Nokia 5800 XpressMusic vs. iPhone - dvojba zaključana tema

poruka: 140
|
čitano: 36.103
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nokia 5800 XpressMusic vs. iPhone - dvojba

Najjednostavniji odgovor je; ako imas novaca uzmi iPhone jer mobitel je odlican (imam ga osobno), a ako imas manje novaca onda ti ostaje jeftinija, ali i losija opcija Nokia.. Sto se tice touchscreena iPhone ima savrsen touch i ko ti kaze drugacije taj te laze, a jos i sad na ljeto dolazi novi firmwire i mobitel ce biti ubojica.. Idemo dalje; glazbeno su tu negdje sa sluskama, a Nokia ima jaci zvucnik, sto recimo meni nije vazno jer slusam na slusalicama, koje su stvarno odlicne.. Video; opet je iPhone bolji jel ima bolji tj. veci ekran, a i na Nokiji mi smeta sto ima preuzak ekran.. Internet; tu iPhone kida, stvarno je super Safari, a sto se tice aplikacija tu nemoramo ni pricat jer ih za iPhone ima hrpe (naravno ima smeca, al ima i odlicnih aplikacija)..

Da sumiramo; moj savjet bi ti bio iPhone jer je bolji i po mom misljenju izraden od kvalitetnijih materijala, a uostalom je i jako lijep i kvalitetan mobitel..

Eto to bi bilo to od mene, a ti uzmi sta zelis..Namigiva

P.S. odi malo do t-mobilea i pogledaj oba moba pa vidi..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

POLUZAKLJUČAK: Vjerovatno uzimam iPhone.

Molim sada isključivo vlasnike iPhone-a da mi odgovore (zbog specifičnosti pitanja).

Kako stoje stvari sa slijedećim stvarima, molim vas odgovorite mi.

1.) Internet. Paketi prometa u T-Mobile-u? (volim 'surfati' ;) )
2.) Jailbreaking, jednostavan ili ne? Hoću li imati problema zbog ove nedavne vijesti da će Cydia komercijalizirati uslugu instaliranje od Apple-a nelicenciranih aplikacija (ako sam dobro razumio)? Hoće li uvijek biti načina za stavljanje "otključanih" aplikacija na iPhone?

Dali je razumno da po oglasnicima uredno iPhone prodaju za 2200-3000 kuna nov, sa garancijom. Kako je to moguće ako je npr. cijena samog uređaja u T-Mobile-u neznam, čini mi se da je bila oko 7000 kn? U čemu je fora?

BTW, ako je sve sa oglasnicima u redu, imao bih još nekoliko pitanja u vezi interneta.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nokia 5800 XpressMusic vs. iPhone - dvojba
Random. kaže...

Molim sada isključivo vlasnike iPhone-a da mi odgovore (zbog specifičnosti pitanja).

2.) Jailbreaking, jednostavan ili ne? Hoću li imati problema zbog ove nedavne vijesti da će Cydia komercijalizirati uslugu instaliranje od Apple-a nelicenciranih aplikacija (ako sam dobro razumio)? Hoće li uvijek biti načina za stavljanje "otključanih" aplikacija na iPhone?

Dali je razumno da po oglasnicima uredno iPhone prodaju za 2200-3000 kuna nov, sa garancijom. Kako je to moguće ako je npr. cijena samog uređaja u T-Mobile-u neznam, čini mi se da je bila oko 7000 kn? U čemu je fora?

BTW, ako je sve sa oglasnicima u redu, imao bih još nekoliko pitanja u vezi interneta.

sorry što se sad javljam ali ne koristim iphone.
kako stoje stvari s internetom, jel se plaća puno, ili je kojim čudom free, vidio sam foru na htc touch hd da kad izvadi karticu i dalje može sve osim onoga za što je mobitel dakle internet.
dakle najvažnija cijena?
OS: Windows XP Professional Edition SP3,Windows 7 Ultimate RC1(Build 7057)
16 godina
neaktivan

Internet uzmes u tarifi, a mozes surfat i sa wlanom, jailbreak rjesis za 5 min i cekas da se instaliras

0 0 hvala 0
17 godina
Random. kaže...

1. Ovo bas nije specificno pitanje i ne moras biti vlasnik iPhonea da znas odgovor. Inace, ovakve stvari mozes saznati i na T-Mobilevoj stranici... Ali uglavnom, u opciji i150 (150 kn mjesecna pretplata) dobijes 1GB besplatno, u i300 2GB, u i500 5GB... Sasvim dovoljno za mobitele... To je jedina dobra strana u iPhonea u T-Mobile ponudi, inace je sve preskupo. A ako ti to nije dosta, koristitit ces WLAN svugdje gdje mozes i ne trositi taj internet

Ovo iz oglasnika, pretpostavljam da nabave izvana
17 godina
neaktivan

ne kužim ovo, jel wlan besplatan ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Molim vas što se tiče ovih cijena iz oglasnika (fuj!, oglasnik! :P), što mislite jesu li te cijene realne i koliko bi iznosile cijene internetskih tarifa u T-Mobile-u bez kupnje iPhone-a, dakle, bez obzira na uređaj, samo tarifa. Pitam zato jer možda netko zna koja bi mi se opcija najviše isplatila.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
djdomi kaže...

pa imas svoj wlan router i placas obican dsl i koristis ga sa iphoneom
17 godina
djdomi kaže...

Besplatan je tebi na mobitelu, placa ga onaj na ciji WLAN si se spojio
16 godina

Po mom misljenju, ja bi rade pricekao da izade sony ericsson Idou koji tuce iphone po svemu,pocesvsi od 12Mpx kamere pa do odlicnog software-a s kojim touchscreen odlicno radi te ekrana koji je u 16:9 rezoulicji i time pogodan za gledanje videa.Iphone nemoze snimat video sta svaki mobitel od 500 kn danas moze,a takoder nema ni MMS podrskuBelji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
krle kaže...
djdomi kaže...

pa imas svoj wlan router i placas obican dsl i koristis ga sa iphoneom
 a šteta, ja imam LAN Mršti se.
16 godina
neaktivan

Molim vas, samo mi odgovorite na ova dva posljednja pitanja a i to je to.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

tu sam foru vidio u enteru

vidi sliku!!

Iphone vs kamen Iphone vs kamen
Ivan
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2009 13:43 (ivan_1995).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jasna mi je razlika ali mene trenutno zanimaju gore navedena pitanja za oglasnik, Cydiu...

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2009 14:17 (Random.).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U oglasniku su mobiteli iz T-mobile i tu nema ništa čudno!

Cydia je ista kao i prije, ali se sad preko nje mogu kupovati aplikacije koje su i prije imale cijenu, a nabavljale su se nekim drugim putevima.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prije svega hvala na odgovoru.

1.) Znači, neće biti problema sa prebacivanjem "otključanih" aplikacija sa računala na iPhone preko Cydie?

2.) Kako je moguće da su u oglasniku od 2200-3500 iPhone-ovi ako je u T-Mobile-u oko 6900-7000 cijena samog uređaja?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bump? Što pod svaku cijenu trebam isprobati ako uzimam iz oglasnika, osim što vidim da nije oštećen i uzmem podatke od osobe od koje kupujem?

0 0 hvala 0
17 godina
Random. kaže...

Prije svega hvala na odgovoru.

1.) Znači, neće biti problema sa prebacivanjem "otključanih" aplikacija sa računala na iPhone preko Cydie?

2.) Kako je moguće da su u oglasniku od 2200-3500 iPhone-ovi ako je u T-Mobile-u oko 6900-7000 cijena samog uređaja?

pa ovi njemci nam nabili cijene tog iphone-a da je to milina, a ovi sa se prodaju za 2k su kupljeni u americi vjerojatno
Random. kaže...

Bump? Što pod svaku cijenu trebam isprobati ako uzimam iz oglasnika, osim što vidim da nije oštećen i uzmem podatke od osobe od koje kupujem?

preporučio bih ti da obavezno uzmes podatke od osobe i da isprobas osnovne funkcije moba, ako nesto ne radi ne uzimaj
Bolje ispasti budala nego iz aviona.
16 godina
neaktivan

I ja imam tu istu dvojbu, u 5. mjesecu mom starom istiće ugovor u T-mobileu pa će me Nokia uz bodove doći 198 kn, a iPhone 698 kn ili tako nešto, ne znam što mi se više isplati. Ja volim slušati glazbu i igrati igrice, ne volim toliko slikati koliko snimati, a iPhone nema snimanje videa, što nitko od vas nije spomenuo. Što se tiće aplikacija vidim da je iPhone puno bolji. Da imam para radije bi si kupila Xperiu, ali ipak ću radije ostatak para potrošiti na novu gitaru...:)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Po mom misljenju, ja bi rade pricekao da izade sony ericsson Idou koji tuce iphone po svemu,pocesvsi od 12Mpx kamere pa do odlicnog software-a s kojim touchscreen odlicno radi te ekrana koji je u 16:9 rezoulicji i time pogodan za gledanje videa.Iphone nemoze snimat video sta svaki mobitel od 500 kn danas moze,a takoder nema ni MMS podrskuBelji se

Taj mobitel je još beta verzija, bog te pitaj i koliko će koštati, samo pogledaj cijenu Xperie pa zbroji dva i dva...
16 godina
neaktivan

Iphone ima kameru ima mms ima sve samo treba jailbreak

EDiT:evo slika od jucerasnje utakmice. Uopce ne izgleda kao 2mpx

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2009 17:20 (krle).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
krle kaže...

Iphone ima kameru ima mms ima sve samo treba jailbreak

I može snimati video isječke duže od 5 sekundi?
16 godina
neaktivan

da, samo sto puno zauzima memorije, mozda su to sada rjesili. Meni je zauzimalo 1mb po sekundi

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam odlučila da definitvno uzimam Nokiu...

iPhone ima previše nedostataka...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Neznam što ćeš po pitanju aplikacija kod Noki(j)e?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Random. kaže...

a nije sve u aplikacijama. za aplikacije nije loš tmobile g1.
16 godina
neaktivan
Sathya kaže...

Ja sam odlučila da definitvno uzimam Nokiu...

iPhone ima previše nedostataka...

Iphone je vise zabavni mobitel 
ja bi odabro nokiu
Ivan
17 godina
Random. kaže...

joj vi i vase aplikacije, ne kupuju svi mobitele da bi igrali igrice na njemu kao ti, a broj aplikacija za navedenu nokiju svakim danom raste i nije ih bas malo
Bolje ispasti budala nego iz aviona.
16 godina
neaktivan
Random. kaže...

Iskreno, Nokia je bolja, a za aplikacije me boli briga...
iPhone me nije oduševio, a Nokia pokriva sve moje potrebe...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice