Planiram uzimati ovaj mob..
Recite mi vise o tom mobitelu dali se isplati uzimati ili ne...
I dali ima neki bolji mob u tom cjenovnom rangu...
Mobitel mislim uzimat u VIP-u za 1899.00...na pretplatu
Hvala!
Hvala!
Hvala!
a da prekineš više sa spamom... otvorio si 50 tema koji mobitel
Kao prvo nije 50 nego 5....
A kaj ja mogu kad mi treba pomoc....
Kao prvo nije 50 nego 5....
A kaj ja mogu kad mi treba pomoc....
pa odluci se vise sta ces, i u jednoj temi pisi sve... jednostavno
Gle ovako ako mislis pomoci onda mi ti pomozi onda necu otvarat vise tema jer sam u ovoj napisao sve sto me zanima ...
Gle ovako ako mislis pomoci onda mi ti pomozi onda necu otvarat vise tema jer sam u ovoj napisao sve sto me zanima ...
n900 je po meni ne mobitel nego ko neki tablet
mislim zbog velicine
ima 180 grama a mozda i vise.
to je pretesko.
bolje uzmi htc neki dobar.
ima bolji desire, ako zelis vise aplikacija, veci ekran, jer N900 je ipak vise poslovni mob. to je sve sto ti imam za rec.
mislim zbog velicine
to je pretesko.
ima bolji desire, ako zelis vise aplikacija, veci ekran, jer N900 je ipak vise poslovni mob. to je sve sto ti imam za rec.
nije mi to problem sto je debel i tezak josbolje jer volim deble mobeve....razmisljam o wildfieru.....a disire je dosta skup...
Preporuke za N900, koristim ga preko deset mjeseci i vise sam nego zadovoljan s tim strojem. U nekom od prijasnjih postova opisao sam svoja iskustva s tim mobom, prenosim ti to ispod:
"Malo o ekranu - ukratko odlican je rezolucijom, kvalitetom prikaza i responzivnoscu. Radio sam s ostalim Nokia Touch screen telefonima i miljama su losiji od N900, ne znam da li je to zbog novije generacije rezistivnog ekrana iz N900 ili kobinacije koju cini zivahan procesor i software.
Aplikacije - zaboravite Ovi store, preko App managera dostupne su ponude Maemo repositorija, uglavnom na tisuce korisnih stvari. Izdvojio bih odlican text processor AbbiWord,, podrsku za streaming Shoutcast internet radio stanica, Transmission bit torrent client...Sve freeware. Zadnje sto sam skinuo je remote kontroler moje SLR kamere koji radi odlicno.
Instalirane aplikacije - jako dobro. Odlican preglednik slika, media player s podrskom za divx/xvid i titlove, mogucnost konekcije na tv, podrska za sve zive audio formate, odlican internet radio streamer, file manager u pravom smislu rijeci gdje cinite sa fileovima i folderima sta vas je volja... Dalo bi se kvalitetno zivjet i samo sa defaultnim programima.
Multitasking - treba probati da bi se vjerovalo.
Internet browsing - bolji i kompletniji dozivljaj nego s iPhoneom (Imam 3GS) uz koristenje instaliranog microB browsera koji je u zadnjem sw updateu postao jos i bolji. Svi poslovi rezervirani za desktop mogu se obaviti preko MicroB (net banking, Google docs...). Uz MicroB tu je Firefox i Opera. Ovaj uredjaj je stvoren za net!
Mail klient - bez zamjerke. Podrzava multi mailboxove uz osvjezavanje svih kako mu zadate. Ovim strojem moguce su perverzije tipa download i konverzija web stranice u pdf format te slanje takvog attachmenta na neciji mail :-).
Telefon i poruke - izvanredno uz ugradjeni skype, sip, google talk i ostalo. Programe nije potrebno downloadati i pokrenuti. Integrirani su u telefonski dio koji ne cini razliku dolazi li poziv sa Skypea ili GSMa - mada je to jasno vidljivo na ekranu. Podrska za threaded SMS i IM je tu "straight from the box". Slicno kao kod telefona, aplikacija vodi brigu o sms, mms, Skype IM i osgtalim IM porukama istovremeno uz intuitivno razvrstavanje."
I secer na kraju, Nokia je upravo objavila da sprema novi software update za N900 koji ce uz ostalo omoguciti i dual boot Maemo5 / Meego http://thenokiablog.com/2010/10/13/nokia-n900-pr13-dual-boot-meego/
A dail je bolji Samsng Wave S8500 od Nokie N900?
Koliko sam vidio Samsung ima bolji procesor...
Pa ako mi mobze neko reci koji od njih 2...
PS:Znam da sam naporan al.....jbg..
mislim zbog velicine
to je pretesko.
Uuuuuu, pazi....Desire ima cak 40g manje!
Stvarno je tesko, ne znam kako bi to nosio.
Sta tebe vjetar odnese kad hodas ulicom?
Kaj nitko nezna??
A dail je bolji Samsng Wave S8500 od Nokie N900?
Koliko sam vidio Samsung ima bolji procesor...
Pa ako mi mobze neko reci koji od njih 2...
PS:Znam da sam naporan al.....jbg..
Ma Wave je super ali ima loš OS za koji ima jako malo aplikacija, N900 ima najbolji OS među mobilnim telefonima, a ima i fizičku tipkovnicu pa bi ja išao na njega.
Ako baš nećeš N900 onda preporučujem da umjesto Wave-a uzmeš Desire, X10 ili pričekaš novije nokie (npr. C7, E7, N7)
Ma kakav Wave... To je tek izašlo, nema aplikacija puno za njega niti išta... Uzmi N900, to je pravi stroj
Preporuke za N900, koristim ga preko deset mjeseci i vise sam nego zadovoljan s tim strojem. U nekom od prijasnjih postova opisao sam svoja iskustva s tim mobom, prenosim ti to ispod:
"Malo o ekranu - ukratko odlican je rezolucijom, kvalitetom prikaza i responzivnoscu. Radio sam s ostalim Nokia Touch screen telefonima i miljama su losiji od N900, ne znam da li je to zbog novije generacije rezistivnog ekrana iz N900 ili kobinacije koju cini zivahan procesor i software.
Aplikacije - zaboravite Ovi store, preko App managera dostupne su ponude Maemo repositorija, uglavnom na tisuce korisnih stvari. Izdvojio bih odlican text processor AbbiWord,, podrsku za streaming Shoutcast internet radio stanica, Transmission bit torrent client...Sve freeware. Zadnje sto sam skinuo je remote kontroler moje SLR kamere koji radi odlicno.
Instalirane aplikacije - jako dobro. Odlican preglednik slika, media player s podrskom za divx/xvid i titlove, mogucnost konekcije na tv, podrska za sve zive audio formate, odlican internet radio streamer, file manager u pravom smislu rijeci gdje cinite sa fileovima i folderima sta vas je volja... Dalo bi se kvalitetno zivjet i samo sa defaultnim programima.
Multitasking - treba probati da bi se vjerovalo.
Internet browsing - bolji i kompletniji dozivljaj nego s iPhoneom (Imam 3GS) uz koristenje instaliranog microB browsera koji je u zadnjem sw updateu postao jos i bolji. Svi poslovi rezervirani za desktop mogu se obaviti preko MicroB (net banking, Google docs...). Uz MicroB tu je Firefox i Opera. Ovaj uredjaj je stvoren za net!
Mail klient - bez zamjerke. Podrzava multi mailboxove uz osvjezavanje svih kako mu zadate. Ovim strojem moguce su perverzije tipa download i konverzija web stranice u pdf format te slanje takvog attachmenta na neciji mail :-).
Telefon i poruke - izvanredno uz ugradjeni skype, sip, google talk i ostalo. Programe nije potrebno downloadati i pokrenuti. Integrirani su u telefonski dio koji ne cini razliku dolazi li poziv sa Skypea ili GSMa - mada je to jasno vidljivo na ekranu. Podrska za threaded SMS i IM je tu "straight from the box". Slicno kao kod telefona, aplikacija vodi brigu o sms, mms, Skype IM i osgtalim IM porukama istovremeno uz intuitivno razvrstavanje."
I secer na kraju, Nokia je upravo objavila da sprema novi software update za N900 koji ce uz ostalo omoguciti i dual boot Maemo5 / Meego http://thenokiablog.com/2010/10/13/nokia-n900-pr13-dual-boot-meego/
ako nisi pogledao u toolbar(statusna traka)gore lijevo....pogledaj odma...blinka narancasti kvadratic stigao novi firmware i update maemo 5 sa gomilom poboljsanja
Ha ha, blinka blinka...eto upravo se skida mada jos nista od dual boot podrske unutar samog updtea. Navodno ce biti omoguceno za mjesec dana kada ce se odrzati Meego konferencija. Opsirnije o tome i drugim zanimljivim informacijama klikom na linkove: Nokia N900 PR 1.3 Update, The Handheld Blog
Na srecu Nokia nije zaboravila na N900, mada ne bih imao nista protiv da su fw update cesci.
Imam problem s N900, nedozvoljava mi otvaranji nikakvih aplikacija, čak ni kamere... jednostavno mi stalno izbacuje poruku ''Operation temporarily disabled due to low memory''!...
Kakva memorija, pa telefon ima 32Gb, i 1Gb RAM-a,
Dali je itko imao sličan problem??
Imam problem s N900, nedozvoljava mi otvaranji nikakvih aplikacija, čak ni kamere... jednostavno mi stalno izbacuje poruku ''Operation temporarily disabled due to low memory''!...
Kakva memorija, pa telefon ima 32Gb, i 1Gb RAM-a,
Dali je itko imao sličan problem??
Imao sam ja jer sam instalirao custom drivere za Fcameru i led Flashlight pa je dolazilo do konflikta sa PR1.3 softom :) Eh sad dali si ti isto instalirao neke aplikacije sto rade sa kamerom ili custom drivere i koju verziju maema imas?
p.s. ej i da ti potvrdim da sam prilikom OTA updatea sa PR 1.2 na PR 1.3 isto imao problema jer ni jedna aplikacija nije radila.Prateci ovaj tread na maemo.org sam rijesio stvar ali je malo zahtjevnije pa ako nisi bas spretan onda potrazi pomoc frenda ili se javi meni da ti pomognem(idealno na skype ili gtalk).Moraces rucno flashati SW i obavezno uradi back up prije toga
E moguće da je stari vlasnik instalirao tako nešto.
Hvala zasad, pa ako ne riješim ništa ovih dana kontaktirati ću te. Živio!
Koji su glavni nedostaci nokije n900 osim težine i OS-a? ( te dvije stvari mi ne smetaju) jer planiram kupiti jedan dobro očivani uskoro..Čuo sam neke priče da neki imaju problema s punjenjem..
Pa ne znam mnogi ga tituliraju kao zasrarjelog i nenaprednog kao i Symbiana.
Koliko trenutno vrijedi taj mobitel očuvan sa svom opremom garancijom itd...
Jel imao tko problema s punjenjem? Mnogi to navode kao učestal problem