), jer možda je stvar samo u kontaktu.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala puno obojici. svaka čast.
ustvari sam trebao gurnut slušalice, još je trebalo "malo" gurnut i prvi put je išlo teže, a sad sam mal razradio rupu. nisam gurnuo do kraja jer sam imao osjećaj da će ga bolit, a sad fino uđe bez problema i ne javlja se taj problem, prekid veze, paljenje onog blentavog programa itd.
HVALA PUNO! mob je ipak ok. Fotke mi nisu baš genijalne al su ok, ne znam kakve su na drugim mobitelima (dobro, na mom starom su odvratne), nemam iskustva pa i nisam kompetentna osoba.
Za sad mobitel raid bez greške, vlasnik mobitela je imao dvije greške.

11 godina
neaktivan

dobar je sada...da.
ugl. ako mi baterija postane lošija il nešt u roku od godinu-dvije...đe mogu zamjensku naručit na internetu? uh-huh...il ak oću neku jaču...jel ima to na dil-esktrim il čajna-baj...il neđe? ko to proizvodi jao?? (iako nije neka strašno bitna stvar al eto da pitam)

11 godina
neaktivan

Tek si ga kupio a već se brineš za bateriju!!!{#}

11 godina
neaktivan

nije da se bojim, al baš me zanima (a ne mogu neć niđe) jesu li ti dijelovi za quadro isključivo za qvadro proizvedeni ili dijele recimo bateriju s nekim poznatijim.? :)

11 godina
neaktivan

evo neko sranje.
Kaže "neću na internet, provjeri konekciju". Al ustvari oće na internet, gugl i na neki portal naš, al neće na gugl plej i oće ra probam ponovo i ponovo i ponovo i ponovo i ponovo...ja resetiro mob i sad radi...samo što sam ponovo moro namještat neke sitnice, al sad radi.
Ima li kakvo bolje rješenje za takav problem?

13 godina
neaktivan
Quadro smartphone

Ajde po pisanju ispalti se kupit mobitel, jos planiram vratiti PDV..

Ali evo problema br 1. Di cu kupit gel oklop za njega ili recimo displej folije

0 0 hvala 0
12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Quadro smartphone

Našao sam na ebay koji je to model šta quadro stavlja svoj logo 5-Android-MT6572-2Core-Unlocked-Cellphone-Dual-SIM-WCDMA-GPS-WIFI-Smartphone pa ko želi uštedit neša kunića

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice