Prestigio 4500

poruka: 461
|
čitano: 170.815
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Svakako se slažem s ovime svime,i osjetno se uštedit energija! Iako,ja s tim nemam problema. {#}

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Imam par pitanja pa ako bi tko htio malo detaljnije mi na to odgovorit bio bih mu zahvalan, pa krenimo redom:

1. zašto Full HD playback šteka, dok npr na huawei mediapad lite 7 ne šteka (dual-core vs single core) ?

2. zašto je snimanje Full HD video na 15 fps, čime se opće gubi smisao tog moda ?

3. da li je moguće promjeniti da video snima u .mp4 formatu a ne u 3gp radi veće kompatibilnosti s npr TV-ima ?

4. da li je moguće smanjiti kompresiju videa radi veće kvalitete?

Eto ovo su pitanja koja bi me zanimala, znam da na ekranu od 960x540 full hd ništa ne znači ali ipak hoću znati da može bez štucanja, isto tako i snimanje u full hd nije potrebno ali ako već ima neka ima pošteno... čekam odgovore :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Presigio 4500
bbbmarko01 kaže...

Imam par pitanja pa ako bi tko htio malo detaljnije mi na to odgovorit bio bih mu zahvalan, pa krenimo redom:

1. zašto Full HD playback šteka, dok npr na huawei mediapad lite 7 ne šteka (dual-core vs single core) ?

2. zašto je snimanje Full HD video na 15 fps, čime se opće gubi smisao tog moda ?

3. da li je moguće promjeniti da video snima u .mp4 formatu a ne u 3gp radi veće kompatibilnosti s npr TV-ima ?

4. da li je moguće smanjiti kompresiju videa radi veće kvalitete?

Eto ovo su pitanja koja bi me zanimala, znam da na ekranu od 960x540 full hd ništa ne znači ali ipak hoću znati da može bez štucanja, isto tako i snimanje u full hd nije potrebno ali ako već ima neka ima pošteno... čekam odgovore :)

1. Instaliraj BSPlayer ili MXPlayer. Ovaj prvi ima i hardversku podršku za više jezgri... do 720 bi trebalo ići sve fluidno.

2. Glupost iz Prestigia:-(  Tako su developeri zamislili... 720@30fps ili 1080@15fps ?! Zašto? Nikome nije jasno:-(

3. & 4. Instaliraj aplikaciju IgCamera.

IMHO to je JEDINA pristojna "camcorder" aplikacija na droidu. Možeš podesiti apsolutno sve parametre snimanja (bitratu, frameratu, container, codec...).

Nisam jedino siguran da li će ti dozvoliit 1080@30fps... trebao bi, osim ako u kernelu to nije zaključano:-( Baš mi javi kako je prošlo, jer mi se sin opasno zainteresirao za PAP4500... 

15 godina
neaktivan
Presigio 4500

da do 720p sam probao npr the dark knight rises 4 gb bez problema premotavanje instantno :) ig camera snima u fullhd ali opet nije to to kako bi trebalo biti dok 720p je odlican i mpeg4 (manja kompresija veca kvaliteta) ispricavam se na sporom odgovoru uglavnom mobitel se isplati sve igre osim onih za tegru vrti odlicno (ja osobno igram samo eternity warriors 2 , koristim bsplayer full verziju (pirate all the way xD ) eto ukoliko tejos sta zanima pitaj i luciano hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.4.2013 15:46 (bbbmarko01).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Prije par dana sam kupio pap4500 onu novu verziju sa 1.2 Ghz i 4.1.1 androidom. Ukratko mobitel je odlican brz - radi savrseno sa dvije kartice sto kod nekih proslih modela nije bas islo glatko. Nema smtzavanja ni slicnih gluposti, kamera je solidna i prednja i zadnja. Ako nekoga jos šta zanima slobodno neka pita. 

Nije da sam lijen - samo nevolim smetati
15 godina
neaktivan

Bijeli ili crni? Š

17 godina
neaktivan

Crni je - sada imas i crne na 1,2 Ghz

Nije da sam lijen - samo nevolim smetati
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Bilo je i vrijeme. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A neznam meni je cak iskreno bijeli i ljepsi xD jedino da nije iza pinki kod kamere :) evo tek danas skuzio da nema gyroscope a bas htio igrat fps s time :(

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.4.2013 16:18 (bbbmarko01).
15 godina
neaktivan
bbbmarko01 kaže...

da do 720p sam probao npr the dark knight rises 4 gb bez problema premotavanje instantno :) ig camera snima u fullhd ali opet nije to to kako bi trebalo biti dok 720p je odlican i mpeg4 (manja kompresija veca kvaliteta) ispricavam se na sporom odgovoru uglavnom mobitel se isplati sve igre osim onih za tegru vrti odlicno (ja osobno igram samo eternity warriors 2 , koristim bsplayer full verziju (pirate all the way xD ) eto ukoliko tejos sta zanima pitaj i luciano hvala :)

Mislim da bi morao ići i do 1080, samo možda ne sve codece/containere/bitrate...

Naime, na singlcore XperiaNeoV sam gledao 720 kroz BS playeru sa titlovima bez greške. Kod Prestigia bi dualcore ipak morao vrtiti više?

Jesi li vidio koliko ti je IgCamera povukla frejmova u 1080?

Igre mi sinu baš i nisu bitne, jer ima Prestigio tablet 8.0UltraDuo za takve stvari;-) Hvala na informacijama!

15 godina
neaktivan
Luciano kaže...
bbbmarko01 kaže...

Mislim da bi morao ići i do 1080, samo možda ne sve codece/containere/bitrate...

Naime, na singlcore XperiaNeoV sam gledao 720 kroz BS playeru sa titlovima bez greške. Kod Prestigia bi dualcore ipak morao vrtiti više?

Jesi li vidio koliko ti je IgCamera povukla frejmova u 1080?

Igre mi sinu baš i nisu bitne, jer ima Prestigio tablet 8.0UltraDuo za takve stvari;-) Hvala na informacijama!

a vrti on 1080p (napomena da sam gledao Sony FullHD testni video s njihove stranice, dakle ono što se vrti po dućanima), ali frameovi preskacu znaci decoderne radi dovoljno dobro isprobano na bs player (full verzija) sa svakavim mixevima opcija, dok 720p vrti kod od p****, kazem dok tablet huawei mediapad lite 7 vrti 1080p bez beda (singlecore) tako da neznam, a igcamera kad sam stavio na 1080p mpeg4, mislim da sam zariobao nesto podesavajna pa mi se restarto xD, tako da moram jos malo opcije stimati pa cu ti dati detaljan odgovor, makar kazem samo bi htio da moze ionako nema smisla snimati u fullhdu niti gledati nesto u fullhd-u na qHD zaslonu - svi radimo to samo radi preseravanja :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.4.2013 13:06 (bbbmarko01).
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Je li tko registrirao svoj mobitel na službenoj stranici? Ako je,ima li kakvih dodatnih opcija,ili nešto slično?
Da jednostavno znam da se ne zamaram previše.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja niti nisam nasao tu opciju xD

15 godina
neaktivan
bbbmarko01 kaže...

a vrti on 1080p (napomena da sam gledao Sony FullHD testni video s njihove stranice, dakle ono što se vrti po dućanima), ali frameovi preskacu znaci decoderne radi dovoljno dobro isprobano na bs player (full verzija) sa svakavim mixevima opcija, dok 720p vrti kod od p****, kazem dok tablet huawei mediapad lite 7 vrti 1080p bez beda (singlecore) tako da neznam, a igcamera kad sam stavio na 1080p mpeg4, mislim da sam zariobao nesto podesavajna pa mi se restarto xD, tako da moram jos malo opcije stimati pa cu ti dati detaljan odgovor, makar kazem samo bi htio da moze ionako nema smisla snimati u fullhdu niti gledati nesto u fullhd-u na qHD zaslonu - svi radimo to samo radi preseravanja :)

Za 1080 video igra puno parametara (bitrata/codec/container/chipset...). BTW IgCamera je malo čudna aplikacija;-)

Osobno HD video nisam nikad gledao na telefonu, ali sam ga uz pomoc HDMI-a znao ispucati na TV.

Prije sam ljeti redovito vukao camcorder, posebno kad su klinci bili mali. Danas ako mi mob snima bar 720, video kamera je postala suvisna.

14 godina
Presigio 4500

Kako radi na J.B.?Ima li kakvih većih nedostataka osim brzog pražnjenja baterije?

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

meni se baterija sad nakon skoro mjesec dana normlaizirala, dakle u prijevodu ako stalno prckas po njemu nece dugo ako  surfas tu i tamo zoves poruke fejs itd moze dan i pol bez pol frke, meni osobno cijeli dan na wlanu malo poruke fejs i onda anvecer ga opicim skoro 2 sata eternity warriors i imam jos oko 40% baterije, a zbilja ga silujem (jos je nov pa ono uzbudenje kao kod klinaca) :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Presigio 4500

Gdje ima za kupiti Prestigio osim u protisu

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Odakle si? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Presigio 4500

zg

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

Onda ne znam gdje točno i u kojim trgovinama ima.

U linksu sigurno ima,gdje još,ne znam. Znam za Brod haha. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Presigio 4500

4500 model or 5000? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Presigio 4500

pa koji je najbolji

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

male su razlike a velika cijena....5000 ima svoje strane a ovaj 4500 svoje s tim da je 5000 bolji u pojedinim stvarima... {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 21:56 (ATI HD3870).
13 godina
neaktivan
Presigio 4500

na papiru mi se ipak cini da je 4500 bolji a cijena mi je svejedno jer sam tak i tak unaprijed odvojio 2000kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

4500  model(bolji zaslon,više ram memorije, bolja kamera)

5000( lošiji zaslon, manje rama i slabija kamera)

s tim da u pojedinim recenzijama po benchmark testu 5000 duo prednjači..... uglavnom kod ovog 4500 duo ove 3 komponente drže višu cijenu...

13 godina
neaktivan
Presigio 4500

jel znas u kojim ducanima u zagrebu ima za kupiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

extreme digital-tamo je najjeftiniji ali model 5000 treba doć u četvrtak

links u glamočkoj 1......tamo namjeravam uzet  

15 godina
neaktivan
Presigio 4500

5000 je veći,to mu je prednost... A ostale prednosti ispred 4500? Slabo,jako slabo. Ja bih ipak išao na 4500. A 5000 mi je nekako preglomazan kada vidim nekoga da priča s njim. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Presigio 4500

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Presigio 4500

model 5000 ima bolji bench zbog manje rezolucije ekrana, 4500 qHD 960x540, 5000 WVGA 800x480

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice