Još uvijek ništa od dodatne opreme za prestigio (eventualno za 4300 folije na ebayu).... cimnuo sam u servis, cimnuo na veleprodaju, dva prodavača....
Ma da,znam i ja da ima za 4300,al aj,ništa onda,služti ć use ovom glupom iz tele2 centra koju sam kupio. :l
sigurno ima zainteresiranih, ali nemaju odakle kupiti... veleprodaje nemaju dodatnu opremu niti u najavi
to je trenutno veliki minus za prestigia
Dok su se oni bazirali da naprave super mobitele,za super cijene,ostale stvari su im totalna banana,poput njhiovih slušalica za mobitel koje se dobiju,ili recimo... Zaštitna folija koju ko zna kad kreću raditi. :S
Izgleda da sam ja jedini na ovom forumu koji kad kupi mobitel - koristi ga, i mobitel služi meni.
JA sam ga kupio, i on je moj sluga - grebem ga, derem ga, nakon 2 godine novi, i gotovo.
Da ga nebi koristio sa folijama/gumicama. Bezveze. Kad mene mob plati da ga imam, e onda nek
si kupuje i nosi odjela i naočale kakve hoće.
Da li se isplati uzeti ovaj mobitel za 429KM=1665kn ili ima nesto bolje a da je novo
Mislim da nema bolje, a da je novo (pogotovo za tu cijenu od 1665,00kn).... možda nešto rabljeno.
Ako je nov,nekorišten,onda da,za tu cijenu je pristojan. U HR. A sada,kako je u BiH ne znam,ali sumnjam da je neka razlika.
Dobar je mobitel,čak se i odaziva kada ideš nekom krpom nešto stiskati,super je.
Da nov je u prodavnici u BiH http://cpudoo.com/index.php?id_product=1938&controller=product 429KM sto je oko 1665kn. Ako mi moze neko ko ima ovaj mobitel reci vise o njemu (kakva je kamera,da li je spor,da li stekaju igrice,kakav je za pisanje poruka i slicne stvari)
Kupio sam ga :) i nazalost za pocetak imam par ogromnih zamjerki, prvo baterija traje katastrofalno malo, znam android je, veliki je ekran, ali do sada mi to ni na jednom mobu nije bilo u ovolikoj mjeri, trosi se nenormalno brzo, a puni se satimaaaa wtf? Drugo slusalice koje se dobiju sa njim su nevjerovatno pretihe, ali ionako ih nenamjeravam koristit tako da… Treca stvar je po meni kamera koja mi je nekako losa, neznam zasto ali takav mi je dojam, ali nisam jos cackao postavke pa neznam, vidjet cu jos, inace imam problema i sa hd videom kojeg mi nece da snima koliko vidim?? Cetvrta stvar je da mi dosta aplikacija sa marketa nisu dostupne, kao nepodrzane su iz nekog razloga, pretpostavljam zbog rezolucije od 960×540??? Neko vrijeme sam koristio 4040 model i na njemu su svi appovi radili normalno. Jos jedna mala mana je sto se uzasno lijepe otisci prstiju za njega, neda mi se vise uopce cistit ekran :P Inace je ovaj mob. munja, brz, fluidan, bez zastajkivanja radi, goli android, odlican. Nekoristim nikakvu zastitu niti namjeravam ali uz njega se dobije odlicna futrola. Toliko za sada, za sva pitanja sam na raspolaganju ako treba uletit i pomoc nekom
Je li probao tko deep sleeper aplikaciju,ili neke slične aplikacije za smanjivanje troška baterije?
Kupio sam ga :) i nazalost za pocetak imam par ogromnih zamjerki, prvo baterija traje katastrofalno malo, znam android je, veliki je ekran,
Koliko to katastrofalno malo?
U prvim danima dok sam ga cijedio, onda mi je traja jedan dan. Onak, sutradan ga u isto vrijeme stavim puniti, s time da je baterija bila oko 10-20%.
Sada, kada ga cijedim malo manje, traje 48h.
Pod cijeđenje podrazumijevam jest WiFi (bez 3G), Internet, poruke, nešto manje zahtjevnih igre. (jetpack joyride)
Pod malo manje mislim da se ne igram, ne instaliram tonu aplikacija. U principu pozivi i poruke.
Kada ga punim na usb kompa (s 10ak % baterije), onda tankanje potraje cca 4-5h. Na punjaču 2-2,5h.
Nije da sam baš štopao, ali je tu negdje.
neznam meni je nekako losa baterija, skinem ga s punjaca u 6h ujutro i vec oko 17h je totalno prazna, ali moze biti da visim na njemu stalno pa zato, evo sinoc sam ga skino s punjaca u 21h i sad je na 65% ali nisam ga uopce puno dirao od sinoc jer nisam imao vremana, ali tek ga imam tri-cetiri dana, mozda mu treba mali period da baterija dodje sebi ali i da mi 'dosadi' pa da ga pocmem 'normalno' koristit inace meni nesnima hd video? samo vga? zna li tko razlog? kako da podesim postavke? i koje su najbolje postavke za kameru i video snimanje?
Iskreno se nadam da ga puniš kada mu je vrijeme za punjene,a ne kada tebi odgovara. A drugo,budimo realni,nit oni razvijaju svoje mobitele kako kažu,a i ako razvijaju,tek su krenuli,tako da je normalno da im baterije nisu nešto,pogotovo s takvim procesorom i ekranom. Meni baterija zna potrajati,ako ne radim ništa,ali ako sam na njemu,ode,kao da odbrojava sekunde.
Za video ne znam,igraj se s njim,saznaj gdje što stoji. :P
sve više gledam ovaj smartphone... nego može mi ko reć kako rade zahtjevnije igre?
Iskreno se nadam da ga puniš kada mu je vrijeme za punjene,a ne kada tebi odgovara.
Litij Ion baterije ne pate od memorijskog efekta i time je svejedno kada se pune.
Isto tako, kruže priče da bez obzira koliko je baterija napunjena, kada je idemo puniti da je to jedan ciklus. Nije.
Što više, baterija će dulje trajati ako ju punimo svako malo i ne do 100%. Isto tako, koji puta napravimo duboki ciklus.
http://batteryuniversity.com/learn/article/charging_lithium_ion_batteries
Ajde oke onda,ja sam mislio da ima veze za ovaj mobitel,jer se sjećam kako su prije baterije rikavale prijateljima jer su ih pogrešno punili.
jeap, tako je nekoc bilo sa NiMh i slicnim baterijama
Vec sam bio pitao, al' posto nije bilo odgovora, ponovit cu.
Imate li na mobu onaj weather widget kao sto je na kutiji u kojoj se isporucuje mobitel i kako se reklamira na sluzbenoj stranici Prestigia? (vidi attachiranu fotku)
Ako ne, zna li netko kako ga pronaci na Google Play-u?
Nema na mobitelu, niti na google playu
Vec sam bio pitao, al' posto nije bilo odgovora, ponovit cu.
Imate li na mobu onaj weather widget kao sto je na kutiji u kojoj se isporucuje mobitel i kako se reklamira na sluzbenoj stranici Prestigia? (vidi attachiranu fotku)
Ako ne, zna li netko kako ga pronaci na Google Play-u?
Nema na mobitelu, niti na google playu
Ma, super im je marketing ako je tako. Nude jedno, prodaju drugo.
Odakle su samo izvukli taj widget ... ili su napravili neku sliku i zalijepili ju na fotku pa da izgleda kao widget.
Osobno preferiram HD Widgets koji je instaliran jos od prvog dana, no zanimalo me koji je to konkretno weather widget sto je na ambalazi i reklami za Prestigio 4500 DUO i zasto ga nema na mobu ako ga reklamiraju s njim.
Da to ne dođe možda uz one aplikacije što te ponudi da ih instaliraš na početku? Nisam gledao što tamo ima,možda tamo ima?
Negoo,čini mi se da je ovo 1. update,i što kažete,je li probao tko?
http://www.prestigio.com/news/press/pap4000_pap4500_firmware
Ja ga koristim par dana i odličan mi je za sad, pun mi je k dva telefona a iz davnih dana sam znao samo za probleme sa dual sim telefonima, tako da sam ostao zatečen kako dobro radi...
Došao mi je sa 1.0.8 i pronašao je update 1.0.12, instalacija prošla glatko i sve pet za sad, ni jedna mana... Navodno će idući mjesec stići 4.1 JB...
btw, koristim onaj yahoo weather widget što sam odmah vidio u telefonu, sviđa mi se...
btw2 potpis na post od kihotya
E, je li tko ima problema na mobitelu s autorotate?
ugl., tu i tamo mi ne radi autorotate. Mislim da je jedina zakonitost koju sam primjetio jest sa se problem javi nakon ulaska i izlaska u aplikaciju koja radi u horizontalnom polozaju.
Nakon toga moram resetirati mobitel.
U firmware upgrade pise da je popravljen geo location app. sto li je to? Googlao sam i pronalazim zaista svasta. Btw., jos nisam napravio upgrade.
Obavio upgrade jučer.Radi odlično,kao i prije.Oprez (iako sve piše) obavezno napravite back up svih podataka jer se upgradeom sve resetira na tvorničke postavke!!!
U firmware upgrade pise da je popravljen geo location app. sto li je to? Googlao sam i pronalazim zaista svasta. Btw., jos nisam napravio upgrade.
nesto vezano za funkcioniranje appova i gps-a valjda, npr. meni dosta aplikacija nije radilo a za funkcioniranje su trazile gps tj. tu geo lokaciju tipa hak, sports tracker i slicno, za sve njih mi je izbacivalo na gplayu da appovi nisu kompatibilni sa mobitelom, nakon updejta sve radi savrseno i svi appovi se sada skidaju i rade normalno :) updejt je tezak 35MB i moja preporuka svima da ga skinu jer ce mob biti jos bolji :) samo kao sto rece Pjotr oprez jer se sve resetira na factory reset nakon updejta zato najboje napravite kopiju najvaznijih stvari
p.s. meni radi sve savrseno bez problema od prvog dana, pa tako i autorotate :)