Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.045
|
čitano: 12.543.710
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

@Berkut

LG G3 ak nije prevelik, ima ga u raznim bojama.
Sony Z3 Compact ako treba nešto manje

@Glogić

LG G3 bi zadovoljio sve potrebe, a nađe se i za malo manje od 2000kn novi na njušci

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 22:28 (zuper).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

pozdrav,

tražim mobitel u cjenovnom rangu od 1000-1500 kn, tele2 ili iz slobodne ponude, bez pretplate, i koji radi na androidu.

budući da mi je ovo prvi smartphone (prije sam imao samsung gt s5230), nemam toliko dobru predodžbu o tome kakav procesor i koliko RAM-a je idealno za današnje standarde. ne namjeravam ga pretrpati aplikacijama, ali treba mi pouzdan uređaj koji neće usporiti za godinu dana (zbog updatea npr.) i naravno da se sustav ne crasha. treba mi wifi, što brža veza i mogućnost hotspota. memorija je manje bitna ako je moguće ubaciti microSD karticu. kamera mi također nije toliko bitna, iako bi bljeskalica i nekakav fokus dobro došli ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
spoonman039 kaže...

pozdrav,

tražim mobitel u cjenovnom rangu od 1000-1500 kn, tele2 ili iz slobodne ponude, bez pretplate, i koji radi na androidu.

budući da mi je ovo prvi smartphone (prije sam imao samsung gt s5230), nemam toliko dobru predodžbu o tome kakav procesor i koliko RAM-a je idealno za današnje standarde. ne namjeravam ga pretrpati aplikacijama, ali treba mi pouzdan uređaj koji neće usporiti za godinu dana (zbog updatea npr.) i naravno da se sustav ne crasha. treba mi wifi, što brža veza i mogućnost hotspota. memorija je manje bitna ako je moguće ubaciti microSD karticu. kamera mi također nije toliko bitna, iako bi bljeskalica i nekakav fokus dobro došli ;)

pozdrav,

iako sam korisnik i veliki fan adroida, malo mi je teško ovo što ću reći, ali sumnjam da ćeš naći android u tom cjenovnom rangu da ti bude baš stabilan preko godinu dana. Jer ovo "stabilan" kod androida je širok pojam. Što je nekom stabilno drugima nije , i obratno. Meni ni jedan nije bio stabilan do S6 a i on je imao mana, evo sad pičim note5 pa ćemo vidit :) Tebi treba ili iphone ili neka lumia, ili top model androida (eventualno nexus od 5-ice na ovamo) ali oni svi prelaze cjenovni prag koji si postavio. Možda da pogledaš lumiu 930 ako se možeš protegnut još koju stoju ili 640 xl, imaš i recenzije na mob.hr i smartphonehrvatska.com pa pogledaj, stvarno nisu loši uređaji a rade stabilno. Ovo je moje subjektivno mišljenje, mada ima kolega ovdje koji poznaju smartphone u dušu pa možda ti neko savjetuje i nešto pametnije od mene :)

pozz

13 godina
neaktivan
Zasto ne bi pogledao kineske mobitele? Ja imam Xiaomi redmi note 2 5.5" i prezadovoljan sam. Ili Xiaomi M4i kao 5". RN2 s giztopa se da narucit za 1200kn s postarinom. A kilometrima je bolji od samsunga/lg/sony u tom cjenovnom rangu.

1 0 hvala 0
15 godina
zuper kaže...

@Berkut

LG G3 ak nije prevelik, ima ga u raznim bojama.
Sony Z3 Compact ako treba nešto manje

@Glogić

LG G3 bi zadovoljio sve potrebe, a nađe se i za malo manje od 2000kn novi na njušci

Hvala na odgovoru,budem još malo pogledao,al mi se A5 onako cini kao najprikladniji za žensku osobu..

17 godina
A5 ima cestih kvarova usb porta i dosta je po servisima, tak da ga je bolje zaobici
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
drinkoholic kaže...

pozdrav,

iako sam korisnik i veliki fan adroida, malo mi je teško ovo što ću reći, ali sumnjam da ćeš naći android u tom cjenovnom rangu da ti bude baš stabilan preko godinu dana. Jer ovo "stabilan" kod androida je širok pojam...

razumijem, ali nemam novce za bolji mobitel. student sam, trebam se "snać", kupit nekakav best-buy, a za 3 godine (kad budem kupovao novog) ćemo dignuti budžet :D

GuardianOTB kaže...
Zasto ne bi pogledao kineske mobitele? Ja imam Xiaomi redmi note 2 5.5" i prezadovoljan sam. Ili Xiaomi M4i kao 5". RN2 s giztopa se da narucit za 1200kn s postarinom. A kilometrima je bolji od samsunga/lg/sony u tom cjenovnom rangu.

sve što nisam naveo da je bitno, dolazi u obzir, dakle i kineski brandovi. pogledao sam specifikacije ova 2 mobitela, i zbilja mi se čine dobre (za ovaj cjenovni rang). dizajn mi je ok (iphone kopija).
e sad, naružba mi se ne sviđa, jer mobitel moram slati ako se dogodi kvar, čekati da mi ga vrate, itd.. više bi volio kupiti nešto iz hrvatske trgovine, a može i s njuškala (ali da se radi o novom, eventualno isprobanom mobitelu, također kupljenom u hrvatskoj trgovini i s garancijom).

15 godina

kinez izvana ti je najbrze sta mozes dobit za te novce, znaci redmi 2, u hrv mozes dobit samo losiji pogotovo ako uzimas neki brand kao samsung, ja bi riskirao i narucio izvana, sanse da nije ispravan ili da ce se nesto sjebat u godinu dana su tako male da se ne isplati uzimat losiji iz hrv

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Imam A5 7mj i Redmi Note 2 3mj. RN2 je toliko ispred A5 (osim materijala izrade) da je to cudo. A5 bugovit, spor cudo jedno, multitasking nemoguc. Lipo izgleda, u ruci je super dojam, ali under the hood ne pruza nista.

2 0 hvala 0
15 godina
Patrick_cro kaže...
A5 ima cestih kvarova usb porta i dosta je po servisima, tak da ga je bolje zaobici

Vidiš to nisam znao,al mislim ga uzimat zapakiranog preko Njuške,pa nek ga popravljaju...
a i do ročkasa ima skoro mjesec dana pa možda nešto drugo ispliva u obzir..
Ja imam OPO već više od godine dana i prezadovoljan sam...al baš curi ne mogu uzet kineza..jbg..

10 godina
domac5 kaže...

kinez izvana ti je najbrze sta mozes dobit za te novce, znaci redmi 2, u hrv mozes dobit samo losiji pogotovo ako uzimas neki brand kao samsung, ja bi riskirao i narucio izvana, sanse da nije ispravan ili da ce se nesto sjebat u godinu dana su tako male da se ne isplati uzimat losiji iz hrv

razumijem. još ću razmislit par dana, pa bi ga mogao i uzet. ovaj model s 32gb je ipak nešto skuplji, pa sam mislio uzet 16gb, trebalo bi bit dovoljno.. 

GuardianOTB kaže...
Imam A5 7mj i Redmi Note 2 3mj. RN2 je toliko ispred A5 (osim materijala izrade) da je to cudo. A5 bugovit, spor cudo jedno, multitasking nemoguc. Lipo izgleda, u ruci je super dojam, ali under the hood ne pruza nista.

da, baš sam gledao samsung galaxy a5, i prema specifikacijama mi se nije svidio (procesor samo 1,2 gHz), pročitao sam i da se dosta grije.

11 godina
neaktivan

Redmi Note 2 na Everbuyingu trenutno za mrvicu više od 800 kuna. Kušnja...

0 0 hvala 0
10 godina

meni se totalno svidio ovaj novi redmi 3. 

5 inča mi je idealno za ruku, specifikacije mi se čine ok, tako da mi je on trenutno favorit za kupnju..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
spoonman039 kaže...

5 inča mi je idealno za ruku, specifikacije mi se čine ok, tako da mi je on trenutno favorit za kupnju..

je dobar je, gledam ga i ja ali me zanima taj snapdragon 616 u njemu, slabiji od helio x10 chipseta

10 godina
domac5 kaže...
spoonman039 kaže...

je dobar je, gledam ga i ja ali me zanima taj snapdragon 616 u njemu, slabiji od helio x10 chipseta

da, a i procesor je slabiji.. prednost redmi 3 je metalno kućište i bolja baterija (valjda), s obzirom da je ekran manji i ima manje pixela, trebala bi duže trajat..

13 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...

to je brutalni best buy. 

13 godina
neaktivan
spoonman039 kaže...
domac5 kaže...
spoonman039 kaže...

da, a i procesor je slabiji.. prednost redmi 3 je metalno kućište i bolja baterija (valjda), s obzirom da je ekran manji i ima manje pixela, trebala bi duže trajat..

mislim da nema SD slot pa treba pripazit za uzet 32gb model, ja sam svog 16gb RN2 relativno brzo napunio, slike i videa vecinom, par igrica i bang - pun.

edit: pricate o Redmi 3, ja sam skuzio da govorite o Redmi Note 3. Ako gledate 5'', onda pogledajte i Mi4i i Mi4c. evo comparisom: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7211&idPhone2=7862

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 9:09 (GuardianOTB).
13 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...
dhamilton kaže...

Pozdrav svima,

imam jedno dosta nezahvalno pitanje...

traži se najbolji "value for money" mobitel veličine ekrana do 5.0" (manji ekran je čak prednost) u cjenovnom rasponu 500 - 1000 (+/- 100 kn) za nezahtjevnog i tehnički nezainteresiranog korisnika. mobitel bi se koristio isključivo za osnovne radnje (razgovor, SMS, fotkanje, viber ... that's it!).

Prednost obzirom na:

1. kvalitetu kamere

2. čvrstoću

3. jednostavnost rukovanja

Unaprijed zahvaljujem za svaki prijedlog!

Predlažem ti Xperia Z1 Compact preko njuškala, ima ih i ispod 1000 očuvanih a ređaj je mrak.

Ako ti to ne odgovara i rađe bi preko trgovine, tu moraš napravit neke kompromise pa eventualno ako ima LG Spirit ili nešto slično...

I mene zanima baš ovo (samo Android).

Znači Z1 Compact i LG Spirit bi bili najbolji izbor? Ima li možda još nekakvih prijedloga? 

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 10:08 (Zavjesa).
10 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...

samo, ako sam dobro vidio, to ide iz kine pa računaj plus pdv plus carina

11 godina
neaktivan

Pozdrav  ljudi. Trebo bi malu pomoc planiram kupiti mobitel korz par dana opcije su mi lg g4, samsung s6 i htc m9.

Prva opcija mi je g4, ali dosta sam citao po stranim forumima da kupci nisu zadovoljni, da ima neku manu gasenja i blokanja. 

PA ako neko ima koji mobitel od ova tri da mi da svoje misljenje bio bi mu jako zahvalan.

Nebi htijeo kupiti mobitel pa da ga nosim stalno na garanciju jer nisu bas male pare. Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
jasmin1991 kaže...

Pozdrav  ljudi. Trebo bi malu pomoc planiram kupiti mobitel korz par dana opcije su mi lg g4, samsung s6 i htc m9.

Prva opcija mi je g4, ali dosta sam citao po stranim forumima da kupci nisu zadovoljni, da ima neku manu gasenja i blokanja. 

PA ako neko ima koji mobitel od ova tri da mi da svoje misljenje bio bi mu jako zahvalan.

Nebi htijeo kupiti mobitel pa da ga nosim stalno na garanciju jer nisu bas male pare. Hvala

ukljuci u razmisljanje i Sony Z3, a od samsunga S6 edge. Svi su oni li-la sa svojim prednostima i nedostacima. svaki se moze pokvarit. uzmi u obzir da se po forumima pise samo kada su kvarovi. onome koji radi, taj ne pise nego ka koristi ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 12:03 (GuardianOTB).
11 godina
neaktivan

Hvala care na savjetu.  A za forum da istina je to, našo sam dosta pozitivnig komentara a i negativnih. A večina rezencija gvori da je mobitel super. 

Sony mi mi je nekako previse nalik nekoj ploci, a edge me strah zbog rubova da neki sitni pad nebi ostetio ekran. Al hvala ti na odgovoru.

11 godina
neaktivan
jasmin1991 kaže...

pozdrav drug,

ja sam imao samsung S6 10 mjeseci i extra je telefon samo je baterija loša loša loša...moji drugovi koji imaju s6 edge imaju bolju bateriju i njima izgura dan bez problema, što se tiče displeya nabaciš staklo na njega i no sikriki...od htc-a bježi, vidiš da su skoro propali zbog ovog m9...ja bih na tvom mjestu uzeo ili s6 edge ili G4, nećeš ni sa jednim od ova dva pogriješiti...imaš na mob.hr recenzije a G4 mislim da ga Mislav i koristi kao daily driver pa ga pitaj u komentarima ako te šta interesira...

pozz

11 godina
neaktivan

Hvala drug na odgovoru. Mislim da cu uzeti g4 imam samsung več 7 godina pa da malo promjenimo. Hvala ti jos jednom

13 godina
neaktivan
jasmin1991 kaže...

Hvala drug na odgovoru. Mislim da cu uzeti g4 imam samsung več 7 godina pa da malo promjenimo. Hvala ti jos jednom

mislim da ces biti prezadovoljan s G4. S6 edge je "napucaniji" od obicnog S6. vise paznje na detalje. Jedini samsung kojega bih imao. Iphone 6?

11 godina
neaktivan
dudekzg kaže...
Yo Momma kaže...

samo, ako sam dobro vidio, to ide iz kine pa računaj plus pdv plus carina

Ma jok. Naručivao sam već od njih, očekivao isto tako plaćanje karine, kad tamo uređaj

neočekivano poslan s EU skladišta (Budimpešta mislim, u svakom slučaju Madžarska).

Samo za svaki slučaj prije naručivanja provjeriti je li predmetni uređaj dostupan u EU skladištima.

11 godina
neaktivan

U nikako iphone ne volim ios. Mislim da cu g4 valjda necu naletiti na neku zajebanu seriu s kvarovima :)

14 godina
neaktivan

Pozdrav, može preporuka, trebal bi za stariju osobu neki telefon, mislim da bi bilo najbolje negdje oko 1000kn, pošto njoj ne treba flagship i ostali viši rang.

Razmatram uglavnom; Lumia 535, 550, 640 i LG L90. Ne znam kaj bi od toga bilo najbolje s obzirom na cijenu? i dal postoji još kaj vrednoga u tom rangu? Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
@HrcHc
Novi? Polovni? Njuskalo? Internet?
14 godina
neaktivan

Novi sa garancijom, obavezno. Gledal sam ugl, tele2 shop i njuškalo. Za sad mi je redosljed;

1. Lumia 640 - recimo da je najbolji po karakteristikama

2. Lg l90 - 4.7˝ ekran, jača baterija, bolja kamera nego ova dva dole

3. Lumia 550 - 4.7˝ ekran, a rezolucija ko na 640. Nešto slabija kamera i baterija

4. Lumia 535 - 5.0˝ dosta veliki ekran, a slabija rezolucija. Nešto slabija kamera i baterija, ko na ovome iznad

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice